8 најчешћих функција веб хостинга

01.06.2020
Чланци и више ... '8 најчешћих функција веб хостинга
0 8 мин.

функције које су најсмешније за веб хостинг


Веб хостинг је масивна индустрија са веома јаком конкуренцијом. Компаније повлаче све врсте трикова и приказују све врсте „погодности“ како би намамили своје купце. Понекад то раде са најнезаборавнијим и најлуђим карактеристикама због којих ћете ставити руку на трбух и насмејати се ако знате чак о томе Интернет технологија.

Компаније за хостинг су постале заиста креативне на начин на који желе да привуку нове клијенте. За многе од њих заиста није важно о каквом се послу баве све док зарађују с тим. Циљ ових компанија је намамити у „нообс“ који не знају буквално о веб хостингу. Тужна истина је да они то раде јер у ствари и раде. Људи који не знају ништа о интернетској технологији, неће претпоставити да ће то учинити на основу врло ограничених информација.

То значи да ће се одлучити за хостинг провајдера за који се чини да нуди највише функција или ону која је “компатибилна” са њиховим оперативним системом. Они би могли пасти и за лажне додатке или за „глупу Гоогле аналитику“ између осталих глупости. У основи, само покушавају преварити људе који ништа не знају о томе шта купују и желе да извуку што више новца из џепа. Зато бисте требали бити опрезни коме дајете новац.

Већина пружатеља услуга хостинга који нуде тако глупе „функције“ требало би да се избегавају, јер је вероватноћа да ћете добити квалитетну услугу врло мала. Хоћу рећи, шта би очекивао од компаније која покушава намамити купце на тако глуп начин? Нитко не воли бити будала, а претпостављам ни ви. Па је време да знате која је глупа карактеристика хостинга знак реклама лошег хостинг компаније. Без додатног клањања, спустимо се на то!

Бесплатна Гоогле аналитика

Ово је драгуљ глупости веб хостинга, јер се покушава намамити у људе који буквално не знају ништа о веб локацијама и веб хостингу. Гоогле Аналитицс је бесплатна услуга коју нуди Гоогле, а која вам омогућава да пратите веб локацију и њен промет. Међутим, ове компаније га рекламирају као “бесплатно”, као у, не морате да га платите. Као да је то била њихова посебна карактеристика или посебан уговор који су склопили с Гооглеом само за вас. Иако у стварности, Гоогле захтева само да се пријавите и можете да решите све са њиховим аналитичким софтвером. Ова функција је попут рекламе у бару, ако добијете бесплатне чаше воде ако уђете. Глупо је глупо и чак безобразно ако размишљате о томе колико људи који нису били свесни.

Иако је 2018. година, не бих се изненадио ако би нека сјеновита веб хостинг компанија и даље покушала то ријешити. Зато најбоље будите пажљиви када купујете прозоре за веб хостинг услуге.

Подршка за Вебализер и Австатс

Следећи на трагу глупости је подршка Австатс-у и Вебализер-у. Ово су такође софтвер за аналитику веб локација који можете да користите за надгледање страница. Али они су заправо фосили које је Гоогле Аналитицс заменио пре много година. Ипак, постоје хостинг компаније које имају храбрости да рекламирају Австатс и Вебализер као сјајне алтернативе Гоогле Аналитицс-у који ће вам дати предност у односу на вашу конкуренцију. Како ће то бити страшно за вас!

Сретно свима који ће то покушати направити на вебу са софтвером написаним 2004. године и на програмском језику Ц. Ако се догоди Гоогле Вебализер-у, гледање колико је стар, довест ће вам сузу на око. Дакле, још једном, склоните се од компаније која нуди овај софтвер. Они вероватно траже идиоте с пуно новца.

24/7 Подршка путем е-поште

Вау! Овај стварно узима торту. Ако сте којим случајем током последњих 10 година тражили пружаоца услуге хостинга испод камена, нећете знати да је подршка 24 сата на дан од суштинског значаја за било коју компанију која се поштује од куће. Међутим, у стварности врло мало их нуди, али то је другачија прича. Оно што ми пада на памет је то што су неке компаније за хостинг спремне отићи довољно далеко да изјављују да заиста нуде 24/7 подршку путем е-маила. Ова функција је присутна од зоре интернета. Добро урађено за хватање људи из 21. века!

У било којој другој компанији, желеће вам подршку путем телефона, подршку у цхату и они ће вам чак понудити саветовање за брак ако вам затреба. Што више брига пружа компанија кориснику након продаје њихове услуге, то ће им пружити боље искуство. Никада се не слажите са хостинг компанијом која заостаје за хостинг услугама или рекламира апсурдне ствари попут ове.

Подршка за ЈаваСцрипт и ДХТМЛ

Сада је следећи ниво глупости. Неке компаније које се баве хостингом воле да користе маштовите изразе које нико не разуме, због чега људи мисле да заправо нуде нешто јединствено. У стварности, они га само користе како би пласирали исте основне услуге које бисте добили од било које друге компаније за хостинг која има своје сервере и раде.

ДХТМЛ је кишобран термин за бројне веб технологије које се могу користити за креирање динамичких веб локација користећи комбинацију статичког језика за означавање. Израз је уведен 1997. године издавањем Интернет Екплорера. Представљен је 90-их, а неке хостинг компаније са поносом га рекламирају као да је карактеристика јединствена за њихове услуге! Прилично искривљено.

99% гаранција за невремене

Сигурно је знати што знајући да ће ваша веб локација бити у функцији само неколико минута током године. Али то је заправо ништа мање него што бисте очекивали од хостинг услуге за коју плаћате добар новац. Све мање је незадовољавајуће, иако много комерцијалних хостинг провајдера није успело да постигне погодак. Без обзира на то, поносно рекламирати да ваши сервери имају 99% продуженог рада дубоко је глупо, иако то ради готово свака компанија која се бави хостингом.

Основа било које хостинг услуге је чињеница да компанија има сервере који раде у току 99% у години. Они се за кратко време спуштају само ако дође до квара, а ту долази и преосталих 1%. Не могу рећи да је ово знак рекламе лоше хостинг компаније, али још увек је глупо да то користе основна чињеница у њиховим рекламама.

Неограничено складиштење и пропусност

Заправо не постоји неограничен простор за похрану и пропусни опсег јер постоје нека стварна физичка ограничења с којима се морате суочити. Хостовање ваше веб странице има стварне трошкове, а велики број њих. Рачун за струју компаније је нестао са крова и они такође морају да се баве конекцијом што је ефикасније могуће. Што више веб локација имају, то више ресурса користе. Ако би вам заправо дали неограничен простор за складиштење и пропусни опсег, могли бисте почети да продајете свој властити хостинг услугу остатку света. Шта бисте још радили са неограниченим ресурсима?

Међутим, постоји сулуд број хостинг компанија које оглашавају своје најмање пакете као неограничени простор за похрану и пропусни опсег. У стварности они ограничавају и једно и друго ће вам рећи о томе тек кад постигнете одређену границу. Ако то учините, могло би доћи и до затварања ваше веб странице и целе услуге. Дакле, чињеница да тако поступају у ствари је заиста глупа. Једини проблем је што пружатељи услуга хостинга заиста нејасно шта значе њихова неограничена пропусност и простор за складиштење, тако да морате направити неколико додатних истраживања да бисте то сазнали.

Да бисте се спречили да вас завара овај лажни оглас, увек проверите услове услуге. На тај начин ћете тачно знати колико простора на диску и ширине појаса имате.

Подршка за МИДИ датотеке

Шта је Божја реч МИДИ? Ко користи МИДИ датотеке и зашто? Да ли га купци заправо траже? Заправо, МИДИ датотека је баш као и било која друга врста датотеке. У томе нема ништа посебно, поготово када су у питању компаније које то приказују као неку посебну карактеристику. Они то само рекламирају људима који мисле да је најбољи хостинг провајдер онај који нуди највише функција. Ово укључује функције које су у потпуности зависне од начина на који клијент користи услугу, као што су Реал Аудио, Фласх, Схоцкваве и тако даље.

Подршка за Виндовс, Линук и Мац

Ох вов. Ова посебна функција оставиће вас без речи. Чак и једноставне игре са картама већину времена имају подршку за сва три главна оперативна система. Али какав оперативни систем покрећете уопште није важно. Прво, можете отворити сваку веб локацију без обзира на то који оперативни систем имате, јер се свака веб страница преноси у ваш претраживач преко ХТТП протокола. Овако сервер и ваш веб претраживач говоре исти језик. Дакле, сваки веб домаћин и веб прегледач говоре исти језик, а своје датотеке можете пренети на свој хостинг сервер путем ФТП (Филе Трансфер Протоцол).

Наравно, свако ко је потпуно нов у веб хостингу и интернет технологијама вероватно ће се забавити за овај трик. Мисле да се одлучују за флексибилан хостинг план који ће им дефинитивно успети без проблема. То је разумљиво, али једном када прочитају неколико чланака, ефекат глупих реклама попут ове лети кроз прозор.

Закључак

То само покрива лажне и глупе трикове оглашавања које већина хостинг пружалаца користи. Имати понуде попут неограничене пропусности, простора за складиштење и 99% гаранције за продужење времена су заправо корисни јер би ме преварио и пре неколико година. Ове ствари звуче превише добро да би их изостављале из ваших реклама које су углавном намењене просечном грађанину интернета. Међутим, ствари као што су бесплатна Гоогле Аналитицс, подршка 24/7 е-поште, подршка за МИДИ датотеке и компатибилност оперативног система су заиста срамотне. Компаније које показују лажне функције попут ове, не треба чак ни разматрати. Зато обавезно прочитајте неколико чланака пре него што скочите на куповину хостинг услуга како бисте били сигурни да знате шта је то и не правите грешке приликом избора хостинг компаније.

Шта мислите о глупостима попут ове? Има ли нечега што сам заборавио да напоменем? Реците ми у коментарима испод!

Надам се да сте се забавили читајући овај чланак и да ћемо се поново видети у следећем.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector