5 грешака које треба избегавати при избору веб хостинга за посао

грешке у избору пословног-веб хостинга


Желите најбоље искуство веб хостинга за своју пословну веб страницу? Тада обавезно избјегавајте ове уобичајене грешке.

Веб обилује саветима о одабиру најбољег хостинга за вашу веб локацију. Ова препуна савета, водича и чланака о томе како да пронађете поуздан хостинг није случајна, пошто ће све врсте хостинга које добијете и хостинг компанија са којом се пријавите имати пуно речи у свакодневном раду ваше веб странице.

Иако се већина чланака фокусира на обавезу избора домаћина, погледајмо неке замке које треба избегавати када тражите веб хостинг:

1. Пада на привлачност БЕСПЛАТНОГ хостинга

Сада, бесплатан хостинг може да звучи као одлична понуда ако имате малену личну веб локацију која се не ажурира много и не користите је да привучете клијенте или пословне прилике. У свим осталим случајевима употребе, бесплатан хостинг је непоуздан и непожељан.

Неки веб домаћини нуде бесплатан хостинг да би привукли више купаца који би се у неком тренутку могли одлучити за надоградњу на плаћене пакете или који би могли да постану заинтересовани за остале плаћене веб услуге које продаје хостинг компанија.

Ако тек почињете, можда ћете се наћи у искушењу да се пријавите за бесплатан хостинг услугу, али има много упозорења које треба узети у обзир, посебно ако покрећете веб локацију за свој посао..

Прво, бесплатно веб хостинг и оглашавање обично иду руку под руку. То значи да ће ваша веб локација највероватније бити засута огласима или банерима и претворена у рекламну платформу за хостинг компанију или њене подружнице. Није тешко видети како хостовање веб локације ваше компаније на бесплатној хостинг платформи може да наруши вашу репутацију.

Још једно питање код бесплатног хостинга је перформансе. Бесплатан хостинг долази с малим ресурсима и ужасним проблемима у вези са перформансама. Будући да нисте платили ни за шта, не можете очекивати никакву гаранцију за продужење рада, безбедност или подршку.

Плаћање за хостинг значи да ћете добити неке гаранције у погледу перформанси, доступности, подршке или сигурности. Добар хостинг није нужно скуп, а постоје многи веб-домаћини повољни за буџет који нуде поуздане услуге.

2. Превелика димензија вашег хостинг плана

Хостинг компаније нуде много врста хостинг планова дизајнираних да одговоре на потребе свих типова веб локација. Заједнички хостинг најчешћи је и најскупљи план хостинга који нуде веб домаћини, али ту су и виртуелни приватни сервери, наменски сервери и други специјализовани хостинг пакети.

Наравно, пакети супер величине долазе са свим врстама звона и звиждаљки које вероватно неће требати вашој малој веб локацији, па је започињање заједничког плана хостинга потпуно у реду за већину веб локација.

Можете почети да гледате у виртуелне приватне сервере или опције вишег нивоа када ваша веб локација почне да расте у веб локацију са великим прометом и са великим прометом. До тада, уштедите нешто новца и започните са заједничким хостинг пакетом.

3. Занемаривање гаранција за поврат новца

Нису сви веб домаћини пружили гаранције за поврат новца за своје планове за почетни ниво, али постоји много разлога због којих бисте требали пронаћи домаћина који то чини.

Може се догодити да одаберете погрешан план хостинга и схватите да након што сте обавили куповину или имате лоше искуство са корисничком подршком или имате потешкоће у вези са перформансама које могу променити мишљење о хосту који сте изабрали. У свим овим случајевима можете затражити поврат новца и одвести веб локацију негде другде.

Стандардна индустријска гаранција поврата новца је 30 дана, али неки веб домаћини попут ИнМотион Хостинг нуде периоде поврата новца који иду чак 90 дана.

4. Одлучивање о домаћину на основу цене самог

Ако потражите најјефтинију доступну опцију хостинга, под претпоставком да су сви исти, неће вам донети најбољи план хостинга, али нити ће изабрати најскупље верујући да је бољи од свих осталих.

Кључно је проналажење хостинг пакета који садржи све функције, ресурсе и гарантује да сте задовољни и потребни.

Други разлог зашто је тешко донијети одлуку засновану на цијенама је тај што многе хостинг компаније креирају своје хостинг пакете како би укључиле разне бесплатне производе које други домаћини можда не нуде бесплатно..

На пример, можете добити бесплатни домен код неких домаћина, али други домаћини могу од вас тражити да платите додатно. Исто се односи и на сигурносне алате, алате за израду веб локација, резервне копије и друге погодности.

Када упоређујете цијене на веб домаћинима, ево неколико ствари које морате имати на уму:

 • Приказане цене могу бити промотивне цене применљиве на први рок вашег уговора, а пакети ће се обнављати по вишим ценама на крају рока;
 • Приказане цене могу или не садрже ПДВ (ПДВ ће се обично додавати при одјави);
 • Приликом пријаве на дуже временске периоде (2 или 3 године) можете искористити веће попусте на цене;
 • Нису сви веб домаћини дозволили месечно плаћање, тако да оглашене цене могу бити применљиве само ако се пријавите за минимални уговорни рок и платите унапред.

Суштина је да начин на који се планови коштају може варирати од компаније до компаније.

5. Незнајући за ограничења

Кад год видите речи Бесплатно или неограничено повезане са веб хостингом, увек претпостављајте да се примењују одредбе и услови и консултујте Услове услуге, без обзира колико то досадно изгледало.

Ако хостинг компанија обећава неограничен простор на диску и пропусни опсег, то значи да вам неће наплатити количина ресурса које користите, али то не значи да нема ограничења. Ресурси су увек ограничени и када вашој веб локацији буде потребно више, ваша веб локација ће се успорити и чак нестати са мрежом, осим ако не надоградите на план са више ресурса..

Поред ограничења која се односе на ресурсе, постоје и ограничења која се тичу врсте садржаја на којем можете да сместите на свом налогу и ограничења која се односе на стриминг. Неки домаћини не дозвољавају да хостујете садржај за одрасле на вашем налогу, други не подржавају стриминг.

Укратко: не прескачите ситни отисак и контактирајте тим за подршку домаћина ако имате посебне захтеве за веб локацију.

Нажалост, мораћете да истражите компаније за хостовање и планове за хостинг када покушате да пронађете погодног за вашу веб локацију. Надамо се да ће вам овај чланак помоћи да се укажете на најважније аспекте одабира одговарајућег плана хостинга и избегнете грешке на путу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map