Који вам план веб хостинга треба?

01.06.2020
Чланци и више ... 'Који вам план веб хостинга треба?
0 6 мин.

који тип веб хостинг плана вам треба


Веб хостинг је неопходан за свакога ко планира да поседује веб локацију, али пошто су потребе за хостингом веб локације за е-трговину врло различите од потреба малог блога, индустрија хостинга нуди неколико различитих могућности хостинга за покривање свих врста хостинг потреба које се могу појавити..

Ако одаберете врсту хостинга који не испуњава захтеве ваше веб странице, оставићете проблема са перформансама, спорим учитавањем страница, станкама и пуно фрустрација. Много зависи од врсте хостинг плана који сте изабрали, тако да је важно да процените своје захтеве, као и да ли можете од самог почетка. Међутим, предимензионирање вашег хостинг плана може створити проблеме из финансијске перспективе – с превише неискориштених ресурса у основи ћете бацати новац кроз прозор, новац који бисте лако уложили у друге аспекте вашег интернет пословања.

Пре него што се одлучите за хостинг план, одвојите време да се упознате са различитим хостинг понудама у индустрији и сузите своје изборе на врсту веб хостинг плана који вам заправо треба:

Дељено гостовање

Дељени хостинг је најосновнија врста хостинга која се налази у понудама било ког провајдера хостинга. У ствари, дељени хостинг је толико уобичајен да се неколико хостинг компанија специјализовало да нуде само заједничке хостинг планове.

На дељеном налогу за хостинг, ваша веб локација дели ресурсе одређеног сервера са другим веб локацијама које се налазе на истом серверу. То потенцијално може проузроковати проблеме са веб локацијама ако друге суседне веб локације користе превише дељених ресурса, међутим, поуздане хостинг компаније ће надгледати потрошњу ресурса и обуставити или умањити рачуне који стално троше превише ресурса, одређујући их да надограде на план који боље удовољава потребама њихове веб странице.

Повезано: Листа топ 10 јефтиних добављача веб хостинга

Неограничени или неограничени планови хостинга су нови индустријски стандард за хостинг компаније, и уз неколико изузетака – нпр. Мали наранџасти, где су сви дељени планови ограничени – већина хостинг компанија нуди неограничен простор на диску и пропусни опсег, што значи да вам се не наплаћује на основу колико простора на диску или пропусности користите. Ресурси ових неограничених планова ограничени су на одређеном прагу који хостинг компанија сматра уобичајеном. Док употреба ваше веб локације не остане испод тог прага, мало је вероватно да ћете наићи на било какав проблем.

Када ваша веб локација почне да троши превише меморије и ресурса ЦПУ-а, то је јасан показатељ да сте прерасли свој заједнички план хостинга. Заједнички хостинг погодан је за веб локације средње и средње величине са малим прометом и ниском потрошњом процесора и меморије.

Виртуелни приватни хостинг

ВПС-ови су одскочна даска ка подручју наменских ресурса. Виртуелни приватни хостинг пружа наменске ресурсе који су додељени само вашој веб локацији, али ће се ваша веб локација покренути уз остале ВПС налоге на датом серверу; ови рачуни се држе одвојено један од другог и немају утицаја на перформансе других.

ВПС план не само да ће вам пружити више ресурса и моћи, већ и већу контролу над вашим сервером са роот приступом, могућност покретања прилагођених скрипти и апликација. ВПС планови долазе у управљаном и неуправљаном облику. Управљани ВПС планови намењени су онима којима недостаје знање о управљању серверима, док су неуправљани ВПС планови намењени онима који требају да покрећу специјализоване веб локације које не користе стандардна решења.

Управљани ВПС планови коштају више од неуправљаних планова, јер укључују подршку за безбедност сервера, исправке, неколико лиценци (нпр. ЦПанел лиценцу) и многе друге функције које нису обухваћене неуправљаним плановима.

ВПС планови су погодни за када вам је потребно више ресурса од онога што дељени хостинг план може да понуди, али за то више не морате тражити велика оружја (наменски хостинг), потребан вам је роот приступ вашем серверу или ваша веб локација садржи податке који није дозвољено на заједничком хостингу.

Семи-намјенски хостинг

Полу-наменски хостинг није толико популарно колико дељени хостинг или ВПС хостинг, али је добар избор за оне којима је потребно нешто више ресурса од оног што нуде типични дељени хостинг планови, али нису спремни да плаћају ВПС план.

Са полу-наменским хостингом и даље сте у домену дељеног хостинга, међутим, имате приступ много више ресурса јер се ресурси сервера дистрибуирају на знатно мање налога.

Ако вам заиста није потребан додатни ударац који нуди ВПС или наменски планови, можете надоградити на полу-наменски план хостинга и на тај начин уживати у бољим перформансама уз ниску цену.

Наменски сервери

Посвећени сервер је најефикаснији план који хостинг компанија може понудити, Свети Грал хостинга ако желите. Као што му име каже, наменски сервер је цео сервер посвећен искључиво вашој веб локацији. Није чудо што је наменски хостинг такође најскупљи план који нуде компаније за хостинг.

Ова врста плана веб хостинга можда ће вам требати ако планирате да покрећете сложене апликације које троше пуно ресурса, ако имате веб локацију са великим прометом или желите да домаћините више веб локација, ако планирате да чувате осетљиве пословне податке или вам је потребно високо сигурно окружење за хостинг за обраду велике количине плаћања кредитном картицом.

Баш као у случају ВПС хостинга, дихотомија са управљаним и неуправљаним примењује се и на наменске сервере, при чему су управљани наменски сервери скупљи од њиховог неуправљаног колеге.

Цлоуд Хостинг

Цлоуд хостинг је нов тип хостинга који није ограничен на ресурсе једног сервера, већ користи моћ читаве мреже сервера за скалабилно и флексибилно окружење хостинга које је у стању да држи корак с вашим променљивим хостингом потребама. Главне предности цлоуд хостинга су редундантност, уравнотежени сервери, сигурност и скалабилни ресурси.

Постоји јасан помак у индустрији хостинга према услугама хостинга у облаку, посебно у области развоја апликација, где пружаоци хостинга у облаку попут Мицрософт Азуре, АВС и Гоогле Цлоуд Платформ постављају тон иновативним хостинг решењима са огромним рачунарским овлашћењима.

Цлоуд хостинг је посебно погодан за предузећа која желе да направе сложене апликације на нивоу предузећа или им је потребан платишни начин хостинг услуга који је скалабилан на захтев. Услуге хостинга у облаку пружају хостинг инфраструктуру засновану на перформансама која минимизира сувишне трошкове и елиминише нека ограничења традиционалних парадигми хостинга.

Специјализовани хостинг

ВордПресс хостинг и ВооЦоммерце хостинг два су примера хостинг планова који су оптимизовани за посебности одређених платформи.

Управљани ВордПресс хостинг посебно је популаран међу власницима веб локација који користе ВордПресс као ЦМС по избору за своје веб странице или блогове. ВордПресс оптимизовани хостинг планови БлуеХост-а су златни стандард за свакога ко тражи сигурно и врхунско ВордПресс окружење за хостинг.

ВооЦоммерце оптимизовани хостинг планови нуде функције потребне због посебне природе локација е-трговине (ССЛ сертификати, наменска ИП адреса, ПЦИ усаглашеност, заштитни зидови веб апликација, аутоматска ажурирања итд.).

Закључак

Вашу одлуку да се одлучите за један од горе наведених хостовних планова обликоваће многи фактори, укључујући профил ваше веб странице (нпр. Блог / корпоративно место / веб локацију е-трговине), ресурсе које ваша веб локација треба да покреће без проблема и друге специфичне карактеристике (нпр. цПанел, сигурносне копије, интеграција мреже за испоруку садржаја, приступ роот-у итд.) вашој веб локацији је потребна. Без обзира за коју компанију која послује у домаћинству одлучите да се обратите, осигурајте да вам пружи потребну подршку или да надопуни ресурсе вашег плана или да вам олакша надоградњу ако вам у будућности постане потребно..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector