Шта је ССД хостинг? Које су предности ССД хостинга?

01.06.2020
Чланци и више ... 'Шта је ССД хостинг? Које су предности ССД хостинга?
0 9 мин.

ссд хостинг предности


Рачунарске технологије напредују убрзаном брзином, сви су то видели и сви који имају пар очију и ушију знају за то. Али постоје неки значајни фактори који сузбијају развој. Једна од њих је употреба механичких ХДД-ова. Проблем са тим је механички део.

Док се ХДД-ови ослањају на покретне делове, ССД-ови (Солид Стате Диск) се ослањају само на електронику која нема покретне делове, што је чини много поузданијим и много бржим. Они функционишу слично као УСБ драјвови.

ССД дискови користе неиспарљиве меморије за чување информација. За разлику од РАМ-а, они неће изгубити ниједну од наведених информација након што се искључи напајање. Они чувају податке у микрочиповима, тако да немају покретне делове што их чини отпорнијим на тресе и имају много мање кашњења приликом читања / писања података.

У погледу функционалности, они се не разликују од уобичајених ХДД-ова, али нуде знатно већу брзину. Иако брзина ХДД-а може бити 15-20 милисекунди, ССД-ови имају брзину читања / писања од 0,2 милисекунде. Због тога је очигледно да ће ССД дискови понудити много бољу функционалност.

Ове предности се односе и на перформансе веб хостинга. Брзина је кључни дио модерних веб страница које се заснивају на подацима. Корисници очекују да се веб странице учитају за мање од три секунде. Очигледно је да медиј на коме чувате веб локацију утиче на брзину којом се корисницима испоручује.

ССД дискови су око 3 пута бржи од ХДД-а, па имате очигледан разлог да их одаберете, али су око 4 пута скупљи. ССД уређај од 2 ТБ може коштати око 4.000 долара.

Класични ХДД од 500 ГБ кошта око 80 долара, док буџетски ССД од 500 ГБ кошта око 200 долара.

Ако то погледате отвореније, корисници са ХДД-ова ће читати вашу веб локацију са вртећег диска. То је процес заснован на физичком кретању, који се не може упоредити са брзином електронике. Иако се ХДД-ови и даље широко користе у рачунарима и серверима, требало би рећи да не користите ХДД-ове када бирате веб хост.

ССД дискови су око 3 пута бржи од ХДД-а, па имате очигледан разлог да их одаберете, али су око 4 пута скупљи. ССД уређај од 2 ТБ може коштати око 4.000 долара. Класични ХДД-ови од 500 ГБ коштају око 80 долара, док буџетни ССД-ови од 500 ГБ коштају око 200 долара.

Срећом, можете набавити ССД од 128 ГБ за мање од 100 долара.

ХДД-ови вс ССД-ови

Изум ССД-ова заузима значајно место међу најновијим технолошким иновацијама. Они су одступили од традиционалне архитектуре какву су имали чврсти дискови последњих 10 година. Главна разлика између ХДД и ССД погона је у томе што су ХДД-ови механички уређаји, док су ССД-ови потпуно електронски.

ХДД (хард диск)

Чврсти диск користи магнетну меморију за чување и читање података. Има један или више брзо ротирајућих дискова који су обложени магнетним материјалом. Информације с ових дискова читају се магнетном главом која је монтирана на покретној руци актуатора.

Брзина којом се диск унутар ротира одређује колико брзо се подаци могу читати / писати. ХДД-ови у дата центрима и већим предузећима обично имају брзину читања од 7,2 хиљаде до 15 хиљада ротација у минути.

Њихова укупна брзина мери се ИОПС (Улаз / Излаз Операције по секунди). Горе наведена мерења значе око 80 до 180 ИОПС.

Тврди дискови су само физички смањени током протеклих година. Неки нови модели су напуњени хелијумом. На овај начин магнетне главе имају мању отпорност на животну средину као што би имале са кисеоником када се крећу.

Компаније се једноставно дотичу постојеће технологије, али она је на измаку. Могућност читања података са дискова само поставља озбиљна ограничења.

Прос:

 • Невероватна количина расположивог простора на диску од 100 ГБ до 4ТБ.
 • Јефтино. Можете је купити од 50 до 500 долара

Против:

 • Рањив на пуно кретања.
 • Веома ниска брзина читања / писања у поређењу са ССД-ом.

ССД (ССД уређај)

За разлику од ХДД-ова, који се ослањају на дискове, ССД-ови спремају податке на микрочипове. Не користи никакве покретне делове, тако да проналажење и читање локације дела података теоретски нема одлагања. Исто важи и за писање. То их чини много бржим и поузданијима него било који од њихових претходника.

Брзина ССД-а мјери се различито од ХДД-ова, јер се производе у различите сврхе. Могу се читати интензивно или интензивно писати, али њихов учинак се мери и у ИОПС-у.

 • ССД са читањем интензивно ради са отприлике 4600 до 15 500 ИОПС.
 • ССД са интензивним писањем ради са отприлике 65 000 до 75 000 ИОПС.

Прос:

 • Перформансе велике брзине приликом приступа случајним подацима 100к брже од обичног ХДД-а.
 • Брзи пренос података, 4к бржи од ХДД-а.

Против:

 • Много скупље.

Да ли је ССД веб хостинг заиста тако брз?

Веб странице направљене помоћу система за управљање садржајем, као што су ВордПресс, Магенто или Дурпал, долазе са хиљадама тема и додатака које сви морају учитати и радити своје ствари када корисник посети веб локацију. Надаље, једном када посјетитељ уђе на тако динамичну веб страницу, он покреће многе упите у базу података док приступа садржају на страници.

Са толико упита за базу података и толико садржаја за преглед, коришћење ротационих дискова значајно успорава укупну брзину веб странице.

Брзина је важан чимбеник, и са корисничког интерфејса и са СЕО становишта. Имати толико учитавања за своје кориснике захтеван је задатак који захтева хардвер који то може учинити што ефикасније.

ССД уређаји раде управо то. Они читају све ове податке истовремено, тако да ће брзина прегледавања бити много боља, захваљујући краћем времену учитавања. Као што је раније споменуто ХДД-ови читају / пишу податке са приступним временом од 15-20 милисекунди, док ССД-ови то чине с приступним временом 0,2..

Традиционални планови веб хостинга ваше податке и даље чувају на ротирајућим дисковима, док модернији ССД уређаји одмах буду спремни за вас.

Предности ССД хостинга

Једноставно речено, ССД хостинг је много бржи и поузданији од оних који користе ХДД. ССД уређаји су отпорнији на ударце, имају много мање кашњења и времена приступа. Ево неких од највећих предности коришћења ССД хостинга.

4к Већа брзина хостинга

Ако веб домаћин користи ХДД за чување података, диск ће се окретати и глава магнета ће морати да се помера да би пронашла информације потребне за учитавање ваше веб локације, сваки пут када посетилац посети. Постоје само милисекунде разлике које вероватно нећете приметити, али оне чине велику разлику када је у питању обављање скупих задатака заснованих на веб.

ССД хостинг има много ССД драјвова који су спремни за сервис. Употреба ССД хостинга један је од најважнијих избора који треба да донесете када желите да направите брзу веб локацију.

Ово је захваљујући ССД-овима који немају покретне механичке делове што им омогућава да учитавају податке много брже и имају врло мала времена одзива.

Поузданији

Ако паднете чврсти диск на под, можда ћете нанети неповратну штету својим подацима. Још једном, померање механичких делова чини ХДД много рањивијим на физичке трауме. Чак и мала погрешна руковања могу проузроковати губитак података.

ССД дискови немају покретне делове, тако да у основи можете бацати лаптоп док ССД уређај ради у њему. То значи да су ССД дискови много мање угрожени.

Стабилно

Ако се тврди диск помера током обраде података, то може покварити процес, јер су ситни механизми унутар њега врло осетљиви. Ово може сломити операцију или довести до заостајања. Као да тврди диск прескаче рад срца.

ССД дискови немају нестабилне ротирајуће дискове, па не сносе ову одговорност. Свако мало података које поседује ваша веб локација биће безбедно сачувано и омогућиће неометано искуство прегледавања вашим посетиоцима.

Еколошки

Употреба енергије ефикасније и одговорније постаје све важнија како расту наше технолошке потребе. Морамо смањити потрошњу електричне енергије тамо где је то могуће и користити ту снагу на правим местима.

Можда нећете веровати, али одабир ССД хостинга је еколошка одлука. Ово није маркетиншка линија.

ССД дискови троше 80% мање енергије од ХДД-ова, а то није превише ако га имате унутар лаптопа, али овде говоримо о центрима података. То су огромни хангари који су испуњени ормарима који у себи имају велики број чврстих дискова. Ови дата центри морају имати снажне расхладне системе како би одржавали свој хардвер на оптималној температури.

Боље за посао

Већа брзина и поузданост омогућава знатно бољу брзину учитавања веб страница и садржаја. Ако је ваша веб локација брза, корисницима је много лакше задовољити течно искуство. Када су задовољни вашом веб страницом, већа је вероватноћа да ће извршити куповину у току!

Топ 3 ССД хостинг провајдери

ИнМотион хостинг

инмотион хостинг ссдИнМотион је најбољи када је у питању брзина. Већина веб хостова има 1.000 мс + време учитавања, док веб странице које раде на ИнМотион кућишту имају око 500 мс учитавања.

Такође нуде сјајне алате за програмере и флексибилан систем плаћања. Увек можете надоградити на виши пакет или чак добити свој новац ако нисте задовољни. Безбедан је и поуздан на сваки могући начин, због чега ИнМотион има милионе корисника.

Ако вам је потребна помоћ у подешавању веб локације, увек можете имати њихову поуздану корисничку подршку која ће вам помоћи.

ХостГатор Цлоуд

хостгатор цлоуд ссдХостГатор нуди хостинг окружење које многи његови конкуренти још не користе, а то је ЦлоудХостинг.

Ова услуга гарантује 100% продужење рада. Многи домаћини нуде само 99% продуженог времена, неки нуде само 95%. Тих 5% давања или узимања можда не изгледа много, али заиста јесте. Не бисте желели да ваша веб локација буде оффлине чак ни секунду, зар не?

Они такође нуде 300мс + време утовара, што је невероватно брзо! ССД дискови играју велику улогу у овом, наравно.

Цена ове услуге је врло добра, с обзиром на врхунске перформансе које нуди можете започети за око 3 УСД месечно и надоградити пакет касније ако желите.

Врло је прилагођен корисницима и свој рачун можете поставити за неколико минута. Погледајте их, нуде добру понуду.

ВебХостингХуб

вебхостингхуб ссдПознато је да ВебХостингХуб нуди невероватне брзине пуњења захваљујући најсавременијој технологији коју користе. Веома су поносни што користе ССД уређаје јер ствари чине око 20 пута брже. Са поносом кажу да су ССД-ови део њиховог система већ дуже време.

Имају 600мс + време утовара, што је сасвим разумно.

Веома је лако поставити веб локацију или блог, јер можете изабрати да вам се ВордПресс инсталира као систем за управљање садржајем. Не морате имати техничку позадину да бисте се могли носити с њим.

Што је још боље је чињеница да они нуде бесплатну миграцију домена и веб локација, док други за исту услугу наплаћују око 150 УСД.

Ако се региструјете на неку од њихових услуга, један њихов љубазни представник назват ће вас за неколико минута и провести вас кроз све потребне ствари које морате знати.

Чак и ако нисте задовољни њиховом услугом, имате 90 дана да без проблема затражите свој новац.

Вреди их проверити и бавити се, то је сигурно!

Закључак

Ако му предате мало, предвиђање да ССД-ови стварају складиште сутра долази природно. Иако остаје нејасно да ли је тачно или не, једно је сигурно, они су у сваком техничком аспекту много бољи од традиционалног складиштења података.

 • ССД дискови нуде много већу брзину
 • Боље за посао
 • Поузданији од ХДД-ова
 • Потрошите мање електричне енергије и не произведете толико топлоте
 • Велике брзине нуде боље корисничко искуство

Имате обиље могућности за подешавање своје веб странице са ССД хостингом. Само погледајте наше препоруке или направите неко истраживање.

Надам се да сте уживали у читању овог чланка и да смо задовољили вашу радозналост у вези ССД хостинга!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector