5 Грешака које људи праве приликом постављања своје веб странице

грешке приликом подешавања веб странице


Када поставите веб локацију за своју компанију, интернетску продавницу или као самозапослени појединац, то је сјајна прилика за успостављање интернетског присуства и промоцију вашег бренда. Све на вашој веб локацији требало би да буде уређено тако да преноси главне идеје вашег бранда и проблеме које можете решити пружањем својих производа и услуга.

Међутим, постоји још једна ствар. Увек морате имати на уму да је ваша веб локација тамо где људи стижу након што су открили ваше пословање путем Гоогле-а, друштвених медија, огласа и других веб локација. То је у основи трговина, кључна тачка вашег пословања. Због тога ће први утисак који ваша веб страница остави код посетилаца бити један од главних фактора који ће одредити да ли остају или не.

Побољшајте дизајн, изглед, брзину учитавања и СЕО ваше веб странице колико год можете пре него што почнете са промоцијом. И даље је лакше уложити мало више времена и труда него вратити саобраћај који сте изгубили са неисправне веб странице. Није лако успоставити снажно присуство на мрежи, нарочито ако немате искуства у маркетингу и веб дизајну.

Можемо вам показати најчешће грешке које предузећа праве приликом постављања своје веб странице како бисте лакше сазнали да ли је са вашом веб страницом све у реду или не. Једном када разјасните ових 5 ствари, имат ћете моћну веб страницу на коју се ваше пословање може заиста ослонити.

1. Недостатак маркетиншке стратегије и пословног плана

Када отворите продавницу, не мора да значи да ће људи првог дана чекати у дугим редовима испред ње. Многи људи постављају своју веб страницу и очекују исту ствар, тона посетилаца који се некако нађу на њиховој веб локацији. Нажалост, атрактивно име домене не значи да ће вам донијети доста промета.

На интернету има милион популарних веб локација, тако да ако не уложите неке напоре, људи никад неће пронаћи вашу веб страницу. Ако је ваша веб локација једини извор вашег зараде, то би могла бити тешка пилула за гутање, али рад на вашој маркетиншкој стратегији увек се исплати. Морате побудити интересовање људи и навести их да намерно пронађу вашу веб локацију, а постоје многи начини за то.

Имати строг пословни план и примењивати маркетиншке стратегије од суштинске је важности ако желите да водите успешан посао. Важно је све то испланирати пре него што почнете да улажете време и новац у то. Ако га пожурите само да бисте веб страницу покренули и покренули што је пре могуће, то обично не води нигде.

Смислите пословни план

Комплетан пословни план није толико компликован колико можда мислите. То дефинитивно није есеј који покрива сваки мали корак који морате учинити у свом послу. Међутим, то је леп водич који вам у ствари може помоћи да донесете исправну одлуку кад год то од вас захтевају околности.

Пословни план се односи на најбоље одговоре на следећа питања:

 • Која је ваша циљна публика и које трендове желите да пратите?
 • Које производе и услуге желите да продате?
 • Који су главни проблеми ваше циљне публике које желите да решите помоћу својих производа?
 • Постоје ли слична предузећа? Ако је тако, које су њихове слабости?
 • На шта се желите фокусирати док изграђујете своје интернет присуство?

Непобедива маркетиншка стратегија

Снажна маркетиншка стратегија састоји се од неколико корака кроз које морате проћи и неколико корисних алата које требате користити у свом раду. Главни циљ је привући више потенцијалних купаца на вашу веб страницу. Дозволите да вам покажемо следеће доказане методе које вам могу помоћи у постизању вашег циља:

 • Користите популарно средство за анализу е-трговине. Један од најбољих алата који можете користити је Гоогле Аналитицс
 • Урадите мало истраживање да бисте разумели главне разлике између ППЦ (плати по клику) и СЕО
 • Што више профила друштвених медија имате за свој посао, то боље. Ово су платформе на којима можете доћи до већине људи
 • Размислите о придруживању партнерском маркетиншком програму и започните с продајом преко најпожељније компаније треће стране

Иако ће радити на вашој маркетиншкој стратегији и пословном плану можда ће бити потребно много истраживања и напорног рада, они ће вас на крају довести до моћне веб странице као крајњег резултата. Препоручујемо вам да потражите интернетске форуме, водиче и видео записе о маркетиншким стратегијама, јер људи воле да деле своје идеје о овој теми.

Испробавањем неких од најпопуларнијих стратегија на делу, видећете како оне делују и помоћи ће вам да одаберете савршену за вашу фирму. Такође, ако нисте искусни у ППЦ-у и СЕО-у, не оклевајте да пронађете професионалца који је спреман да вам помогне јер за њих је потребно детаљније знање.

2. Теже је него што мислите

Када неискусни бизнисмени виде неке популарне веб странице које генеришу огроман износ прихода, то им је прво што им падне на памет: Лаган новац! Тада размишљају о брзом постављању сопствене веб странице и како ће им се испунити џепови. Нажалост, то не функционира.

Веб локација није све о примању наруџби од купаца и отпремању производа до њих. Има пуно ситних ствари које се могу побољшати. Требаће да проведете доста времена експериментишући док не пронађете технике које заиста привлаче потенцијалне купце на вашу веб локацију и натерају их да купују ваш производ. Наравно, у том ће процесу бити и незадовољних купаца све док не отклоните недостатке своје веб локације.

Баш као и локално предузеће, и пословна веб локација захтева да држите све у реду из дана у дан. Посао је попут машине, потребни су му сви делови да буду правилно постављени и одржавани, јер ће у противном створити проблеме. Веб локација може изгледати као нешто што остаје једном када га поставите, али ћете га морати редовно мењати и побољшавати да бисте осигурали његов успех.

Можете саставити листу свих ствари које требате радити сваки дан, а затим идите један по један док не завршите. Ово ће вам помоћи да одржавање одржавања веб странице буде доследно и уредно.

3. Бесплатни пружаоци хостинга и лоше е-трговине платформе

На Интернету расте број бесплатних провајдера хостинга или премиум хостинг провајдера који пружају бесплатну услугу. Ако је на располагању толико бесплатних веб хостинг пакета, зашто бисте уопште плаћали сервер? Ове бесплатне услуге су такође брже него икад и можете их подесити за пар минута.

Бесплатни пружатељи услуга хостинга могу се чинити као добра идеја на површини, али заправо постоје многи проблеми с којима се можете суочити избором. На пример, ове бесплатне опције неће дозволити да имате име домена које је у потпуности ваше. Као резултат, људи који посећују вашу веб локацију неће озбиљно схватити ваш посао и уместо тога потражити другу веб локацију.

Иако вам премиум хостинг хостинг пружају много додатних функција, бесплатне услуге хостинга обично ограничавају вашу веб локацију на више начина. Нећете бити у могућности да приложите профиле друштвених медија на вашу веб локацију, што вас већ уклања од огромне количине потенцијалних посетилаца. Најгоре је што немате ниједан део веб странице.

Садржај који отпремите такође припада компанији која је власник сервера. Дакле, узимајући у обзир све ове недостатке, да ли је заиста толико потрошити око 10 УСД месечно на премиум веб хостинг пакет без ограничења, само додаци? Не баш зато што постоје велике разлике.

Шта је са софтвером за е-трговину?

Када је ријеч о платформама е-трговине, треба се фокусирати само на одабир једне од најпопуларнијих опција. Постоји пуно великих имена у е-трговини и можете прочитати безброј рецензија о њима на сајтовима за преглед, блоговима и корисницима.

Ако хиљаде људи користи одређени софтвер за е-трговину, можете бити сигурни да се редовно ажурира и делује. Доступне су две различите врсте платформи за е-трговину:

 • Постоје хостиране платформе за е-трговину, као што су Биг Цоммерце, 3дцарт и Схопифи
 • Друга, прилагођена решења као што су додаци и други софтвер који је потребно да инсталирате и примените на своју веб локацију. Два најпопуларнија су ВооЦоммерце и Магенто

4. Укључивање веб странице у блог

ВордПресс је углавном познат као најбољи ЦМС за блогере, али не препоручује се свима који желе да покрену пословну веб страницу. Обично је ВордПресс једина опција коју власници предузећа могу смислити пре него што поставе своју веб локацију. Разлог зашто је ово лоше је што ће вам платформа можда требати много додатног напора ако желите да направите другу врсту веб странице.

Немојте ме погрешити, ВордПресс је заиста један од најбољих и најсвестранијих ЦМС-ова. Само је потребно да неке веб локације буду категорисане и структуиране на одређени начин и ова платформа не може увек да обезбеди потребне ресурсе. Међутим, свака пословна веб локација мора да има одељак са блоговима у коме се нуди свеж садржај. Одлично је за СЕО веб локације и има потенцијал да генерише много органског саобраћаја.

Али успостављање комплетног вебсајта на платформи која је креирана за блогере је дефинитивно упитна идеја. Такође, блог може да буде моћан ресурс, али не треба се фокусирати само на пружање садржаја тамо. То сигурно може привући пуно посетилаца, али морате радити и на осталим деловима веб странице и повећати конверзију.

5. Одличан дизајн са лошом маркетиншком поруком

Ако је дизајн ваше веб странице свеж и чист са лепим избором боја, фонтова и добрим изгледом, већ сте на пола пута до успеха. Ваши посетиоци ће сигурно бити задовољни изгледом, али требате додати нешто што ће их ангажовати и побудити интересовање. Допадљив дизајн може их задржати неко време, али ако не искористите прилику, на крају ће отићи и више се никада неће вратити.

Ваша одредишна страница је сјајно место да посјетитеље дочекате поруком која сажима главни циљ вашег пословања и даје им представу о проблемима које желите да решите са својим производима. То може бити и занимљив текст који ствара поверење у ваше потенцијалне купце и тера их да се крећу кроз вашу насловну страну.

Још једна метода коју бисте требали испробати је да додате позиве на акције и везе и дугмад одређеним деловима вашег садржаја како би посетиоци увек имали нешто ново да провере. На овај начин можете поставити комплетну руту која води ваше посетиоце кроз огроман број страница на вашој веб локацији.

Пронађите баланс између дизајна и порука које желите да пренесете. На крају, људи су посетили вашу веб локацију јер их је ваша маркетиншка порука заинтересовала. Поздравити их дизајном који је занимљивији од ваше поруке води само до одбацивања.

Наравно, можете направити пуно више грешака приликом постављања и одржавања веб странице. Ово су били само 5 најпопуларнијих које смо желели да вам покажемо. Обавезно порадите на њима пре него што ваша веб локација постане активна јер свака од њих може потенцијално смањити ваш промет.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map