Истинита статистика: Да ли ће М-цоммерце у будућности надмашити електронско пословање?

01.06.2020
Чланци и више ... 'Истинита статистика: Да ли ће М-цоммерце у будућности надмашити електронско пословање?
0 6 мин.

м цоммерце вс е цоммерце


Након Кине, Индија се убраја на друго највеће тржиште мобилних уређаја и одликује се широком базом претплатника. Без обзира на остала тржишна питања, индијско тржиште агресивно олакшава пословање електронским пословањем које се покушавају међусобно поразити на овом бојном пољу. Такође, умножавање броја паметних уређаја пружа огромне могућности веб локацијама за е-трговину да досегну своју циљану публику путем мобилних апликација за куповину на мрежи..

О М-трговини:

М-цоммерце је напредни термин који се користи за мобилну трговину. У ствари омогућава корисницима да купују производе на мрежи, чак и ако не седе на својим радним површинама или лаптопима. Уместо тога, они могу повољно да ово ураде уз помоћ паметних телефона. Тачно је раније мобилна е-трговина није се толико расправљало. Али сада је постао главни приоритет мрежних трговаца привлачење купаца путем мобилних апликација за куповину.

Многи људи и даље сматрају да је м-трговина трговина. Али не! То је напредни израз који проливно покрива све што је потребно за искуство дигиталне куповине. Било да се ради о додавању предмета у кошарицу, сортирању опција испоруке и гатеваи-има плаћања, када приступите м-цоммерце куповина путем мобилне апликације или веб локације, свака активност се спроводи са сигурношћу. Ако јој додате више, м-цоммерце такође премошћује јаз између куповине у продавници и куповине путем интернета, јер мобилна е-трговина пружа једноставне приступнике плаћања уз практичне могућности плаћања.

Сада, пређите на доњу табелу на којој можете јасно видети стопе раста е-трговине и М-трговине:

Статистика на основу стварних студија:

 • Данас је мобилна е-трговина у порасту и победила је путем е-трговине региструјући стопу раста од 48% у односу на међугодишњи раст. У бројкама се може проценити на 8 милијарди америчких долара потрошње.
 • Када је у питању укупна е-трговина, укључујући м-трговину, однос је порастао око 15,9% у односу на међугодишњу. У бројкама то износи око 70,1 милијарде долара путем интернетске продаје.

Остале корисне бројке:

Процена броја корисника паметних телефона у Сједињеним Државама

 • Корисници мобилних уређаја углавном узимају у обзир у све већем и већем удјелу у укупној торти е-трговине.
 • Рачуна се да тренутно скоро четвртина укупног становништва поседује паметне телефоне на којима око 55% људи троши њихово пуно радно време на веб локацијама за малопродају.
 • Уз то, М-цоммерце воле и корисници јер желе брзо учитавање и брзо куповинско искуство, које добијају инсталирањем апликација за куповину у своје мобителе.
 • Широм тржишта отприлике половина продаваца покреће мобилне веб странице како би корисницима омогућили оптимизовано искуство прегледавања.
 • 1 од 2 корисника у Америци заинтересован је за куповину користећи мобилне новчанике.
 • 1 од 5 људи претражује производе током гледања телевизије.
 • И мушкарци и жене су заинтересовани за куповину путем мобилних уређаја или таблета.

Како М-трговина утиче пут власницима продавница е-трговине?

За власнике е-трговине, м-трговина не може се занемарити. Они би требали да усвоје ову технологију и усреће своје кориснике на све начине. Будући да сте власник веб локације за куповину на мрежи, ако мислите да је довољно да направите службену веб страницу да бисте привукли купце. Извињавам се! У овом тренутку нисте у праву. Јер, у овом високотехнолошком свету мобилни је телефон за свакога. Дакле, обавезно је прелазак на мобилни да би били задовољни и задовољни купци.

Постоји неколико чињеница које могу пружити успех власнику веб локације за електроничку трговину у области м-трговине:

 • Потпуно адаптивни екран
 • Одличне могућности дизајна и уноса
 • Брзо & глатка навигација
 • Јасно & информативни концепти производа

Улога М-трговине у овој брзорастућој индустрији:

Данас мобилне апликације попут путовања & туризам, храна, куповина, банкарство, образовање, здравствена заштита, превоз, брза плаћања и кућне услуге такмиче се на тржишту да би понудили најбоље услуге својим корисницима. Пословни предузетници то раде само да би привукли кориснике ка м-трговини. Да би ово учинили интересантнијим за кориснике, они често нуде повољне ефекте поврата новца, попусте, бесплатне поклоне изненађења и друге награде како би кориснике приближили својим мобилним апликацијама и учинили да њихов бренд буде популаран на сјајне начине.

Свуда можете видети драстично учешће мобилних апликација. Недавно је примећен бум у индустрији апликација за мобилне уређаје, за који се очекује да ће се повећати у наредним годинама, јер сви крећу у правцу свакодневних активности путем паметних телефона и таблета. Ова велика промена у индустрија мобилних апликација означава да би сви трговци на мало требали присуствовати свачијем мобилном уређају у облику интерактивних мобилних апликација. То индиректно доводи до скале м-трговине.

Додајући ли још више улогу м-трговине у индустрији, покушавамо да разјаснимо и значај м-трговине путем м-трговине засноване на веб локацији и м-трговине засноване на апликацијама:

М-Цоммерце са веб стране

Увођењем м-трговине, готово свако предузеће је постало обавезно да постоји респонзивна и интерактивна веб локација. Веб странице би требало да буду прилагођене свим величинама екрана и такође омогућавају корисницима да добију врхунско искуство прегледавања.

У Великој Британији процењени омјер малопродајне продаје путем интернета путем паметних телефона и таблета износи око 51%. С друге стране, продаја путем десктопа и преносних рачунара износила је 49%.

У поређењу са мобилном трговином, мрежна м-трговина такође је у порасту. Не подцењујте веб трговину и побољшавајте је увођењем респонзивнијих веб локација.

М-трговина заснована на апликацијама

Тренутно су чак и мали трговци почели да користе мобилну трговину као своју платформу за продају производа. Такође се фокусирају на усвајање мобилне трговине кроз развој апликација оријентисаних на бизнис, како би пружили одлично искуство и куповину на основу апликација. Ово су сјајни алати који охрабрују кориснике да имају изузетно дигитално искуство куповине. И нећете веровати да мобилне апликације раде заиста одлично у индустрији е-трговине.

Предности мобилне трговине:

 • С обзиром да је М-трговина чврст медиј за достизање масовних купаца, она такође има потенцијал да постане главни канал за куповину на мрежи.
 • Такође је променила потрошачке навике корисника због лаког приступа и различитих погодности.
 • Од статистичких података за 2015. годину, одрасли у САД-у су 59% времена потрошили на својим паметним телефонима и 41% на радним површинама, што повећава потражњу за мобилном трговином.
 • Много је фактора који доприносе постизању изузетног искуства у куповини путем мобитела, а практични мобилни уређаји су главни фактори међу њима.
 • Један од најбољих примера који помажу м-трговини да преузме е-трговину су опције плаћања једним кликом које мобилни корисници ових дана изузетно воле..

Закључак:

Ако пажљиво посматрамо статистику, паметни телефони заиста надмашују радне површине великим бројем. То је учињено зато што људи обично више воле да купују преко паметних телефона, уместо да приступе веб локацијама за е-трговину преко радних површина. Они то чине како би добили слободу да купују производе из удобности својих домова. Надам се да ће вам бити јасан концепт М-трговине. Сада можете сами да анализирате како чињеница „Да ли ће М-трговина у будућности надмашити електронско пословање?“Вреди подржати.

Том Харди има искуство као СЕО стручњак. Тренутно ради у Спарк ИТ решења: СЕО услуге е-трговине Компанија и нуди изузетне услуге СЕО ревизије за светску клијентелу. Увек нуди квалитетан рад који је у компанији веома хваљен. Будући да је страствени СЕО професионалац, сматра да ће клијентима понудити благовремени рад као своју прву дужност. Поред тога, аутор непрекидно истражује тржиште трендовских маркетиншких тактика и улаже напоре у изради садржаја како би читаоцима пружио дубок увид. Пише информативне блогове и чланке о различитим темама везаним за СЕО и помаже читаоцима да знају најбоље савете како да оптимизирају веб локацију путем веба помоћу СЕО алата и техника.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector