Како креирати класифицирану веб локацију помоћу ВордПресс-а?

створити класифицирани веб страница вордпресс


Класификовани огласи или уноси који су постојали само у новинама сада су прешли на веб локације. Цраигслист је један од најпопуларнијих веб сајтова који омогућава бесплатно објављивање огласа у неколико одељка посвећених пословима, личним услугама, услугама итд..

Ако желите да покренете сопствену бесплатну или плаћену веб локацију са огласима и створите узбудљиво ново тржиште на коме се могу сусрести купци и продавци, наш водич за креирање сопственог веб сајта провест ће вас кроз потребне кораке и истакнути неке савете о уновчавању и стављању на тржиште вашег огласа веб странице како би се осигурао њен дугорочни успех.

Од свих могућих начина да се направи веб локација, изабрали смо ВордПресс који ће служити као платформа за веб локацију за објављивање огласа.

Као кратак преглед, ево неколико главних корака који су потребни за стварање веб странице посвећене класификованим огласима:

 1. Бирање имена домена
 2. Одабир веб домаћина
 3. Избор исправног система за управљање садржајем
 4. Одабир правог дизајна
 5. Структурирање веб странице
 6. Додавање класификација
 7. Уновчавање веб локације са огласима
 8. Оглашавање Ваше огласне веб странице

У почетку, кораци који су укључени у израду странице за објављивање огласа могу се чинити неодољивим, али имајте на уму и ви ћете бити готови са вашом новом веб страницом за огласне јединице за мање од сат времена!

1. Почните са називом домена

Као први корак, размислите о имену домена за своју веб локацију. Можете одабрати име домене за које сматрате да најбоље описује вашу марку. Обавезно изаберите нешто кратко, лако се пише и лако памти.

Затим одаберите популарно проширење попут „.цом“ или проширење за земљу ако ће ваше веб локације класификовати на одређену земљу (нпр. „.Ит“ за Италију).

Када завршите са одабиром имена вашег домена, време је да га региструјете. Можете да користите популарне регистраре домена као што су Намецхеап или ГоДадди, али можете и да региструјете домен са веб хостовима.

Неки веб домаћини попут БлуеХост нуде бесплатно име домене на годину дана са свим својим плановима за хостинг, тако да можете одабрати и свој домен и план хостинга код истог провајдера.

2. Пронађите Веб Хост & План хостинга

Одабир поузданог веб домаћина важан је корак за стварање било које веб странице. С обзиром на то да на перформансе ваше веб странице директно утиче веб домаћин који одаберете, препоручујемо да изаберете он који долази са одличним продуженим временом, вишеструким плановима хостинга и подршком 24/7.

Што се тиче плана хостинга, препоручујемо да одаберете план оптимизован за ВордПресс (видећете касније у овом чланку зашто је ВордПресс најбољи избор за вашу веб локацију) из БлуеХост-а, који је топ хостинг за ВордПресс веб локације.

Одабир плана БлуеХост хостинга оптимизованог за ВордПресс значи да налог долази унапред инсталиран уз ВордПресс, оптимизован је за брзину и сигурност и долази са аутоматским резервним копијама. Ови планови су изграђени на ВПС технологији, што се односи на боље перформансе, загарантоване ресурсе и потпуну сигурност.

3. Користите ВордПресс као своју платформу

Као систем за управљање садржајем, ВордПресс је далеко најпопуларнија платформа. Свестраност и прилагодљивост ове платформе су неки од многих разлога због којих бисте требали да одаберете ВордПресс да бисте направили тајну веб страницу. Остале предности ВордПресс-а укључују:

 • То је бесплатно & софтвер са отвореним кодом – можете га бесплатно преузети или инсталирати на свој хостинг налог;
 • Лако је користити – ВордПресс је можда свестран, али можете га лако научити како да га користите;
 • То је веома прилагодљиво – захваљујући обиљу додатака и тема, можете додати различите функционалности и дизајне на своју веб локацију;
 • Изузетно је СЕО пријатељски – ВордПресс је креиран да се добро игра са претраживачима, а разни СЕО додаци могу додатно побољшати његову природу прилагођену претраживачима;
 • Већина веб хостова нуди планове за хостинг потпуно оптимизоване за ВордПресс.

Иако је ВордПресс најбоља платформа коју препоручујемо за веб локацију са класификованим огласима, можете се одлучити и за веб локације са класификованим огласима, које пружају хостинг и омогућавају да покренете веб локацију за неколико минута. Међутим, ако желите да имате потпуну контролу над својом веб страницом и немате наметнута ограничења у вези са уновчавањем веб страница, саветујемо вам да уместо тога одете са ВордПресс-ом.

4. Изаберите тему & Прилагодите дизајн

Сада када се води рачуна о вашем имену домена, плану хостинга и платформи, можете ући у детаље како желите да изгледа ваша веб локација у погледу дизајна..

Да бисте прилагодили веб локацију са ВордПресс-ом, морате одабрати ВордПресс тему коју можете додатно прилагодити својим потребама мењајући шему боја, уредити начин на који ваша почетна страница треба да изгледа, додавајући / уклањајући функције итд..

Можете бирати између стотина премиум тема које су доступне на Тхемефорест-у, попут МиЛистинг теме, која вам омогућава да креирате било коју врсту директорија који желите, без икаквог шифрирања. Можете дизајнирати странице на предњој страни и добити у стварном времену преглед промјена које направите на својим страницама.

Тема директоријума МиЛистинг у потпуности одговара, долази са алатком за прављење и повлачењем фронт-енд странице (Елементор), садржи 50+ готових елемената за изградњу веб локације и подржава ВооЦоммерце интеграцију.

Ова тема вам омогућава да лако уновчите своју веб локацију продајом рекламних спотова и омогућава вам да уновчите поднеске за уносе у различитим пакетима.

Алтернативно, можете да користите АдФорест тему која вам омогућава да лако поставите веб локацију за слање огласа. Ова тема вам омогућава да направите неограничене пакете за пријављивање огласа, прикажете АдСенсе или банер огласе, наплатите за истакнуте огласе или покренете вишејезичне странице огласа.

Премиум теме поседују детаљна упутства о њиховом коришћењу, подршци, безбедносним закрпама, ажурирањима, спремности за употребу унапред направљених шаблона, других интеграција производа итд. Стога не препоручујемо употребу бесплатних тема за вашу веб локацију.

Изаберите премиум тему класификације која је флексибилна и која ће вам пружити пуно опција за уновчавање ваше веб странице.

Такође је вредно одвојити време за проналазак теме сјајног дизајна, јер вероватније да ће веб локација са елегантним дизајном заробити ваше посетиоце и повећавате шансе да вас посетиоци памте.

5. Дајте одређену структуру вашој веб локацији

Сада када сте задовољни како ваша веб локација изгледа, додајте странице, меније и, на крају, огласе како бисте вашој веб локацији дали одређену структуру..

Ваша ће се тема испоручити с неколико образаца за важне странице које би требала садржавати ваша веб страница, тако да можете једноставно уређивати те странице подацима које желите приказати. Или направите своје странице.

Ако имате све странице спремне, можете их повезати помоћу менија и подизборника који одражавају различите категорије уноса. Стварањем ових категорија (нпр. Послови, лични садржаји, забава итд.) Одржава се ваша веб локација добро организованом и омогућава корисницима да брзо претражују листе у категорији или категоријама које их занимају без губљења времена.

Ваша почетна страница такође треба да има везу до странице која омогућава корисницима да предају своје класификоване огласе или да креирају налог. Обично се приказује као позив на акцију који се поставља на истакнуто место на вашој почетној страници.

Обавезно изложите на својој почетној страници све важне везе и ЦТА-е како бисте корисницима помогли да брзо и лако прегледају вашу веб локацију.

6. Додавање класификованих производа / услуга

Ако сте направили различите категорије и подкатегорије и посетиоцима олакшали претрагу у релевантним категоријама, можете почети са додавањем стварних листа огласа. Ако наводите производе, додајте више слика високе резолуције како би посетиоци стекли бољу представу о производима које продајете.

Поред слика и описа производа, други важни детаљи требају бити цена, локација производа или услуге, начини контактирања продавца производа или листе огласа (нпр. Телефонски број, адреса е-поште или контакт дугме продавца).

У зависности од врсте уноса, можете додати друге информације које сматрате релевантним.

Као завршна белешка везана за додавање класификованих огласа, уверите се да је дугме „постави оглас“ позив на радњу добро дизајнирано, да је постављено на видљиво и лако доступно место.

Корак 6 закључује део који се односи на стварање веб локације са огласима. Следећа два корака биће усмерена на уновчавање, маркетинг и одржавање вашег директоријског места ВордПресс.

7. Савети о уновчавању сајта за класификоване огласе

Иако технички можете урадити са израдом веб локације класификованих огласа у кратком времену, одржавање и управљање тим веб локацијама могу заузети значајан део вашег времена. Због тога је важно пронаћи најбоље и најлакше начине за уновчавање ваше веб странице тако да она прерасте у поуздан извор пасивног прихода.

Два најједноставнија начина за уновчавање ваше класифициране веб странице је преко рекламних банера и огласа с плаћеним огласима.

Огласни банери могу се поставити било где на вашој веб локацији, али природни су огласи смештени на почетној страници који ће добити највише прегледа. Међутим, огласе са натписом можете постављати на странице категорије или странице с детаљима производа и за њих нудити различите опције цена.

Теме премиум класификованих огласа као што су тема МиЛистинг или АдФорест често ће имати једноставан начин за приказивање рекламних огласа на вашој веб локацији.

Иако је веб локација са огласима још увек у повојима, можда ћете морати сами да контактирате оглашиваче, али чим ваша веб локација стекне мало више терена у претраживачима и добије више промета, биће много лакше привући оглашиваче који су спремни да се рекламирају њихових производа или услуга на вашој веб локацији.

Друга опција уновчавања јесте да имате различите слојеве за оне који желе да постављају своје огласе на вашој веб локацији. Можете имати бесплатни слој који садржи неке стандардне карактеристике (нпр. Бесплатан унос огласа за 15 дана, могућност додавања више слика високе резолуције итд.), Али можете и наплаћивати пријаве за огласе и понудити додатне функције попут промовисаног или истакнуте листе за 30 дана, више уноса, итд.

Имати различите пакете цена брз је начин да повећате приход од огласа, али ако ћете имплементирати плаћене пријаве и другачије планове за подношење, мораћете да можете да прихватите плаћања. Тема ваших класификација ће вероватно имати ПаиПал интеграцију у ту сврху, али може да подржи и друге процесоре плаћања.

8. Савети за промоцију сајта са класификованим огласима

Није довољно да покренете веб локацију за ВордПресс огласе, такође ћете морати да је промовишете и да на њу усмерите саобраћај.

Један од начина за промоцију ваше веб локације биле би плаћене рекламе путем Гоогле АдВордс. Ово је директан начин за привлачење више посетилаца ваше веб локације, али то је скупо. Исто важи и за плаћене рекламе на радију или телевизији.

Ако не желите да уложите превише новца у промоцију своје веб локације, мораћете да уложите мало времена и труда. Можете промовисати своју веб страницу на платформама друштвених медија, можете додати блог на своју веб локацију и почети писати занимљиве чланке у вашој ниши, или створити ИоуТубе канал и стремити томе да вирално додате забаван или духовит видео за своју веб локацију са огласима..

Поред промоције веб локације, мораћете да се бринете и за њено одржавање. Да би се ствари несметано одвијале, држите картице о садржају који се додаје и ажурирајте своју веб локацију.

Да бисте добили неке статистичке податке о својим посетиоцима, требало би да се пријавите на Гоогле Аналитицс, који ће вам понудити јасан преглед броја посетилаца ваше веб локације, одакле долазе посетиоци (органски саобраћај, плаћени промет, друштвени медији итд. ), тако да ћете знати како да прилагодите своје маркетиншке напоре.

Закључак

Основни кораци за прављење веб локације са ВордПрессом углавном прате исте кораке потребне за креирање било које друге веб странице ВордПресс.

Ако се успостављање и покретање веб локације може постићи за кратко време, њено промовисање и покретање саобраћаја на вашој веб локацији можда захтева више напора, посебно ако промовишите по буџетском буџету. Упркос томе, већина бесплатних маркетиншких метода које раде на другим веб локацијама обично раде и за класификоване веб локације.

Ако је веб локација о објављивању огласа нешто о чему размишљате, наш водич у 8 корака може вам помоћи да покренете веб локацију са огласима у ВордПресс-у о којој сте одувек сањали.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map