Како препознати доброг провајдера за веб хостинг?

01.06.2020
Чланци и више ... 'Како препознати доброг провајдера за веб хостинг?
0 11 мин.

идентификовати доброг провајдера за веб хостинг


Данас ћемо пронаћи карактеристике доброг провајдера веб хостинга. Пролазак кроз све веб хостинг услуге које су тренутно доступне свима је дуготрајан процес. Лако се збунити са свим различитим променљивим и огласима и не олакшавају вам избор. За већину људи рекламе и понуде које изгледају изгледају као да су готово исте за сваког хостинг провајдера.

Наравно, спољашњост изгледа врло слично. Сваки провајдер нуди поузданост, велику брзину, велике перформансе и изванредну, чак и награђивану корисничку услугу. Ово је неколико основних ствари које чине добру услугу хостинга. Али једном кад погледате испод хаубе, схватићете да су ствари врло различите од онога што сте видели на површини.

Услуге хостинга нуде различите компаније, којима управљају различити људи, са различитим правилима. Имају различите сервере, различиту опрему и свој властити начин третирања својих купаца.

Наравно, желите да ваш новац, пажња и ваша веб локација буду у најспособнијим и брижнијим рукама, због чега смо и написали овај чланак. Да бисте лакше разумели чворове и налете хостинг услуга на основном нивоу. Ово ће вам помоћи да донесете образовану и разумну одлуку док гледате кроз перспективне хостинг услуге.

Дакле, ако желите да идентификујете хостинг провајдера који ће бити најбољи за вас и вашу веб локацију, држите се мене и ја ћу вам рећи како то да урадите!

Препознавање ваших потреба за веб хостингом

Нећете купити пар панталона, осим ако вам не одговарају, зар не? То је исти посао са веб хостингом и скоро све што купите. Стога је кључно да схватите своје потребе за хостингом пре него што кликнете дугме за куповину. Ево неких главних питања која ћете себи поставити.

Какву врсту веб сајта градиш?

Коју сврху ће испунити ваша веб локација? Да ли ће то бити једноставна веб страница са портфељем, која ће показати ваше вјештине и достигнућа? Да ли ћете направити веб локацију за е-трговину на којој можете показати своје производе и продати их? Или ће то бити веб локација или форум заједнице?

У зависности колико ће сложна сврха ваше веб странице бити испуњена, можете знати колико ће бити превелика ваша потреба за хостингом. Ако правите само веб локацију са портфељем, добро ћете се снаћи са неким од најједноставнијих хостинг пакета. Ако правите велику веб локацију за е-трговину, требаће вам боља јер ће на крају бити више промета и више захтева сервера.

У сржи ствари се заправо своди само на то колико промета ће ваша веб локација добити. Што више промета добије, то ће му требати више пропусног опсега и ресурса сервера.

Имајте на уму да је брзина пресудна у данашњем мрежном окружењу. Веб локација ћете много боље обавити сваки задатак ако ради на великој брзини и одвести ће више од 30% корисника ако је спор. Дакле, увек посегните за услугом најбржег хостинга.

Да ли ваша веб локација има прекомерне захтеве?

Ако желите да направите сопствену веб апликацију или желите да пружите интернетску услугу милионима људи, вероватно ћете морати да имате наменски сервер или ВПС. Ако користите наменски сервер, не морате делити било који простор са другим веб локацијама и имати цео сервер за себе. Иако то кошта више и управљање ресурсима сервера захтева техничко знање. Али ако желите да изградите нешто сложеније, претпостављам да га имате.

Али ако сте потпуна новак и само желите да направите веб локацију, бит ће довољан једноставан заједнички план хостинга.

У случају да убудуће желите да проширите своју веб страницу, свакако би требало да одаберете хостинг провајдера који нуди скалабилне услуге.

Двапут проверите „Неограничене“ понуде

Много хостинг услуга каже да добијате неограничен простор за складиштење и пропусни опсег за новац који ћете платити. Заправо добијате неограничен простор за складиштење, али провајдер ће ограничити количину ресурса које можете да користите. Они би могли чак и затворити вашу веб страницу ако се превише потроши. Зато будите сигурни да проверите услове услуге пре него што ступите у тако „феноменалан“ посао.

Да ли вам требају Алати за прављење веб локација?

Не морате бити веб програмер да бисте креирали веб локацију. Доступно је пуно алата за повлачење и испуштање који вам омогућавају да направите веб страницу од почетка, прилично лако, без икаквог техничког знања.

Такође, већина хостинг провајдера има најпопуларније системе за управљање садржајем који можете користити једним кликом.

Колико саобраћаја тражите?

Као што сам већ напоменуо, знајући отприлике колико ће промета имати ваша веб локација или колико желите да има, једна је од најважнијих променљивих.

Наравно, не можете превише знати колико саобраћаја ћете добити пре, то је само игра нагађања. Али само да бисте били сигурни, изаберите услугу хостинга коју је лако променити и такође водити рачуна да знате колико ћете додатних трошкова морати да платите ако пређете ограничења пропусности..

Разумевање врста сервера

Најефтинија врста хостинга је дељени хостинг на коме делите простор са стотинама или хиљадама других веб локација. Ово је и најчешћа врста хостинг плана, из очигледних разлога. Успешно је, стабилан је и поуздан током целе године, не узима превише новца из ваших руку. Али дељено хостирање ограничава ваш приступ ресурсима сервера. Ограничава број веб локација и база података које између осталог имате.

За оне који желе имати више снаге и спремни су платити мало више, ту је ВПС (Виртуал Привате Сервер) опција. На једној машини ради више виртуелних сервера. Можете користити виртуелни сервер као да је то стварни наменски сервер. На овај начин имат ћете више ресурса сервера и пуно више услуга које можете користити. Ово је сјајно за захтјевније апликације и веб странице. Али такође ћете морати сами да управљате тим сервером или да вам стручњак стручњак управља за вас.

Стварни наменски сервери један су од најскупљих планова, али нуде највише коњске снаге, јер изнајмљујете цео сервер за себе. Требат ће вам скуп вјештина управљања системом да бисте могли користити ову услугу.

Цлоуд сервери и Цлоуд хостинг један је од најновијих типова хостинга. Подаци се чувају у великим јавним облацима што их чини бржим и сигурнијим. Количина ресурса сервера примијењена на појединог корисника варира. Могу се неприметно скалирати, што је чини врло флексибилном.

Такође је одличан за руковање огромним, неочекиваним теретом саобраћаја, без да морате нешто учинити да смањите услугу. Ствари иду заиста глатко и флексибилно ако одаберете хостинг у облаку.

Гледајући квалитете веб домаћина

Ево, ево важних ствари. Ако погледате следеће аспекте пружатеља услуга хостинга и његових услуга, лако можете одлучити да ли се исплати куповати или не. Без додатног дивљања, хајде да их проверимо!

Углед компаније за веб хостинг

Једна од првих ствари на коју гледамо када прегледавамо хостинг пружаоца је каква је репутација стечена током година ако их је неки прикупио. Обично, као и у било којој другој компанији, прошло искуство које су имали с њима је добар начин да се каже да ли су поуздани или не.

Много добрих компанија које се баве веб хостингом послују већ око 20 година. Неке компаније раде само неколико година, што не значи нужно да су у било ком аспекту непоуздане. Али, дугогодишњи прегледи купаца прилично су снажни за компанију.

Стога је најбољи начин да се то размотри тако што ћете погледати колико година је компанија активна, читајући прегледе купаца и коментаре корисника који су послали коментаре. Помоћу њих можете стећи чврсту представу о томе шта је перспективна компанија оставила својим стопама.

Трошкови хостинг планова & Услуге

Цена хостинг услуга варира за сваку компанију. Обично, план заједничког хостинга кошта око 2 до 3 долара. Неки иду чак и до $ 4 или 1 УСД. Увек је вредно узети калкулатор у руке и проћи кроз бројеве да бисте знали колико ћете платити током једногодишњег периода.

Имајте на уму да цена коју видите на огласима важи само ако потпишете двогодишњи уговор са компанијом. Иначе, цена може да порасте са 2 на 4 долара или са 3 на 6 долара. Много компанија користи ове трикове са ценама, чак и они који пружају добру услугу. То је маркетиншка тактика коју треба бити свестан.

Трошкови обнове су такође добри угледи. Када дођете до краја периода за који сте се пријавили, настаће трошак обнове који требате да платите, тако да то треба да урачунате у своју цену. Налог за обнављање треба да буде наведен, јер бисте могли да се намамите у плаћање новца пре него што обавестите о томе.

Са позитивне стране, можете лако добити попуст ако се региструјете преко других веб локација које их нуде. На овај начин можете лако одсећи долар или два из својих месечних трошкова хостинга.

Сада, да ли је цена добра или не, зависи од услуге коју перспективна компанија нуди. Ако тражите заједнички план хостинга који кошта 4 УСД, али не нуди превише, нећете направити превише посла. Али ако добијете услугу хостинга за 2 до 3 УСД, која нуди бесплатну регистрацију домена, заједно са несмереним дисковним простором и пропусним опсегом, можете направити прилично добар посао.

Да бисте се учинили сигурнијим, готово сваки пут имате период гаранције поврата новца од 30 дана. Неки пружаоци хостинга су довољно сигурни да нуде 40 -70-дневни гарантни рок за поврат новца.

На коју год услугу наишли, проверите да ли је цена разумна за услугу коју примате. Добар хостинг план може се наћи испод 5 долара месечно, тако да не бисте требали имати проблема.

Извођење доброг веб хостинга

Наравно, имате мало веб простора за похрану веб локације, али то није све што је потребно да би се оно несметано одвијало. Ваша веб локација треба да буде брза и поуздана током целе године.

Уптиме: А продужење рада сервера значи колико је времена на мрежи током цијеле године. Она се мери у процентима и што је ближе време продужења сервера 100% поузданијим.

Да бисте ствари учинили конкретнијима, дефинитивно не би требало да одаберете хостинг који има продужени радни век испод 95%. У ствари, требате ићи на оне са продуженим радом од 98% или 99,99%. Ретко је наћи хостинг план са 100% продуженим радним временом, али већина добрих пружатеља услуга хостинга заиста му се приближи, тако да бисте требали пословати са њима.

Брзина: Тхе брзина сервера од пресудног је значаја јер ће одлучити колико брзо ће се ваша веб локација учитати. Брзина учитавања веб страница мери се у милисекундама. Ако желите да осигурате да ваша веб локација има брзину према данашњим мрежним стандардима, сервер на који ћете је похранити требало би да има брзину учитавања око 500 мс. Постоје добри хостинг планови који су још бржи, нудећи брзину учитавања од 200 мс, док неки раде на 600-800 мс. Веб страница ће радити прилично добро са обема, али не би требало да прелазите брзину пуњења од 800 мс.

Свака рецензија не нуди ова мерења, па би требало да погледате она која јесу. У нашим рецензијама увек дајемо просечну брзину учитавања хостинг плана, зато их слободно погледајте.

Такође можете да инсталирате део софтвера да то урадите сами, али много је лакше гледати резултате рецензената и упоређивати их.

Подршка муштеријама: Купити простор на серверу је лако, али управљање може постати комплицирано на путу. Можда ћете наићи на проблеме и мноштво ствари које једноставно не можете да замотате. У тим је случајевима корисно пружити професионалну помоћ. Овде долази у функцију корисничка подршка.

Добра корисничка подршка један је од најважнијих аспеката добре веб хостинг услуге. На другом крају прозора за разговор и телефонске линије желите да имате неке корисне људе који брзо могу да одговоре на ваше упите.

Обично ће вам добар агент за подршку купцима одговорити у року од 20-30 минута након што сте их написали у цхату или након што сте их позвали. Они морају бити корисни и одмах се упустити у задатак након што дефинишете шта је проблем. Желите да послујете са људима којима можете веровати и којима имају леђа без икаквих додатних трошкова.

Али нећете знати колико је корисничка подршка предузећа, све док је сами не пробате или не направите неко истраживање. Људи воле да разговарају о својим искуствима и доста говоре о ономе што су доживели са одређеним хостинг провајдером.

Ако је тим за корисничку подршку лош, доста људи је већ поставило своје жалбе на форумима, друштвеним медијима и другим веб локацијама, тако да је у то лако гледати. Предлажем да погледате доста тога и видите какве су повратне информације о њиховим већ активним корисничким базама.

Такође, најбоље је имати подршку 24/7/365, до које можете доћи чак и у празнике. Ако сте већ платили план за хостинг и још увек сте у пробном периоду, право је време да тестирате тим за корисничку подршку са неколико позива.

Бесплатне ствари које нуди пружатељ услуга хостинга

Неки пружаоци хостинга шармирају своје купце прилично повољним понудама. Неки од њих пружају бесплатну миграцију веб локација која код других провајдера кошта више од 100 УСД. Ако имате већ постојећу веб локацију коју желите да преместите, ово би било заиста корисно.

Они дају бесплатне регистрације домена, бесплатне алате и програмере веб страница заједно са другим стварима које би предуго било набрајати. Укратко, можете добити неколико прилично добрих бонуса ако мудро одаберете свог пружатеља услуга хостинга. Лично сматрам да је бесплатно име домена и различити бесплатни алати најкориснији. Срећом, то нуди већина пружатеља услуга хостинга.

Закључак

Горе дефинисане ствари најважнији су аспекти које треба узети у обзир при избору хостинг провајдера. Наравно, увек ће бити неких додатака, али то су основне ствари које чине доброг хостинг провајдера.

Е сад, крени! Време је да своје ново пронађено знање добро искористите и тамо пронађете најбољи хостинг пакет! Ево наших главних препорука за добар веб хостинг:

Компанија
Промо цена

1јефтин добар веб хостинг$ 1,99 / месец
2свестрано добар веб хостинг$ 3,95 / месечно
3професионално добро веб хостинг$ 3,95 / месечно

Надам се да сте уживали у читању овог чланка и да ћете видети наше прегледе о неким од најчешће коришћених планова за хостинг!

Садржавана слика Дизајнирао Фреепик

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector