Шта је ВордПресс Еррор 413 Захтевање ентитета превелико и како то исправити?

вордпресс-еррор-413-рекуест-ентитет-превелик


Ако сте искусан ВордПресс корисник, вероватно сте видели неколико порука о грешкама које су вам требале неко време да исправите. Грешка о којој ћемо разговарати прилично је честа и имамо и неколико брзих исправки које ћемо вам показати. Када корисници покушавају да додају додатак, тему или било који други медиј, могу да упадну у 413 Трежени ентитет је превелик” порука која им једноставно не дозвољава да наставе.

Ово је разлог зашто добијате 413 захтев ентитета превелика грешка

Можете да отпремите било коју врсту датотеке у ВордПресс све док не пређе ограничење максималне величине датотеке. Ово се може сматрати подразумеваним ограничењем које је подешавао ваш хостинг послужитељ за ВордПресс. Омогућује вам отпремање релативно великог садржаја, али никад не можете знати где је горња граница. Ако учитавање не успе и појави се грешка 413 “Рекуест Ентити тоо Ларге”, то значи да је датотека превелика.

Главни проблем овде је да ако нађете користан додатак или цоол тему, понекад га једноставно не можете применити због његове величине. У својој библиотеци медија можете наићи на исти проблем, али ће приказати другачију поруку о грешци: филенаме.зип прелази максималну величину отпреме за ову веб локацију. То се може догодити кад год желите да пошаљете видео или слику високе резолуције.

Већина људи наиђе на ову поруку о грешци када желе да додају велику слику. Да бисте видели прецизно ограничење учитавања, кликните на дугме Медиа и на опцију Адд Нев. Тамо испод текста можете видети: Максимална величина датотеке за пренос: ‘вредност’ (обично 2 МБ).

Како поправити 413 захтјев ентитета превелика грешка?

Постоје 3 различита начина за исправљање ове грешке. Прве две методе заснивају се на неколико једноставних линија кода, док за трећу требате користити ФТП. Обухватит ћемо их све, тако да можете одлучити који је најједноставнији.

 1. Поставите веће ограничење величине датотеке за учитавање у датотеци са вашим функцијама

Датотека фунцтион.пхп је у основи тема која има сличну структуру као додатак. Ову датотеку можете отворити на предњој и админ страници и садржи функције које дефинишу филтере, класе и радње које ваши предлошци користе у оквиру ВордПресс теме.

Ако не постоји датотека фунцтион.пхп, само креирајте текстуалну датотеку, именовајте је фунцтион.пхп и копирајте је у именик теме. Да бисте повећали ограничење величине датотеке, копирајте доњи код у датотеку фунцтион.пхп ваше ВордПресс теме:

@ини_сет (‘уплоад_мак_сизе’, ‘128М’);

@ини_сет (‘пост_мак_сизе’, ‘128М’);

@ини_сет (‘мак_екецутион_тиме’, ‘500’)

То се може учинити и помоћу додатка специфичног за локацију који вам омогућава да додате линије кода на своју ВордПресс локацију ради прилагођавања, без зависности од ваше тренутне теме.

128М које видите на пост_мак_сизе и уплоад_мак_сизе тачно је ограничење величине за датотеке које можете отпремити. Ова вредност је заиста произвољна, можете је поставити на било који жељени број све док је већа од датотеке коју желите додати. Мак_екецутион_тиме је оно што одређује колико ће дуго чекати да се уплоад заврши пре него што заустави процес. Такође можете да повећате ову вредност само да бисте били сигурни да датотека има довољно времена за пренос на сервер.

Али имајте на уму да ова метода не успева увек, постоје неке ВордПресс веб локације на којима неће радити ништа. У том случају покушајте следећи метод заснован на .хтаццесс датотеци.

 1. Поставите веће ограничење величине датотеке за учитавање у .хтаццесс датотеци

Датотека .хтаццесс је друго место где можете да конфигуришете сервер свог вебсајта. Редови кода који напишете постоје строга правила која сервер мора поштовати.

Ако желите да исправите грешку на овај начин, отворите .хтаццесс датотеку у коренској мапи ваше ВордПресс веб локације и копирајте доњи код на следећи начин:

пхп_валуе уплоад_мак_филесизе 128М

пхп_валуе пост_мак_сизе 128М

пхп_валуе мак_екецутион_тиме 500

пхп_валуе мак_инпут_тиме 500

Помоћу ових наредби .хтаццесс датотека комуницира са сервером ради подешавања величине и времена извршења даних вредности. Пре него што било шта промените у .хтаццесс датотеци, добра је идеја да направите резервну копију. Ако мало забрљате код, цела веб локација може се срушити.

Имајте на уму да за веб локације које раде на дељеном плану веб хостинга ова метода дефинитивно неће функционисати. У овом случају је најбоља опција контактирати свог добављача веб хостинга преко њихове корисничке подршке. Тада ће једноставно отворити .хтаццесс датотеку и променити ограничење.

 1. Пошаљите и инсталирајте било шта са ФТП-а

Можете наићи на грешку 413 „Рекуест Ентити тоо Ларге“ приликом преношења једне датотеке. У овом случају, вероватно, најједноставније решење је ручно учитавање датотеке преко ФТП-а. За оне који нису упознати са ФТП-ом, то је скраћеница од термина Филе Трансфер Протоцол. Ако желите да пренесете датотеке са једног рачунара на други на Вебу, можете да користите овај интернетски протокол.

Ово је корисно када желите да инсталирате ВордПресс на своју веб локацију. Прво вам је потребан ФТП да бисте могли да пренесете датотеке ЦМС-а са рачунара на сервер. Интерфејс који поједностављује ове задатке је ФТП клијент, софтвер који треба да инсталирате на рачунар. Када се покрене, размена датотека између рачунара и сервера може почети. Популарни ФТП софтвер који је такође и корисник су ВС_ФТП и Филезилла.

Ако знате како користити ФТП, можете ријешити пуно проблема. Када инсталирате нове додатке или промените нешто у датотеци фунцтион.пхп, то понекад може довести до рушења сервера. То се може догодити или зато што додатак није компатибилан или је неко забрљао код. У тим случајевима до сервера можете доћи преко ФТП клијента и ријешити се датотека које су проузроковале квар.

Учитајте своје ВордПресс датотеке ручно помоћу ФТП-а

Преношење датотека на вашу ВордПресс веб локацију помоћу ФТП клијента заправо је једноставан задатак. Треба само да преузмете и инсталирате клијент на свој рачунар и он ће успоставити везу између веб локације и рачунара.

Објаснићемо вам како трансфер датотека функционише са Филезилла-ом и када једном схватите поступак, лако ће се користити и други софтвер. Можете бесплатно преузети и инсталирати Филезилла, а ради и на Линуку, Мац-у и Виндовс-у.

Прво, ФТП клијент можете покренути само ако упишете своје ФТП акредитиве. Ово је неопходно ако се желите повезати са својом веб страницом и добити приступ датотекама. Када се претплатите на план веб хостинга, провајдер обично шаље ове акредитиве за е-пошту или их једноставно укључује у административни интерфејс цПанел..

Ако имате корисничко име и лозинку, покрените Филезилла и кликните на „Датотека“, а затим на „Менаџер сајтова“. Појавиће се прозор и тамо можете отићи на „Нова веб локација“. Под „Моје веб локације“ на листи под називом „Моја веб локација“ појавиће се ново име и тамо можете променити име. Са десне стране се налазе поља у која можете додати информације о својој веб локацији.

У поље „Домаћин“ откуцајте име вашег домена, а затим на падајућем изборнику одаберите „Врста пријаве: Нормално“ и спремни сте за повезивање. Ако су информације тачне, Филезилла ће успоставити везу и сачувати све за следећу пријаву тако да не морате поново да уносите податке.

Сваки пут када Филезилла примети да желите да се повежете са новог рачунара, појавиће се прозор „Непознат сертификат“. Да бисте наставили везу и натерали софтвер да верује у сертификат, потврдите избор у пољу за потврду „Увек веруј уверење за будуће сесије“ и наставите. Након тога моћи ћете да видите све датотеке које се налазе на вашој веб локацији. „Локална веб локација“ је ваш рачунар, док се под „Удаљена веб локација“ налазе датотеке ваше веб локације.

Да бисте отпремили датотеке на своју веб локацију, само десним тастером миша кликните жељену датотеку и кликните „Отпреми“.

Инсталирајте било који ВордПресс додатак преко ФТП-а

Као што смо раније поменули, грешка 413 „Рекуест Ентити тоо Ларге“ може се појавити у случајевима када је додатак који покушавате да додате превелик и прелази ограничења ваше веб локације. Срећом, постоји начин да ручно инсталирате ВордПресс додатке. Како можете да отпремите било коју датотеку на своју веб локацију користећи ФТП клијент, то такође значи да можете да отпремите и датотеке свог додатка.

Започните преузимањем изворне датотеке додатка који желите да користите на вашој веб локацији. Ово је увек .зип датотека коју је потребно издвојити на рачунару пре него што можете да урадите било шта друго. Када то учините, појавиће се фасцикла са истим именом и то је оно што је потребно да пошаљете преко ФТП клијента.

Имајте на уму да ВордПресс има строгу структуру датотека. Више пута морате знати тачно да отпремите одређену датотеку на своју веб локацију. У нашем примеру нови додатак увек треба да се учитава у / вп-цонтент / плугинс / мапу сваке ВордПресс веб локације, иначе неће радити.

Дакле, ево шта треба да урадите ако желите да ручно инсталирате додатак на своју ВордПресс локацију. Покрените ФТП клијент и пријавите се са својим корисничким именом и лозинком. Када се успостави веза са вашом веб страницом, пронађите / вп-цонтент / плугинс / фолдер на „Удаљеној веб локацији“. Овде треба да додате додатак са рачунара – онај који сте претходно извадили.

Пренос је завршен, али додатак још не ради. Пријавите се у ВордПресс административну област своје веб локације и идите на „Додаци“. Тамо можете пронаћи име новог додатка и он се може активирати у било које време.

Инсталирајте своје ВордПресс теме путем ФТП-а

Инсталирање нових тема за ВордПресс још је један начин да налетите на грешку 413 „Рекуест Ентити тоо Ларге“. Ако је тема већа од уобичајене, такође може премашити ограничења за пренос вашег сервера. Срећом, теме ВордПресс-а могу се учитати и ручно. Може се обавити потпуно истим поступком као када инсталирате додатак или пребаците било који медиј преко ФТП клијента.

Једина разлика биће путања датотеке до које треба копирати тему. Након што сте покренули ФТП клијент, повежите се са веб страницом ВордПресс тако што ћете уписати корисничко име и лозинку. Након што се управитељ датотека покрене, пронађите / вп-цонтент / тхемес / путању на страни “Удаљена веб локација” интерфејса.

Како су теме доступне и у .зип датотекама, прво их морате издвојити на рачунар. Затим пронађите извучену датотеку у клијенту, а затим кликните десним тастером миша и „Пошаљите“ је у / вп-цонтент / тхемес / директоријум. Следећи корак је пријављивање на ВордПресс административни панел на вашој веб локацији и проверите да ли ћете пронаћи нову тему у „Изгледу“ > Мени „Теме“. Ако се правилно одради, тема ће бити наведена тамо и можете је активирати једним кликом.

Ово су главне методе помоћу којих можете играти око 413 поруке о грешци „Рекуест Ентити тоо Ларге“. Понекад прве две методе могу одмах решити проблем, али ако сте искуснији са коришћењем ФТП-а на веб локацијама, требаће вам само неколико минута да пренесете нове датотеке било које величине на своју веб локацију.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map