Да ли је бесплатни веб хостинг добар за пословање?

01.06.2020
Чланци и више ... 'Да ли је бесплатни веб хостинг добар за пословање?
0 4 мин.

је бесплатан хостинг добар за пословне веб странице


Развој веб страница може бити велики трошак за било који посао. Из тог разлога, многи власници малих предузећа одлучили су да направе сопствену веб страницу користећи алат за прављење веб локација или систем за управљање садржајем, као што је ВордПресс, како би уштедели трошкове веб дизајна и развоја. Поред трошкова израде веб странице постоје и други трошкови као што су име домена и веб хостинг, који су делић трошкова стварне веб презентације. На пример .цом домен кошта око 10 долара годишње, а професионални хостинг рачун кошта око 5 долара месечно, а плаћа се унапред током једне године. Међутим, постоје многи власници веб локација који јефтино одлазе на хостинг и одлуче да добију бесплатан хостинг, надајући се да ће их успети заобићи само куповином домена. Ово звучи сјајно, можете уштедети много новца, али по којој цени? У овом ћу вам чланку показати неколико разлога због којих бисте требали избјегавати кориштење бесплатног веб хостинга за своју пословну веб страницу.

Зашто не би требало да одаберете бесплатног домаћина?

Пре свега, требало би да приметите да покретање веб сервера кошта више од 100 УСД месечно. Зашто би некоме бесплатно поклонили ову услугу? Па, има пуно предности за компаније које нуде услугу бесплатно, међутим корисник може много трпети због тога. Бесплатни хостинг провајдери покушавају привући што више вебмастера који ће користити своју бесплатну услугу и на крају надоградити на плаћену претплату. Ово је добра маркетиншка стратегија, али се не исплати увек.

Главна сигурносна питања бесплатног хостинга

Будући да су сервери веома скупи за изнајмљивање и одржавање, пружалац услуга хостинга који пружа планове бесплатних црева, мање пази на сигурност бесплатних рачуна, јер они не стварају приход, већ само губитак новца. Због ниског нивоа заштите сервера, често се догоди да хакери угрозе сервер, обришу веб локацију и на крају украду идентитет корисника.

Ограничења бесплатног веб хостинга

Ако вам провајдер допушта додавање вашег домена, вероватно сте пронашли веома добар бесплатни домаћин, јер већина њих дозвољава само коришћење поддомена. Постоје драстична ограничења и за веб простор и за пропусну ширину. Много врста датотека такође се може искључити, тако да ако планирате да креирате пхп веб локацију са контактним обрасцем или отпремите неке слике, то можда нећете моћи да урадите на бесплатном хостинг рачуну.

Бесплатни домаћини долазе са лошом услугом и подршком

Због великог броја корисничких налога који се налазе на истом серверу, то ће довести до спорог учитавања веб страница и лоших перформанси. У сате сата можда нећете моћи ни да приступите вашој веб локацији, како бисте очекивали да добијете упит од потенцијалних купаца путем ваше веб странице? У случају бесплатног хостинга, подршка је веома непрофесионална или не постоји, тако да сте сами препуштени решавању проблема, што може урадити само администратор система.

Присилно оглашавање на бесплатним хостинг рачунима

Најчешћа пракса међу бесплатним хостинг провајдерима је форсирање реклама на веб страницама корисника. Немогуће је да се ослободите тих огласа, осим ако се не пребаците на плаћену верзију. Неповезани банери могу резултирати саобраћајем на веб локацијама и губицима пословања, а такође је знак непрофесионалности. Поврх свега, то може такође наштетити рангирању претраживача.

Губитак веб странице и налога

Ако горе наведени проблеми нису разлог за избјегавање бесплатног хостинга, вјероватно губитак ваше веб странице упозориће вас. Да, могуће је да компанија престане да пружа бесплатну услугу без претходног обавештења. У овом случају је немогуће опоравити датотеке ваше веб локације. Можда сте имали резервну копију, али проћи ће времена док не нађете новог хостинг провајдера и поново не поставите веб локацију.

Алтернатива бесплатном хостингу

Увек кажем да је веб хостинг основа успешне веб странице. Ако одаберете добру и поуздану услугу хостинга, можете се концентрисати на изградњу вашег интернет пословања и не брините се за техничке ствари које стоје иза веб хостинга. Ако вам је стало до вашег пословања и желите да будете успешни, на веб хостингу не бисте смели да се ругате. Одаберите јефтино плаћени хостинг умјесто да одете на бесплатан. Удружите се с пријатељем и поделите трошкове хостинга ако је то могуће, али немојте се поуздати у бесплатан домаћин. На пример, на иПаге.цом хостингу можете добити неограничен хостинг за само 2 УСД месечно; мораћете да платите унапред најмање 12 месеци, али заузврат ћете добити професионалну подршку, сјајне перформансе, могућност да будете домаћин било које врсте веб локација, укључујући и креираног веб сајта и бесплатан домен.

Дакле, ако се озбиљно бавите веб страницом и желите да успоставите снажно присуство на мрежи за ваше пословање, идите са плаћеним планом веб хостинга. Срећно!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector