5 најбољих алтернатива за Друпал – Топ Опен Соурце ЦМС за израду професионалних веб локација

најбоље алтернативе за друпал


Друпал је међу топ 3 најпопуларнијих система за управљање садржајем на вебу. Програмери се на то ослањају јер пружа структурирани приступ који води до интероперабилног, модуларног система кодова који се може користити у широкој лепези сврхе. Овај систем садржи неке од најбољих битова узетих са форума, сајтова за електроничку трговину, система за управљање садржајем и платформи за блогање. Може се користити у сврхе објављивања, е-трговине и комуникације, због чега га његови програмери називају систем издавања у заједници.

Друпал је веома флексибилан и омогућава вам да модификујете било када и када желите. Може се користити и као оквир за развој апликација. То је привукло многе програмере, јер се кроз њега могу развити сложене апликације, уз максималну транспарентност од почетка до краја.

Овај ЦМС отвореног кода бесплатно користи више од милион онлине апликација и веб локација и има велику подршку у заједници. Људи у њему доследно раде на побољшању Друпала, стварајући додатке и проширења која су му потребна да би његово функционисање прешло на нови ниво.

Предности употребе Друпала

Друпал је вероватно један од најнапреднијих система за управљање садржајем. Нуди функције попут напредног управљања корисницима, управљања менијима и управљања садржајем. Захваљујући овим функцијама, много је лакше покренути напредни блог, платформу за друштвене медије и створити целокупни садржај веб локација, укључујући блогове, видео записе, текстове, статистике и још много тога.

Друпал је веома прилагодљив тако да и дизајнери и програмери могу оживети своје идеје. Врло добро обрађује врсте садржаја и има моћну таксономију која омогућава узимање садржаја, олакшавајући циљање кључних речи које сте истражили.

Компаније често користе Друпал јер процес развоја чини много бржим, захваљујући многим уграђеним функционалностима и карактеристикама. Они нуде стабилан, поуздан, сигуран и управљив низ функција за развој веб локација и апликација. Овако је систем за управљање садржајем отвореног кода једнак многим водећим системима управљања садржајем на нивоу предузећа.

Друпал има много тема и додатака, тако да их можете лако прилагодити у покрету. Може лако руковати приватним веб локацијама и можете га научити прилично брзо. Али Друпал се најбоље користи у пословне сврхе. Може савршено да служи разним жељама и потребама предузећа. Није савршен ни на који начин, али ниједан софтвер није у овој ситуацији. Добра ствар је у томе што овај софтвер можете у потпуности измијенити за ваше индивидуалне потребе и подесити га да примјењује на ваше особље, ниво вјештина, буџет и било који други аспект који утиче на вашу компанију. Ако тражите систем који веома добро обрађује Б2Б веб локације, Друпал је то пут.

Иако ваша амбиција није да изградите велику веб локацију на нивоу предузећа, постоје други популарни системи за управљање садржајем које можете да користите.

Најбоље алтернативе за самопослуживање Друпала

Ако сте блогер или неко ко нема много техничког знања потребног за изградњу веб странице, радо ћете знати да имате пуно других опција. Овде ћете пронаћи наших 5 најбољих препорука.

ВордПресс

Посетите сајт “

вордпресс најбоље друпал алтернативеВордПресс је развијен 2003. као платформа за блог, али је еволуирао у свеобухватни, систем отвореног кода са садржајем отвореног кода. Његова највећа предност је што је невероватно једноставан за корисника, до нивоа који могу да користе нетехнолошки паметни корисници. Кроз мало експериментирања и гледања неколико туторијала, лако ћете замотати главу око управљања веб страницом. Лако ћете додати нове странице, слике, постове на блогу и још много тога, а да се не суочите са било каквим нередом.

Не морате имати знање о ХТМЛ-у, ЦСС-у, ПХП-у или било ком другом језику за кодирање да би веб локација могла да функционише. Иако вам треба много тога ако желите да у потпуности прилагодите своју тему или додатак. Међутим, већина ВордПресс тема долази са пуно могућности флексибилности и прилагођавања, тако да ћете лако остварити изглед какав желите помоћу једноставних алата за превлачење и испуштање. Можете чак и да управљате својом веб страницом, објављујете постове, умећете коментаре и радите много више у покрету са свог телефона или било којег другог мобилног уређаја.

Предности ВордПресс-а

ВордПресс је идеалан ЦМС ако планирате да сами креирате веб локацију. Можете преузети велики број бесплатних или премиум тема и додатака. Мало других платформи олакшава израду и управљање веб локацијама као што то чини ВордПресс. Због тога је свака четврта веб локација изграђена на њој. Због тога се 78 милиона веб локација ослања на овај моћан ЦМС. Стекао је довољно популарности да то буде у годинама које долазе и захваљујући својој посвећеној заједници програмера, ВордПресс ће се само побољшати.

Будући да је ЦМС отвореног кода, ВордПресс је потпуно бесплатан за употребу. Чак има и верзију за домаћинство, али увек вам је боље ако имате властити план хостинга. Једно је сигурно, ВордПресс ће вам помоћи да направите одличну веб страницу са минималном количином труда и новца.

Јоомла!

Посетите сајт “

јоомла најбоље друпал алтернативеЈоомла! ствара средину између ВордПресса и Друпала у смислу сложености. Скоро свако може да задржи систем, али искусни програмер може то да донесе на висину. Има флексибилност и робусне функције неопходне за то. Овај ЦМС управља свим садржајем ваше веб странице и помаже вам у убрзавању брзине вашег развоја. Не треба вам само обичан клик да бисте организовали садржај и ствари ставили на прави пут. Јоомла! може напајати све врсте веб локација, од једноставних до најсложенијих. Због тога се нашла међу топ 3 система за управљање садржајем на вебу. То је ЦМС отвореног кода, па вам није потребно ништа да платите да бисте га користили.

Предности Јоомле!

Јоомла је изузетно свеобухватан и сигуран софтвер за уређивање који ће ваш садржај сачувати у потпуности безбедним од тренутка када сте га поставили. Овај ЦМС такође има неке јединствене карактеристике за прављење веб локација, као што је једноставан алат за прављење менија. Омогућује чак и не-техничким корисницима да граде хијерархијске меније од нуле.

Језгра Јоомле је потпуно изменљива тако да свако може да је модификује уз довољно ПХП знања. То ћете на крају морати да урадите ако тражите потпуно оптимизацију Јоомле за ваше индивидуалне потребе. Једна од његових најважнијих карактеристика је уграђени кеширање који ће вам уштедјети пуно времена док радите на изради веб локације. Као и ВордПресс и Друпал, Јоомла је у потпуности СЕО фриендли, што је одличан бонус, јер нећете требати много радити на лицу места..

Ако су вам потребне неке информације како да максимално искористите Јоомлу или наиђете на проблем на путу, имате јаку заједницу и огромну количину информација које ће вам помоћи. Скоро сваки проблем на који наиђете решио је неко други на мрежи.

Чак и ако нисте баш техничка особа, лако ћете се снаћи у Јоомли и направити веб локацију која испуњава ваше циљеве.

Цонцрете5

Посетите сајт “

конкрет5 најбоље алтернативе за друпалНакон стицања пуно искуства из ранијих система за управљање садржајем, творци Цонцрете5 покушали су да искористе иновативнији приступ. Они су створили моћан ЦМС отвореног кода који се бави изазовима стварања и управљања веб локацијама.

Цонцрете5 је свеобухватна платформа на којој су успостављени сви процеси за изградњу моћног интернетског присуства без трошења новца. С њом можете и радити шта год желите јер је то бесплатни софтвер отвореног кода под лиценцом МИТ. Цонцрете5 нуди неке невероватно моћне функције и алате какве многи не би очекивали од бесплатног софтвера.

Цонцрете5 свима олакшава израду веб страница у року од неколико минута и уређивање тако да одговара њиховом индивидуалном укусу. Веб локацију коју креирате можете било када изменити. Корисници то могу учинити без широког техничког знања. Програмерима се свиђа јер има веома флексибилан и робустан оквир који обезбеђује стабилан развојни процес за моћне апликације.

Предности бетона5

Опсежно уређивање интерфејса једно је од најјачих квалитета компаније Цонцрете5. То чини прилагођавање ваше веб странице лакшим и ефикасним процесом. Нема креативних ограничења у ономе што можете постићи и то је невероватно лако помоћу ВИСИВИГ уређивача. Не захтева знање о кодирању, тако да свако ко може да користи визуелни интерфејс може слободно да прилагоди своју веб локацију. Будући да веб локације уграђене у Цонцрете5 у потпуности одговарају, добро ће изгледати и на мобилним уређајима.

Цонцрете5 нуди хиљаде тема и проширења која вам помажу да проширите функционалност веб локације. Сви се могу инсталирати у неколико кликова кроз командну таблу. Такође можете да креирате и уређујете обрасце помоћу алата за прављење образаца. Цонцрете5 такође има регулисане протоке садржаја, интегрисане системе извештавања, корисничке дозволе и још много тога.

Корисницима и администраторима ваше веб локације можете лако управљати и стварати различите групе за њих. Можете да моделирате своје политике објављивања према стандардима својих организација и да само они корисници раде на вашем садржају који им имају приступ.

Цонцрете5 је СЕО пријатељски одмах ван оквира, без потребе за применом и додатним кодом или додацима. То ће вам помоћи да побољшате своје место у претраживању одмах након што сте покренули веб локацију. Такође можете да укључите дугмад за дељење друштвених мрежа са неколико кликова.

Цонцрете5 има све што је потребно личном веб локацији или веб локацији мање организације. Можете да га поставите за неколико минута, тако да је дефинитивно вредно пробати овај систем за управљање садржајем.

МОДКС

Посетите сајт “

најбоље алтернативе за друкМОДКС је један од система за управљање садржајем који се поноси тиме што корисницима пружа потпуну креативну слободу. Преузето је више од милион пута од свог лансирања 2005. године. Популарно је јер је такође и врло пословни. То би могло бити углавном због флексибилних планова плаћања на основу цитата. У основи, корисници плаћају само функције за које знају да им заиста требају. Створена је посебно за људе који дубоко брину о томе да створе нешто заиста јединствено што је тачно у складу са њиховом визијом. То је празно платно које омогућава корисницима да сликају своје визије на њему.

Предности МОДКС-а

Потпуна слобода у прилагођавању је највећа предност употребе МОДКС-а. Ниједан други систем за управљање садржајем или платформа за изградњу веб локација не може да га усклади у овом аспекту. МОДКС је једини који омогућава корисницима који не познају технологију да имају нула креативна ограничења. То је оно што МОДКС чини иноватором у индустрији, што га чини једним од најбољих креативних алата за веб дизајнере. Можете ићи даље чак и са најхрабријим и најзахтевнијим веб пројектима.

Администратори могу надоградити, инсталирати или мигрирати много додатака, тема или чак комплетирати веб локације путем инсталационог програма МОДКС. Они не требају да брину ни за какве зависности јер је процес поједностављен овом платформом. Све је направљено да буде што је могуће више прилагођено корисницима, тако да је савршен алат за кориснике који нису технички паметни. Али искусни програмери могу да креирају прилагођене функције без потребе да хакују језгро система. Кроз имплементације ЈСОН-а, МОДКС може комуницирати и са другим системима. Такође долази са свеобухватним СЕО додацима који вам омогућавају да без напора управљате веб страницама и оптимизацијом садржаја.

МОДКС је дефинитивно изванредно средство за оне који први пут поставе своју креативност. Проверите и погледајте колико добро функционише!

Типо3

Посетите сајт “

типо3 најбоље друпал алтернативеТипо3 је много софистициранији и озбиљнији алат од многих других система за управљање садржајем. То није платформа за повремене кориснике, већ за напредније програмере који знају начин кода. Од њих имају много користи јер Типо3 је свеобухватна апликација са пуно функционалности. Једноставно морате да уложите време и енергију у учење, али то се исплати. Већина програмера на вебу дала је позитивне критике на софтвер. Веома је напредан и захтева пуно знања, али какве конкретне користи има од тога?

Типо3 Предности

Главна предност Типо3-а је његова разноликост и модуларност, што га чини одличним за веб локацију компаније или масиван вест. То је лако прошириво, са хиљадама доступних додатака који се могу врло лако инсталирати. Они проширују функционалности система, омогућујући кориснику да креира интернетску продавницу, додаје галерије слика или дискусијске табле.

Типо3 долази такође са веома флексибилним системом администратора. Омогућује вам постављање посебних дозвола за одређене кориснике. Не могу да се побркају са кодом веб локације или са нечим другим што је изван њихове одговорности.

Са врстама садржаја много је лакше контролисати шта се догађа на веб локацији, посебно када желите да поставите изглед странице, додате видео снимке, слике или друге скрипте. У случају да не знате како да га у потпуности искористите или имате било који други проблем, можете се обратити одбору за дискусију. Постоји пуно корисних корисника којима можете контактирати и пуно документације коју можете прочитати.

Развој који постаје лакши и много мање проблематичан је модул за поништавање промена. Јединствен је за Типо3 и веома је популаран међу администраторима, којима је таква функција врло корисна. Они лако могу да обнове претходну верзију веб локације без да пролазе кроз много проблема. Поврх тога, промена структуре странице је једноставна и извршена без унапред одређеног редоследа делова, блокова, чланака или одељка.

Типо3 је изванредан алат ако сте искусан програмер, али морам напоменути да на ресурсима сервера то не иде лако. Проширеност и модуларност значи да такав софтвер оптерећује параметре сервера. Ако веб локација није превелика или нема хиљаде посетилаца сваког дана, радиће добро. Али ће вам требати надоградња сервера како ваш сајт расте.

Закључак

Друпал није једина платформа отвореног кода која нуди свеобухватан оквир за развој феноменалних веб локација. Иако је један од најбољих, али постоји велика могућност да ћете пронаћи нешто што вам најбоље одговара. Надам се да вам је овај чланак помогао да учините управо то и да ћемо се видети у следећем!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map