Како користити велике податке да бисте искористили своје пословање?

01.06.2020
Чланци и више ... 'Како користити велике податке да бисте искористили своје пословање?
0 9 мин.

велике податке користи малим предузећима


Са данашњом технологијом, попут рачунара у облаку и паметним софтвером који може да обради огромне количине података у року од неколико секунди, велики подаци заиста нису превише тражени као посао. Потпуно је приступачан и можете га користити у своју корист, чак и ако сте тек основали своју компанију.

Многи од нас и даље мисле да су велики подаци нешто што само огромни послови могу добити. Заиста вас може довести до великог успеха ако примите драгоцене податке, али све што требате је само да прочитате више о томе и почнете да се фокусирате на праве задатке у свом послу..

Кад кажемо велики подаци, то укључује статистику ваше кампање путем е-поште, акције ваших купаца на друштвеним мрежама, податке о куповини и још много тога. Битно је прикупити их и започети са издавањем корисних извештаја који могу бити од користи вашем предузећу.

Велики подаци вредан ресурс

Као компанија са интернетским присуством, у сваком тренутку се нешто дешава, остављајући вам приличну количину података за рјешавање сваког дана. Међутим, када их све додате, на крају ћете добити огромну количину да ће коришћење неких алата за обраду необрађених података бити неизбежно.

Доступно је на десетине софтвера који могу анализирати и сортирати податке које сте сакупили. Једном када их протумачите, побољшавање производа и услуга у вашој компанији бит ће много једноставније.

На пример, када бисте свој нови производ поставили у своју онлајн продавницу? Није ли најоптималније када је много људи на мрежи и много се купује? Коришћењем великих података, увек ћете знати тачан дан када се већина људи дружи на вашој веб локацији.

А могло би бити много детаља који могу донијети позитивне промјене у ваше пословање ако их промијените. Дозволите да вам сада покажемо неке кључне пословне тајне које добро делују и за мала и за велика предузећа, почевши од следећег.

Знајте своје конкуренте

велика конкуренција податакаПоред анализе сопственог посла, улазак у продавнице ваших конкурената или само тражење њиховог вебсајта могу вам дати драгоцене информације. Али проблем је у томе што то више није стварно ефикасно, можете ићи много даље од тога.

Појавити се као њихов купац у некој од продавница ради провере њихових понуда и цена прилично је стара школа. Боље је да се обратите Интернету и започнете са вађењем података који садрже њихове цене, купце, понуде, најпопуларније производе и још много тога.

На примјер, можете почети са Гоогле Трендс и погледајте најновије трендове на тржишту за било коју врсту производа или марке. Такође, како је већина предузећа доступна на друштвеним мрежама, можете добити ажурне извештаје о популарности марке и о томе да ли има добре или лоше оцене на основу прегледа купаца и коментара.

То се лако може приметити кад компанија има више лајкова, више дељених постова и бољу рецензију. То значи да вероватно постоји неколико ствари које морате побољшати како бисте добили сличне резултате. Срећом, ово се може лако анализирати и можете брзо сазнати шта није у реду с вашим приступом и исправити га одмах.

Учење од понашања купаца

понашање купаца са великим подацимаЗа предузеће нема ништа важније од привлачења што већег броја купаца, узбудите их о вашем бренду и у сваком тренутку прикупљајте информације о њиховим потребама. Ово је још један део у којем можете да користите велике податке да би вам помогли у обављању задатака везаних за купца.

Пре свега, морате да поставите питање: Шта ваше купце занима за ваш бренд? Како су те нашли? Мора да је постојало нешто што их је уверило, посебно ако има много такмичара у околини. Биг Дата могу вам одговорити на ова питања одмах од шишмиша.

Можете анализирати зашто су ваши купци изабрали одређени производ и смислити листу разлога због којих су их купили или одједном изабрали други производ. Поред тога, наћи ће се и купци који препоручују вашу продавницу својим пријатељима, а ако желите да покренете боље кампање у будућности, свакако бисте требали сазнати зашто.

Остављање места на вашој веб локацији где посетиоци могу да оставе повратне информације једва је поуздан извор. У вашој се компанији дешава много других радњи које се могу сматрати повратним информацијама као што су подаци о куповини, друштвене мреже, корисничка служба и евиденција прегледача, подаци о попису и тако даље.

Међутим, друштвене мреже су често главни извори одакле долазе вриједне информације. Можете добити јасне статистике о понашању купаца и повратне информације прикупљањем података искључиво са ових платформи.

Само одаберите једну од најпопуларнијих друштвених мрежа, започните истраживање и сигурно ћете моћи да одаберете своје пословне циљеве прилично прецизно и у складу са најновијим трендовима.

Рад са тимом професионалаца

рад са великим подацима са професионалним тимомВодити успешан посао такође би требало значити да је цео ваш тим спреман да сарађује и побољшава се заједно. Ово укључује заједнички рад на сложеним задацима, док су сви у свом највећем потенцијалу. Ако се запошљавате, увек можете да употребите Биг Дата за проналажење неких кандидата са скуповима вештина који највише одговарају вашем послу.

Постоји много различитих компанија које су специјализоване за регрутовање људи и можете их пронаћи без икаквог времена с Биг Дата-ом. Обоје запошљавате нове раднике или помажете постојећим показујући им како да брже и са мање напора раде на њиховим пројектима.

Док сте код њега, такође можете прикупити податке који се односе на задатке који се обављају у вашој компанији и проценити укупну продуктивност и стопу напретка за сваког радника и целокупног тима. Оно што на крају добијете је свеобухватан извештај о правима и злочинама вашег особља.

Пратећи ове процесе у свом пословању, можете себи гарантовати радно место на којем сви неприметно сарађују једни с другима и ефикасно раде на највишим приоритетним задацима.

Проналажење најновијих трендова

најновији трендови великих податакаКао што смо већ споменули, значајну количину информација о најновијим трендовима можете прикупити искључиво прикупљањем података са друштвених мрежа. То је прво што бисте требали имати на уму, али идемо даље.

Предвиђање будућности вашег предузећа такође је веома важно и то можете урадити анализом одређених образаца понашања. Уосталом, ваши производи морају да привуку нове купце не само сада већ и што дуже.

Због тога треба да користите Биг Дата да бисте открили будуће трендове и како да промените свој бренд да бисте били у потпуности спремни за следеће таласе. Тржиште се непрестано мења и постоје многи фактори које треба узети у обзир ако се не желите изгубити.

Време је да се забораве технике старе школе

У прошлости је било много предузећа која су интуитивно покупила трендове и постигла велики успех на дуже стазе, али та метода је дефинитивно застарјела. Уз данашњу технологију, можете бити много прецизнији уз врло мало напора, само искориштавајући Биг Дата.

Још нисмо директно поменули Фацебоок, али очигледно је једна од најбољих платформи која може да сакупи смешне количине података. Будући да је тако добро у праћењу интересовања људи, увек можете добити ажурне информације о најновијим вестима и трендовима.

Остале веб странице које се топло препоручују Твиттер и Тренд Хунтер, обојица са огромном и врло корисном заједницом. Они сакупљају податке који се могу користити у било којој врсти посла, што је још један разлог да заборавимо старе методе попут коментарисања у нитима форума само како бисмо сазнали шта воле људи.

Заправо нема ограничења јер се могу анализирати чак и најситније ствари. Купци прате одређени пут од тренутка када уђу у продавницу до одласка, а такво понашање се може пратити и на веб локацијама. Алати попут Гоогле Аналитике могу вам показати странице на које посетиоци улазе и оне на које одлуче да напусте.

Можете заронити у финансијско стање у различитим регионима и анализирати своје пословне могућности узимајући у обзир тренутне политичке ситуације, старосне групе, временске прилике и остале спољне утицаје. У основи било шта што може осигурати задовољство ваших купаца.

Предвидите продају, оптимизирајте своје задатке

велики подаци предвиђају оптимизацију продајеРаније смо говорили о Биг Дата-у у погледу вашег особља и перформанси, али постоји већа слика коју би требало да будете свесни. Осим што побољшавате своје пословање као тим, такође можете почети да радите на њему у целини, укључујући све његове функционалности користећи податке у својим рукама.

Анализирајте улоге и исходе вашег пословања, напредак ваших кампања и производа, учесталост наруџби купаца и тако даље. Понекад ћете можда осећати као да није потребно много размишљања док резервишите производе или циљате одређену групу купаца, али о тим задацима не треба одлучивати одмах са шишмишом.

На пример, на крају са пуно непроданих предмета само зато што сте брзо направили нека погрешна предвиђања, може вас довести само до непотребних трошкова које је било лако избећи. Кориштењем Биг Дата-а, можете доносити исправне одлуке на основу низа различитих фактора који се могу све анализирати и комбинирати.

Ове идеје вам се могу чинити врло очигледним, али управљање предузећем временом постаје теже, јер накупља све више и више података и на крају ће вам требати помоћ.

Тада можете почети са примјеном Биг Дата-а и поставити једно од најважнијих питања: Како могу додатно побољшати посао? А онда почнете уочити различите дезене и наговештаје који вас воде ка неким сјајним идејама.

Велики се подаци могу лако добити

Интуитивно планирање ваших пословних циљева и одлазак са цревима приликом коришћења ресурса могу донети неке непредвидиве разлике у приходима и популарности ваше компаније на дужи рок. Куповина основних података или чак њихово бесплатно добијање може направити огромну разлику.

То може учинити покретачке снаге вашег пословања много јаснијим, а такође му додати и одређену сигурност, постављајући га на прави пут. Фацебоок је један од најбољих примера, јер је њихова компанија уложила велике количине новца како би потајно купила потребне податке како би боље разумела своје кориснике.

Знање шта желе ваши корисници пресудно је за компанију која им жели пружити најбољи садржај и обезбедити свестрану, поуздану платформу у сваком тренутку.

Иако немате толико ресурса као мало предузеће, на располагању вам је све више бесплатног софтвера и услуга који вам могу бесплатно помоћи са великим подацима. Да не спомињем да вероватно постоје друге компаније око вас којима би можда требало да помогну у замену за неке драгоцене податке.

Лидери великих и малих компанија широм света прате најновије аналитичке технике које се развијају и док говоримо. Око нас постоји оцеан информација и они се могу обрађивати на више начина како би се створили релевантни извештаји.

Све у свему, Биг Дата може вам помоћи на више начина. Лако можете пратити акције и процесе који се одвијају у вашем послу, анализирати корисничку базу, смислити нове начине за привлачење нових купаца и још много тога.

Најважније је да ако постоји нешто што радите погрешно, брзо то можете схватити помоћу Биг Дата-а и смислити бољи начин пре него што нанесе стварну штету. Све док имате здрав посао, на добром сте путу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector