Схопифи вс ВооЦоммерце – Које бисте требали користити за своју интернетску трговину?

схопифи-вс-вооцоммерце


„Желим да имам своју интернетску продавницу. Али како да то учиним? Постоје ли алати за то? ” Можда вам је то нешто пало на памет кад сте пронашли овај чланак на мрежи. Откад сте стигли овде, сигуран сам да вас занима како да направите мрежно тржиште.

Многи људи мисле да је интернетска продавница изврстан начин за зараду. Неки сањају о стварању следећег Амазона. Али да бисте постигли било шта од овога, потребан вам је најбољи алат на тржишту који ће вам помоћи.

Овдје долази овај чланак. Погледаћемо 2 највеће и најпоузданије платформе које људи користе за развој интернетске продавнице: Схопифи и ВооЦоммерце.

Видећемо који су предности и недостаци сваког приликом креирања ваше продавнице и њеног одржавања. Теме о којима ће се детаљно говорити су: цене, дизајн, љубазност и карактеристике корисника.

Када дођете до краја ове објаве, требали бисте моћи да одлучите да ли је Схопифи или ВооЦоммерце за вас. Али морате знати да су обе ове платформе доказане методе које би се могле користити у вашем пројекту.

Прво, погледајмо неке од чињеница о Схопифи-у и ВооЦоммерце-у:

Схопифи

Број активних корисника Схопифи порастао је на више од милион широм света. То је огроман број; само помислите на милион људи, а сви продају нешто путем интернета. Оснажује више од 600.000 предузећа широм света.

Али износ новца који зарађују је још већи: 76 милиона долара продато на Схопифију. А ти се подаци и даље повећавају сваког дана.

Па, шта кажеш? Да ли би Схопифи могао бити одличан алат у управљању мрежним тржиштем? Наравно да може. Више од милион људи верује у то да се брину за своје интернет пословање.

Али погледајмо како се ВооЦоммерце спрема против Схопифија.

ВооЦоммерце

На мрежи постоје стотине хиљада мрежних продавница. А ВооЦоммерце овлашћује више од 28% њих. Само ово ВооЦоммерце-у даје одличну оцену поверења у поређењу са другим платформама, чак и Схопифи.

Данас на ВордПрессу постоји преко 29 милиона преузимања овог додатка. Покреће преко 3 милиона активних интернет продавница широм света.

Узимајући у обзир ове огромне бројеве, са сигурношћу можемо рећи да је ВооЦоммерце једно од најпоузданијих и доказанијих алата када се жели развити тржиште интернета.

Сада када смо извукли статистику, идемо да завиримо и видимо шта ове две платформе чине тако ефикасним.

Прво ћу говорити о ценама за обе ове врсте. Ово би могао бити важан фактор приликом одлучивања у шта да се упустимо.

ВооЦоммерце Цене

ВооЦоммерце је у основи ВордПресс додатак у основи. Многи додаци су употребљиви ако их платите, али са ВооЦоммерцеом то није случај.

Да бисте инсталирали ВооЦоммерце на вашу веб локацију, не морате да платите ни цену. То је потпуно бесплатно.

То је сјајно знати за оне са малим буџетом. Али немојте се превише узбуђивати.

” Али зашто не бих? То је сјајно! “И да, супер је. Међутим, постоје неке ствари које морате платити ако одлучите да користите ВооЦоммерце.

На пример, коришћење ВооЦоммерцеа значи да сте администратор продавнице. То подразумева да морате да платите име домена и хостинг. Најбоље би било потражити хостинг провајдера који је посветио ВордПресс хостинг.

Оваква услуга хостинга ће осигурати боље перформансе продавнице, јер је ВооЦоммерце ВордПресс додатак.

Такође постоје и други могуће трошкови које треба узети у обзир. На пример, многа проширења (видећемо о чему се ради касније) ВооЦоммерце користи, нису бесплатна. Можете да плаћате месечну или годишњу накнаду за њихово коришћење.

Поред ових износа које бисте могли потрошити, ВооЦоммерце је бесплатна за коришћење.

Али идемо даље да видимо колико кошта употреба Схопифи-а.

Схопифи Прицинг

За разлику од ВооЦоммерцеа, Схопифи није ВордПресс додатак, већ пуни произвођач и менаџер на мрежи. Могли бисте рећи да је то цела услуга која вам пружа средства за развој и одржавање интернетске продавнице.

Имајући то у виду, не би требало да нас изненади да Схопифи није бесплатан. Да бисте могли да користите ову услугу, морате да је платите за њу. Али колико тачно морате да платите? Хајде да видимо!

Схопифи нуди 3 плана који долазе са различитим ценама и карактеристикама. Сада ћемо упоредити сваки од њих:

 • Басиц Схопифи: Ово је њихов почетни план. Кошта 29 долара месечно. Има доста функција укључених у овај план. Ово су неки од њих: добијате неограничен број производа и складиштење датотека, што је потребно у случају растуће продавнице.

Такође добијате подршку 24 часа дневно за новац који плаћате. То је корисно ако тек започињете са радом.

Такође садрже бесплатан ССЛ сертификат, тако да не морате да бринете о безбедности својих плаћања.

Блог је такође укључен уз остале функције. Ово је сјајно јер ће вам блог уз трговину омогућити бржи раст и лакше проналажење на Гооглеу. Али морате створити сјајан садржај да би се то догодило. У сваком случају, лепо је што су уградили ову опцију.

 • Схопифи: Ово им је средњи план, а ви добијате неке додатке у поређењу с Басицима.

Коштање овог плана кошта 79 долара месечно. Али нуди ли ишта вредно ове цене? Да јесте. Ево неких од предности:

Поклон картице су одличне могућности које су доступне у овом плану. Свако добро тржиште на мрежи их користи, па ако желите ефикаснију маркетиншку кампању, испробајте их.

Овај план такође долази са професионалним извештајима, које можете да проверите сваки пут. Ако користите ове извештаје, можете ефикасније да управљате својом продавницом. Извештаји ће вам детаљно приказати статистику ваше веб локације, тако да можете унапред планирати да одржите бољу продуктивност.

Уз овај план добијате и подршку за хардверске периферне уређаје као што су скенери за баркод, малопродајне камере, ладице за готовину, штампачи за пријем и штампачи етикета за отпрему. Употреба других апликација за ПОС је дозвољена као и Схопифи план.

 • Адванцед Схопифи: Премијум план кошта прилично више него средњи план: плаћате 299 УСД месечно коришћењем ове опције. Али да ли вреди цене?

Они укључују могућност да имате 15 рачуна особља, што је велики број у односу на основни (са само 2), па чак и средњи (са 5) плана.

Ако продајете нешто што треба испоручити (а не дигиталне производе), биће вам корисно да уз Напредни план дође до попуста и до 74% на испоруке. Они обезбеђују да добијете конкурентне цене од курира као што су УСПС, УПС, ДХЛ и више.

Још један плус је напредни алат за прављење извештаја. Ово је алат који се користи за прилагођавање извештаја из опције професионалних извештаја (који сте унели у Схопифи план). Можете да филтрирате, додајете и бришете различите делове извештаја да бисте их прилагодили вашим потребама.

Накнаде за коришћење других пружаоца плаћања поред Схопифи Паимент-а знатно су ниже него на осталим нивоима. За основни план имате 2%, за средњи план 1%, али овде, у премијум плану плаћате само 0,5%.

Ово вам се може чинити као нешто што није толико важно, али размислите на овај начин: ако направите 10 продаја дневно од нечега што кошта, рецимо 100 УСД, а плаћање је извршено путем ПаиПал-а, то значи да укупно плаћате 5 УСД. Али са основним планом платили бисте 20 долара.

Али ово је опција која заиста зависи од величине ваше радње и клијената које добијате сваки дан. Ако имате мању продавницу, могли бисте то да урадите добро користећи само средњи или чак основни план.

Ако одлучите да унапред платите трошкове за целу годину, Схопифи ће вам одобрити попуст од 10%. 2 године имате 20% попуста.

Шта можемо рећи о осталим трошковима који би могли наступити ако одаберете Схопифи? Не морате посебно да плаћате хостинг провајдера (као што је коришћење ВооЦоммерце-а), јер сте га укључили у било који од три плана. Осим месечних накнада, нема других трошкова да се ваша продавница одржава под радом Схопифи.

Сада када знамо какве су цене за сваку платформу, можемо да разговарамо о дизајну ових алата. Постоје такође разлике и сличности.

ВооЦоммерце Десигн

ВооЦоммерце је додатак отвореног кода који су створили програмери иза ВооТхемес-а. Будући да је опен-соурце, може вам дати нај детаљнију прилагодљивост.

Ако тражите алат за прављење потпуно персонализоване продавнице, ВооЦоммерце је онај за вас. Можете чак и да модификујете изворни код за дизајн, прилагођавајући вам се вашој жељи. Схопифи ово неће дозволити.

Али шта је са темама које су доступне? ВооЦоммерце ни овде не разочара. Проналажење теме за трговину није лако кад видите количину могућности.

Да бисте пронашли онај за вас, посетите Тхемефорест.цом. Ова страница вам омогућава да прегледате стотине тема ВооЦоммерцеа. Било који од ових проблема могао би бити одличан за инсталирање у вашу радњу.

Али ако не пронађете праву тему за вас, можете пронаћи друго место: ВооЦоммерце сопствена продавница тема која се зове Сторефронт. На многе начине је сличан Тхемефоресту.

Али Сторефронт је направљен тако да буде савршено у синхронизацији са ВордПрессом. Са више од 2,5 милиона преузимања, једна је од најчешће кориштених тематских трговина на мрежи. Које су неке од користи употребе Сторефронта?

 • Развија се од почетка до краја, побољшавајући перформансе ваше веб локације и СЕО. Ово је веома важно јер вам је потребан ефикасан СЕО како бисте били сигурни да ће вас клијенти лако наћи. Овде су у питању ваше финансије.
 • Још једна сјајна карактеристика Сторефронта је чињеница да је у потпуности одговарајући додатак. Без обзира на то како га користите: на телефону, таблету или радној површини, прилагодиће се ситуацији у којој се налазите. Лакше ћете комуницирати са екраном и на тај начин ћете добити већу ефикасност.
 • Једна лепа опција је да своје промене дизајна можете видети у реалном времену. Ово би могло скратити време утрошено на развој продавнице.

ВооЦоммерце има велику предност у односу на Схопифи у области дизајна. Схопифи има на располагању неколико сјајних и прелијепих тема (мало ћемо их провјерити касније). Али не можете их заиста персонализовати толико као тему ВооЦоммерце.

Са ВооЦоммерце-ом, чак и ако вам се не свиђа тема, можете унајмити програмера да је мало подеси за вас. Или чак створите потпуно личну тему само за своју продавницу.

Али идемо даље и погледајмо шта Схопифи доноси на сто.

Схопифи Десигн

Као и ВооЦоммерце, Схопифи долази са сјајним темама одмах ван оквира. Њихов сервис вам омогућава да изаберете између 54 теме спремне за употребу на вашој веб локацији. 10 од 54 су бесплатне за коришћење.

У поређењу са ВооЦоммерцеом, немате тако велику слободу у дизајнирању потпуно персонализоване продавнице. То је зато што многи други људи користе Схопифи, а своју тему можете пронаћи у другој продавници. Као што рекох, Схопифи вам омогућава приступ 54 теме од којих су 44 плаћени дизајни. Али све 54 теме имају више стилова.

Шта ово значи? Па, размисли о томе. Већина Схопифи тема има најмање 2 стила на располагању. Постоје и други са 3 или чак 4 стила. Ако множите 53 са 3, добићете 159 тема за избор. И као што смо видели, има их доста са 4 стила, а не само 3.

На овај начин можете прилично сузити свој стил, па ћете добити прилично персонализовану радњу.

Нажалост, већина тема које нуди Схопифи не може се бесплатно инсталирати. Већина их је између 140 и 180 УСД.

Ако тек започињете са продавницом, можда је најбоље да одаберете бесплатну тему. Кад се ваша продавница добро успостави, можете потражити врхунску тему и још више потакнути свој дизајн. На овај начин нећете бацати новац кроз прозор. Не можете сигурно знати да ће се све одвијати како сте планирали.

Схопифи трговина продавница је врло добро створена тако да посетиоцу олакшава избор најбољег дизајна по својој жељи. Како то раде? Они то постижу употребом корисног филтера који ће вам помоћи.

На врху странице можете видети теме кретања недељама. Ово је сјајно ако вам треба нешто веома популарно међу другима.

Али ако се мало спустите, можете видети теме сортиране у категорије. Ако желите нешто за одређену индустрију, можете претраживати помоћу тог филтра. Али ако тражите тему која је једноставна и има много места за слике, можете гледати директно у ту категорију.

Ако сте програмер или веб дизајнер, чак можете да се пријавите за креирање Схопифи теме коју ћете ставити у своју продавницу. Они имају неке строге захтеве, али ако их испуните, можете имати сопствену тему представљену у продавници.

Сада када смо видели дизајн и за ВооЦоммерце и за Схопифи, идемо даље и разговарајмо о корисности или корисничком искуству за сваког.

Корисничко сучеље ВооЦоммерце

Ако говоримо о корисничком сучељу за ВооЦоммерце (и Схопифи), морамо да видимо шта олакшава (или тешко) кретање по платформи. Овај део је посебно важан. Зашто?

Важно је јер ако креирате интернетску трговину, у почетку ће сигурно бити она која управља њоме. Дакле, боље је имати лако учљив интерфејс. На овај начин можете се више концентрисати на пословну страну ствари, а не на вођење трговине.

Како се ВооЦоммерце поставља у овом пољу? Имајући у виду да је бесплатан за употребу додатака и отвореног кода, није га најлакше научити. Ако брзо претражите Гоогле, видећете да већина људи мисли да је прилично тешко знати свој пут око себе ако нисте навикли на технологију.

То није само у случају ВооЦоммерцеа. Многи други ВордПресс додаци су исти. И ВооЦоммерце није изузетак.

Када ће ваша продавница бити покренута, цео процес управљања зависи од вас. Све вам пада у руке. Не морате да знате кодирање, али можете научити много ако се одлучите за ВооЦоммерце.

Како се Схопифи упоређује? Хајде да видимо!

Схопифи корисничко сучеље

У овој категорији постоји огромна разлика између ова два кандидата. Које су разлике? Па, мислим да сте већ пронашли један од њих. Да, кориснички интерфејс за Схопифи је лакши за руковање.

Као што сам већ напоменуо, Схопифи је плаћена платформа, услуга коју можете користити. Због тога овде није потребан већи део техничког жаргона. Када одаберете један од њихових планова, такође бирате да ће се они побринути за ствари које плаше многе власнике продавница.

У почетку морате бити онај који поставља продавницу. Прво, морате да одаберете план, али не брините о томе тренутно. Зашто? Добијате 14-дневно бесплатно пробно време како бисте видели да ли овај сервис ради за вас.

Када завршите са стварањем и верификацијом свог новог налога, преусмерићете се на „бакоффице“ веб локације. Овде почињете да стварате све што желите да се прикаже у радњи.

Да бисте створили онлајн продавницу, само кликните на дугме „Додај веб продавницу“. То значи да прво морате одабрати тему продавнице. Када га имате, можете га прилагодити својим потребама или га једноставно оставити какав јесте; зависи од тога шта желите. Прилагодба није обавезна; то се може учинити касније.

У опцији „Подешавања“ можете да конфигуришете многа подешавања за продавницу. На пример, можете подесити како ће се вршити уплате и шта ће се од клијента тражити приликом одјаве. Такође можете подесити начин на који се врши испорука.

Ако одаберете картицу „Интернет продавница“, бићете преусмерени на другу страницу где можете да прилагодите и прилагодите како ће ваша продавница изгледати и понашати се.

Видећете да се једна од опција назива „Блог постс“. Већ смо споменули да је то сјајна особина. Ако направите сјајан садржај који људи воле, већа је вероватноћа да ћете задржати клијенте. Зашто је то истина??

Људи често траже производе или услуге на мрежи који могу да реше један од њихових проблема. Дакле, ако напишете чланак о производу који сте навели у својој радњи, неко би могао лакше да нађе вашу продавницу, јер о томе имате написан садржај.

Можда ће доћи само да прочитају један од ваших нових чланака, али све док остану на веб локацији можда ће и купити нешто. У сваком случају, повремено освежени блог довешће вас до већег броја посетилаца, а можда и до већег броја купаца.

Друга опција осим дугмета „Објављивање блогова“ је одељак „Производи“. Очигледно је шта је ово: додавање нових производа у продавницу. На крају крајева, ово је главни део посједовања онлине тржишта. Без производа не можете да имате интернет продавницу.

Нешто друго што је могуће урадити на овој картици, осим додавања нових производа, јесте покретање инвентара. Ово је веома важно. То ће вам помоћи да лако проверите како раде ваши производи међу клијентима.

Такође, можете користити одељак „Поклон картице“ ако имате план који омогућава ову функцију.

Као закључак овог дела: ако одлучите да креирате своје интернет тржиште помоћу Схопифи-а, навићи ћете се на сучеље много брже и лакше него ако сте одабрали ВооЦоммерце. Али ако вам је намењена добро персонализована продавница, ВооЦоммерце је та за вас. Долази са било којом функцијом коју се можете сјетити, што вам помаже да професионалније створите лични бренд.

Сада идемо и разговарајмо о функцијама које вам нуде ВооЦоммерце и Схопифи.

ВооЦоммерце могућности

Велики плус који ВооЦоммерце има у овој области је огромна разноликост екстензија. Проширење је у основи програм који можете инсталирати у ВооЦоммерце да бисте решили могући проблем. Много су налик додатцима за ВордПресс. Само у овом случају они су “додаци” за ВооЦоммерце.

Шта вам могу помоћи ова проширења? Помажу у било чему што би могла имати интернетска продавница. Постоји више од 400 проширења која можете користити са ВооЦоммерце. Постоје проширења за обраду плаћања, са пописом производа, прегледима производа и коментарима, обрадом плаћања (гатеваи-ови), отпремом, маркетингом и за друге задатке.

Нека од проширења су бесплатна за употребу, а нека се плаћају месечном или годишњом претплатом. Испод можете видети неке од најпопуларнијих додатака за интернет продавницу:

 • ПаиПал – за обраду плаћања. Постоји пуно других процесора за плаћање који можете бирати (Стрипе, Скуаре, Амазон Паи итд.)
 • МаилЦхимп екстензија – за маркетинг путем е-поште. Он повезује вашу ВооЦоммерце продавницу са вашим МаилЦхимп налогом.
 • ВооЦоммерце Схиппинг – за бригу о испорукама
 • ВооЦоммерце Рачуни – за генерисање и додавање фактура обрађеним наруџбама
 • Претплате на ВооЦоммерце – ово ће омогућити посетиоцима да се претплате на ваше услуге или производе

Уз ВооЦоммерце постоје и многе друге функције. Ево листе са само неким од њих: управљање залихама, предлошци е-поште, повраћај једним кликом, кориснички рачуни, СЕО алати, купони, персонализација продавнице за вашу локацију (валута / језик / јединице), филтрирање производа, неограничене галерије за ваше производе , интегрисани систем блогања и многи други.

Сада идемо даље и видећемо које карактеристике поседује Схопифи.

Схопифи Феатурес

Када смо разговарали о ценама за Схопифи, набројали смо неке карактеристике које долазе са овом платформом. Сада ћемо ближе погледати да видимо шта чине ове функције важне за трговину.

Схопифи укључује контролну таблу на којој можете видети како ваша продавница ради. Овдје су приказане многе статистике које ће вам омогућити да планирате унапријед и будете бољи у свом послу. На пример, можете да видите продају у различитим временским периодима.

Такође можете видети по регионима одакле долазе ваши купци. Ово је сјајно јер ће информације које овде добијете бити прецизнији са својим понудама на веб локацији. Клијенти ће бити задовољнији вашом радњом.

У случају ВооЦоммерце-а, подршка није најбоља. Ако имате проблема са продавницом, морате пронаћи начин да је решите. Ако не можете, можда ћете морати да ангажујете програмера да то уради за вас.

Али код Схопифи-а то је потпуно другачије. Корисничка подршка је сјајна. Можете их слободно послати е-поштом, назвати их или чак разговарати са њима у стварном времену. Ако постоји проблем везан за ваше тржиште, тим за подршку учинит ће све што је у његовој моћи да га ријеши.

У том случају, своје ресурсе и идеје можете усредсредити на вођење предузећа, не одржавајући функционалност радње.

Већ сам напоменуо да је ССЛ сертификат укључен у било који од три плана која нуде. Уз ВооЦоммерце ово бисте морали да купите сами или потражите пружаоца услуге хостинга који то нуди у својим плановима. Одабир Схопифи-а је бољи ако узмете у обзир то.

Закључак

Је ли Схопифи бољи од ВооЦоммерцеа? Или је обрнуто? Узимајући у обзир све што је већ споменуто о обје платформе, са сигурношћу можемо рећи: ИТ ДЕПЕНДС.

Шта би могли да питате? Па, ваше личне потребе.

С једне стране, ВооЦоммерце би могао бити најбоља ствар за вас. Ако тражите алат који вам даје слободу у дизајнирању продавнице, ВооЦоммерце је најбољи. Видели смо да има већу библиотеку тема од две. Чак и ако не пронађете ону која ради за вас, можете дизајнирати тему само за вашу продавницу. Ако не знате како то, само запослите програмера.

ВооЦоммерце би могао бити и за вас, ако желите огроман избор функција и опција које можете ставити у продавницу. Проширења су савршено решење за ово.

С друге стране, Схопифи је најбољи кандидат ако нисте таква техничарка. Као што смо већ разговарали, Схопифи не захтева огромно знање. Можете научити да управљате продавницом „преко ноћи“. Будући да је ВооЦоммерце углавном направљен за програмере, није лако тако руковати.

Схопифи такође укључује неке одличне сигурносне карактеристике (ССЛ и друге). Ако не желите да с времена на време решавате проблеме одржавања, изаберите Схопифи.

Цијене нису толико проблем у одлучивању о побједнику овдје. Ако идете на ВооЦоммерце, мораћете да потрошите нешто новца на хостирање продавница на мрежи. Дакле, то ће вас сигурно нешто коштати.

Ако одаберете Схопифи, сигурно ћете морати плаћати мјесечну накнаду за коришћење услуге. У сваком случају, постојат ће трошкови за стварање и управљање продаваоницом.

Да бисте могли да одаберете савршен алат за свој следећи ‘Амазон’, требало би да пажљиво одмерите предности и недостатке. Погледајте који су ваши лични приоритети.

Када тачно знате како желите да успете и који су ваши циљеви у продавници, са сигурношћу можете изабрати победника за свој посао.

Надамо се да ћете након читања овог чланка имати бољу представу о томе шта ове две платформе могу учинити за вас.

Али бирајте мудро, тако да ће исход бити оно што сте планирали за све време.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map