6 најбољих Јоомла алтернатива за прављење професионалних веб локација

01.06.2020
Чланци и више ... '6 најбољих Јоомла алтернатива за прављење професионалних веб локација
0 9 мин.

најбоље алтернативе за Јоомла


Јоомла је и даље једна од најбољих опција за прављење веб локација, али ако не желите да користите Јоомла из било којег разлога, требали бисте знати да постоје прилично добре алтернативе. Пре свега, Јоомла је познати ЦМС који постоји од 2005. године.

Потпуно је бесплатан и отвореног кода, што значи да се његов изворни код може било када изменити. Како се његова популарност временом повећавала, родила је и огромна заједница веб дизајнера, програмера и других професионалаца који мање или више доприносе развоју Јоомлиног софтвера.

Овај ЦМС се препоручује и почетницима и напреднијим корисницима. Иако постоје и друге ЦМС опције са којима би могло бити лакше започети, Јоомла још увек користи хиљаде професионалаца широм света за изградњу широког спектра поузданих веб локација.

Међутим, лакше није увек боље, па их морате упоређивати према вашим потребама пре него што га одаберете. Једна од главних предности коришћења Јоомла је да можете пронаћи готово све што вам је потребно за проширење и побољшање веб странице.

Доступно је толико проширења, исправки и тема да увек можете да направите веб локацију коју сте замислили. Наравно, потребно је много времена да се навикнете на цео систем и научите више о томе како он функционише.

Овисно о врсти веб странице коју желите покренути, морате додати и радити с одређеним додатним функционалностима. Ако желите озбиљну личну или пословну веб страницу, срж Јоомла ЦМС сама вам можда неће бити довољна, али свакако је вредно уложити напор да научите како да користите наставке.

Хајде сада да разговарамо о неким другим корисним ЦМС-има као и СааС услугама које препоручујемо.

Најбољи 3 ЦМС као Јоомла алтернативе

ВордПресс

Посетите сајт “

вордпресс најбоља алтернатива јоомлаОвај је још један огроман ЦМС који је заиста популаран ових дана и који се такође сматра најповољнијом бесплатном опцијом многих. Можете или користити њихове хостинг услуге или само додати ВордПресс на свој сопствени хостинг, а затим изградити веб локацију.

У 2016. години, веб локације са домаћинима које покреће ВордПресс већ су чиниле 20% свих веб локација на мрежи, према подацима тада. То је заиста добар избор, јер имате више контроле над својом веб страницом, посебно ако имате неке пословне циљеве током њеног покретања.

Одабиром ВордПресс-а као опције хостинга можете покренути неку једноставну веб страницу као што је лични блог и не можете да приказујете огласе или било какав комерцијални садржај. Са друге стране је бесплатно и уз то добијате и поддомену.

ВордПресс је у почетку био једноставан ЦМС за блогање, али тада је додато толико функција, додатака и ажурирања да је постао огроман систем који користе многе компаније широм света. Такође има своју заједницу са многим људима који желе да исправе грешке, побољшају платформу и свакодневно пружају повратне информације.

Још једна велика ствар у вези са ВордПресс-ом је његова свестраност, што га чини темељем широког спектра веб локација попут интернетских продавница, форума, портфолија, ресторана, блогова, и тако даље. Потпуно је поуздан и ако одаберете праве додатке са којима можете радити, сигурно можете учинити чуда са овим ЦМС-ом.

Друпал

Посетите сајт “

друпал бест јоомла алтернативеКао претходне две ЦМС платформе, и Друпал-ов изворни код може се слободно мењати и увелико се ослања на своју драгоцену заједницу дизајнера и професионалаца који га и даље подржавају на више начина.

Такође, на располагању су бројни стручњаци који вам могу пружити потребно знање путем форума Друпал, а такође је врло лако наћи некога ко би вам могао помоћи у случају да сте заглавили.

Друпал додаци, заједно са темама, могу се преузети директно из Друпал заједнице, што значи да су потпуно поуздани и да увек знате шта добијате. Овај ЦМС вам пружа врхунско управљање корисницима и менијима, а такође је оптимално за креирање респонзивних веб локација прилагођених било којој врсти мобилног уређаја.

Ако желите да покренете веб локацију која је заснована на заједници, попут друштвене мреже, на пример, Друпал је изванредан избор за вас. Веома је лако подесити и управљати својим корисницима као администратор. Можете контролисати приступ својих корисника и такође створити јединствене, прилагођене улоге ако желите.

Друпал обично препоручује да користите њихову најновију верзију, јер употреба старије често доводи до проблема са компатибилношћу. Она је једна од напредних када је у питању ЦМС, тако да ћете се очигледно боље уклопити са неким знањем у кодирању и веб дизајну..

Покретање једноставнијих веб локација као почетника уопште није проблем, на њега се можете прилично брзо навикнути и заједница много помаже. Ако планирате да започнете сложену и захтевну веб страницу као почетник, требали бисте бити спремни да запослите професионалца из Друпала који ће се побринути да то ради у свом пуном потенцијалу..

Цонцрете5

Посетите сајт “

бетон5 најбоља јоомла алтернативаЦонцрете5 можда није толико популаран као претходно споменуте алтернативе, али према недавним прегледима и повратним информацијама, људи који га испробају обично су задовољни и не размишљају о некој другој опцији. То је углавном зато што се овај ЦМС непрестано побољшава и дизајниран је тако да је у сваком погледу прилагођен и логичан.

Можете да креирате сложене, лепе веб странице са мало и нимало искуства у веб дизајну. Ако вам је потребан водич, на располагању је обиље корисне документације коју креира заједница. Комбиновањем форума, водича и мало експериментирања можете брзо да се упознате са интерфејсом.

За Цонцрете5 нема толико додатака и тема колико има на популарнијим платформама, али она и даље расте у популарности и привлачи мноштво нових дизајнера који желе проширити тржиште. Додаци се увек аутоматски ажурирају и можете их инсталирати одмах са контролне табле.

Још једна феноменална ствар код њих је то што до сада нема додатака који би се међусобно сукобили, што дефинитивно није случај са осталим ЦМС платформама. У ствари, често су поузданији од додатака које можете наћи на пример за ВордПресс, што чини једноставнијим коришћењем више додатака истовремено..

Све у свему, можемо рећи да је Цонцрете5 далеко бољи у погледу функционалности него што би се могло очекивати на основу ЦМС рангирања, тако да га свакако треба пробати.

Топ 3 СааС-а које треба узети у обзир као Јоомла алтернативе

Вик

Посетите сајт “

Вик најбоља алтернатива ЈоомлаВик је прилично популаран бренд када је реч о произвођачима СааС веб локација уопште. Све је почело око 2006. године када су осмислили софтвер за драг анд дроп базиран на Фласх-у, нудећи једноставно решење за израду веб локација. Њихова платформа се од тада доста побољшала и сада имају пуно маркетиншких алата и других нових функција са којима могу радити, што је чини потпуно погодном за предузећа.

Наравно, бизнисмен који нема искуства у кодирању обично жели најједноставније и најефикасније решење и управо то добијате са Вик-ом. Након ере Фласх-а, још увек су желели да је задрже што је могуће једноставније. Једна ствар која би вам могла завидети је да њихов интерфејс није баш привлачан, али док почнете да радите са алатима и елементима, схватићете да то чак и није важно.

У уреднику све функционира без проблема, чак је и функција повлачења и испуштања изненађујуће прецизна и поуздана. Изградња комплетне веб странице може бити дуг пројекат и није увек очигледно како поступити, али Вик вам увек може позајмити свој сет водича и алата који вам могу помоћи у вашем раду. Они такође имају пристојну количину врхунског, модерног дизајна за избор на свом тематском тржишту.

Као и код сваког СааС-а, ваша Вик веб локација биће домаћин на њиховим серверима, што уопште није недостатак. Њихови професионалци гарантују да ће се ваше веб странице учитати у року од 2 секунде, чак и ако постоји огромна количина садржаја. Вик се засигурно истиче као корисник веб страница који је прилагођен корисницима.

Веебли

Посетите сајт “

најбоља алтернатива јоомлаВеебли је још један од најбољих произвођача веб страница који компанијама много олакшава креирање сопствене веб странице. Док повлачите и испуштате различите елементе веб локације, прво што приметите је увек јасно како ће ваша веб локација изгледати током поступка. Такође је од велике помоћи у погледу позиционирања и можете да измените сваки елемент додатним ЦСС модулом.

Њихов интерфејс функционише на начин који дефинитивно осигурава бржи процес учења пружајући инфо мехуриће који се искачу, дајући вам неколико корисних савета. Веебли вам пружа мноштво ажурних функција које су потребне за најновије личне и пословне веб странице. Сви су они лако интегрисани у платформу.

Међутим, увек постоје неке друге специфичне функције које ће вам можда требати за вашу веб локацију и можете их потражити у продавници апликација Веебли. Ако вам то не помогне, платформа вам и даље омогућава да додате исјечке кода као још један начин за подешавање нових функција. Уз правилно кодирање, можете додати готово све што би вам могло помоћи.

Једна од главних предности Вееблиа је та што увек можете да рачунате на њихову корисничку подршку. Имају сјајну базу знања и до њих можете доћи и путем ћаскања, е-поште и телефона. Не морате чак ни да нађете момка који решава проблем. Једноставно слање порука тиму подршке довољно је да започну решавање проблема.

Када су у питању карактеристике и поуздана подршка, Веебли је сигурно то све смислио.

ВебситеБуилдер.цом

Посетите сајт “

вебсите буилдер цом најбоља јоомла алтернативаВебситеБуилдер.цом долази са уредним интерфејсом на који је прилично лако навикнути, а истовремено је одлична опција за искусније дизајнере који желе да направе сложене веб странице. То је једна од најновијих платформи откад су је лансирали 2014. Њихови менији и цео изглед ВебситеБуилдер су лепо дизајнирани, а поседују и врхунску колекцију тема.

Можете одабрати категорију према својим потребама или само одабрати празан предложак и кренути од основа. Није потпуно празно; сви имају користан оквир који поставља главни изглед ваше веб странице. Многи корисници бирају ову опцију да направе веб локацију у свом стилу.

На располагању је широк спектар елемената, али поред повлачења и испуштања истих, можете применити много различитих понашања и такође их детаљно прилагодити. Поред тога, свака тема је подељена у одељке, почевши од заглавља и завршавајући подножјем. На овај начин можете саставити веб локацију додавањем много различитих делова и прилагођавањем их засебно.

С друге стране, брзина пуњења коју пружају њихови домаћини је изванредна. ВебситеБуилдер вам пружа готово исто искуство као и било који софтвер који се покреће на рачунару, понекад је још бржи. Платформа такође нуди обиље могућности блогерима, пружајући им много специфичних дизајна.

Одабиром ВебситеБуилдер-а добијате свеобухватну платформу која уопште нема ограничења и препушта се вашој креативности за креирање феноменалне веб странице.

Закључак

Ниједна од ових платформи није лош избор; сви имају своје предности и недостатке. Морате размотрити свеукупне карактеристике, могућности прилагођавања и поузданост ових градитеља веб страница одвојено према сопственим циљевима.

Да бисте одабрали најбољу, увек се препоручује да прво посетите њихову веб страницу, прелистате неколико њихових страница и прикупите неке информације о платформи са њиховог становишта. Затим, да бисте их реалније упоредили, требало би да прочитате рецензије и коментаре на мрежним форумима, које су написали корисници који су заправо изградили сопствене веб странице на овим ЦМС или СааС платформама.

Постоји велика конкуренција између ових веб локација, тако да их стално побољшавају новим ажурирањима и исправкама како би привукли све више корисника и додали најновије популарне функције. Будући да сви морају ићи у корак са темпом, не можете заиста погрешити нашу листу најбољих платформи.

Након што сте сакупили довољно информација, само одаберите ону која вам је најугоднија и почните да радите на својој новој веб локацији.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector