Да ли би требало да размислите о употреби система за управљање садржајем?

01.06.2020
Чланци и више ... 'Да ли би требало да размислите о употреби система за управљање садржајем?
0 13 мин.

усе-цмс-цонтент-манагемент-систем


Прошли су дани када се администрира и ажурира веб локација са садржајем потребним знањем у кодирању. Уз бројне системе за управљање садржајем доступни су, изградња и управљање веб страницама постало је лакше него икад. Помоћу одговарајућег ЦМС-а можете обрадити готово све аспекте ваше веб странице без да икада додирнете код и учините то бешавним поступком.

Наравно, што више техничког знања имате, то је боље, јер је потребно код израде веб страница и прилагођавања функционалности ваше веб странице. Али ЦМС ће бити пресудан када желите да уштедите драгоцено време и редовно ажурирате садржај веб локације.

Постоји пуно разлога за коришћење система за управљање садржајем, због чега смо и написали овај чланак. Проћи ћемо кроз све бројне начине на које вам ЦМС може користити и олакшати вам живот.

Дакле, без додатног обожавања, да видимо све предности коришћења система за управљање садржајем!

Шта је ЦМС?

ЦМС је софтвер и платформа за изградњу веб локација која чува садржај ваше веб странице и олакшава уређивање и објављивање. Више администратора и ствараоца садржаја могу се пријавити у исти систем и сарађивати како би креирали и објавили најбољи могући садржај.

Имати веб локацију изграђену у систему за управљање садржајем је попут куповине новог аутомобила. Не морате знати ништа о производном процесу, једноставно набавите кључеве и започнете возити. Дакле, не морате бити веб програмер или обављати било који од сложених послова кодирања који су укључени у покретање ваше веб странице. Једноставно се можете пријавити на веб страницу креирану по вашем укусу и започети редовно објављивање садржаја. Било да се ради о интернетској продавници, једноставном блогу или веб локацији са готово било којом функцијом, ЦМС ће дефинитивно моћи да се носи с тим.

Дакле, ЦМС је платформа прилагођена корисницима која вам омогућава да брзо и ефикасно направите и управљате веб страницом.

Предности употребе система за управљање садржајем

Па, прва и најочитија предност употребе већ сачињеног система је количина времена, рада и других ресурса које ћете поштедјети. Дакле, питање није зашто треба да користите ЦМС, питање је зашто не бисте требали.

Наравно, могло би се помислити да би коришћење система који је изградио неко други наметао одређена ограничења њиховом потенцијалу. Наравно, постоји доста сценарија где је прављење свега што је прилагођено право решење, али то 80% времена заиста није тако. Одабир правог типа ЦМС-а за веб локацију показаће се озбиљном предностом. Али о каквим предностима овде говоримо?

Не захтијевају никакво знање о веб програмирању

ЦМС долази са сопственим алатима за прављење веб локација. Неки чак имају оно што видите је оно што добијате алате који вам омогућавају да повучете и испустите елементе које желите да имате на својој веб локацији. Близу је уређивања слике или Мицрософт Ворд документа, што је одлично за новајлије.

Иако је за изградњу нешто сложеније потребна помоћ програмера, али када посао буде обављен, веб локацију можете једноставно користити по вашој жељи.

Укратко, системи за управљање садржајем су прилагођени корисницима, тако да их било ко може до одређене мере користити.

Стално ажурирајте свој садржај колико желите

Ово је једна од највећих предности било ког система за управљање садржајем. Нуди различите алате за уређивање садржаја који желите да објавите, а ако су вам потребне опсежније функционалности, увек можете преузети додатак за њих.

Треба само да измислите део садржаја који желите да објавите, нека буде догађај, чланак, видео или било шта друго и то можете учинити видљивим на вашој веб локацији са неколико кликова.

У већини система за управљање садржајем имаћете једноставно текст едитор одмах из оквира који вам омогућава да уносите промене у изглед садржаја, фонт који користите, слике које додајете и друге основне ствари. Али увек можете да побољшате функције за уређивање садржаја без обзира на начин који желите. Небо је граница.

Такође можете да сачувате садржај као скицу и касније га објавите или да поставите сталан ток садржаја тако што ћете направити распоред. Можете поставити свој ЦМС да аутоматски избаци нови садржај који сте претходно пружили.

На Интернету је садржај краљевски. Имајући одговарајући ЦМС, то можете имати цео тим који се фокусира на садржај и удвостручење на њему. Што више квалитетног садржаја произведете, више ће посетилаца ваше веб странице имати и боље ће је радити у дужем року.

Имајући посвећен тим који ради са вашим ЦМС-ом, с једином сврхом стварања висококвалитетног садржаја, можете осигурати ефикасан ток рада и одржавати веб страницу високог квалитета.

Да бисте све ово саставили у једној краткој реченици, када је у питању објављивање свежег садржаја на вашој веб локацији, ЦМС вам пружа сву СЛОБОДУ која вам је потребна.

То је компактно

ЦМС долази са свим функцијама које су потребне веб мастеру за покретање пословне веб локације и одржавање снажног интернетског присуства. ЦМС има све што вам је потребно за ефикасну маркетиншку стратегију. Све можете управљати под једним кровом.

Можете управљати великом корисничком базом, управљати коментарима, постовима гостију и свим тако важним СЕО. Већина система за управљање садржајем направљена је тако да је СЕО фриендли, што штеди много напора и ресурса. Можете много лакше да оптимизујете своју веб локацију за одређене кључне речи.

Нуди сигурност и стабилност

Можете поставити привилегије администратора и уређивача садржаја и бити уверени да нико не заборавља нос у садржај у који се не би требао мешати. Можете бити једини ревизор целокупног садржаја на вашој веб локацији и објављивати само садржај који одобравате или неко други то учинити за вас.

Не само да је безбедан од сопственог особља, већ га обезбеђује и велика база програмера и много сјајних технологија. Чак и ван верзије кутије постоји јак сет сигурносних функција, али то можете и проширити разним додацима, чинећи вашу веб локацију готово непробојном тврђавом за хакере. Важно је напоменути да ништа није безобразно, иако се ишта може хаковати. Али дефинитивно можете изградити сигурну веб локацију и заштитити све њене податке.

Када кажем стабилност, мислим да ће се једном кад се постави активирати и дуготрајно ажурирати. Будући да већина система за управљање садржајем има велику базу за програмере и још већу корисничку базу, лако их је учинити стабилним и обрадити било који проблем на који наиђете. Неко други је већ наишао и решио га.

Има ажурирану функционалност

Популарни системи за управљање садржајем стално имају људе који на њима раде и надограђују их новим функцијама. Они су стално у току и пружају све што је потребно да би веб локација добро функционисала у мрежном окружењу.

Системи за управљање садржајем отвореног кода имају хиљаде додатака које су развили други корисници. Лако је добити бесплатан или плаћени додатак који ће побољшати функционалност ваше веб локације.

Али ако користите а власнички ЦМС, увек ћете имати тим за подршку коме можете да се обратите и да их натера да инсталирају било коју функцију. Ако идете са власничком ЦМС опцијом, имаћете посвећен тим да се брине о вашој веб локацији и да се увери да је она у складу са активним мрежним стандардима.

Лако редизајнирајте своју веб локацију

Ако направите веб локацију испочетка и желите да редизајнирате када се одлучите, мораћете да урадите комплетан ремонт веб локације. Али ако користите систем за управљање садржајем, требат ће вам само неколико кликова и већина ће ваше веб локације остати нетакнута. Наравно, захтеваће још мало подешавања, али то се ипак може обавити за дан или два, у зависности да ли желите да прилагодите дизајн или не.

Ова једноставност је захваљујући систему шаблона уграђеном у сваки ЦМС. Можете само преузети предложак и имплементирати га на своју веб локацију са неколико кликова. Никада није израђен веб дизајн толико једноставан.

Можете лако заменити делове свог дизајна или потпуно редизајнирати веб локацију без икаквих проблема. Већина шаблона такође има свој интерфејс на којем можете подесити како желите да изгледа ваша веб локација.

Глобалне промене су лако извршити и могу се извршити у само неколико кликова.

Укратко, можете да преузимате, користите и поново користите шаблоне да бисте својој веб локацији додали жељени изглед и функционалност коју желите да има.

Одлично за СЕО

Као што сам већ напоменуо, већина система за управљање садржајем изграђена је на СЕО пријазан начин. То значи да имате пуно мање посла када је у питању оптимизација ваше веб странице. Наравно, ово је само један део у вашем укупном СЕО.

Оптимизација претраживача траја дуготрајан процес са многим покретним деловима и мораћете да уложите неки посао да бисте заиста извукли најбоље из њега. Али с обзиром на то да можете редовно да истискујете свеже садржаје који ће се ваши корисници надати, можете радити са релативно лакоћом.

Дакле, помоћу ЦМС-а имаћете нешто лакши тренутак када се попнете на страницу резултата претраживача.

Потпуно је бесплатно или јефтино

Најпопуларнији системи за управљање садржајем, као што су ВордПресс и Друпал, су отвореног кода и потпуно су бесплатни. Ово смањује почетну инвестицију на пола. Нема много повољнијих понуда од бесплатног добијања нечег овог драгоценог! То је такође још један разлог зашто су системи за управљање садржајем тако широко коришћени.

Лако за продужење

Ово је једна од највећих предности коришћења система за управљање садржајем. Можете да додате додатке и проширења да бисте додали било коју функцију коју желите. Већину њих су или развили други корисници или мале компаније.

Можете интегрисати функције друштвених медија, користити напредне уређиваче садржаја, имати напредне сигурносне алате или створити сопствени додатак са функцијом коју имате на уму. Имате пуно флексибилности када је у питању управљање функционалношћу ваше веб локације.

Повежите се с било којег мјеста у било које вријеме

Системе за управљање садржајем може користити више корисника који се могу повезати на исти администраторски панел, ма где били у свету. Лако је да цела организација сарађује и обрађује своју веб локацију у складу са захтевима које имају.

Мобилна оптимизација

Велики део интернетског саобраћаја чине мобилни корисници. Будући да се мобилна револуција дешава овде и сада, готово сваки преносни веб сајт мора имати мобилну верзију. То је апсолутни услов за успех.

Срећом по нас, већина система за управљање садржајем је потпуно прилагођена мобилним уређајима. Такође, скоро сви предлошци које бисте преузели за своју веб локацију у потпуности одговарају и изгледају сјајно на било ком уређају на којем их отворите.

Аналитика

Софистицирани систем управљања садржајем пружа вебмастерима могућност да прате и анализирају активности својих корисника на веб локацији. То им омогућава да доносе много боље одлуке и даље развијају своју веб страницу, тако да је боље усмерена на успех.

Можете лако да измерите како ваш садржај утиче на вашу публику и како да побољшате његово пословање. Једном када имате јасну слику о томе како ради ваша веб локација, можете имплементирати алате потребне за даљи развој.

Интернет брендирање

Можете побољшати онлајн брендирање предузећа на више начина захваљујући флексибилности система за управљање садржајем. Можете стално да преносите садржај својим корисницима на више канала као што су РСС фееди, друштвени медији, хипер-адресе и е-поруке и тако даље.

Без обзира на који начин одлучите да пласирате своје веб странице или чак ако их одаберете, можете да поставите прави арсенал алата који ће вам помоћи.

Које врсте система за управљање садржајем можете користити?

Прво, имате два главна избора. Можете одабрати ЦМС отвореног кода или власнички ЦМС.

Ако идете са опцијом отвореног кода, имат ћете много мањи почетни трошак, али можда ће потрошити прилично новца у развоју веб странице.

Ако идете са власничком ЦМС опцијом, све што требате је да се региструјете и имате идеју о томе како желите да буде ваша веб локација. Компанија која стоји иза вашег одабраног власничког ЦМС-а водиће рачуна о свим техничким детаљима ваше веб странице, једноставно је морате користити. Ово је сјајно за сваког власника предузећа који не брине превише о свом присуству на мрежи и само би волео да има веб локацију за своје пословање. Ако вам ова опција звучи боље, предлажем вам да погледате који би власнички систем управљања садржајем радио за вас.

За све остале, ево три најбоља система за управљање садржајем отвореног кода који сада можете почети да користите бесплатно.

ВордПресс

Посетите сајт “

ВордПресс је један од најбољих система за управљање садржајем вани. То је пуноправан систем управљања садржајем који је започео као платформа за блогање. Врло је прилагођен корисницима и на располагању има пуно додатака и тема (тачније око 40.000). Количина тема и образаца које можете користити је огромна и вероватно имате више избора него што бисте имали са било којим другим ЦМС-ом. Да би било још боље, све ове теме у потпуности одговарају.

Људи га воле због његове флексибилности, једноставности и многих робусних карактеристика које га чине изванредним системом за управљање садржајем. Није чудо што је сваки четврти вебсајт изграђен управо на њему.

Друпал

Посетите сајт “

Друпал је мало сложенији систем управљања садржајем у поређењу са ВордПрессом и захтева одређено техничко знање ако желите да направите прилагођене дизајне и функције на својој веб локацији. Али захваљујући томе што је сложенији, он има и опсежнију функционалност. Има више функција на које је потребно време да се навикнете, али време и труд улажете у разумевање основних појмова Друпала као што су врсте садржаја, таксономије, блокови садржаја и прикази и тако даље.

Друпал такође нуди исту флексибилност коју има већина система за управљање садржајем, као што је више корисника и функције које помажу удобној сарадњи и редовним ажурирањима садржаја.

Можете да преузмете обиље модула и тема да бисте побољшали веб локацију и ускладили је са вашим захтевима. Али можете и сами да развијете.

За Друпал је потребно више знања, али исплати се јер можете направити више промена на веб локацији и имати много напредније функције. Али ако желите да направите само једноставну веб локацију која приказује неки садржај, то можете учинити сами, гледајући неколико туторијала и разумевајући основе.

Јоомла!

Посетите сајт “

Јоомла! је награђивани ЦМС који можете користити за прављење сјајних веб локација и веб апликација. Има предности правилног система за управљање садржајем, као што су проширивост, флексибилност и поузданост. Такође можете да направите комплетне интернет портале са њим, веб локације за трговину или чак сопствену веб локацију заједнице. Има обиље интегрисаних функција и редовних ажурирања које ће вам помоћи да брзо и лако направите моћно присуство на мрежи.

Око 2,8% свих веб локација у свету користи Јоомла, што је прилично импресивно. Долази са 6000 екстензија и обиљем запањујућих шаблона.

Јоомла! преузима се једном на сваких 2,5 секунде. Можда ћете бити следећи који ће то учинити!

Дакле, треба ли да користите ЦМС?

Употреба система за управљање садржајем није потребан за покретање веб странице, али свакако вам олакшава посао. Такође вас и ваше особље чини продуктивнијима и омогућава им да се фокусирају на висококвалитетни садржај уместо на све техничке детаље који се добијају са уређивањем и објављивањем.

Лако можете да разместите веб локацију како расте и усвојите је за све промене које би сте желели да унесете.

Коришћење система за управљање садржајем је све у једном решење за многе проблеме на које наилазите приликом израде и управљања веб локацијама. Већина их је бесплатна за употребу, па их свакако треба искористити!

Надам се да сте уживали у читању овог чланка и да сте пронашли информације које сте тражили. Имамо пуно више чланака о системима за управљање садржајем и како они могу користити вама и вашој компанији, зато их слободно погледајте!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector