Како одабрати најбољи ЦМС за своју веб страницу?

бест-цмс-бусинесс-вебсите


Мало је предузећа, нових или старих, који немају веб локацију. У великом броју случајева изградња предузећа и веб локације су два синхрона процеса.

Стварање веб странице ових дана значи истовремено коришћење ЦМС-а. Зашто питаш? Олакшава процес развоја и администрације.

Ако нисте веб програмер са супер моћима, који је у стању да сагради време и простор, пуно брже ћете постићи ако направите праве одлуке у почетној фази прављења пословне веб локације.

Али какве друге погодности има коришћење ЦМС-а за покретање вашег веб сајта? Још важније, како одабрати онај који је прави за ваш посао? Који ће вам најбоље одговарати на дугим релацијама?

На сва ова питања биће одговорено у овом чланку, заједно са другима које вероватно још нисте поставили.

Дакле, данас ћемо вам дати овај лепи део едукативног материјала, како бисмо вам помогли да изаберете најбољи ЦМС за своју пословну веб страницу! Такође пружите свом послу дуготрајно и моћно присуство на мрежи које заслужује.

Без додатног клањања, спустимо се на то!

Зашто је корисно користити ЦМС?

Систем за управљање садржајем је платформа која омогућава свом кориснику да изради и управља веб локацију на једноставнији начин. Уз пуно унапријед направљених алата и готових елемената, велики дио посла је учињен за вас.

Вебмастер или програмер може уштедети много новца и времена само користећи прави систем управљања садржајем. Као да градите кућу са темељима који су вам постављени пре него што сте и сами почели да радите на њој. Неки ЦМС могу имати чак неколико унапред изграђених зидова и за вашу кућу.

Већина система за управљање садржајем је такође бесплатна, али на крају ћете морати потрошити нешто новца. Али када је реч о новцу, коришћење ЦМС-а је веома исплативо решење.

ЦМС нуди потребне алате за омогућавање вашем предузећу оног релевантног присуства на мрежи који тражите. Има већину готова посла на кодирању и пуно уграђених маркетиншких алата који ће вам помоћи у ширењу поруке вашег предузећа. Системи за управљање садржајем су свеобухватни пакети за изградњу веб страница и веб страница убојица.

Дакле, коришћење ЦМС-а је сјајно и веома ефикасно решење за ваше пословање!

Главне предности су у томе што је изградња пословне логике, дизајна и функционалности веб локације једноставна за било коју врсту корисника. Наравно, неко са искуством у развоју веба може учинити много више и учинити то много прецизније и ефикасније, али већину система за управљање садржајем свако може лако научити.

Једном када веб страницу постави ви или програмер, готово свако може добити вежу административне задатке потребне за покретање веб локације. Можете усмјерити производњу садржаја и лако објављивати чланке или постове кад год сматрате прикладним.

Увек можете да промените дизајн, садржај и слике веб локација у неколико минута једноставним и правим поступцима напријед, не дирајући ни мало кода.

Шта бисте требали потражити у ЦМС-у?

Као што сте можда чули, вани је пуно система за управљање садржајем. Много њих је реномирани софтвер који користе стотине хиљада или чак милиони корисника. Лако се изгубити међу свим великим обећањима и луксузним функцијама, али заиста се своди на једноставне захтеве.

Садржај за вишекратну употребу

Генерисање свежег, висококвалитетног садржаја може бити дуготрајан процес и врло је ефикасно искористити оно што већ имате. Стварање и управљање садржајем ваших веб локација требало би да буде ефикасан процес и мора да избегне ризик од стварања дупликата, јер Гоогле доводи до ваших врата, уз казну.

Дизајн и прилагођавање

Један од ситнијих делова израде веб странице са ЦМС-ом је дизајн и прилагођавање тако да изгледа управо онако како ви желите. Не би требало постављати никаква ограничења у начину на који ваш садржај може бити приказан.

Постоје озбиљно нефлексибилни ЦМС-ови и постоје програмери који често не усвајају најбоље дизајнерске праксе одређеног ЦМС-а и на крају производе ужасан код у процесу дизајнирања.

Мораћете да сарађујете са системом управљања садржајем који је довољно флексибилан да бисте могли да поставите тачан начин на који желите да вам се садржај представи и преузме. Требали бисте бити у могућности да преузимате садржај хронолошким редоследом или било којим другим редоследом који можда имате на уму.

Једноставније речено, флексибилност у начину на који ЦМС рукује дизајном веб страница и приказивањем садржаја најважнија је у било којем од њих.

Уредник

Већина ЦМС-ова има одличан визуелни интерфејс који вам омогућава да уређујете садржај веб локације, а можда чак и његов дизајн. Садржај се додаје и уграђује у веб странице путем њега и омогућава основно обликовање текста, боја, типографије и готово сваког елемента садржаја који објавите.

Уређивач је најчешће коришћена функција целог система, па се побрините за његово коришћење. Али будите опрезни да превелика контрола преко ВИСИВИГ уређивача има свој низ опасности ако они пружају превише контроле. Вероватно ћете имати уређиваче садржаја и добављаче садржаја који раде на вашој веб локацији и то је у реду, али ако им је дозвољено да превише мењају дизајн странице, они би могли упропастити дизајн целог вебсајта. Провајдери садржаја могу да користе везе, наслове, спискове и друге елементе за контролу како се део садржаја треба појавити на веб страници.

Обавезно изаберите едитор који уредницима садржаја не даје контролу над изгледом веб локације. Уредник би такође требао бити у могућности да обрађује било које спољне изворе као што су везе, разне датотеке за преузимање и још много тога.

Претрага

Једна од најпогоднијих функција која се може користити на веб локацији је трака за претрагу. Омогућавање корисницима да могу да претражују садржај ваше веб странице и да исту обезбеде вашој посади. Сваки други корисник започиње своју интеракцију уписивањем онога што тражи у траку за претрагу. Функција претраживања изгледа једноставна и једноставна, али често могу бити неадекватна. Можда неће бити толико функционалан као што бисте очекивали, а постоје и други фактори које треба узети у обзир у функцији претраживања, осим да ли ради или не.

 • Мора вратити резултате довољно брзо, чак и ако на вашој веб локацији постоји пуно података.
 • То мора рангира резултате претраживања према одређеним критеријумима.
 • То мора учинити темељно индексирање, прегледавајући сваки део сваке веб странице и можда чак и датотеке попут госпође Оффице и ПДФ докумената.
 • Мора да уради прилагођена претрага. Ви и корисник би требали бити у могућности да поставите неке параметре који омогућавају прецизнију и прецизнију претрагу.
 • То мора освежите се довољно често, тако да узима у обзир све важне промене које се догађају на вашој веб локацији.

Праћење корисника

Желећете да видите колико ефикасно ваша веб локација остварује своје циљеве и на који начин је ваши корисници воле. Ово захтева неке аналитичке алате и начин за прикупљање повратних информација корисника. Корисници би требали моћи остављати коментаре, давати оцјене и можда чак користити чет. Али требали бисте барем бити у могућности објављивати обрасце и на тај начин прикупљати информације и мишљења својих корисника.

Требали бисте користити ефикасан метод за комуникацију са својим корисницима, без обзира на то који веб сајт правите.

ЦМС не мора да нуди ово право ван оквира, али заиста би требало бити могуће користити ове функције путем додатака.

Имајте на уму да чак и када имате потребне алате за прикупљање података, флексибилност те функције је оно што употребу чини корисном. Требали бисте бити у могућности да издвојите и користите на више начина, као што је лако копирање залепљивања, слање е-поштом или екстрахирање у различите формате датотека, као што су ворд документи, екцел документи или.пдф документи.

Управљање корисницима

Ако је веб локација прометна, многи људи ће је користити, укључујући посетиоце и ваше особље. Овај задатак ћете желети учинити што једноставнијим и што једноставнијим.

Због тога бисте требали размотрити како желите да управљате својим корисницима. Да ли желите само да додајете и бришете корисничке налоге или желите да унесете промене по њима?

Други важан аспект управљања корисницима је подешавање дозвола. Додељићете одређене улоге сваком члану свог особља и нећете желети да добављач садржаја додирује било коју од функционалности веб локације. Желећете да доделите улоге као што су уређивач, стваралац садржаја, ревизор или лектор и тако даље.

Најважнија ствар за коју имате контролу је који корисник може да уређује шта на вашој веб локацији. Добар ЦМС мора да подржава више улога и динамички додаје или одузима им дозволе.

Интегрисане најбоље праксе

ЦМС постаје бољи само са додатним функцијама. Са интегрисаним најбољим СЕО праксама, већину посла који бисте иначе урадили са страним СЕО-ом већ је учињено за вас. Треба само да дефинишете своје кључне речи и бићете постављени да се рангирате према својој СЕО веб страници.

Ту је и мноштво корисних функција као што су, Гео Лоцатион подршка, компресија ГЗИП, генерација КСМЛ ситемап-а, СЕО фриендли УРЛ адресе и структура УРЛ-а и још много тога.

Све ово ће имати најсавременији системи за управљање садржајем, али неће сваки ЦМС осигурати да је ваша веб локација потпуно оптимизована за СЕО и да се такође учитава довољно брзо..

Пријатељска подршка за мобилне уређаје и обиље одзивних веб дизајна такође су врло битни.

Подршка верзије

Уношење промена на вашу веб локацију, само да бисте сазнали да их не можете вратити када то желите, може бити велика бол. То такође важи када нешто случајно објавите или покварите неку функцију на својој веб локацији.

Из овог разлога, важно је имати опцију за враћање веб локације на јучерашњу или прошлу седмицу. Ако није то, ЦМС би вам барем требао пружити могућност да се вратите на задњу сачувану верзију.

Добра подршка за верзију није нешто што сваки ЦМС има, али обично се може додати додатком. То можете решити и преко свог веб хостинг провајдера.

Како одабрати ЦМС који функционише за ваше пословање?

ЦМС који некоме добро функционише, можда не функционише добро за вас и ваше пословање.

Најважнија припрема коју морате обавити је постављање тачних захтева вашег пословања. Мораћете да водите рачуна о својим ресурсима, свом тиму, способностима и захтевима вашег предузећа.

Који су ваши пословни циљеви?

Можда ћете се поновити ако већ то схватите, али мало понављања ће само спровести ваше циљеве.

Шта је главно што желите постићи стварањем веб странице? Да ли желите да створите снажно присуство на мрежи, како би ваш бренд приметио већи број људи? Да ли желите да изградите интернетску трговину која продаје ваше производе? Можда желите да урадите све горе наведено?

Ваши циљеви су основни одлучујући фактори онога што за вас функционише. На пример, користићете једну врсту ЦМС-а ако желите да изградите бренд и радите много онлајн маркетинга и садржаја, или потпуно другачију врсту ЦМС-а ако желите да направите велику интернет продавницу.

Направите мапу пута и дефинишите које ће вам функције и функције требати на путу да бисте постигли своје циљеве.

Какав је ваш буџет?

Као што је случај са многим другим стварима у животу, што више новца можете потрошити, то ћете добити и једноставније ствари.

Пре него што одаберете ЦМС, требало би да знате колико новца сте спремни потрошити на својој веб локацији и правилно расподелити тај новац.

Након што одредите свој буџет, можете потражити системе за управљање садржајем који би вам у оквиру буџета обезбедили алате за изградњу веб локације. Већина ЦМС-ова је отвореног кода и бесплатна за употребу, тако да није потребно да купујете ЦМС за изградњу веб локације. Процес израде веб странице могао би вас коштати новца.

Плати се много професионалног изгледа, врхунског дизајна веб страница и додатака који нуде функционалност. Можда ћете морати да платите и веб програмера који ће вам помоћи у дизајнирању веб локације и поправљању свих грешака на које наиђете..

Власнички или Опен Соурце ЦМС

Разлике између власничког и отвореног кода ЦМС-а су бројне и заслужиле би засебан чланак сам по себи, који смо такође објавили. Али што се тиче наше тренутне бриге, избор зависи само од тога колико контроле желите да имате.

Желите, наравно, да имате што више контроле, али за то ће бити потребно и више пажње и рада. Суштинска разлика између отвореног кода и власничког ЦМС-а је ниво контроле коју пружају.

ЦМС отвореног кода је бесплатан за употребу и можете слободно модификовати било који код и функције унутар њега, на тај начин имајући потпуну контролу над системом.

Власнички ЦМС, међутим, гради и управља компанија. У основи плаћате накнаду сваког месеца или сваке године за њих како бисте направили и управљали вашом веб страницом, док морате само да учитавате садржај и обављате најосновније задатке. О осталим техничким детаљима, као што су дизајн веб страница и ажурирања, брине се тим за подршку. Увек их можете позвати да вам помогну и они ће већину посла учинити за вас.

Важно је напоменути да вероватно ваша веб локација неће бити ваша имовина и она је чврсто повезана са одређеном компанијом која користи ЦМС који користите. То не ради свака компанија, али за вас је важно да знате да ли је вредно имати веб страницу на овај начин или не. Можда ћете морати да плаћате месечну накнаду и имате мању контролу, али вам није потребно апсолутно никакво знање веб програмера и посао који морате обавити је минималан.

Погледајте његову основну функционалност

Наравно, већина система за управљање садржајем нуди кориснику могућност креирања, уређивања веб страница и додавања садржаја на њих. Склони смо помисли да можемо организовати наше странице и начин на који је наш садржај сређен и слушан готово у било ком ЦМС-у, али то није случај.

Иако ће вам неки од најпопуларнијих ЦМС-ова омогућити да организујете веб странице одмах ван оквира, многи од њих не нуде ове функције. Такође, вероватно ћете желети да неки садржај и елементи буду изложени на одређени начин.

Дакле, најважнија ствар у вези са тим је да вам ЦМС пружи сву функционалност и контролу коју желите да имате над својом веб страницом..

Можете ли ви или ваш тим користити систем?

Ово је прва и најважнија ствар коју треба узети у обзир, јер без тога, нико не би могао покренути вашу веб локацију. Много ЦМС-ова захтева вештине програмера и разумевање ХТМЛ-а, ЦСС-а, па чак и ПХП-а када су у питању функције веб локације..

Колико добро ви или ваша посада разумете ове програмске језике игра главну улогу када морате да одлучите који ЦМС треба да користите. Природно, ви ћете тражити онај који ви и ваш тим можете најлакше и ефикасније усвојити.

Али имајте на уму да је превише једноставан ЦМС неће користити могућности било које техничке струке, јер закључава мноштво потешкоћа које бисте иначе могли користити.

Колико далеко желиш да иде?

Изградња једноставног портфеља или веб локације у маркетиншке сврхе је нешто што се може урадити прилично ефикасно код већине система за управљање садржајем. Али ако желите да направите интернетску трговину, веб локацију за е-трговину или било коју другу веб локацију са сложеном функцијом, мораћете да имате другачије подешавање. Такође, ако желите да ваше интернет пословање расте, ваш ЦМС мора бити у могућности да се носи са њим, без пада.

За многа предузећа њихов нагли раст довео је до њиховог пада, једноставно зато што су изабрали погрешан ЦМС. Морате да обавите нека истраживања како бисте били сигурни да се веб локација неће срушити на вас, након што има нагли пораст промета јер све више корисника почиње да се улива.

Нико од нас нема кристалну куглу која би могла да предвиђа будућност и скоро сваки ЦМС обећава да ће поднијети огромне количине промета. Праве информације могу се наћи на форумима и у другим рецензијама, где су људи испробали и тестирали ваш перспективни ЦМС и могли да потврде да је управљао својим растом пословања и да га и даље обрађују..

Зато још једном обавезно пронађите ЦМС који одговара вашим пословним циљевима.

Најпопуларнији систем за управљање садржајем

Овде смо поставили системе за управљање садржајем који већина компанија користи за покретање њихових веб локација.

ВордПресс

Посетите официјални веб сајт »

Не можете чак ни разговарати или размишљати о системима за управљање садржајем, а да им ВордПресс не пређе на памет. Отприлике свака четврта веб локација изграђена је на њој и броји је више од 60 милиона људи који је користе у пословне сврхе. Много веб локација је креирано помоћу ВордПресс-а чак и током сата кад сте пронашли овај чланак.

ВордПресс је започео као платформа за блогање пре више од 16 година, али од тада је прерастао у пуноправни систем управљања садржајем, способан за руковање било којом врстом веб странице.

То је један од најпопуларнијих ЦМС-ова и има једноставне алате за повлачење и спуштање за изградњу веб странице. Можете једноставно додати нови дизајн и променити га са неколико кликова. Доступан је неуспоредив број тема и додатака за овај ЦМС, што га чини невероватно флексибилним и прилагодљивим.

То је најпопуларнији ЦМС са разлогом и са њим можете правити готово било који веб сајт, шта год да сте замислили. Можете чак да додате различите функције коришћењем кратких кодова и бројних додатака.

Иако је важно напоменути да постоје неке боље опције ако намеравате да изградите велику продавницу на веб нивоу предузећа. Али то се односи само на мали проценат људи.

Иначе, ВордПресс је једноставно за употребу, директно решење за изградњу и управљање вашим веб локацијама.

Ако желите да направите интернетску трговину или веб локацију за е-трговину, биће вам потребни додатни додатци да бисте ВордПресс претворили у пуноправну платформу за е-трговину..

Одлично је за изградњу:

 • Веб страница са портфељем
 • Блог
 • Веб локација
 • Информативна веб локација
 • Веб страница о чланству
 • Веб локација за прикупљање видео записа

Ако желите да објавите стални ток садржаја, ВордПресс је одличан начин да се то решите.

Друпал

Посетите официјални веб сајт »

Друпал је веб локација отвореног кода и платформа за изградњу апликација. То је додир сложенији од ВордПресс-а и из тог разлога је најбољи за људе са позадином веб развоја. И даље је међу најпопуларнијим системима за управљање садржајем, али на неке се треба навикнути. Разумевање скрипте и оквира Друпала вам омогућава да направите најуникатније веб локације и апликације.

Најпознатија карактеристика Друпала је та што нуди готово безброј могућности. Можете било шта изменити и прилагодити веб локацију тако да савршено одговара вашим захтевима. Има стрму криву учења и најбржи начин да се с њом направи веб страница је уз помоћ веб програмера, који има искуства са коришћењем система.

Друпал је одличан за изградњу:

 • Информативне веб странице
 • Апликације
 • Веб вести
 • Блогови
 • Друштвени сајтови
 • Интернет продавнице
 • Веб локације са портфељем
 • Форумс
 • Веб локације за е-трговину

Све што вам је потребно за посао можете да изградите све до најмањих детаља, али није толико пријатан као ВордПресс, па ће вам требати професионална помоћ ако желите да развојни процес постане ефикасан.

Ако сте се одлучили за употребу Друпала, дефинитивно ћете бити у могућности да изградите изванредну пословну логику и моћан веб сајт од почетка.

Магенто ЦМС

Посетите официјални веб сајт »

Магенто је пуноправна платформа за развој веб локација и ЦМС који је направљен за е-трговину. Може да управља са најмањим онлајн предузећима, па чак и са најмасовнијим веб локацијама на нивоу предузећа са десетинама хиљада производа.

Магенто пружа све алате потребне за покретање и администрирање онлајн предузећа, помажући вам у прикупљању и анализирању свих битних података на путу. Има врло интуитивно сучеље и обиље алата за оптимизацију претраживача. Можете преузети теме да бисте креирали њен дизајн онако како желите и додаци за додавање додатних функција које су вам потребне.

То је најбоља опција за велику веб локацију е-трговине, али само ако сте вољни уложити нешто новца и радне снаге или ако имате знање о веб развоју. Чак је и Магентов поступак инсталације тежак за неистомишљеничку особу, тако да вам не бих препоручио да га користите ако не знате пуно о кодирању..

Али ако имате програмера који ће правити вашу веб локацију, имаћете себи заиста сјајан веб сајт за е-трговину након што он или она заврше..

Јоомла!

Посетите официјални веб сајт »

Јоомла! је систем за управљање садржајем прилагођен корисницима који је одличан за израду средњих и великих веб локација. Његова шифра је сложенија од ВордПресс-а што јој даје више функционалности и снаге, омогућавајући вам да скалирате веб локацију како посао и захтеви постају све већи.

Јоомла! нуди преуређивање садржаја и ефикасно управљање садржајем одмах изван оквира. Веб странице изграђене уз њега су стабилне, док се уређивање и ажурирање садржаја на њима може радити врло флексибилно.

Људи који немају много знања о веб развоју могу да користе Јоомла! врло лако, без икаквог додиривања било којег кода. Док ће они са вештинама за веб развој моћи да подесе систем да би извршио подешавања која њихова веб локација захтева.

Веб странице изграђене уз њега у потпуности одговарају и имају најбоље СЕО праксе међу осталим добрима.

Јоомла! је одличан за изградњу:

 • Информативне веб странице
 • Веб локације за е-трговину
 • Веб локације за мала предузећа
 • Корпоративне веб странице
 • Портфолио веб странице
 • Блогови
 • Веб сајтови

Окончање

Након што разјасните своје циљеве и захтеве, много је лакше одабрати ЦМС који ће вам помоћи да их испуните. Постоје још неки фактори које нисмо навели и ви бисте тврдили да су они важни. Нисмо рекли да је ово савршен водич, али можете да користите савјете.

Најважније је да знате који су ваши приоритети и коју врсту ЦМС-а бисте најефикасније користили!

Надам се да сте уживали у читању овог чланка и да ћемо се ускоро поново видети!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map