Како направити веб локацију са одзивом професионалаца?

01.06.2020
Чланци и више ... 'Како направити веб локацију са одзивом професионалаца?
0 9 мин.

изградите веб страницу са професионалним одзивом


Веб локација је само једноставан домен који се састоји од веб страница, али кључно је за сваки посао да се успостави. Присутност на мрежи отвара нове могућности и предности које иначе не би биле доступне. Веб локација би могла да игра кључну улогу у вашим маркетиншким стратегијама и може да пружи вашем послу много више вуче и изложености.

Веб локацији или рачуну друштвених медија може приступити свакодневно (24/7/365) било ко. Људи не морају да ходају у продавници или чак телефонирају, тако да постојање веб странице осигурава да могу да иду најпогоднијим путем до вас.

Постојање веб страница такође омогућава вашу веродостојност информацијама које дајете. Потенцијални купци имаће много лакшег времена у поверењу у вас. Такође доноси вашу продају јер своје производе и услуге можете продавати и на мрежи. Понекад што боље изгледа то ћете веродостојније изгледати својим корисницима.

Веб дизајн се током година много променио како мобилни уређаји стижу на тржиште. У ствари, око 40% мрежних активности покрећу мобилни уређаји. Зато је важно да ваша веб локација буде оптимизована за њих како би се корисницима омогућило најбоље искуство.

Веб локације које су оптимизоване и за ПЦ и за мобилне уређаје називају се одзивним веб локацијама. Они могу да мењају свој изглед и преуређују све елементе веб странице ако се промени величина екрана или величина прозора на рачунару. Захваљујући одзивним веб дизајновима, можете имати једну веб локацију која изгледа невероватно без обзира на то који уређај људи користе да би јој приступили.

Данас ћемо вам рећи колико је потребно за реаговање на веб дизајну. Зашто је важно да ваша веб локација реагује и које технологије можете да примените да бисте је креирали.

Шта су респонзивне веб странице и зашто је важно?

Одзивни веб дизајн омогућава веб локацији радне површине да одговори на понашање корисника, у смислу уређаја и веб прегледача који користе за преглед вашег веб локације. То је пракса која имплементира флексибилне изглед, решетке и слике заједно са сналажљивом употребом ЦСС-а.

Коришћењем респонзивног веб дизајна нисмо приморани да правимо нову веб локацију за сваку групу корисника. Он имплементира флуидне распореде, скрипте и медијске упите који са лакоћом мењају изглед и изглед веб локације.

Једном када поставите потпуно одговарајућу веб локацију, корисници могу да је виде на ПЦ-у, лаптопу, иПад-у и таблету и на широком спектру других уређаја, као што су телефони. У основи, респонзивна веб локација аутоматски ће одговорити на корисничке технолошке преференције. Веб локација попут ове аутоматски ће се пребацити на одговарајућу резолуцију, величину фонта и прилагодити се сценаријским могућностима уређаја. Дакле, без обзира на то са којег уређаја се прегледа овај веб сајт, изгледаће невероватно или бар онако како то корисник жели.

Кључни концепт је да се све прилагоди специфичним потребама.

Подесива резолуција екрана је један од кључних аспеката ове технологије, јер осигурава да се веб локација промени у складу са уређајем на коме је приказана. Ово је посебно важно јер нови уређај с новом величином екрана излази готово сваког дана. Ови напредни уређаји и паметни телефони имају чак и опцију пејзажног приказа, што би само по себи захтевало потпуно другачији изглед странице. Управо ове ситуације у којима морамо да дизајнирамо што флексибилније, али то би значило да морамо да оптимизирамо за стотине различитих величина екрана. То је једноставно превише, али морамо сходно да се позабавимо ситуацијом.

Решење чини да сваки део веб странице буде флексибилан. Свака слика, текст, дугме и сваки елемент сајта могу се аутоматски прилагодити. То омогућава уређајима да се одмах пребаце са портретног на пејзажни и веб локација ће и даље изгледати онако како је требала.

Како да направите одзивну веб локацију

Одговарајући веб дизајн постао је основна потреба за већину веб страница, због све већег броја паметних телефона који се користе. Током година, већина технологија за развој веба имплементирала је брзи веб дизајн и сада имамо неколико прилично софистицираних опција за стварање таквог вебсајта за себе.

Можемо сами да кодирамо веб локацију са ХТМЛ-ом и ЦСС-ом или да је креирамо помоћу ЦМС платформе или апликације за прављење веб локација. Без обзира на ниво ваше вештине; имате начин израде веб странице професионалног изгледа и одзивања.

Коришћење ХТМЛ-а и ЦСС-а за прављење респонзивног веб локације

Ово је врло основно објашњење функционисања веб дизајна уз употребу ХТМЛ и ЦСС кода. ЦСС3 нуди употребу медијских упита што је такође директан начин за креирање респонзивних веб дизајна, али то спада ван оквира овог чланка. Овде ћете видети само основни концепт коришћења ХТМЛ-а и ЦСС-а за креирање респонзивне веб локације.

Рецимо да ће то имати класичан распоред веб локација са заглављем, телом, бочном траком и подножјем. Направит ћемо ове одељке помоћу див-ова и доделити им име као што је то. Додајте слике и текст на своју веб локацију. Можете их упутити у својим ЦСС датотекама. Ваша веб локација мора да креира разне ЦСС датотеке које су оптимизоване за различите величине екрана. Дакле, коришћење датотека попут десктоп.цсс, таблет.цсс, мобиле.цсс је или стварање датотека у складу са величинама екрана је један од начина да се то реши.

Морате да користите линију кода да бисте открили који уређај тренутно посећује вашу веб страницу и да знате величину екрана.

Подесите ширину, висину, маргине итд. У ЦСС датотекама у складу са величином екрана са којом радите. Такође можете поставити ове атрибуте за слике и они најбоље раде ако дефинишете њихову ширину и висину у процентима.

Када сазнате колико желите да слика или елемент буде велики, можете израчунати колики проценат морате приписати његовој ширини или висини. На пример, ако је величина ваше странице 840пк и желите да одабрана слика буде 250пк, а затим поделите 250 на 840 и резултат помножите са 100. Добићете 29,76, што значи да ћете морати да примените 29,76% на вашу слику.

Стварни резултат овде је 29.76190476190476, заокружио сам вредност ради читљивости, али то не бисте смели радити када кодирате веб локацију. Рачунари приказују ствари једнако тачно колико им кажете.

Такође можете да користите одзивни мрежни приказ који је лако разумети и управљати. Погледајте туториал в3сцхоолс нуди да разумете како то функционише.

Коришћење ЦМС-а за прављење одзивног веб локације

ЦМС (платформа за управљање садржајем) омогућава вам ажурирање и управљање садржајем веб локације. Без обзира на то коју веб локацију покрећете, боље је да користите ЦМС да бисте ажурирали његов садржај. Покреће се на задњој веб локацији и можете да управљате садржајем и визуелним изгледом веб локације.

Већина ЦМС платформи (бар најпопуларније) нуде корисницима могућност креирања јединствених веб локација професионалног изгледа са различитим темама и додацима. Гледајући их из дизајнерске перспективе, нуде велике могућности за респонзивни веб дизајн. Већина тема које користе се у потпуности реагује одмах ван оквира.

У наставку ћемо дати три најбоље ЦМС платформе које се могу користити за израду респонзивних веб локација:

ВордПресс

вордпрессВордПресс је започео као једноставна платформа за блог, али је проширен, омогућавајући својим корисницима да креирају готово све веб странице на које су се одлучили. Има око 20% веб страница на Интернету и има хиљаде потпуно одговарајућих тема. Коју год веб локацију мислите да бисте направили, пронаћи ћете тему или предложак професионалног изгледа који ћете користити да оживи..

Јоомла

јоомлаЈоомла је направљена за кориснике који имају неко искуство веб програмера. То је ЦМС отвореног кода који најбоље функционише на веб локацијама еЦоммерце. Има много одговарајућих тема и образаца које можете преузети и интегрисати. Врло је лако створити јединствени вебсајт са професионалним изгледом.

Дурпал

друпалДурпал је систем за управљање садржајем који најбоље функционише под руку програмера. Врло је прилагодљив и може се користити за управљање хиљадама страница. Велика предузећа га користе ради његове поузданости и сигурности. Чак и Бела кућа има своју веб страницу креирану са Дурпалом.

Можете бирати између више од 25 000 додатака и многих тема за подешавање ваше веб странице управо онако како желите. Дурпал је веома флексибилан и може да направи једноставан блог или интерактивне веб странице за предузећа.

Коришћење алата за прављење веб локација за прављење одзивних веб локација

Дошло је до огромног помака у креирању веб страница, захваљујући бројним алатима за веб дизајн века који се објављују. Захваљујући овим дизајнерским алатима, веб дизајнери више не морају да знају кодирање да би направили прелепе веб странице. Свака веб локација креирана је по најновијим стандардима и компатибилна је са више платформи.

Модерни градитељи веб страница омогућавају дизајнере да креирају чисте шифре усклађене са В3Ц користећи функције повлачења и испуштања. Лако ћете створити одзивну веб локацију за било коју величину екрана и платформу. Показаћу вам три најбогатија и најнапреднија алата за веб дизајн који можете користити да бисте креирали сложене и феноменалне интернетске дизајне.

Вик

Вик.цом је водећа платформа за изградњу веб локација заснована на облаку која свима олакшава стварање фантастичних, професионалних и употребљивих веб локација. Корисници могу бирати између великог броја образаца и прилагодити их својим потребама.

Вик је једна од најпопуларнијих и добро успостављених платформи за изградњу веб локација која има преко 90 милиона корисника широм света.

Вик је прилагођен почетницима који омогућава не-техничким корисницима да креирају сопствене веб странице без потребе за учењем програмског језика или веб дизајна. Својим стручњаком за прављење драг-дроп-а свако може поставити другачију врсту веб странице: једноставну пословну страницу, блог, интернетску трговину, портфељ фотографија, онлине ЦВ, догађај или друго.

Веебли

Веебли је градитељ веб локација који се лако користи и повлачи, а који се стално побољшава и подржава ЦСС / ХТМЛ уређивање. Идеално је за појединце и мала предузећа да дизајнирају сопствену веб страницу без потребе за коришћењем кода или вештина веб дизајна. У следећем делу овог Веебли прегледа, показаћу вам предности и недостатке коришћења овог веб сајта. Даће вам неколико савета како да брзо покренете своју веб страницу и који план да одаберете.

ДудаМобиле

ДудаМобиле.цом је водећи мајстор за израду веб локација који се фокусира на помагање појединцима и професионалцима у изради веб локација које одговарају локалним потребама и веб локација намењених само мобилним уређајима. Ова алатка за прављење веб локација такође вам омогућава да креирате ултра персонализовану веб локацију која се мења на основу окидача као што су доба дана, врста уређаја и локација.

Закључак

Много је размишљања и рада уложено у прављење респонзивног веб дизајна и дошло је до тачке у којој га готово сваки нови веб сајт до неке мере интегрише. То је кључна компонента сваког веб дизајна јер се користи све више мобилних уређаја.

Чак и они корисници који немају знање о кодирању могу га користити, захваљујући ЦМС платформама и различитим алаткама за веб дизајн.

Надам се да вам је овај чланак помогао да омотате главу око одзивног веб дизајна и како га можете користити!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector