Како угостити своју веб локацију? Водич за почетнике за покретање веб локације

хост ваше веб странице


Ако размишљате о хостовању веб локација, било да је то само лична или чак нова продавница е-трговине, можда ће вам овај чланак бити користан јер ћемо вас упознати са свим главним аспектима како угостити своју веб локацију.

Ако сте желели да угостите вашу веб локацију оног дана када је интернет тек почео да постаје маинстреам, морали сте да га купите веб сервер (физичка машина), а ако нисте желели да ваша веб локација постане оффлине кад год је дошло до прекида напајања или прекида ваше кућне интернетске везе, морали сте да поставите свој сервер у соби са серверима. Тада би вас коштало мало богатства да угостите вашу веб страницу, чак и веома једноставну. Међутим, данас је хостинг веб странице много једноставнији и јефтинији. На пример, помоћу иПаге.цом можете да домаћините вашој веб локацији за само 1,99 УСД месечно, а подешавање је брзо и лако, не захтева претходно искуство или техничке вештине.

Шта је веб хостинг?

Рецимо да имате веб локацију или барем идеју веб локације. Како би то требало да изгледа, које би функционалности требало да има, итд. Свакако можете створити потпуно функционалну веб локацију на свом личном рачунару, али да бисте је учинили доступном целом свету, потребно је излагање попут слике, на пример. Можете сликати нешто код куће и гледати га цео дан, али ако желите то поделити са широм јавношћу, обично га морате изложити у музеју или уметничкој галерији, где могу да уживају и други људи. Дакле, веб хостинг или једноставно хостинг је услуга коју пружају одређене компаније, а која у суштини чини вашу веб страницу доступном широј јавности.

Ове хостинг компаније имају сигурне серверске собе у којима чувају све своје сервере, сувишне залихе напајања, сувишне интернетске везе, 24/7 надгледање, итд. Како би осигурали да ваша веб локација буде доступна без прекида или време мировања.

Врсте веб хостинга

Компанија за хостинг обично је много више од једноставног хостинга. Они нуде све врсте додатних услуга и обично нуде више врста хостинга, укључујући посвећени хостинг, цлоуд услуге, ВПС хостинг, дељени хостинг, а понекад и специјализовани хостинг за одређене типове веб локација као што су ВордПресс, Друпал, специфични хостинги и е-цоммерце итд..

Наменски хостинг

Намјенски хостинг обично се односи на врсту хостинга на којем изнајмите комплетну физичку машину. То је најскупља врста хостинга, али је такође и једно од најспремнијих. Добијате сву коњску снагу сервера: вишејезгрени процесор, неколико гигабајта РАМ-а и више него довољно простора за складиштење засновано на ХДД или ССД. То није почетнички пријатељски хостинг и највероватније је прекомерна игра за оне који желе угостити једноставну веб страницу или блог.

ВПС црево

ВПС означава Виртуал Привате Сервер, а обично се постиже дељењем већег наменског сервера на неколико мањих. Није неуобичајено да се наменски сервер раздели на 8-16 мањих ВПС-ова. Једна од предности ове конфигурације је да је много јефтинија од наменског сервера, али добијате наменске ресурсе. Можете имати ВПС са једним језгром ЦПУ-а, 2 ГБ РАМ-а и рецимо 40 ГБ ССД-а. Ови ресурси су загарантовани, у смислу да их можете користити само ви.

Дељено гостовање

Заједнички хостинг, као што му име каже, је хостинг, који га деле сви на серверу. То је најчешћа врста хостинга и једна од најјефтинијих. Све ресурсе сервера деле све веб локације. Овај модел обично успева, јер је прилично ретко да неко стално треба читав сервер, тако да док сви не играју лепо, то је сјајна симбиоза, и на крају, сви имају користи: јефтин је, за кратке износе времена можете да користите сву процесорску снагу сервера, а затим то користи неко други.

То је идеално решење за новопридошле кориснике, јер је релативно јефтино и усмерено према почетницима с пуно примера и готових решења попут аутоматске инсталације софтвера, аутоматског прављења резервних копија и помоћног особља је навикнуто на питања која новопридошли имају.

Са дељеним хостингом често ћете наићи на појмове попут неограниченог складиштења, неограниченог промета итд. То је заблуда јер су сви сервери ограничени у својим ресурсима. Оно што неограничено заправо значи је да хостинг компанија не дефинише горњу границу складишних и прометних ресурса од почетка и не наплаћује вас на основу тога колико ресурса користите у датом месецу. Уместо тога, они имају одређени праг који се може мењати из месеца у месец и преко којег ће се увести одређена ограничења ако стално користите превише ресурса.

Шта је назив домена?

Ако се вратимо на наш ранији пример са сликом, ако изложите своју слику (веб локацију) у уметничкој галерији или музеју (хостинг), то је једно, али како би људи могли да је виде, мораће да иду у галерију.

У физичком свету можете да покажете место његовом адресом или координатама ширине и дужине. Ако желите да људи виде вашу слику, можете им послати координате галерије (слично као ИП адреса веб локације), али нама људима је много једноставније да памтимо речи и жице него бројеве. Дакле, више него вероватно ћете рећи људима да иду на одређену уличну адресу (слично као што функционише Назив домене у веб хостингу).

Дакле, требаће вам име домена под којим ће се наћи ваша веб локација. Скоро све хостинг компаније пружају и услуге регистрације домена. Погодније је регистровати се код њих, јер ће они вршити подешавање сервера имена и ДНС записа попут „МКС“ за е-пошту, „А“ за сам хостинг, итд. Већина хостинг компанија нуди чак и бесплатно име домена ако желите пријавите се са њима најмање годину дана.

Што се тиче врсте домене коју треба да добијете, ту се води много дискусија. Опћенито, добро име домене треба бити кратко, лако упамћено и познато (.цом, .нет, .орг, .инфо). У недавној прошлости дошло је до експлозије у гТЛД (генеричким доменима највишег нивоа), што је довело до различитих проширења имена домена (нпр. .Роцкс, .лифе, .гуру итд.). Ако откријете да је ваше жељено име домена већ заузето (нпр. Пинаппле.цом), потражите га под овим новим проширењима домена (нпр. Пинеаппле.гуру)

Када бирате име домена, можда бисте желели да узмете у обзир и друге аспекте, попут приватности домена. Ако купите име домене, ваше име и контакт информације постаће јавни за све који су заинтересовани да га потраже. Неки гТЛД-ови омогућавају функцију која се зове Приваци Приваци или се понекад назива Вхоис Приваци. .цом, .нет и .орг подржавају ову функцију, док .ук, .ус, .ца, .де, .еу то не раде. Ако желите да користите приватност домена или ВхоисГуард, можда ћете желети да одаберете проширење домена које то подржава. Регистри домена и хостинг компаније које нуде услуге регистрације домена обично такође пружају и услуге заштите приватности домена.

Покретање веб локације са ВордПрессом

Након што се пријавите за план хостинга и проведете неко време изаберејући право име домена, спремни сте за подешавање веб странице. Ако већ имате потпуно радну веб локацију на вашој машини, тада је обично једноставно отпремате на свој хостинг налог. Ваша компанија за хостинг би вам требала омогућити приступ управљачком интерфејсу, где можете подесити своје параметре хостинга. Обично је интерфејс цПанел, Плеск или ДирецтАдмин.

Можете учитати своју радну веб локацију користећи веб-фајл менаџер датотека који пружа ваш хостинг, али ако се ваша веб локација састоји од више од само неколико датотека, препоручује се коришћење СФТП или ФТП за учитавање датотека на сервер. Више је него вероватно да ваша веб локација користи неку врсту базе података као што је МиСКЛ, ПостгреСКЛ, МССКЛ итд. У том случају, то ћете морати и да увезете.

Ако, међутим, веб локацију још нисте развили, можете да користите функцију инсталације једним кликом, коју већина хостинг компанија подржава и инсталира нови ЦМС на ваше име домена. ВордПресс је одлична опција за ЦМС, уосталом, то је ЦМС по избору 27% веб локација на Интернету.

Много је аргумената у корист коришћења ВордПресс-а, укључујући његову природу прилагођену почетницима, сигурност, прилагодљивост, велику подршку, велику документацију и компатибилност са свим хостинг налозима.

Када се инсталација ВордПресса једним кликом заврши, дочекат ће вас новоинсталирани ВордПресс и моћи ћете га покренути и прилагодити својим потребама. Не морате да знате ХТМЛ или ЦСС, можете да купите унапред уграђену ВордПресс тему и да то можете прилагодити онако како желите. Можете да инсталирате додатке који могу да додају нову функционалност вашем ВордПресс-у, на пример, можете да додате систем колица или систем за резервацију обавеза. Са додацима, могућности су готово бескрајне у односу на оно што можете постићи.

Домаћинске компаније које циљају своје услуге за почетнике обично ће и доста држати руке. То значи да ћете моћи да контактирате подршку с проблемима са којима се почетници обично муче и који укључују проблеме са којима се сусрећете током подешавања веб локације. Њихове веб странице такође ће садржавати упутства „корак по корак“ и водиче за помоћ придошлицама да постану бржи од основа хостинга веб локације.

Закључак

Будући да је присуство на интернету постало тако свеприсутно и централно за било који угледни посао, свако може да научи како покренути веб страницу. Важно је одабрати угледног веб хостова који ће бити ваш веб сајт јер хостинг може да утиче на многе аспекте вашег мрежног присуства, укључујући доступност и брзину перформанси веб локације.

Најбоље компаније да угосте вашу веб локацију

Компанија
Промо цена

1најбољи јефтини веб хостинг$ 1,99 / месец
2најбољи Вордпресс веб хостинг$ 3,95 / месечно
3најбољи пословни веб хостинг$ 3,95 / месечно
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map