Да ли бих требало да размотрим цлоуд хостинг за своју веб локацију – да ли је безбедан?

01.06.2020
Чланци и више ... 'Да ли бих требало да размотрим цлоуд хостинг за своју веб локацију – да ли је безбедан?
0 5 мин.

да ли је хостинг у облаку безбедан за хостинг веб страница?


Потражња за веб хостингом све је већа и више и веб хостинг компаније нуде различите пакете са различитим функцијама и могућностима, међутим у прегледу можете видети да су понуђени ресурси превише мутни или превише богати. У овом је тренутку тешко набавити савршен хостинг пакет прилагођен вашим потребама. Компаније и клијенти сматрају ово великим недостатком који доноси финансијски дефицит.

Шта је Цлоуд Хостинг?

шта је хостинг у облакуЦлоуд Хостинг је савршено решење за клијенте који желе тачан број ресурса као што су простор, промет, пропусни опсег, процесор, РАМ за оптимизацију једне или више веб локација, али и за компаније које пружају веб хостинг услуге које желе да максимално користе сопствене технологије и сервере. перформансе.

Тренутно, појам рачунарства у облаку покрива све што је повезано са пружањем услуга веб хостинга. Ова услуга спада у три категорије: инфраструктурне услуге (ИааС), платформе (ПааС) и софтвер (СааС).

Ако посматрамо облак који је мање технички, као што небо има више облака, тако је у датацентру више сервера. Сваки облак (сервер у нашем случају) има своје карактеристике, а принцип по којем неколико сервера делује као један назива се Цлоуд Хостинг. Због Цлоуд софтвера и више десетина сервера на располагању, сваки центар података може да оптимизира своју рачунарску моћ, али и приходе и клијенти могу да примају ресурсе које стварно желе.

Израз “облак” је узет за Цлоуд хостинг јер симбол има облик облака, који се често користи за представљање дијаграма тока и других статистика на Интернету.

„Облаци“ могу бити јавни или приватни. Услуге јавних облака могу се продати свима на Интернету, на пример, ЕБаи, Амазон, Фацебоок, Стеам и тако даље.

Уместо тога, приватни сервиси су податковни центри или мреже које користи само мали број клијената, попут личности једне компаније.

Цлоуд услуге које пружају инфраструктуру (ИааС) исте су услуге које омогућавају куповину приступа серверима или просторима за складиштење података. Они такође имају назив комуналних услуга и понашају се попут осталих комуналних услуга попут струје или гаса. ИааС већину времена омогућава виртуализацију, што значи да корисници имају могућност стварања сопственог виртуелног рачунара на којем могу бирати оперативне системе и софтвер који желе.

Цлоуд сервиси имају три главне карактеристике по којима се разликују од традиционалног веб хостинга: продају се само на захтев купаца, флексибилни су (корисник их може користити било када на нивоу ресурса који је потребан) и услугом у потпуности управља. провајдер.

Предности коришћења Цлоуд хостинга

Основна предност Цлоуд Хостинг-а је у томе што корисници имају могућност плаћања фиксне цене за ограничене ресурсе или прилагођене цене прилагођене потребама њихових веб локација. Време када сви плаћају исте цене за веб хостинг је готов; сада свако може да одабере да плати онолико колико користи коришћењем цлоуд хостинга. То се дешава зато што свако лако може да поднесе захтев са својим жељама и такође може да измени наруџбу како жели у неколико кликова, за кратко време, без икаквих главобоља, што значи флексибилност на нивоу ресурса.

Помоћу хостинга у облаку можете постићи бољи продужетак! Ако се на нормалним серверима сви сервиси (апацхе, мискл, имап) изводе на истој машини, Цлоуд Хостинг додељује ове услуге одвојено на сваком серверу, у зависности од потреба клијената. У овом случају повећава се брзина услуга. На пример, ако у Цлоуд постоји 50 сервера, они ће бити програмирани за покретање одређених сервиса. 2-3 сервера ће покренути услугу е-поште, 30 сервера ће покренути услугу апацхе тако да ће на крају сваки сервер имати добро дефинисане задатке и у случају неких интерних проблема неће се искључити, одржавајући услуге активним. Повезивање је добро успостављено у Цлоуд хостингу.

Још једна предност је што је рачунарско напајање резервисано и загарантовано. Већина веб хостинг компанија нуди посебне пакете направљене за хостинг у облаку, а цене почињу од 3 УСД месечно ако плаћате унапред годину дана. Пример доброг пакета за хостинг у облаку је следећи: 5 ГБ ССД-а, 3 ГБ РАМ-а, наменски ИП, ЦлоудЛинук, ЦагеФС, Цпанел, Софтацулоус, ПХП Селецтор, РВ Сите Буилдер Про, СЕО Аттрацта Тоолс, ЦлоудФларе ЦДН, Раилгун, Антивирус, Антиспам, Бацкуп, АПЦ, Мемцацхе, неограничен промет, један хостирани домен, неограничена база података, неограничена адреса е-поште .

сигурност хостинга у облакуНајважније предности су сигурност и појачана сигурност. Добра веб хостинг компанија нуди вам еКсплоит скенер, МодСецурити, заштитни зид веб апликација, антивирус, антиспам, сигурносну копију, ЦонфигСервер Сецурити & Фиревалл, ЦлоудЛинук, ЦагеФс Хакерска заштита за ваш Цлоуд Хостинг пакет. Овде могу да подсетим на безбедносне контроле у ​​облаку. То су следеће мере одвраћања које су намењене смањењу напада на облачни систем, превентивне контроле које јачају систем против инцидената, углавном смањењем или чак елиминисањем рањивости, детективске контроле које су намењене да открију и на одговарајући начин реагују на инциденте који се догоде и корективне контроле које смањују посљедице инцидента ограничавањем штете. Такође су предузете различите безбедносне мере за хостинг у облаку, као што је управљање идентитетом који контролишу приступ информацијама и рачунарским ресурсима; физичка сигурност која осигурава ИТ хардвер попут рутера, сервера и каблова од неовлаштеног приступа, пожара крађе, поплава, сметњи; сигурност особља која пружа активности пара и послије запослења, као што су сигурносни преглед потенцијалних регрута, сигурносна свијест и програми обуке; доступност која нуди приступ облаку сваки пут, сигурност апликација која осигурава да су апликације доступне као услуга путем облака (СааС) сигурне и приватност која осигурава да се сви критични подаци (друштвени број, лична карта, бројеви кредитних картица) маскирају или шифровано за неовлашћене кориснике.

Тако је и Цлоуд хостинг сигуран?

И да одговорим на питање: Да ли је хостинг у облаку безбедан, одговори су да. Можете да видите горе наведене листе различитих безбедносних контрола у облаку и мере заштите да бисте своје податке сачували безбедним и приватним.

На крају, подсећам вас на БлуеХост који је недавно лансирао неколико јефтиних пакета за хостинг у облаку и отприлике ЦлоудФларе која пружа мрежу за испоруку садржаја (ЦДН) и услуге сервера дистрибуираних имена домена помоћу облака како би још више убрзали вашу веб локацију.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector