Како створити ангажовање корпоративног садржаја блога?

створите привлачан садржај корпоративног блога


Имати веб локацију компаније, где делите ко сте и шта радите, заједно са подацима за контакт и можда чак неколико радних узорака и слика, ових дана то не смањује на интернету. Да бисте успели да постигнете успешну и моћну веб присутност, морате имати живахну веб страницу и блог компаније који редовно производи садржај.

Ништа тужније није видети од блога компаније, где позивате своје посетиоце да са њима размењују своја размишљања, само како би им видели да није ажуриран последњих неколико месеци. То ствара незадовољство и то није добро за ваше пословање. Морате обавијестити своје посјетиоце да се ваша компанија састоји од живахне групе људи, који су спремни да помогну и подијеле информације са њима. Поверење је најважнији фактор било којег пословног споразума, а успостављање са својим потенцијалним купцима је пресудно за успех вашег предузећа.

Због тога сте већ схватили да морате боље ангажовати посетиоце свог блога и давати им нешто корисно пре него што се упусте у посао. И не само то, већ је ажурирање блога такође пресудно за СЕО веб локације. Зато морате да гурате непрекидан ток висококвалитетног садржаја да бисте постигли највиши могући ранг.

Да бисмо вам помогли да блог вашег предузећа постанете у много бољој позицији, да га придобите више посетилаца и да што више ангажујете те посетиоце, сачинили смо следећу листу савета које користимо и у нашем садржају!

Па, да видимо како можете да направите најбољи садржај!

Креирајте садржај са одређеним циљем

Не би вам требало читав дан да пишете добар део садржаја, али што му више пажње посветите, природније ће вам бити. Али стварање доброг, корисног садржаја не треба да вам буде једини циљ. Имате предузеће које треба водити, па направите садржај који ће вам помоћи да постигнете своје пословне циљеве.

Шта желите постићи својим блогом? Добијате више потенцијалних понуда? Изградити поверење са својим купцима? Или само створите позитиван имиџ ваше компаније? Напишите свој садржај на такав начин да вам помаже да испуните овај циљ или било који други циљ који сте себи поставили.

Ваш блог је један од главних начина на који можете комуницирати са својом публиком и својим потенцијалним купцима и пословним партнерима, тако да је искористите у потпуности.!

Будите ресурс који су ваши читаоци заправо потребни

Блог ваше компаније није само место где разговарате о ономе што се догађа у канцеларији и шта је следећи корак за ваше пословање. То уопће није ствар вашег пословања, већ клијената и читалаца. То је место на које идете да делите своје мишљење и пружите људима корисне информације које им помажу да реше своје проблеме.

Што је више вашег садржаја фокусиран на решавање специфичних проблема ваших корисника, то ће више привући читаоце и помоћи вам да их спустите до свог продајног ливада и на крају извршите продају.

Знајте тачне кључне речи које покрећу питања која посетиоци постављају и градите ваш садржај око њих.

Нека ваши читаоци иду на ваш блог, јер им дајете одговоре. Имајте на уму да је главна функција претраживача пружање одговора на њихова питања.

Користите најбоље СЕО праксе на страници

Ако радите са системом за управљање садржајем, већина тога је већ постављена. Али ако ви или ваша компанија имате веб страницу која је развијена испочетка, онда је то другачија прича. Било како било, добро је знати и применити најбоље СЕО праксе, тако да претражиоцима буде лакше наћи неки од корисних садржаја. Ове тактике неће вас довести директно на врх странице рангирања на претраживачима, али сигурно помажу у раду претраживача.

Користите следеће:

 • СЕО фриендли УРЛ адресе
 • Укључите своје кључне речи у прве три речи наслова.
 • Укључите своје кључне речи у првих 100 речи.
 • Ставите кључне речи у назив датотеке сликовне датотеке и то је алт опис.
 • Пишите дугачки, добро написан садржај (око 2000 речи), јер се Гооглеу, али и корисницима више свиђа.

Циљ оригиналности

Писање доброг садржаја један је од главних начина на који ћете бити примијећени на интернету. Сви смо чули фразу „Садржај је Кинг” из разлога. Тражилице су алат за откривање садржаја и дају предност веб локацијама које имају мноштво релевантног садржаја над веб локацијама које имају мало или уопште нема садржаја за приказивање. Значи, мноштво садржаја на вашем блогу је важан фактор рангирања, али будите сигурни да га не искористите, јер ћете на крају бити кажњени.

Под експлоатацијом мислим на навику неких вебмастера који имају за циљ да нешто постигну вани. Они користе тактике попут прелиставања чланака (пребацивање речи чланка са синонимима и слично), копирање садржаја, враћање постова других људи или плаћање новчића за робовски рад и за њих је написан садржај ниског квалитета. Заборави на било коју паметну идеју која би ти помогла у масовној производњи садржаја пунила ниског квалитета, јер је бесмислено и штетно. Такође нећете добити много гостујућих постова ако говорите о превише коришћеним темама и копирате превише идеја других људи.

Дакле, по оригиналности мислим на оригиналне концепте и идеје. Пишите о било чему корисном и јединственом што имате на уму. Ако немате ништа корисно да кажете читаоцима, то није вредно речи.

Пишите добре приче

Људи од тада користе приче да би изнели свој став језик се родио. Приче су један од главних начина на који се можемо пробити до точке и оне су такође једна од ствари због којих је наш ум највише заузет.

Добра прича чини ишта забавније што ће збунити читаоца. Водите га или зечевима кроз зечје рупу и користите своју причу да бисте сазнали више. Ако то исправно учините, ваши читаоци неће само бити пуно ангажованији, већ ће и лако научити.

Користите снажне наслове

Наслов је прво што људи прочитају и прво што користе да би пресудили да ли је вредно прегледати ваш садржај или не. Наслов је подједнако важан као и ваш садржај. Неколико најважнијих реченица које напишете својој публици и морате да је креирате на начин који им директно говори. Морат ћете побудити њихово интересовање нечим што је провокативно и каже пуно у једној реченици.

Порука коју наслов мора пренијети је „Како ће се овај пост показати вама корисним“. Добар пример довољно провокативног наслова је „10 психолошких трикова који ће натјерати свакога да вам верује“. Укратко је, говори много о садржају и изазива интересовање читаоца, наравно ако га прикажете правој публици.

Након што сте добили добар наслов, такође је важно написати моћан уводни одломак, у првих 100 речи вашег поста.

Када је читалац прошао кроз наслов, почињу да читају садржај и већ у првих неколико реченица одлучују да ли одређени део садржаја вреди прочитати или не. Дакле, имате ограничен оквир у који морате да упакујете доста информација да бисте убедили читаоца да ће им оно што ће прочитати бити од користи..

Користите визуелну комуникацију

користите визуелну комуникацију

Слика каже хиљаду речи. Људи су визуелно вођена бића и коришћење импресивних визуелних материјала на вашем сајту удвостручује шансе за његов успех. Само неколицина људи ужива читати кроз велике комаде текстова, како би ушли у срж теме. Дакле, да бисмо задржали пажњу наших посетилаца и помогли им да лакше схвате одређене концепте, веома је важно користити пуно слика, уградити видео снимке и инфографику.

Релевантне слике је релативно лако пронаћи и направити. Ако уграђујете видео снимке, можете сами да направите своје цене без буџета за продукцију. Али то не мора бити ни ваш видео. Све док је то добро урађено и релевантно за вашу тему, учиниће да ваш блог постане много атрактивнији. Већ је јасно да видео снимци привлаче око три пута више посетилаца и веза него обичан, писани пост.

Ако користите праве визуелне снимке и видео записе у свом садржају, од њих ћете добити шокантно боље резултате.

Ангажирајте заједницу и одговорите на коментаре

Скоро свако може делити мишљење или написати блог, па зашто не питати своје читаоце да то ураде? Они могу имати пуно добрих идеја и ствари које желе да деле. Пошто неки од њих напишу пост за вас, користиће и блогу и другим читаоцима.

Али чак и ако желите до краја продуцирати властити садржај и желите свој блог градити око рјешавања проблема и помагања људима, онда је очито да ће имати више питања за вас. Или ће их написати у коментарима или контактирати с вама путем ваших контакт података.

Водење успешног блога или било каквог успешног маркетиншког подухвата заснован је на двосмерном разговору. Тако да је важно да у коментарима одговорите својим посетиоцима и подстакнете остале да се укључе у дискусију. Ако пронађете често постављена питања, прави је тренутак да напишете пост о њима.

Говорите директно својој публици на љубазан начин

Најбољи начин да људи који желе прочитати оно што им кажете јесу разговори директно са њима, као да су ваши пријатељи. Учиниће ваше писање много природнијим и помоћи вам да се режете кад имате осећај као да је тешко своје идеје ставити на папир. Такође ће натерати људе да слушају, јер већина нас воли да чује шта пријатељ мора да каже.

Дођите равно до точке

Ништа више није фрустрирајуће кад тражите одговоре а особа коју тражите стално се туче око грма. Обришите сав садржај пунила и усредсредите се на пружање драгоцених информација на прави начин.

Биће много краћи пост, али створиће много бољу композицију. Много је теже писати на овај начин и предузимати више истраживања, али то ће вам заузврат испунити садржај. Не морам да објашњавам зашто ће бољи писани и богатији део садржаја привући више читалаца на вашу веб локацију.

Дужи постови неће нужно бити бољи, зато заборавите на количину и уместо тога удвостручите квалитет!

Дајте двапут колико можете

Ако увек покушавате да продате своје производе, људи ће прилично брзо изгубити интересовање за ваш блог. Ништа више није неугодно од сталних скочних прозора који од вас траже да погледате производ, купите или преузмете нешто. Људи су болесни и уморни од продаје и желе више људске интеракције. Платиће за нешто што им је корисно, али брзо ће изгубити интересовање ако га гурнете под нос.

Уместо тога, радите на томе да им помогнете и водите разговор замишљено. Гледајте да им дате што је више могуће, а тек онда их питајте за нешто. Покушајте да проведете свој пут ка ликовном водству са сваким садржајем који објавите и претворите се у утицај.

Помозите читаоцима да одмах подузму акцију

Ако знате која питања обично има ваша публика и шта желе да одговоре сами, што је брже и најлакше могуће, на вама је да им помогнете. Можете написати водиче, уџбенике и обиље едукативног материјала на који читаоци могу да делују.

Ако то добро урадите, одмах ћете дати читатељу осећај како могу да примењују информације и раде на остварењу својих циљева након што заврше са читањем..

Будите доследни свом раду

Водење доброг блога компаније није ствар у писању неколико објава да бисте тамо нешто имали. Да, блог неће бити празан и можда ће један пост недељно бити још бољи. Али имајте на уму да што чешће објављујете садржај, што више корисника ћете привлачити и што ћете више потенцијалних купаца имати за своју компанију.

Користите више канала да привучете своју публику

Писање постова на вашем блогу није једини начин за стављање на тржиште вашег садржаја. У ствари, то је први корак. Блогови најуспешнијих компанија користе различиту публику канали за набавку, јер знају да ће само неколико људи редовно посећивати њихов блог.

Два главна канала које већина компанија користи су маркетинг путем е-поште и друштвени медији. Претплатници путем е-поште имају много већу вероватноћу да редовно посећују ваш блог и деле своје постове са другима.

Ако кориснике оставите са позивом на акцију или искачућим прозором који им помаже да се претплате на ваш билтен, вероватно ће то учинити ако схвате да је ваш садржај вредан.

Додајте интерактивни садржај

Једном када сазнате основне интересе читалаца, текст, видео и слике нису једине врсте садржаја које можете користити. Можете да креирате различите врсте интерактивног садржаја, као што су квизови, игре, анкете и било шта друго што подстиче корисника да предузме акције на вашој веб локацији. Што више садржаја можете да створите, боље ће ангажовати ваше читаоце.

Имају различите ауторе

Можете или позвати остале блогере да пишу гостујуће блогове или имате више аутора из ваше компаније.

Ако само једна особа пише за блог, прилично брзо и досадно може постати ако неко не промени своје стилове. Да бисте мало преокренули свој тон гласа и осигурали да ваш блог има свеж стил, нека аутори пишу за ваш блог.

Закључак

То је то! Најбољи начини да свој садржај учините привлачнијим за публику и дате свом блогу свеж ветар да га промене тако богато заслужује. Дајте вашој компанији већи пораст популарности користећи драгоцене информације и свој лични стил писања.

Вожња корисничким ангажманом није лак пут, али све док знате за кога стварате садржај, можете га водити равно.

Надам се да сте уживали у читању ових савета и да ћемо се ускоро поново видети!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map