17 најбољих софтвера за е-продају са отвореним кодом о којима бисте требали знати

најбољи софтвер за е-трговину отвореног кода


Са развојем технологије има смисла да смо и сведоци наглог пораста е-трговине. Нове платформе се непрестано мењају како би задовољиле потребе малопродајних компанија, а очекује се да ће продаја ове године прећи пет хиљада милијарди долара. Процијењени раст платформи за е-трговину износи 44% до 2019. године.

Није важно јесу ли мали или велики; све продавнице е-трговине окрећу се платформама отвореног кода. Главни разлози за то су уштеда новца и већа контрола. Ако имате вештине са ЦСС-ом, ХТМЛ-ом и Руби он Раилс-ом, онда је ово за вас. Али чак и без тога, можете платити некога да манипулише и контролише аспекте вашег места за е-трговину, тако да са платформама за е-трговину отвореног кода сви победе.

Прочитајте такође: Зашто већина е-трговине не успева?

Постоје бројне предности за коришћење платформе за е-трговину и набројаћемо их неколико. Они аутоматизују доставу и порезе, управљају производима, побољшавају целокупно корисничко искуство итд.

Саставили смо ову листу како бисмо вам показали неке платформе за е-трговину отвореног кода како бисмо вам помогли да пронађете најбољу платформу која одговара вашим потребама.

Је ли софтвер отвореног кода заиста бесплатан?

Са отвореним кодом решења за е-трговину, добијате огроман број функција и сложености. Морате одлучити која је платформа најприкладнија за ваше потребе, имајући у виду буџет и знање програмирања.

Без јаких техничких способности изгубит ћете се ако дође до проблема у коду и нисте хтјели платити премијску подршку. Имајући то на уму, надамо се да ћете испробати неку од ових платформи и мудро одабрати ону која је најприкладнија за ваше потребе.

Надамо се да вам је овај чланак помогао у проналажењу савршеног решења на вашој веб локацији за е-трговину.

Друпал Цоммерце

Посетите сајт “

друпал цоммерцеДрупал Цоммерце су развили Цоммерце Гуис, а најчешће га користе велике компаније. Врло је једноставан за употребу, врло је прилагодљив и могу га користити људи без технолошког искуства. Друпал је тренутно најфлексибилнији систем е-трговине.

Један од плусева ове платформе је што је изграђена на ЦМС-у (Систем Манагемент Систем). Ово је сјајно решење, јер повећава продају на мрежи и ван ње. Друпал Цоммерце је проширив и интегрише се са системима трећих страна у циљу промене својстава веб странице. То је опен-соурце, иако ће вам се апликација подршке која се нуди коштати. Навешћемо неке од многих функција које Друпал има, као што су флексибилно одјављивање, наменски АПИ корпа, напредна архитектура, вишеканална малопродаја.

Уберцарт

Посетите сајт “

уберцартОвај додатак за куповину је намењен Друпал веб локацијама, јер се интегрише у продавнице само помоћу система за управљање садржајем Друпал. Уберцарт је прилично основни и не долази са уграђеним могућностима хостинга или е-поште.

Чини се да време полако прелази преко ове платформе и да пада на листу најпопуларнијих платформи за е-трговину. Једна од ретких добрих ствари ове платформе је да је прилично лако научити, али осим тога, не постоји широк спектар функција које Убецарт нуди. Из овог и неких других разлога препоручује се само за веома мале радње, са малим бројем производа.

ЦубеЦарт

Посетите сајт “

цубецартСвијетла и обећавајућа будућност је пред овим популарним британским рјешењем о отвореној трговини. Ова платформа нуди корисничку подршку, додатке за друштвене мреже, неограничене администраторе производа и врло је корисна.

Ова платформа се позиционира високо на листи најбољих решења за е-трговину, али нема подршку путем телефона и није баш погодна за велика предузећа. Такође користи 100% реактивну кожу, тако да изгледа сјајно на свим уређајима. Интегрише се са МаилЦхимп-ом, али нема могућност за многе интеграције трећих страна.

Зен Царт

Посетите сајт “

зенцартПлатформа Зен Царт покренута је 2003. године када се раздвојила од осЦоммерцеа. Ова платформа за е-трговину има јаку заједницу са више од 150.000 корисника, а такође има детаљну документацију и велики број додатака.

Заснован је на програмском језику ПХП, а такође користи МиСКЛ базе података и ХТМЛ. Отворен је извор и има подршку за бројне језике и валуте.

ВооЦоммерце

Посетите сајт “

вооцоммерце вордпрессБез сумње, ово је решење за е-трговину отвореног кода број један. Број преузимања је преко 20.000.000 и повећава се, а ова платформа заузима скоро 40% интернет тржишта.

Дизајниран је за употребу са ВордПрессом, а набавио га је ВордПресс оператор под називом Аутоматтиц 2015. године. Има висок ниво флексибилности и може се користити за било коју трговину величине, али углавном га користе велика предузећа. Бесплатно је преузимање и инсталирање, али ћете морати да платите сложеније функције и техничку подршку. Неке од функција које добијете укључују најмање 100 ГБ простора на веб локацији, 100 налога е-поште, наменску линију за подршку и наменски ИП и друге.

ВиртуеМарт

Посетите сајт “

виртуемартОва отворена платформа дизајнирана је за употребу са Јоомлом или Мамбо системом за управљање садржајем. Покреће га ПХП код и потребне су му МиСКЛ базе података за складиштење.

Ова платформа је покренута 2004. године у Немачкој и има снажну и надахњујућу заједницу од преко 400.000 корисника. Постоји мали тим од неколико програмера који раде на платформи. Има широк спектар функција, али баш и није погодан за људе који нису упознати са Јоомла ЦМС-ом. Највише га користе мала и средња предузећа, а већина корисника долази из САД-а и Русије. Подржава га иПхоне, али будите опрезни са трошењем превише новца на разне додатке и додатке. Нова генерација ове платформе ВиртуеМарт 3 је изашла и нуди неке лепе карактеристике које укључују рафинирана прилагођена поља, промене и проширења АПИ-ја и јКуери одобрење. Све у свему, препоручили бисмо вам ову платформу.

ВП е-трговина

Посетите сајт “

вп е-цоммерцеОво је врло једноставна и једноставна платформа, такође, то је ВордПресс додатак који је преузет преко милион пута и напаја преко 36.000 продавница. Већина малих предузећа је изграђена на овом или сличном ВордПресс додатку.

Као што смо рекли, ова платформа је једноставна и поуздана и можете је користити са неким основним знањем о ЦСС-у и ХТМЛ-у. За сложеније ствари можете потражити савјет од интернетске заједнице или запослити некога са више стручности. Неке добре карактеристике које се налазе у овој платформи су сјајна корисничка подршка, водећи пролази за плаћање у индустрији, надгледање продаје и извештаја. Слаба страна овог решења је да има пуно грешака, а иако ће вас бесплатне додатне функције и подршка коштати.

Магенто Цоммунити Едитион

Посетите сајт “

магентоМагенто Цоммунити Едитион је платформа отвореног кода која је написана на програмском језику ПХП, а развила га је приватна компанија из САД-а. Започео је 2007. године, а последња стабилна верзија објављена је крајем 2016. Неке од највећих компанија на тржишту попут Нестле-а и Цоца-Цоле користе ову платформу.

Магенто ради са системом база података МиСКЛ / МариаДБ и укључује неке елементе Зенд Фрамеворк-а. Најновијим издањем добили смо неколико сјајних функција, попут глатке навигације, ЦСС предрадње користећи ЛЕСС и ЦСС УРЛ, нову структуру датотека са прилагођавањем и друге. Имали су неких безбедносних проблема, али успели су да их превазиђу. Препоручујемо да ову платформу искористите за пробни рад.

ТоматоЦарт

Посетите сајт “

парадајзСлично као у Зен Царт-у, ова платформа је такође развијена од осЦоммерце-а. Своју популарност дугује неким цоол карактеристикама које укључују прилагођавање и уграђени ЦМС. Треба споменути да је ова платформа прилично лагана, па се може прилично брзо учитати.

Нема пуно проблема у погледу СЕО-а и његове свестраности, добар је и за цонтент маркетинг, а ради чак и на више гатеваи-ова плаћања. Али постоје и неке недостатке овог решења на које желимо да укажемо. На примјер, постоји ограничен број проширења, могућности испоруке су ограничене, а дизајн може бити помало неугодан. Али ипак бисмо препоручили да је испробате; можда ће расти на теби.

Кс Царт

Посетите сајт “

кцартПостоји једна ствар која раздваја ово решење за е-трговину и чини га јединственим, а то је доживотна лиценца. Ову платформу је развила руска компанија која је такође радила на Ецвид-у. То је био први софтвер за куповину креиран са ПХП-ом на свету.

Нуди пуно функција, али они ће вам вратити за око 495 УСД или више. Написана је на ПХП коду и врло је прилагодљива. Биће супер за некога ко је упознат са ХТМЛ-ом и ко је у могућности да ручно измени код да извуче максимум из ове платформе. Такође нуди опције хостовања и самоинсталације. Нуди интеграцију са превозницима као што су, Аустралиа Пост, Цанада Пост, ФедЕк, УПС и УСПС. Они такође укључују функцију која спречава преваре. Ако вам продавница иде добро, а желите чврсту платформу која има доживотну лиценцу, кажемо да идемо!

ПрестаСхоп

Посетите сајт “

престасхопОво је веома солидна платформа за е-трговину, која је доступна у преко 200 земаља на 65 језика, што није мала ствар. Ово је почело као студентски пројекат 2005. године, у једној ИТ школи у Паризу, а испрва је био доступан само на француском и енглеском језику.

Такође има више од милион корисника, а преко 250.000 продавница ради на ПрестаСхопу. Има јаку заједницу која подржава, којој можете да се обратите за савет и дискусију. Ова платформа има неке одлицне карактеристике попут одзивног веб дизајна, огромног броја образаца и пружа вам потпуну креативну контролу. Њихови партнери укључују велике компаније попут ПаиПал-а и Гоогле-а. Препоручујемо ово решење, такође можете погледати њихову веб страницу за документацију и њихов блог за вести и ажурирања.

Спрее Цоммерце

Посетите сајт “

спрее цоммерцеОво решење за е-трговину са отвореним кодом је створено 2007. године и засновано је на Руби он Раилс. Преузет је више од 420.000 пута и више од 45.000 продавница га користи. Има велику заједницу и први подаци су је набавили 2015. године.

Ова платформа је одлична за људе који су програмери, али може бити тешко разумљива за људе који нису технолошки. Ово решење има пуно инвеститора који улажу огромне количине новца, попут Тхриве Цапитал-а, Вегас Тецх Фунд-а, Ред Сван-а и такође АОЛ предузећа, тако да можемо очекивати да ће се ова платформа у будућности све више развијати. Ова платформа је веома популарна међу корисницима, преведена је на 30 језика, а погоднија је за веће компаније. На њиховој веб локацији такође постоји прилично добра и детаљна документација коју препоручујемо да проверите.

ЈигоСхоп

Посетите сајт “

јигосхопОво је још једна популарна платформа за е-трговину ВордПресс која омогућава ВордПресс корисницима да је користе са лакоћом. Нуди широк спектар функција и преузет је више од пола милиона пута.

На веб локацији ЈигоСхоп постоји најава нове верзије која ће корисницима донети много побољшања. На пример, нова верзија ће бити два пута бржа, са редевелоптираним додацима, неким променама интерфејса и без проблема са стабилношћу. Препоручујемо вам да проверите њихову веб страницу да бисте добили више информација о новој верзији.

симплеЦарт јс

Посетите сајт “

симплецарт јсПрво, ово морамо да одвојимо од платформе која се зове МодМоре’с СимплеЦарт, јер они нису иста ствар. СимплеЦартс јс је направљен са ЈаваСцрипт-ом и представља брзу, једноставну, лагану платформу за е-трговину.

Ова платформа се може користити са било којим језиком, али не нуди пуно резервних функција. Добра ствар ове платформе је што је она прилично напријед, и можете је користити са основним знањем ХТМЛ-а.

На њиховој веб локацији можете пронаћи све што вам треба, укључујући документацију, водиче и друге функције. Највећа страна ове платформе је та што није ажурирана од 2010. године.

Зеусцарт

Посетите сајт “

зеусцартПрепоручили бисмо ову платформу људима који су почетници у свету програмирања. Има сјајну заједницу. Углавном се прави за мале и средње продавнице, а нуди мноштво могућности попут, каталога производа којима управљају атрибути, управљања категоријама, СЕО пријатељских УРЛ адреса, предложака е-поште и многих других.

Ова платформа представља солидно решење за е-трговину, са великом подршком и фокусом на УКС. Ова платформа је дизајнирана са Боотстрап-ом и има много могућности које може понудити својим корисницима. Они такође пружају услуге консултанта за е-трговину и прилагођавање куповина. Зеусцарт ради под ГПИ лиценцом и препоручујемо вам да проверите више документације на њиховој веб локацији. Очекујемо да ће се ова платформа у будућности повећати, превише лоше да су занемарили веб страницу и излаз из друштвених медија.

РокКуицкЦарт

Посетите сајт “

роккуицкцартРокКуицкЦарт је веома једноставно решење за Јоомлу које ће ваше искуство куповине учинити пријатнијим. Ради са Гоогле Цхецкоут, ПаиПал и Амазон и производи производе као блок ставке у структури мреже. У своју кошарицу можете додати артикле, а остало као што је порез на отпрему и продају се брине.

Овај софтвер је лаган, па вас неће успорити. Имате висок ниво контроле и прилагођавања овог решења, а такође функционише са 23 валуте. Има лијепу заједницу и на њиховој веб страници можете провјерити документацију и друге детаље.

Неки од недостатака коришћења ове платформе укључују неке потешкоће са компатибилношћу са Гоогле Цхроме-ом и чињеницу да она не пружа могућност израчунавања или обраде отпреме по тежини.

ОпенЦарт

Посетите сајт “

опенцартОво је релативно мала платформа, али користи је скоро 600.000 локација, што је задивљујуће достигнуће. Изглед ваше продавнице заиста је важан за ОпенЦарт и то је сјајна ствар из перспективе купца.

Произведен у Кини, али са већином корисника из САД-а, има живу и добродошлу заједницу. Корисници воле ово решење јер је веома једноставно за употребу, нема потребе да варате код. Такође нуди више од 20 приступника плаћања и ради са више језика и валута. Све у свему, препоручили бисмо то свим корисницима и предвиђамо да ће ово решење за е-трговину бити светла будућност, ако буду ишли укорак са овим темпом.

Садржавана слика: Дизајнирао Фреепик

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map