Дестилирана пракса за прављење мобилних веб локација

01.06.2020
Чланци и више ... 'Дестилирана пракса за прављење мобилних веб локација
0 8 мин.

изградња веб локације за мобилне уређаје


Године 2015. Гоогле је изнео алгоритам „Мобилегеддон“ који је казнио веб локације које нису пријатељски са мобилним уређајима. У складу са овим алгоритмом, рангирање веб локација које нису прилагођене мобилним уређајима би се смањило.

Као што видите, мобилни је претекао радне површине и лаптопове и најшире се користи за прегледавање интернета. Гоогле је подстакао предузећа да прво размисле о мобилним уређајима.

глобални раст промета мобилних података

То значи да графички дизајнери и трговци морају проширити своју визију прошлих десктопа и лаптопа током рада на веб локацији.

Шта је веб локација прилагођена мобилним уређајима?

шта је веб локација намењена мобилним уређајима

Као што име сугерира, веб локација прилагођена мобилним уређајима је веб локација дизајнирана, развијена и оптимизована тако да ће веб страница бити глатка на мобилним уређајима – замршенији је и императивнији него што се чини. На најосновнијем нивоу – корисници желе садржај који је једноставан за гледање на мобилним уређајима.

Ако је ваш текст премален или се слике не учитавају, корисници ће се наљутити и отићи. Стога је кључно да садржај буде одговарајуће величине. Нажалост, тешко је имплементирати, јер паметни телефони, таблети долазе у различитим величинама и резолуцијама; стога не постоји фиксни формат за савршено приказивање садржаја на „сваком“ уређају.

Ево неколико савета који ће вам помоћи да оптимизирате своју веб локацију за мобилне уређаје.

Избегавајте да направите засебну веб локацију прилагођену мобилним уређајима:

избегавајте прављење засебних мобилних веб локација

Да би имплементација била једноставна, понекад дизајнери, док дизајнирају веб локацију за мобилне уређаје, одлучују да исечу садржај на „који би могао“ да одговара и који делови се не приказују на мобилном уређају. Међутим, не можемо да контролишемо коју врсту садржаја корисници желе да виде и није могуће да креирају посебан простор за мобилне уређаје, осим радне површине.

Гоогле ће вас казнити ако открије да имате идентичан садржај за две исте веб локације – једна је верзија за радну површину и / или лаптоп рачунар, док је друга верзија за мобилне уређаје, јер постоји само један Гоогле. Стога ни не размишљате о стварању засебне веб локације за мобилне уређаје.

Искористите одговарајуће дизајне:

користите одговарајуће предлошке дизајна

Одговарајући дизајн омогућава програмерима веб страница да направе веб локацију која се може лако прегледати на различитим величинама уређаја. То смањује додатни напор који програмери морају уложити како би веб локацију учинили компатибилном са различитим величинама уређаја.

Одговарајући дизајн користи флексибилне слике, флексибилне изглед и велике медијске упите по таблици стилова. Када се овај респонзивни дизајн употреби на веб локацији, веб страница ће моћи да открије величину и позиционирање екрана корисника, а затим да у складу са тим прилагоди изглед веб странице.

Искористите медијске упите:

Медиа упити вам омогућавају да питате уређај о његовој величини, а затим усмјерите претраживач да приказује ствари које прате скуп ЦСС-а који сте поставили у коду:

примјери упита за медијски екран

Упити за медије кључни су дио на веб локацијама најпогоднијим за мобилне уређаје, али прије тога морате бити сигурни да је систем правилно конфигуриран за све уређаје који се тренутно користе – а не само за два или три најпопуларнија мобилна уређаја. Сачувајте листу уређаја или можете преузети претплату да бисте добили ове информације.

Искористите оквире попут Боотстрапа:

За предњи крај можете користити слободно доступне оквире попут Фондација 3, Скелетон итд. Најбољи слободни оквир је Твиттер’с Боотстрап.

користите оквир за покретање система

Боотстрап је предњи оквир осмишљен тако да брзо и неизбежно скалира веб страницу ваше веб странице на било ком уређају. Рад на унапред изграђеном систему је много лакши од стварања новог кода за сваку могућу комбинацију на себи (па чак и тестирање) – и много је мање наниже и ван.

Пре него што почнете да користите било који оквир, обавезно проучите да ли је оквир у потпуности компатибилан са вашом веб страницом и циљевима. Што су више прилагођених кодова и функција на вашој веб локацији, то ће бити теже осигурати да све функционира на мобилном уређају; потражите помоћ стручњака ако се суочите са било каквим потешкоћама.

Увек користите виртуелну Мета ознаку:

Призор за приказ је виртуелно подручје које користи претраживач за тумачење како би утврдио како се садржај смањује и величине. Имајући то у виду, то је критична шифра приликом изградње искуства са више уређаја. Без овог кода, ваша веб локација неће радити добро на мобилном уређају.

Ознака приказа прозора говори вашем прегледачу да страница треба да стане на екран. Постоје многе друге конфигурације помоћу којих можете да кажете свом приказу да контролише. Слиједи препоручени документ који се користи на почетку документа:

Нула у једноставнијем дизајну:

користите једноставан брзи дизајн

Значајна разлика између десктоп и мобилних веб локација је у томе што људи више воле једноставан дизајн веб страница док гледају на мобилном уређају. Ово је ствар у стварном свету као и све друго – ствари које су велике и компликоване постају споре на мобилном уређају, а један од главних захтева корисника је да садржај веб странице буде одмах доступан.

Једноставност дизајна такође чини једноставним задржавање пажње гледалаца на садржај који они желе да виде – мобилни корисници имају изузетно кратак распон пажње и у вашем је интересу да дизајн буде једноставнији, а не да улажу у комплекс. тема.

Никада не занемарујте Величину фонта и Величину дугмета:

Величина фонта и величина дугмета на вашој веб страници веома су важни за мобилне уређаје. Величина фонта мора бити најмање 14 пк. Ово може изгледати велико, али је боље од наплате кориснику да зумира да чита ваш садржај; поједноставите их подешавањем фонта на максималну јасноћу. Једини пут када користите мањи фонт (најмање 12 пк) је на етикети или обрасцима.

не занемарујте величину фонта

Сада када дођете до тастера, већи је дугме, то је боље – то ће умањити шансу да корисник притисне погрешно дугме или пропусти да притисне дугме. Као и Аппле-ове смернице препоручују да дугме буде најмање 44 до 44 пк. Помоћу ових смерница побољшаћете ваше корисничко искуство и повећати стопу конверзије за е-трговину.

Повећајте величину слике:

Када се бавите мобилним уређајима, циљ је имати најмању величину датотеке за слике, а свеједно изгледају оштро и богато на било ком екрану који су приказани.. Разлог је тај што је пропусност мобилног уређаја знатно мања у поређењу са радном површином или лаптопом и самим тим проузрокује дуже време учитавања.

Према томе, ако ћете желети да гледаоци преузму датотеку од 1 МБ, само да би видели сличицу, они ће се иритирати и напустити веб локацију.

Пријатељство за мобилне уређаје није само у томе да имате лепу веб локацију, већ такође побољшавате корисничко искуство и време учитавања. Смањивање величине слике користи мање података (чување података са ограниченим плановима података), помаже бржем учитавању странице и оставља позитиван утисак на вашу веб локацију.

Ријешите се заданог зума:

Аутоматско зумирање може да поквари елементе изгледа, посебно за слике и навигацију. Може се чинити малим или превеликим у вашем изгледу. Да бисте решили овај проблем, користите мета ознаку виевпорт да бисте поставили прилагођене променљиве у садржају. Обавезно додајте ознаку у ХТМЛ:

Покушајте да користите стандардне фонтове:

Прилагођени, креативни фонтови чине да ваша веб локација изгледа лепо, али у случају мобилних уређаја, корисници не воле да се од вас тражи да преузму фонт за приказ веб странице. Вероватноће су да они неће преузети фонт и преместити се на неку другу веб локацију.

Иако се већина фонтова инсталира на мобилном уређају, па ћете их моћи користити у дизајну веб страница. Има још једна ствар коју се мора запамтити – мада су неки фонтови лакше или теже прилагодити различите величине, стога будите сигурни да сте проверили читљивост фонта пре него што га употребите у свом дизајну.

Имајте на уму, упутства:

Просечна радна површина или лаптоп су хоризонтални, наравно да се крећемо горе-доле, али је широка. С друге стране, паметни телефони су углавном углађени и клеветнички, па ширина садржаја може варирати и стога је потребно размотрити. Приликом стварања видео записа, слика, падајућих места, сјетите се правца који ће људи користити приликом прегледавања садржаја.

Немојте се плашити да се ослоните на професионалаца који ће поправити веб локацију и учинити је пријатељском ако ништа не успе. Ово може захтевати неко улагање, али са свакодневним повећањем корисника мобилних уређаја и Гооглеовим ажурираним алгоритмом, ова инвестиција може се показати калкулираном.

Одузети:

Са мобилизацијом света, веома је важно да веб локацију буде мобилна и да је стварна изнад очекивања, тек тада можете привући кориснике на своју веб локацију. Пре него што започнете рад на својој веб локацији, проверите да ли сте прочитали смернице за мобилност и преузели мишљење стручњака. Надам се да ће вам ови савети помоћи да веб локацију учините прилагођеном мобилним уређајима. Веб локација није једино што треба да буде прилагођено мобилним уређајима, осигурајте да ваше друштвено управљање такође буде прилагођено мобилним уређајима.

Еарлеен Бровн сарађује са познатом компанијом за СЕО Сервицес, водећом СЕО компанијом у Индији. Компанија је у основи ИТ фирма Провидинг СЕО Сервицес Индиа и пуно јој је помогао да побољша своје писање.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector