Како инсталирати ССЛ цертификат на веб локацију ВордПресс?

како инсталирати ссл сертификат вордпресс веб страницу


Према новом Гоогле-у и другим факторима рангирања претраживача, сигурност веб страница постаје све приоритетнији сигнал за рангирање. То значи да ако ваша веб локација не почне са префиксом ХТТПС:, претраживачи ће је оцењивати мање повољно него веб локације које садрже шифровање заштићеног слоја соцкет (ССЛ)..

Циљ инсталације ССЛ сертификата је заштита интегритета и приватности преноса података успостављањем шифроване везе између веб сервера и прегледача, чиме се спречава могуће пресретање од стране криминалних елемената. Поред обезбеђења интегритета података и приватности путем енкрипције, ХТТПС пружа и аутентификацију веб локације, односно сигнализира посетиоцу да је веб локација коју посећују заиста сајт који су намеравали да посете.

Ако имате веб локацију ВордПресс са елементом еЦоммерце или ВордПресс веб локацију која чува поверљиве податке, осетљиве личне податке или садржи преносе или преузимања података, знајући како да инсталирате ССЛ сертификат на своју ВордПресс веб локацију донеће све разлике у јачању безбедности па чак и консолидовање рангирања претраживача.

Инсталирајте ССЛ цертификат на веб локацију ВордПресс

Док за одређене типове веб локација ССЛ сертификат може бити опционални додатак (нпр. Лични блогови), у другим случајевима (нпр. Веб локације за е-трговину, банкарске веб локације, мрежни процесори плаћања итд.) ССЛ сертификат је захтев у индустрији.

Пре него што пређемо у детаље о томе како додати ССЛ сертификат на вашу ВордПресс веб локацију, прво размотримо годишње трошкове ССЛ сертификата..

Куповина ССЛ сертификата

Као и у свему, на цену ССЛ сертификата такође ће утицати неки фактори попут пружатеља услуга хостинга који га нуде, број веб локација које је потребно обезбедити и природа веб локација које треба да буду обезбеђене (лична веб локација или веб локација е-трговине) ). На пример, основни ССЛ за један домен кошта 36,75 УСД на СССР-у годишње, док трошкови за ССЛ пакете са више домена варирају од 140 до 140 долара годишње / 320 долара годишње.

Неки пружаоци хостинга могу да нуде бесплатне ССЛ сертификате са неким од својих планова за хостинг (нпр. ИнМотион Хостинг нуди бесплатан ССЛ сертификат са њиховим Бусинесс хостинг плановима), тако да пре него што пожурите да купите ССЛ сертификат за своју ВордПресс локацију, можда ћете желети да проверите да ли ваш домаћин вас већ није поставио са једним.

Ако ваш веб домаћин не нуди бесплатно ССЛ сертификат или вам је потребна другачија врста ССЛ сертификата од оног који нуди ваш домаћин (на пример, ваш домаћин може бесплатно да нуди ССЛ сертификат домена, али можда ће вам требати ССЛ са проширеном валидацијом, можете га купити од трећег добављача и увести га.

Можете затражити помоћ око инсталирања ССЛ сертификата од свог веб домаћина, јер ће многи домаћини инсталирати ССЛ сертификат на ваш сервер. Алтернативно, можете да користите ВордПресс додатак да помогнете при инсталирању ССЛ сертификата.

Додавање ССЛ сертификата

Ако имате хостинг пакет са више домена, морате да изаберете домен који ће добијати ССЛ сертификат. Један од најлакших начина за добијање ССЛ сертификата инсталираног на вашој ВордПресс веб локацији је употреба додатака.

Постоје разни ССЛ додаци који ће за вас извршити потребне промене без икаквог уноса са ваше стране. Једноставно купите ССЛ и активирајте додатак.

Ево неких ВордПресс ССЛ додатака који могу знатно поједноставити инсталацију ССЛ сертификата:

ВП Форце ССЛ

Ако не желите да додирнете било који код док инсталирате ССЛ сертификат на своју ВордПресс веб локацију, ВП Форце ССЛ ће вам помоћи да преусмерите ХТТП саобраћај на ХТТПС. Стога ће сав промет ваше веб локације бити аутоматски преусмјерен преко сигурног ХТТПС-а.

Заиста једноставан ССЛ

Након што се инсталира и активира Реалли Симпле ССЛ додатак, он ће аутоматски открити ваш ССЛ на вашој веб локацији и аутоматски ће извршити потребне промене у .хтаццесс датотеци и конфигурирати вашу веб локацију да ради преко ХТТПС-а.

ЦТВ ССЛ за Цлоудфларе

Овај додатак дизајниран је тако да ЦлоудФларе прилагодљиви ССЛ буде спреман за употребу са вашом веб страницом ВордПресс и избегава петље за преусмеравање. Једном инсталиран и активиран, ЦТВ ССЛ ће аутоматски извршити потребне промене за вас.

Промена поставки ВордПресс-а

Након куповине ССЛ сертификата и инсталирања и активирања ССЛ додатка по вашем избору, време је да припремите нову ВордПресс локацију за ССЛ. Да бисте то учинили, идите на Подешавања -> Генерал -> ВордПресс поља и поља УРЛ адреса веб локације и ажурирајте своје УРЛ адресе да бисте били сигурни да приказује префикс „ХТТПС“.

Ако додате ССЛ на постојећу веб локацију, можете ручно да измените .хтаццесс датотеку да бисте преусмерили ВордПресс ССЛ са ХТТП-а на ХТТПС. Да бисте то учинили, можете да додате следеће редове у .хтаццесс датотеку:

РевритеЕнгине Он
ПрепишиЦонд% {СЕРВЕР_ПОРТ} 80
РевритеРуле ^ (. *) $ Хттпс://ввв.иоурсите.цом/$1 [Р, Л]

Додавање ССЛ сертификата на вашу ВордПресс веб локацију је вредна инвестиција која ће ојачати безбедност и веродостојност ваше веб локације, како у очима ваших клијената, тако и у погледу претраживача..

Ако имате проблема са инсталирањем ССЛ сертификата на вашу ВордПресс веб локацију, можете да затражите помоћ од свог хостинг провајдера. Већина домаћина рутински ће понудити помоћ при инсталирању ССЛ-а или помоћ при увозу ССЛ сертификата треће стране као део своје активности сервиса за кориснике.

Закључак

Будући да су сигурносне последице ХТТП-а значајне, чинећи начин да прислушкивачи и отмичари угрозе сигурност преноса података, пребацивање ваше ВордПресс веб локације на ХТТПС не представља само значајно побољшање сигурности, већ може значити и повећање СЕО рангирања..

ССЛ сертификат обезбеђује сигуран протокол за размену информација на Интернету, и иако можда још увек не желите да га инсталирате за веб локацију ВордПресс, Гоогле-ова директива „ХТТПС свуда“ ради на томе да ХТТПС постане важан за било коју веб локацију, а не само за банке. и Интернет продавнице.

Инсталирање ССЛ сертификата на вашу веб локацију може се обавити у само неколико корака, а то може много учинити и на јачању сигурности ваше веб локације и посетилаца, помажући вам да успоставите ауторитативно присуство на мрежи и да избегнете да кажњавају претраживачи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map