Да ли треба да оптимизирате своју веб локацију за гласовну претрагу?

оптимизација гласа-претрага


Технологије које користимо брзо се развијају. Недавно је многе задивио паметни телефон за провјеру локације, проналажење неких идеја или информација за постизање задатка. Сада, 65% више купаца информације тражи путем интернета него пре неколико година. Они траже локална предузећа, нешто што су видели или чули и водиче који им помажу да изврше одређене задатке.

Иако свако од нас још увек куца снажно, долази нова ера претраживача. Како су Гоогле АИ, Сири и Алека постали софистициранији, имамо пуно нових могућности у начину на који претражујемо. Људи постају лазирани, а куцање на телефону није увек најудобније. Тако да је једино природно да ће људи радије користити свој глас за дочарање резултата претраживања него да губе време на куцање.

У 2017. години Гоогле је закључио да се око 20% свих претрага врши гласовном претрагом. У 2018. години то је око 30%. Бројне аналитичке компаније изјавиле су да ће до 2020. године око 50% свих претрага бити обављено гласом. То имплицира да гласовна претрага несумњиво расте и брже. То је једноставно много бржи и практичнији начин претраживања и видели смо да су брзина и практичност оно чему данас теже те технологије.

Иако гласовна претрага није у потпуности функционална ни на који начин; још је помало неспретно у препознавању различитих дијалеката, али стално се развија. Заправо је врло паметно и са начином на који су се развијали, ова револуција не зауставља.

Време је да сагледамо чињенице и увидимо зашто би то било важно за вас, за нас и за све започните са оптимизацијом њихове веб странице за гласовну претрагу.

Растући тренд

Гоогле не објављује тачне информације редовно, па је још увек тешко утврдити колико људи тренутно користи гласовну претрагу. Али можемо бити сигурни да тренд расте и људи ће увек ићи са оним што је згодније. Ускоро ће се већина претрага извршити гласом.

Према локацији Лоцатион Ворлд, у 2016. години запањујућих 40% одраслих особа користи говорну претрагу сваки дан. Дакле, не можете порећи да ће се гласовна претрага попети на врх. Системи за препознавање гласа постају све софистициранији. Веома је вероватно да ћемо својим гласом контролисати већину дигиталних алата. Такође, како дигитални асистенти брже претражују глас, они ће и даље позивати више људи да започну са коришћењем система. Како употреба говорне претраге постаје „нормалнија“, само ће је већина популације почети да је користи.

Утицај паметних звучника

Захваљујући Гооглеу и Амазону Ецхо, паметни звучници снажно су утицали на револуцију гласовне претраге. Ови паметни звучници се за рад ослањају искључиво на гласовне команде. Они полако али упорно условљавају људе да решавају њихове проблеме и одговоре на њихова питања путем упита за претрагу засноване на гласу. Ово само још више повећава тренд гласовног претраживања.

Промјене гласовне претраге довест ће до СЕО-а

Ниједна револуција не долази без интензивне тежње ка промјенама и имаће пуно тога да се прилагодимо једном када гласна претрага постане популарнија. Ево неких од најјачих ефеката које ће гласовна претрага имати на свет претраживача.

Дебутује само интерфејс са звуком

Паметни звучници омогућавају људима да откривају информације, купују производе, комуницирају са веб локацијама и другим сучељима једноставно помоћу команде свог гласа. То значи да ће вредност визуелних медија стално опадати. Биће много лакше разговарати наглас са рачунаром него претраживати веб локацију. Једном када се то догоди, начин на који презентирамо информације нашој публици биће у потпуности промењен. Мораћемо да смислимо потпуно нове структуре.

Већа конкуренција за најбоље позиције

Иако је на располагању пуно опција за одговор на упит за претрагу, дигитални помоћници обично нуде одговоре са уноса са највише позиције. Ово ће још више извршити притисак на СЕО-ове који се труде да досегну врх Гоогле-ових резултата претраге.

Упити за претрагу постаће сложенији

Корисници више неће морати да размишљају како кроје своје упите за претрагу. Неће морати да размишљају о томе које кључне речи користе. Све док постављају питање које је чак и разумљиво на даљину, добиће добар избор одговора.

Биће потребно више локалних резултата

Људи ће моћи и да претражују локално док возе. Обично ће се ослонити на гласовну претрагу у покрету. Гласовна претрага омогућит ће им да пронађу одређену трговину и крећу се кроз њу без потребе да додирују свој телефон. Ово ће покренути многе упите за претрагу у локалном окружењу. Из тог разлога Гоогле и други претраживачи стављају много већи нагласак на локалне резултате.

Интеракције ће бити краће

Гласовне претраге су кратке и по природи нису погодне за дугу интеракцију. Брзо можете пронаћи име глумца којег сте видели у филму или у ресторанима у вашој близини. Како интеракције постају много краће, веб локације ће имати много мањи прозор да направе утисак на своје кориснике.

Како можете имати користи од гласовног претраживања

Да бисте искористили предности доступности за гласовну претрагу, мораћете да усвојите технологију што је раније могуће. Већина ваше конкуренције већ ради са тим. Ипак, пуно људи на вебу и даље пориче чињеницу да ће разговори претраживања бити будућност Интернета.

Користите кључне речи са дугим репом

Употреба кључних речи са дугим репом једна је од најважнијих СЕО стратегија, чак и ако ваша веб локација нема никакве везе са гласовном претрагом. Корисници Интернета не користе толико кратких кључних речи. Уместо тога, они постављају директнија питања и траже да им одговоре што директније и релевантније. Овде долази до употребе кључних речи са дугим репом. Како разговорна природа говорне претраге продужује упите дуже, коришћење правих кључних речи са дугим репом повећаће шансу за боље рангирање садржаја на страницама претраживача.

Рад на локалној гласовној претрази

Људи најчешће траже локална предузећа. Нови уређаји врше интерну претрагу како би пронашли најбоље компаније у одређеној категорији у којој су претраживали. Ево неколико начина на које можете побољшати рангирање веб локације у локалној гласовној претрази.

 • Уверите се да су ваше информације тачне – Будите сигурни да су сви ваши подаци за контакт на свакој платформи потпуно исти и потпуно тачни. Ако на једној од платформи имате стару адресу, то би могло наштетити вашем рангирању. Такође, будите што је могуће више описан када описујете категорије свог предузећа.
 • Означите свој посао – Ваше предузеће требало би да буде наведено на сваком главном списку предузећа на мрежи. Требао би бити присутан на Бинг Местима, Аппле Мапс, Иелп и Гоогле Ми Бусинесс. Најважнији уређаји извлаче све своје податке из њих, тако да би требали бити присутни на сваком од њих.
 • Набавите мноштво рецензија – Рецензирање предузећа од стране купаца игра огромну улогу у постизању доброг ранга за ваше предузеће. Једино је природно да су људи привлачнији да посете предузеће које има бројне критике.

Потражите да примените кључне речи са дугим репом

Имати више разговора на вашој веб локацији важно је за гласовну претрагу. Корисник неће користити појединачне кључне речи током својих упита; они ће уместо тога бити разговорљивији. То не значи да морате да промените кључне речи у кључне речи са дугим репом. Али то не значи да их требате примењивати на мале начине. Покрените нову страницу са ФАК-ом на којој дајете детаљније информације о одређеним темама. Креирајте садржај за њега неформалним тоном и размотрите како ваша публика углавном говори да ваш садржај одговара њиховом тону.

Такође, запамтите да људи не говоре онако како пишу. Тако удвостручите употребу природних образаца говора. Тражилице ће ускоро моћи да покупе људске природне обрасце говора и препознају га.

Ставите још већи нагласак на мобилне уређаје

Невероватна популарност мобилних уређаја никако није вест. Али с појавом говорне претраге, мобилни постаје релевантнији него икад. С више од 50% свих упита за претрагу врши се с мобилног уређаја, важно је да циљате на контекст одређене говорне претраге како бисте побољшали свој СЕО.

Мобиле долази пред радну површину без обзира на ону мрежну присутност коју желите да изградите. Пошто се гласовна претрага врши у покрету са мобилних уређаја, важно је да ваш садржај буде оптимизован за уређаје који га претражују у.

Испробајте Гооглеове тест за мобилне уређаје и види шта се враћаш од тога. То ће вам рећи колико ће се ваша страница рангирати за мобилне претраге.

Закључак

Веб се мења и веб локација и ваша стратегија треба да се мењају заједно са њим. У будућности се треба много припремити, а то постаје прави изазов јер још увек не знамо тачно које ће промене револуција гласовног претраживања донети. Али знамо да ће вам дефинитивно бити потребно да поново размислите о својој рекламној игри и о начину на који тражите нове кориснике. Неке могућности ће се отворити, а неке одузети. Све што можете да припремите је да оптимизирате своју веб страницу за гласовну претрагу онолико колико је то могуће.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map