Када НЕ требате користити ВордПресс за своју веб локацију?

када не користите вордпресс за своју веб локацију


Чак и ако је ВордПресс најпопуларнији систем за управљање садржајем са Интернета и има пуно предности, он има и неке недостатке због којих можете два пута размислити желите ли да га употребите за своју веб локацију или не.

Сваки ЦМС има одређена побољшања, ажурирања и надоградње објављена у времену које решавају старије грешке и долазе са више нових и различитих функција, али неки грешки остају нерешени током заиста дугог периода или се никада не поправљају.

Има их неколико ВордПресс грешке и недостаци које би требало да узмете у обзир када желите да направите веб локацију са овом платформом: превод, безбедност, лоше програмирање, подршка, лоша подразумевана конфигурација, изворни код, прилагођавање, ажурирања и ресурси.

Превод

Један од највећих проблема ВордПресс-а су волонтери, пуно их је и већина њих нема одговарајуће вештине за одређене области експертизе, као што је превођење. Свако може бити добровољац, потребан вам је само ВордПресс налог и можете почети превођење са енглеског на различите језике без икаквих ограничења.

Видео сам кориснике који су извршили лош квалитет превода са енглеског на стране језике, претварајући контролну плочу једноставну за употребу у не-смислену административну област.

У неким верзијама ВордПресс-а, посебно у новој верзији, преводи су непотпуни. Ажурирањем система можда ћете имати своју веб локацију на енглеском и на другом језику који сте користили раније.

Дакле, ако вам је потребно да направите веб локацију за клијента који не разуме енглески језик, радије преведите превод и помогнете заједници у свом послу или изаберете други начин да направите веб локацију.

Сигурносни проблеми

Сигурност је главни проблем веб страница ВордПресс. Нарочито груби напад је једна од главних брига. О БФА говоримо када неко покушава да приступи контролној табли ваше ВордПресс странице или вашег ФТП налога испробавањем различитих корисничких имена са различитим комбинацијама лозинки. Ако изаберете јаку лозинку и промените подразумевано корисничко име администратора, можете смањити шансу да вас хакују, али нема гаранције да ћете увек победити.

Још једна велика рупа у безбедности представљају теме треће стране и додаци које производе и професионалне компаније за развој, као и појединци или чак хакери. Ове датотеке су проверене, али понекад програмери могу сакрити рибљи код који неће привући пажњу верификатора.

Ови безбедносни проблеми се не могу решити само ажурирањима. Морају обратити више пажње на теме и додатке који се ажурирају и верификовати кориснике који то раде. Запошљавање високо квалификованих програмера и ВордПресс стручњака за преглед кода могло би бити друго решење, али као што рекох, увек ће негде бити рупа.

Лоше програмирање

Док је основну ВордПресс развила Аутоматиц Инц, професионална компанија за развој веба, која посвећује велику пажњу детаљима, већину других додатака и тема креирају неквалификоване особе.

Не оптимизовани код може не само да успори вашу веб локацију или проузрокује грешке, већ може бити и помоћник хакера да провали у вашу веб локацију..

Недостатак подршке

Иако је заједница веома активна и наћи ћете одговоре на већину својих питања, постоје случајеви када ствари морате сами да схватите. Тхе званична подршка за ВордПресс представљају волонтери, додаци и програмери тема, ВП асистенти или људи из целог света.

Када купујете комерцијалну тему или додатак, добићете ниво подршке од компаније која вам га је продала, али можда ћете на крају дана још увек имати неодговорена питања. Такође можете да купите ВордПресс подршку од различитих компанија или купите водиче како бисте научили овај систем, али ови нису јефтини.

Подразумевана конфигурација

Подразумевана конфигурација ВордПресс-а треба неко прилагођавање од стране корисника. У основи када инсталирате ВордПресс на своју веб локацију, мораћете да извршите нека прилагођавања.

На пример, морат ћете активирати СЕФ УРЛ адресе за бољи СЕО, тако да претраживачи попут Гооглеа могу лакше пронаћи ваше странице и садржај. Визуални уређивач такође може створити проблеме новонасталим корисницима, јер су, по дефаулту, неке важне функције сакривене, које корисник мора да утврди.

Изворни код

Иако се ВордПресс често ажурира, још увек постоје делови у језгри у којима се старе ПХП технике користе за глобалне променљиве, функције и класе. Именовање неких функција је збуњујуће и понекад постаје фрустрирајуће.

ВордПресс производи надувани код са својим ВИСИВИГ визуелним уређивачем и то лако можете видети када напишете чланак у едитор и пребаците на ХТМЛ едитор где можете видети изворни код.

Неке бесплатне теме и додаци имају скривене кодове и линкове до сумњивих веб локација. Када уклоните ове кодове, тема и целокупна веб локација престаће да раде. У неким случајевима може утицати и на контролну таблу, онемогућујући вам могућност промене теме или измене веб локације као и ви.

Подешавање

Прилагођавање ВордПресс теме или додатка треба добро познавање ПХП, ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт. Такође морате да разумете сам оквир ВордПресс-а да бисте могли да мењате датотеке и функције да бисте архивирали жељене резултате.

СКЛ упите је такође тешко прилагодити јер вам треба знање о МиСКЛ-у и ПХП-у или морате ангажовати веб програмера да бисте веб локацију направили у ВордПресс-у, тако да је боље направити испочетка без употребе ЦМС-а.

Ажурирања

Иако се језгра обично ажурира једном месечно, неки додаци могу имати свакодневно ажурирање. Ажурирање додатака или тема сваког дана може бити фрустрирајуће. То не морате, али препоручује се.

Међутим, ако сте већ променили тему или додатке које користите, пазите, јер ће ажурирање пребрисати све ваше измењене датотеке. Нећете створити резервну копију или копију датотека које сте уредили, па ћете изгубити модификације. У овој ситуацији мораћете да живите са сталним обавештавањем о ажурирању.

Ресурси сервера

Будући да језграна ВордПресс и проширења трећих страна укључује велики број ПХП функција и СКЛ упита, веб локације изграђене са овим ЦСМ-ом ће захтевати веће ресурсе сервера.

Постоје проблеми у вези са коришћењем ЦПУ-а и чини се да нико не зна решење или чак да идентификује извор проблема. Ако купите управљани ВордПресс хостинг, неки додаци који представљају велике ресурсе забрањени су. На тај начин нећете моћи да инсталирате потребне додатке на вашу веб локацију, јер ваш провајдер хостинга то неће дозволити.

Закључак

Сада, када сам набројао толико недостатака ВордПресс-а, можда ћете помислити да је то лош ЦМС. Чињеница је да је најбољи ЦМС око себе и да напаја преко 75 милиона веб локација широм света. Увек препоручујем ВордПресс за израду веб страница, чак и ако има неких проблема, јер је врло једноставан за употребу и бесплатан је.

Међутим, још увек постоје случајеви када не би требало да користите ВордПресс за свој пројекат: ако желите да направите једноставну веб локацију, коју није потребно ажурирати. У овом случају можете направити веб локацију у обичном ХТМЛ-у и ЦСС-у. Не би требало да користите ВордПресс за осетљиве пројекте који захтевају високу сигурност. Избегавајте коришћење ВордПресс-а ако не можете да приуштите поуздан веб домаћин.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map