Како да своју веб локацију направите СЕО-фриендли?

учинити веб страницу сео пријатељском


Само постојање доброг веб сајта није довољно да бисте привукли пуно саобраћаја. Да би се ваша страница приказала на резултатима претраживача, мораћете да поштујете СЕО правила. Ако ваша веб локација одговара њиховим стандардима, биће постављена више на листи за претрагу. Ствари попут кључних речи, ознака као и дизајн веб локација могу имати велики утицај на СЕО рангирање веб локације.

У овом чланку ћемо вам показати неколико трикова који ће вам помоћи да постигнете више промета на вашој веб локацији. Није да ове тачке нису разврстане по важности, јер су све мање или више једнаке важности.

Користите СЕО кључну реч и употребу на сликама

Кључне речи су извор веб локације СЕО. Начини су да помогнете претраживачу да утврди кључне информације на вашој веб локацији. Једна од ваших кључних речи треба да буде споменута у првој реченици веб странице како би претраживач могао да утврди о којој ће се страници радити.

Кључне речи треба много користити на вашој веб локацији. Од ознака х1, атрибута наслова, навигације, слика, па све до мета описа, чак и у именима мапа. Све ове информације требале би бити релевантне за целокупно веб место. Али немојте претрпавати превише кључних речи јер би то могло имати контра ефекат.

Обично се оптимизује само текст на веб локацији, али је такође важна оптимизација слике (чак и ако се не ради тако често). Слике на вашој веб локацији не смеју бити превелике и ван линије странице. Требао би бити величине од 30 до 100кб и резолуције 72дпи. Ако прођете много већи од тога, веб страница ће се полако учитавати и то ће снизити ваш СЕО ранг.

Такође, алт текст на сликама мора бити релевантан за слику и не сме бити предуг. Као што смо приметили, позиционирање слике је такође веома важно, као и повезаност слике са остатком локације.

Приступачан дизајн

Веб локација мора да буде доступна, а под тим мислимо да се може прегледати на свим прегледачима и уређајима. Требао би имати посебне ознаке које би му помогле да ради на новијим и старијим верзијама прегледача, јер људи користе оне популарне (Моззила Фирефок, Гоогле Цхроме или Опера), па чак и оне које нису уобичајене, али се и даље користе (Интернет Екплорер).

Брзина веб странице је такође укључена у ову тачку, јер ће спорији веб сајт имати нижи ранг претраживача, и на њега ће утицати велико. Ако је тешко кретати се вашим веб локацијама, то ће се негативно одразити на саобраћај и општи ранг. Слике које смо раније споменули могу такође додати овој тачки.

Структура ваших веб страница је важна, јер је добро структурирану веб страницу много лакше проћи. Стога морате избјегавати да имате странице сироче (ако страница није исправно прикључена на структуру веб странице) по сваку цијену.

Веб локација би такође требала да реагује како би сте добили већи рејтинг код претраживача. Ако то учините добро, са одговарајућим изгледима за мобилне уређаје, нећете морати да дуплира странице и имате проблем са ниском оценом претраживача..

Кориснички УРЛ-ови

Ваши УРЛ-ови не могу бити случајни и хаотични, јер неће помоћи посетиоцу или претраживачу да зна о чему се ради. Ако се, на пример, ваш УРЛ завршава на вашите.цом/ид=243?64943, претраживач ће бити збуњен и ваша веб локација ће се рангирати ниже него што би требало.

Требало би да постоји јасно име сврхе тренутне веб странице, на пример .цом / филмови / ацтион. На овај начин ће претраживач имати одржив начин да категорисе вашу веб страницу и олакша њено проналажење (што је поента СЕО-а). Такође, претерано дивље с више категорија такођер може имати негативан утјецај на оцјену странице, па избјегавајте да их превише сложите.

Употријебите једну или двије кључне ријечи у УРЛ-у да страница буде прилагођена претраживачу. Ако имате две речи за мапу у називу стазе, увек је боље користити цртице (-), него подвлаке (_), јер су стандардне за ту врсту именовања пута.

Такође, било које старе и лоше УРЛ адресе треба преусмерити 301 да не би направили конфузију и створили те досадне грешке 404. Такође ће задржати вредности које су зарадили и пре него што падну.

Интеграција друштвених медија

Будући да су друштвени медији данас свуда присутни и који су изузетно популарни код готово свих демографских врста, важно је бити интегрисан са овим веб локацијама ради бољих резултата. Они ће учинити да ваш веб сајт буде много бољи, с обзиром на то да су друштвени медији високо рангирани по претраживачима.

Ово не само да ће помоћи високом рангу претраживача, већ ће вам пружити и већи промет на веб локацији. Помаже и при раду са веб локацијама, јер ако задржите посетиоце, претраживачи ће повећати ваш саобраћај побољшавајући ваше рангирање у резултатима претраге.

 Ограничите употребу ЈаваСцрипт-а

Будући да неке веб странице користе готово читав код за ЈаваСцрипт, то ће знатно отежати рад на претраживачима, јер ће имати проблема са читањем ваше веб странице. Иако ЈаваСцрипт може бити визуелно примамљив за посетиоца веб странице, то неће помоћи претраживачима да утврде природу ваше веб странице. Будући да то успорава, претраживачи не рангирају сајтове попут ових високих.

Поред тога, ЈаваСцрипт није добро интегрисан на сваком мобилном уређају и због тога можете изгубити велику гомилу могућих посетилаца ограничавајући своју веб локацију на сложен и тешко за читање неред. Требали бисте да помогнете претраживачу, тако што ћете ЈаваСцрипт користити на неке нормалне границе.

Није превише Фласх елемената

Фласх елементи могу бити забавна и корисна ствар на вашој веб страници, али будите пажљиви јер прекомерна употреба може одвратити пажњу посетилаца и такође смањити рангирање веб локације. Претражници обично игноришу Фласх или се мрште ако се раде у огромним количинама. Ако желите да ваша страница буде СЕО пријатељска, покушајте да користите Фласх елементе у ретким приликама када заиста могу да додају нешто велико на вашу веб страницу.

Употреба ХТМЛ5 и правилног ЦСС-а

ХТМЛ5 је најновија верзија језика и заиста је врло прилагођена претраживачима. Нуди многе описне ознаке које ће пуно помоћи СЕО-у у одређивању о чему се ради на страници. Такође, његови елементи се лако читају у претраживачу, тако да ће то ићи брже него иначе. Дакле, ако користите стари ХТМЛ код, исправна ствар је да га ажурирате и олакшате себи живот.

Ако сте програмер за старе школе, имајте на уму да ХТМЛ оквири нису пут и негативно ће утицати на оцену веб локације. Исто је и са таблицама које су на тај начин застарјеле јер се ЦСС сада може користити за креирање изгледа табела.

Неважећи ЦСС код не мора нужно да промени вашу оцену, али може бити штетан ако се веб страница поквари за посетиоца. Дакле, то неће директно утицати на ваш рејтинг, али ће снизити саобраћај, што може снизити ваш ранг.

Такође, уз напомену кода: Одлична ствар коју бисте требали учинити је креирање КСМЛ Ситемап који ће пружити огромну помоћ моторима који ће им помоћи да разумеју структуру веб локације. Помоћу ње можете одредити које су странице ваше веб странице важне, а које нису.

Јединствене ознаке наслова и мета описа

Свака страница на вашој веб локацији треба да има своју јединствену ознаку наслова. То ће вам помоћи да разликујете сваку страницу и да ће представљати сваку страницу. Покушајте да то буде кратко са око 30 до 50 знакова.

Мета опис је сличан наслову и требало би га написати властитим речима за најбољи ефекат. Овај текст ће бити приказан у малом прегледу на Гоогле страници за претрагу. Не би требало да траје предуго, максимално 160 знакова је више него довољно да бисте добили поруку о веб локацији.

Коришћење ХТТПС енкрипције

Не тако давно, ХТТПС енкрипција је коришћена само за веб продавнице и веб локације где је било потребно да заштитите осетљиве податке (нпр. Бројеви кредитних картица). Али тренутно, како пријетње на вебу расту, тако расте и потреба за заштитом личних детаља. Због тога Гоогле покушава да ХТТПС употребљава свуда као додатни слој одбране. Такође не би требало да умањи брзину веб странице и искористи максимум на њој. Готово све главне веб локације већ су примениле овај корак, јер су информације из дана у дан све вредније.

Такође, слично овоме, требало би да обновите безбедносне сертификате, тако да они не приказују упозорења посетиоцима ваше веб локације.

Изјава ДОЦТИПЕ

Ово може изгледати као мала ствар на коју треба упозоравати, али ако се изврши погрешно, може вам мало спустити ранг. Доцтипе је користан јер помаже прегледачу да преведе веб странице на вашој веб локацији. Ако нема декларације, прегледач мора да погоди, а то захтева време и понекад може да пропусти или погрешно схвати. То је мали део кода који вам штеди пуно времена и проблема.

Нема више Принтера-фриендли

Ово је једна од ствари из старе школе која више није потребна. На вашој веб локацији није потребно дугме „пријазно према штампачу“, јер се то сада ради у ЦСС-у као чистије и брже решење тог проблема. Тако да ће свако такво дугме узроковати црвене заставице током претраге мотора.

Правилно повезивање страница

Пошто се повезивање на веб локацијама користи на готово свим странама, требало би да ваше везе учине јасно видљивим. Поред редовног подвлачења, линкови морају бити другачији на други начин, јер се преиспитивање да би се утврдило да ли је текст линк није ефикасан..

Те везе би увек требале бити апсолутне, чак и ако је релативним њима лакше манипулирати. Али релативне везе могу се погрешно тумачити или чак изгребати. Апсолутне везе су веће, нарочито када се креће по навигацији по сајту.

Требали бисте бити свесни да једна страница не треба имати више од 100 веза на њој. Контролишите употребу везе и креирајте их само кад је то потребно.

Означите странице које не треба проверавати

Стварањем роботс.ткт можете контролисати којим деловима странице не би требало да приступе роботи претраживача.

Ово је корисно када сте власник веб продавнице и не желите да Гоогле роботи додају производе у вашу корпу јер су пратили везу. Ове странице углавном неће бити приказане у резултатима претраге, осим ако негде постоје сигнали који им говоре о вредности странице.

Повећајте брзину учитавања странице

Сасвим логична ствар је побољшати брзину учитавања страница. Покушајте да скратите и радите на коду да би могао бити практичан за употребу. У сваком случају, циљ било ког програмера је да брже повећа свој веб сајт, али постизањем овога остварит ћете и много већи ранг код претраживача. Дакле, то је двоје за једну врсту посла.

Фокусирање на структуру

Структура ваше веб странице мора бити јасна и разумљива, јер ће олакшати посао претраживачима који претражују ваше странице. Покушајте имплементирати структуриране податке око кључних елемената. То ће утицати и на то како ваша веб локација изгледа када се приказује на страници са резултатима претраге и које информације су доступне за преглед.

Читање текста

Можда звучи тривијално, али текстови на вашој страници морају бити читљиви. Неке ствари на које би требало пазити су: дужина реченице, учесталост пасивног гласа и број слога по ријечима.

Садржај који излажете треба да буде разумљив, без синтактичких или граматичких грешака и са правилном структуром реченица. Зависно од циљане демографске групе, та правила треба применити у складу са тим.

Резиме

Као што сте можда већ приметили, СЕО ће бити љубазан према вама како квалитет ваше веб странице расте. Чимбеници попут дизајна и једноставног приступа важни су за претраживач и само веб странице које су добро урађене донијет ће награде које може понудити. Стога се надамо да је овај чланак био користан и да је пружио одређен увид у свет претраживача.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map