Како започети посао веб хостинга – Водич за почетнике

01.06.2020
Чланци и више ... 'Како започети посао веб хостинга – Водич за почетнике
0 11 мин.

старт-веб-хостинг-бусинесс


Све више и више предузећа креира сопствене веб странице из дана у дан и свака од њих треба поузданог провајдера за веб хостинг. Постоје велика имена у веб хостинг послу и нека од њих имају на десетине хиљада сервера доступних. Зарађују пуно новца овом све већом потражњом веб локација и невероватно је тешко конкурисати са њима као посао веб хостинга.

Међутим, имамо неколико сјајних вести за вас. Ако желите да зарадите новац продајом веб хостинг услуга, то можете учинити тако што ћете изабрати једну од највећих компанија и придружити им се. Зове се хостинг реселлер и захтева мало или мало улагања да би се покренуло. Овакав начин пословања препоручује се тимовима за веб дизајн и развој који желе да продају хостинг услугу као бонус пакет својим клијентима.

Реселлер хостинг вам омогућава да посегнете за новим клијентима из других земаља и обезбедите сопствене планове за веб хостинг под вашим именом. Поред стварања веб локација за ваше клијенте, можете одмах понудити план веб хостинга и набавити га на мрежи, тако да ни они не морају да брину о том делу. Данас већина веб хостинг компанија омогућава вам да користите сопствени бренд, што је огроман посао ако желите да изградите поверење.

Битни савети за продавце веб хостинга

Хостинг продавача звучи добро и може се чинити да је то лак начин зараде. Истина је да стотине људи то испробавају и пропадају на месечном нивоу, само неколико њих успева да оствари приход. Да бисте постали успешни, потребан вам је добар маркетиншки план, услуге веб хостинга које се издвајају из гомиле и, наравно, солидна компанија за веб хостинг са којом ћете бити партнер..

Показаћемо вам како да преживете као препродавач и на крају остварите жељени приход. Ево наших 8 савета за препродаваче који ће вам помоћи да свој веб хостинг посао доведете до успеха:

1. Три нивоа хостинга продавца

Планови хостинг хостинга се разликују у зависности од искуства с веб хостингом. Ако имате више искуства у маркетингу, фокусираћете се на продају планова за веб хостинг. Са друге стране, ако имате искуства у управљању сервером, можете заронити у техничке детаље и све подесити испочетка. Постоје три врсте планова хостинга за препродаваче које можете бирати између три врсте:

 • Ако имате сјајне идеје о томе како ефикасно промовисати свој бренд и продавати услуге веб хостинга, а притом немате никаквог искуства у самом веб хостингу, можете се одлучити за редован план хостинга продавца. То је обично бесплатно или кошта само неколико долара што је одлично ако желите да га испробате без улагања у њега.
 • За оне који имају мало искуства са веб хостингом, али још увек нису довољни за управљање серверима, на располагању је мноштво опција помоћу цПанела. То је најпопуларнија контролна табла за веб хостинг коју већина компанија пружа. Можете га користити као алат за подршку својим купцима и прилагођавање планова које нудите.
  План препродавача који укључује цПанел кошта у просеку 10-15 долара месечно.
 • Корисници који су искуснији у управљању сервером обично изнајмљују наменски или ВПС сервер, а затим постављају сопствене планове подешавањем ресурса у складу са тим. Ове опције обично коштају више од 30 УСД, али имају и већи потенцијал да вам врате инвестицију.

Када је ријеч о услугама веб хостинга, сваком купцу је потребна брза и поуздана корисничка подршка. Ово није нужно ваш посао препродавача, то зависи само од провајдера веб хостинга. Постоји много компанија које се брину за корисничку подршку за своје купце, док се можете фокусирати на маркетиншки део.

2. Припремите се за прву продају

Већина препродавача веб хостинга у почетку не доноси никакав приход. Тамо има пуно конкурената и људи се морају упознати са вашим брендом пре куповине. Препоручује се да се припремите за првих неколико месеци у случају да не извршите никакву продају у међувремену.

Будући да не можете заувек остати у послу без профита, требало би да схватите колико вам вреди да наставите даље. То углавном зависи од вашег буџета и плана хостинга продавца на који сте се претплатили. Ако одаберете цПанел, ВПС или наменски сервер, мораћете да плаћате месечну цену која ће постати терет ако не привучете ниједног купца.

Међутим, избор плана хостинга за бесплатне дистрибутере осигурава да нема финансијског притиска. То је мало другачије од партнерског програма где такође немате никаквих финансијских обавеза.

3. Анализирајте тржиште

Пуно је критика и постова на блоговима који вам могу дати преглед тржишта веб хостинга, али они лако пропуштају поанту. Дефинитивно се исплати уложити мало више труда у то и детаљније истражити детаље за вредније информације.

На пример, увек можете потражити повратне информације у облику коментара, прегледа купаца и табли за дискусију на којима људи разговарају о спецификацијама и карактеристикама које највише воле код пружатеља веб хостинга. Постоје огромна имена у индустрији веб хостинга и све их можете пронаћи једноставном Гоогле претрагом. Затим погледајте прву страницу и проверите које функције и услуге нуде.

Можете добити пуно идеја тако што отворите њихову веб страницу и прођете кроз њихове планове и цене, филтрирајући само веома тражене понуде.

4. Понудите атрактивне планове за веб хостинг

Анализа тржишта може вам дати неке идеје о томе како да своје услуге учините вреднијим и привлачнијим. Додавање нечег јединственог делује као магнет који привлачи више купаца. Већина компанија које пружају услуге хостинга једноставно нуде ниже цене од конкуренције, али не можете их толико спустити ако желите да се врате улагања.

Оно што може учинити да се ваш хостинг хостинг заиста истакне је побољшање услуге за кориснике колико год можете. Ако можете брзо да одговорите, решите широк спектар проблема и пружите информације о својим услугама у било ком тренутку, купци ће доћи и остати дуго времена. Са друге стране, промоција ‘неограничених’ функција ваших веб хостинг планова такође је одлична идеја.

Као што смо већ споменули, веб хостинг је дигитална услуга која се може упарити са веб дизајном и развојем. Ако купци могу да купе добро дизајнирану веб страницу и одмах уз то добију атрактиван план веб хостинга, већина њих ће више него радо прихватити понуду.

5. Изаберите поуздану марку и логотип

Придруживање компанији за веб хостинг такође значи да вам треба упечатљиво име бренда. То се једноставно не може урадити као анонимни корисник, јер људи морају имати неку врсту везе са вашим предузећем, у супротном неће веровати вашим услугама. Поред тога, од кључне је важности да поставите веб страницу ако желите да успоставите чврсто присуство на мрежи и промовишете своју компанију, а такође захтева назив бренда..

Име вашег бренда једна је од првих ствари које ће муштерије запамтити. Поред тога, потребан вам је лого који представља ваш бренд и прави први утисак професионалног и поузданог посла. Логотип и назив домена ваше веб странице треба да садрже назив вашег бренда.

Поздрављати посетиоце ваше веб странице са упечатљивим слоганом који одражава квалитет услуга које пружате је данас популарна маркетиншка техника са врло позитивним резултатима.

Брза и поуздана услуга купцима

Ако људи нису задовољни услугом веб хостинга, у било којем тренутку могу прећи на другу. На располагању је мноштво провајдера који помажу новим корисницима да увезу податке са својих веб локација како би могли да наставе тамо где су завршили. Будући да корисници могу тако брзо да се пребацују, морате да им пружите висококвалитетну корисничку подршку да би били задовољни вашим хостинг планом и натерали их да остану.

Купци непрестано имају питања и наилазе на проблеме, тако да је кључно да ступите у контакт са њима што је пре могуће. Продавци који користе цПанел могу се ослонити на провајдера када је реч о техничкој подршци. Међутим, то можда није довољно. Обавезно питајте своје купце сваког тренутка да ли су задовољни корисничком услугом коју добијају.

Добар начин да изградите поверење са својим купцима је да додате лични додир у своје одговоре. Порука не мора бити толико формална јер се може осећати као да је аутоматска порука. Људи то више цене ако заиста посветите време читању њихових порука и одговарању на њих, можда чак додате шаљиву вибру.

Подесите свој пословни блог

Веб локација веб хостинга је попут било које друге веб продавнице или веб локације компаније, не можете је заиста напунити толико садржајем. Може да садржи само упечатљиве изразе и основне информације о вашим производима или услугама. Људи желе брзо да схвате шта ваше предузеће може да понуди и не желе да их се омета.

Ако желите да додате неки квалитетан садржај на своју веб страницу, покрените властити блог. Објављивање чланака са фокусираним кључним речима и повратним везама може бити одлична СЕО стратегија, сакупљајући пуно промета на вашој веб локацији. Људи ће вашу компанију лакше пронаћи путем претраживача и објављивањем корисних чланака обезбедиће се и ваш ауторитет.

Можете погледати блогове великих провајдера веб хостинга. Обично објављују чланке о својој компанији и технологији или корисне чланке везане за изградњу веб страница, мрежни маркетинг или сличне теме. То је такође место где ваши купци могу да коментаришу, па чак и поставе питања на која могу да одговоре са другог поста на блогу.

Огласите свој бренд и пронађите нове купце

Ако сте осмислили занимљиво име свог бренда, следећи корак је његово популаризовање и изградња солидног интернетског присуства. Потребан вам је маркетиншки план да бисте достигли нове купце и веб локација која представља вашу компанију. Ово је корак по корак поступак који би могао потрајати пуно времена. Међутим, увек постоји лакши начин.

Једна ствар која може одмах учинити ваш бренд поузданијим и поузданијим јесте одабир једног од највећих имена у индустрији веб хостинга као вашег партнера. Ако људи посете вашу веб локацију, већина њих ће препознати име вашег провајдера и то ће их подстаћи да верују и вашим услугама.

Ови провајдери такође имају сопствене партнерске програме, тако да можете не само да користите њихово име као препродавач, већ и рекламирате њихове услуге, узимајући приличан део прихода ако се купац придружи неком од њихових планова. Једном када почнете да привлачите нове купце, добављач веб хостинга могао би размотрити додавање вашег бренда на њихов списак партнера, што је велики плус ако желите да будете испред своје конкуренције.

Одабир угледне марке: ИнМотион хостинг

планови инмотион-хостинг-реселлер

Многи људи су упознати или са ИнМотион Хостинг-ом или са Веб Хостинг Хуб-ом, који је њихова подружница. Ово су огромна имена бренда која су до сада опслуживала више од 300.000 купаца са готово позитивним повратним информацијама.

У ИнМотион Хостингу ради више од 200 запослених, водећи рачуна о центрима података и одржавајући висококвалитетну корисничку подршку. Још 2001. године компанију су основала два привредника која су желела да надмаше очекивања својих клијената. Сада се развио у једно од највећих имена у индустрији.

Придруживањем се плану дистрибутера на ИнМотион Хостингу, добићете приступ бесплатном софтверу који ће вам олакшати посао. Њихови ВХМЦС алати омогућавају вам да једноставно саставите своје хостинг пакете заједно са прилагођеним ценама, карактеристикама и спецификацијама. Поред тога, лако можете пратити све што се тиче плаћања и корисничких рачуна.

Помоћу ИнМотион хостинга можете чак и повећати своју репутацију на белим ознакама јер они укључују еНом лиценцу у ваш план препродавача. То значи да можете почети са продајом имена домена, истовремено тврдећи да је ваш бренд главни добављач имена домена.

Планови препродавача ИнМотион-а & Цене

Прво, сви њихови планови препродавача долазе са бесплатним функцијама као што су цПанел, наменски ИП, ССЛ, еНом, ВХМЦС софтвер за наплату и још много тога. ИнМотион Хостинг такође гарантује бесплатне ССД дискове са 20к брзином предности у односу на традиционалне тврде дискове.

Додатни алати за продају укључују бесплатан инсталацијски софтвер Софтацулоус, аутоматске сигурносне копије за безбрижно хостинг и приступ е-порукама са свих уређаја. Софтацулоус омогућава аутоматску инсталацију преко 400 апликација. Ако нисте задовољни ИнМотион хостингом, свој новац увек можете добити за 90 дана.

инмотион-реселлер-схаред

Постоје 3 заједничка плана препродавача, а сви пружају наменски ИП и неограничен цПанел за цену. Први, Р-1000С план кошта 22,39 УСД месечно са 80 ГБ простора за похрану и 800 ГБ опсега и то је оптимално за почетнике. Ако идете по најбољој вредности, требало би да одаберете план Р-2000С који кошта 31,99 долара месечно и гарантује 120 ГБ простора на диску са пропусном ширином од 1.200 ГБ.

инмотион-реселлер-впс

Међутим, за оне који желе свој посао подићи на виши ниво, ВПС план хостинг хостинга је од суштинског значаја. Са ВПС планом, можете се ослонити на Ливе-Стате снимке који вам омогућавају да се вратите на било коју претходну верзију на серверу ако ишта пође по злу. Такође добијате коријенски приступ који осигурава беспријекорно управљање датотекама и апликацијама директно на серверу.

Три ВПС плана укључују РЕСЕЛЛЕР ВПС-1000 за 41,64 УСД месечно, РЕСЕЛЛЕР ВПС-2000 за 62,84 УСД и РЕСЕЛЛЕР ВПС-3000 за 89,94 УСД месечно. Први вам доноси 4ГБ РАМ-а, 75ГБ ССД-а, 4ТБ пропусност и 3 ИП адресе. Трећи план скалира спецификације до 8 ГБ РАМ-а, 260 ГБ простора на диску, 6ТБ пропусности и 5 ИП адреса.

У закључку

Ово је био наш водич за почетнике о томе како се придружити плану хостинга продавца и главним стварима које вас могу довести до успеха. Као препродавач, требаћете уложити много времена и труда да би ваше пословање функционирало. Уз мало мотивације, вештине и сјајан маркетиншки план, ваше пословање ће сигурно почети цветати и постаће један од ваших главних извора прихода.

Ово је врста посла у којој имате неограничене могућности да пружите нешто о чему ниједна друга компанија није размишљала. Пронађите платформе и форуме друштвених медија на којима власници веб локација разговарају о стварима које су им заиста потребне код провајдера веб хостинга и покушајте да попуните маркетиншки јаз. Реселлер хостинг је ваша шанса да створите јединствени веб хостинг бренд са мало и без улагања.

Почните да зарађујете препродајући невероватну услугу хостинга ИнМотион-а!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector