Истина о неограниченом веб хостингу – како то заиста делује?

о неограниченом веб хостингу


Пре неколико година планови за веб хостинг били су ограничени. Корисници су тачно знали колико простора на диску добијају, колико су пропусни опсег, РАМ, ЦПУ и остали аспекти који се могу мерити са веб планом веб хостинга. Данас многе веб хостинг компаније нуде оно што се назива неограниченим плановима дељеног хостинга. Они који добро познају веб хостинг шминкање при самој помисли на идеју неограничених планова врло добро знају шта заиста неограничено значи у контексту веб хостинга. Међутим, незнанци могу да верују да неограничен хостинг значи управо то: хостинг који нуди неограничене ресурсе. Нажалост, израз неограничен има потпуно другачије значење у индустрији веб хостинга.

Компаније за хостинг нуде неограничене планове само са дељеним хостинг плановима, који би требало одмах да подигну неке црвене заставе, јер дељени хостинг значи да се ресурси сервера деле између неколико корисника истог физичког сервера – сервера који не би могао да има бесконачне ресурсе. Нећете наћи неограничен ВПС или наменски хостинг било где у индустрији веб хостинга, иако се и ВПС и наменски сервери с обзиром на ресурсе које нуде нуде сматрају надређеним дељеним хостинг плановима. Дакле, ако неограничено хостинг не значи неограничене ресурсе, шта онда то заправо значи?

Истина која стоји иза неограниченог веб хостинга – немојте прескочити фине штампе!

Ђаво је у детаљима, каже и заиста, читање ситних отисака услова услуге компаније за гостовање баца мало светлости на то питање.

Неограничено хостинг је фраза коју су сковали веб хостинг компаније за коју се чини да у овој индустрији има другачије значење него у другим индустријама. Ријеч неограничен је погрешан назив, тачнији термин који би могао описати врсту планова оглашених као неограничен је неограничен, а неки пружатељи хостинга попут БлуеХост-а заправо користе овај термин умјесто неограниченог да опишу своје дијељене планове хостинга. Заправо, БлуеХост у својим Условима пружања услуге наводе да немају дефинисана ограничења за ове несмерене планове и да вам се не наплаћује у складу са количином пропусне ширине или дисковног простора који користите, додатно прецизирајући да „… наравно, ови ресурси су није бесконачно “.

По својој природи планови дељеног хостинга дизајнирани су тако да удовоље потребама малих и средњих статичких веб локација и блогова, односно ваша веб локација мора да спада у опсег уобичајеног коришћења како је то дефинисало хостинг предузеће. Стога активности које интензивније користе ресурсе, попут складиштења мултимедијских датотека или дељења датотека нису подржане у овим плановима. Ако се бавите таквим активностима или активностима које крше политику фер коришћења хостинг компаније, ваш рачун може бити суспендован и / или укинути.

Неограничен хостинг такође је корисна маркетиншка стратегија за хостинг компанија које се баве оверселлингом хостинга, што је, укратко, пракса максимизирања поврата улагања продајом ресурса који произилазе из јаза између просечне употребе ресурса и максималних расположивих ресурса. . То се лако постиже тако што ће хостинг провајдери оборити планове хостинга у несигурност „неограниченог“, али то је и начин на који компаније за хостирање могу да задрже цене ниске за потрошаче.

Шта подразумева неограничено складиштење и пропусност?

Ако ресурси нису неограничени, како знати колико добијате у погледу складиштења и пропусног опсега? Нажалост, не знате док не ударите у плафон онога што ваша хостинг компанија сматра нормалном употребом, а чак се и то може мењати из месеца у месец. Хостинг компаније непрекидно прате складиштење и пропусност својих купаца и користе резултате својих анализа да би дефинисали шта спада у нормалан опсег.

Складиштење и пропусност су два кључна елемента која хостинг компаније рекламирају као неограничене, али постављају многа ограничења на ове планове која се крећу од ограничења врсте датотеке и величине до ЦПУ-а, РАМ-а, иноде, МиСКЛ базе података и ограничења веза, итд. У суштини одређују вас да надоградите на више нивое планова ако не спадате у границе природне или уобичајене употребе.

Ако ваша веб локација прими пуно саобраћаја, сервер процесора преузима моћ обраде процесора за обраду свих тих захтева. Ако компанија за хостинг ограничи употребу ЦПУ-а за сваки налог, ваша веб локација ће успорити и створити грешке. Исто је и са употребом меморије, још једним аспектом хостинг плана за који не знате где је то ограничено. Сервер има фиксну РАМ меморију и када на стотине веб локација на истом серверу покреће више процеса, обавезно ћете наићи на проблеме са РАМ-ом, а ваше посетиоце ће срести поруке о грешци или досадно спори веб локација. Једнако фрустрирајуће ограничење које може да наметне добављач хостинга су везе са базом података, а када постоји више захтева за истовремено повезивање са базом података од онога што може послужити сервер базе података, може доћи до грешака „Не могу да се повежем на МиСКЛ сервер“..

Неограничени планови обично укључују и неограничене налоге е-поште, што значи да можете да направите колико год желите адреса е-поште, међутим, и ове су у коначници повезане са простором за складиштење вашег хостинг рачуна.

Неограничени заједнички планови – треба ли их избегавати?

Да ли све ово значи да би требало да избегавате неограничене планове за дељење хостинга попут куге? Не, не морате их избегавати, само требате да схватите шта оне заиста значе – неограничено има другачије значење у веб хостингу него оно што би вас могло навести на размишљање. Постоји много повољних и поузданих хостинг компанија које имају велике неограничене хостинг планове (нпр. ИнМотион Хостинг чији су неограничени планови неки од најкомплекснијих и садрже обилне заједничке планове у индустрији) који ће удовољити потребама вашег малог личног блога или пословне веб локације која не привуче много промета. Неке компаније попут БлуеХост-а и ХостГатор-а избегавају да своје планове називају неограниченим и више воле да користе израз неограничен да би описали еквивалент неограниченим хостинг плановима којима се хвале друге компаније. Остали хостинг провајдери попут Смалл Оранге имају само ограничене планове са јасно дефинисаним алокацијама складиштења и пропусног опсега.

Ако унапријед знате да ће се ваша веб локација брзо развијати и добит ћете пуно долазног промета, требали бисте анализирати да ли би неограничени заједнички план, колико год јефтин био, испунио ваше потребе или бисте се требали одлучити за ВПС умјесто тога.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map