Како пронаћи квалитет провајдера веб хостинга

пронађите квалитетног провајдера за веб хостинг


Први корак за проналажење одговарајуће услуге веб хостинга и регистровања имена домена за вашу веб локацију је истраживање на Интернету, тако да ћете почети питати пријатеље и читати друге онлајн критике о више хостинг компанија и њихових услуга, након чега ћете кренути на хостинг веб локација компаније и потражите додатне детаље као што су цена, ресурси, подршка и тако даље.

Постоји најмање 5 начина да сазнате да ли је квалитет одређене веб хостинг услуге / компаније довољно добар за ваш мрежни пројекат:

Оригиналност – какав пословни модел примењују?

Обично да би успело предузеће мора бити оригинално колико год је то могуће, нудећи креативне и генијалне услуге или производе представљене на другачији начин и нису идентични као остали конкуренти, исти случај би требало да буде доступан и компанијама за веб хостинг, али неке од њих не ‘ не поштују прво правило и копирају целокупну веб локацију конкурента, али и целокупну инфраструктуру, цене и пакете услуга, покушавајући чак да преваре клијенте и да украду податке и личне податке о њиховим картицама.

Ако видите веб хостинг компанију која има оригиналну веб локацију са невиђеним дизајном, са прелепим бојама, специјалним анимацијама, феноменалним менијима, додацима, банерима и занимљивим бочним тракама, иконама и текстом, нашли сте лепу компанију за веб хостинг која доказује колико је професионална је.

Оригиналност је први корак јер показује да ли тим који стоји иза хостинг компаније заиста зна да уради оно што би требало да зна, а осим тога ако тражите и веб програмере да креирају вашу веб локацију осим да је хостирају и додају име домена, њихова веб локација треба да буде заиста професионална и јединствена.

Зашто бисте користили компанију за веб услуге која нема своје идеје и недостаје јој оригиналности?

Да ли је подршка корисна?

Већ сте изабрали симпатичну компанију која има оригиналну веб локацију, али треба да се обратите њиховом тиму за подршку у вези са додатним информацијама и чак извршите наруџбу, само да бисте проверили како особа која стоји иза рачунара реагује на ваша питања и какав је тип особе.

Идеалан тим за подршку требао би одговорити на вашу карту, е-маил или неку другу врсту захтјева готово тренутно нудећи вам пуне одговоре, не остављајући да виталне или не тако виталне информације недостају и, наравно, оне би требале бити врло љубазне и можда понудити друге канале комуникације између ти и они воле Скипе или телефоном.

Понекад ваши проблеми могу бити прави бол у гузици, али подршка би требало да буде њихов посао јер су плаћени, а ви такође плаћате за производе или услуге. У овом случају, ако видите да се тим за подршку бори са вашим проблемом, покушајте да покренете Гоогле проблем и можда му предложите решења која сте пронашли путем интернета или му можете предложити да ваш проблем пошаље шефу који то наводно је боље квалификован да га реши.

Ако ваша подршка не делује довољно брзо на ваше проблеме или није чак ни на мрежи или уопште не одговара, изабрали сте погрешну компанију и требало би да претражите другу посебно ако нису пристојни и не можете наћи одговоре на своја питања или решења за своје проблеме.

Цена, трошак обнове, скривене таксе

Један од најважнијих мотива за одабир добре веб хостинг услуге / компаније је цена која је понекад чак и основни разлог, јер људи бирају веб компаније са лошим тимом подршке и без оригиналности само зато што су јефтине, али не схватају то њихово сопствено пословање биће на исти начин: јефтино, без оригиналности и са лошом подршком. Дакле, без квалитета.

Ако је цена прениска, већину времена бисте требали видети да је нешто чудно и требало би да истражите даље како бисте сазнали разлог цене или га избегавајте јер вам стварно не треба..

Морате пронаћи одговарајући микс између свих пет елемената који дефинирају квалитет, тако да бисте требали пазити барем на то да веб компанија која има просјечну цијену, просјечну оригиналност и професионализам, просјечни тим за подршку, направи просјечно одржавање у односу на своје услуге и има просечан квалитет. Није добро да један од њих буде нижи од просечног, а други виши, требало би да се држите на истом нивоу за свих пет елемената.

Да ли редовно одржавају своје сервере?

Након што одредите свој буџет и пронађете компанију са одговарајућим и професионалним тимом за подршку и оригиналношћу, требало би да видите колико често одабрана компанија извршава операције одржавања и да ли надограђује своје сервере и услуге.

Морате водити рачуна јер неке компаније користе разлог “одржавања” сваки пут када постоје проблеми тако да технички њихови ресурси нису довољно добри. У овом случају, неке од њих нуде вам више бесплатних функција што значи да желе да заборавите на проблеме које су управо имали, али чак и ако прихватите ове бесплатне функције, можда ћете имати проблема са њима због техничких проблема и тада ће ваша веб локација бити оффлине, због чега губите клијенте, приходе, посетиоце и тако даље.

Шта је са перформансама & Уптиме?

Последњи елемент је квалитет услуга, тако да би требало да водите рачуна о пингу, заостајање, и продужење рада, али исто тако треба да знате да ће вам оригиналност заједно са подршком, ценама и мешовитим одржавањем понудити квалитет. Право питање је која врста квалитета? Добар или лош? За ово је потребно да следите горе наведене савете и трикове и заиста морате да направите истраживање и на крају завршни извештај који се односи на све компаније за веб хостинг заједно са њиховим ценама, квалитетом, подршком и другим важним елементима. Можете чак да креирате табелу у Екцелу или неком другом сличном софтверу и да упоредите сваку компанију и обележите важне ствари које сте пронашли за сваку подешавањем или промене боје фонта у црвену, на пример. Такође, добра је пракса да не одаберете компанију за веб хостинг само после једне јединствене рецензије или савета, правилно ћете одабрати мудрије ако сте чули и прочитали више рецензија и различитих препорука.

Не заборавите на ствари повезане са здравим разумом, као што су праве цене, љубазна и друштвена комуникација, а добро решење за сваки могући проблем са компанијом веб домаћина је да региструјете све што кажу, било копирањем е-маилова, чет порука, Скипе-а и Иахоо поруке и карте у документу или чак за снимање Скипе-а и телефонских позива. Такође, требало би да сачувате рачуне, уговоре и друга документа која сте направили.

На крају, ако стварно имате великих проблема са одабраном компанијом, треба да одете до власти и покушате да пронађу најбоље решење за вас.

Компанија
Промо цена

1поуздан квалитет цпанел хостинга$ 2,75 / месечно
2квалитетан хостинг хостинг$ 1,99 / месец
3висококвалитетни провајдер хостинг хостинга$ 2,99 / месец
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map