Ситејет вс ВордПресс – шта је најбоље за изградњу ваше веб странице?

вордпресс вс вс ситејет


Ако тражите начин да дизајнирате нову веб локацију, постоји пуно могућности са којима бисте могли да се решите. На пример, можете га шифровати сами (или унајмити некога) користећи ХТМЛ и ЦСС или га креирати помоћу платформе за изградњу веб локације као што су Вик или Ситејет; друга могућност би била да сами направите веб локацију и користите је ВордПресс платформа за изградњу.

Као што вероватно већ знате, у овом чланку ћемо погледати две горе наведене методе: алат за изградњу сајта Ситејет и систем за управљање садржајем ВордПресс (ЦМС). Ово су лако 2 најпопуларније методе које користе савремене веб странице.

Више од 25% свих веб локација на мрежи данас покреће ВордПресс. И помислите да данас постоји буквално милион веб локација. Поента је у томе што је ВордПресс широко коришћена платформа свих типова људи за све типове веб локација.

Али шта је са Ситејетом? Ово је услуга која има за циљ да преузме ВордПресс као један од најпопуларнијих алата за управљање веб локацијама икада креиран. То није мали циљ који треба постићи. Међутим, услуга брзо постаје све популарнија због своје једноставности и модерних функција. Дакле, достојан је такмичар.

О чему ћемо разговарати у случају обе платформе? Прво што ћемо покрити је функционалност. Након тога ћемо погледати и љубазност корисника, а као последњи аспект поменућемо и цене. Улазимо!

Почећу од ВордПресс-а:

ВордПресс – функционалност

Када говоримо о функционалности, морамо поменути које су ствари које можете постићи помоћу платформе. У случају ВордПресс-а, можемо га сумирати користећи само једну реч: све. Не правим ВордПресс да изгледа превише добро. Заиста можете урадити готово све што је везано за било коју врсту веб странице.

Доста тога је због мноштва тема доступних за употребу у одељку ВордПресс предлошка. Можете изабрати између хиљада бесплатних и премиум тема по вашој жељи.

Најбоља ствар код скоро свих њих је чињеница да реагују. Дакле, не треба вам сметати да ваша веб локација изгледа добро на свим уређајима. Ово је стандард који долази са коришћењем ВордПресс-а.

Када инсталирате нову тему, поступак је неприметно брз и једноставан. Све што требате учинити је да кликнете на одељак теме, изаберете одговарајућег за ваше потребе и кликните на инсталацију. Ако желите, можете чак и прегледати како ће изгледати ваша веб локација, тако да не губите време на прилагођавање шаблона који на крају не би успео..

Друга важна карактеристика која долази са коришћењем ВордПресс-а је огромна количина унапред уграђених додатака. У основи, то су мали програми креирани да се брину о одређеним задацима које би веб локација могла требати.

На пример, постоје додаци за управљање е-поштом, продајом (сајтови за е-трговину), обрасци за пријаву, СЕО, писање, обрада видео и слика и многи други.

Иако имате додатке, морате имати на уму једну ствар: морате инсталирати само оне које су потребне да би веб локација правилно функционисала. Ако инсталирате превише њих, они би могли знатно успорити вашу веб локацију. Дакле, узмите то у обзир приликом прављења веб локације са ВордПрессом.

Ситејет – функционалност

ситејет-функције

Функције Ситејет-а & Функционалност

Сада, разговарајмо и мало о Ситејету у вези са функционалношћу. За почетак, треба истакнути да је Ситејет ВИСИВИГ ЦМС. Шта ово значи?

Скраћеница значи „Оно што видите је оно што добијете“. Идеја је прилично неразумљива: цео процес израде веб локација одвија се уживо. Свака промена или модификација могу се видети директно у прегледачу. То може учинити да цијели процес прође брже и ефикасније.

Као и ВордПресс, Ситејет такође долази са многим унапред изграђеним предлошцима, који се лако инсталирају и мењају по вољи. Добра вест је да сви реагују. Заправо, ова карактеристика ових дана постаје све више и више стандард. Али ипак, то је добродошао додатак у пакету.

Ситејет вам такође омогућава да у потпуности прилагодите изворни код иза веб локације. Тачније, можете променити или додати нови ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт код на своју веб локацију. То омогућава знатно бољу персонализацију, јер можете креирати елементе искључиво специфичне за вашу веб локацију која се користи.

Постоји врло занимљива и модерна карактеристика уграђена у Ситејет: она се зове Детекција корпоративног идентитета. Шта је ово тачније? Ако већ имате компанију, можете да пошаљете њен лого на свој Ситејет налог. Када то завршите, можете се одлучити да аутоматски прилагодите дизајн веб локације након логотипа који сте претходно поставили.

Једноставно речено, сав ваш корпоративни идентитет (који укључује вашу веб локацију) биће прилагођен вашем главном логотипу. Колико је то феноменално? Имат ћете свој властити бренд за само један тренутак!

ВордПресс – Лакоћа за кориснике

Сада је време да разговарамо о још једном аспекту за обе платформе: љубазности према кориснику. Или другим речима: колико је лако користити платформу.

То је заправо веома важан аспект. Уосталом, коришћење алата за прављење веб локација значи да не би требало да поседујете превише техничког знања. То је један од главних разлога што су уопште настали градитељи сајтова; па су чак и не-технички људи могли да дизајнирају и развију сопствену веб страницу без потребе за кодирањем.

Па, шта можемо рећи о ВордПрессу? Једном када решите штампу, прилично је једноставно и једноставно одржавати веб локацију у форми. Наравно, треба мало времена да се упознају сва улазна и излаза, али потпуно је вредно вашег времена.

ВордПресс је сложена платформа која подржава све врсте веб локација, а не само блогове. Али и поред тога, релативно брзо можете научити све о његовом функционисању.

Кажем релативно брзо, јер када имате на располагању толико могућности и опција, може вам бити потребно мало времена да се навикнете. На пример, ево неких функција доступних само на главној траци менија (са леве стране): главна надзорна табла, постови, странице, медији (слике, видео, аудио), коментари, изглед, додаци, алати и подешавања. Наравно, све ове опције имају и друга својства.

Ситејет – прилагођеност корисницима

Када причамо о једноставности коришћења, Ситејет је топ платформа на листи. Горе сам напоменуо да је ВордПресс прилично лако научити и савладати, али Ситејет је још лакши. Све карактеристике и алати за грађење створени су са једноставношћу на уму.

На пример, уређивач се користи као алат за превлачење и пуштање за прављење ваше веб локације. Можете бирати између десетака унапред створених елемената који су спремни за употребу. Наравно, можете их додатно прилагодити, ако је то оно што желите.

Али, ако је шаблон из њихове продавнице оно што желите, ваш посао постаје још лакши. Само одаберите онај који вам одговара и активирајте га на својој веб локацији. Било која тема је отворена за модификације. Дакле, ако је нечему потребна додатна персонализација, то се такође лако рукује помоћу функције превлачења и испуштања, од раније.

Све у уређивачу је јасно обележено и његова сврха је истакнута, тако да ћете без већих потешкоћа знати како се крећете у платформи.

Сада је време да разговарамо о ценама за обе ове платформе за прављење веб локација:

ВордПресс – Цене

Ова платформа је потпуно бесплатна за коришћење. Прочитали сте то право. Ако преузмете ВордПресс са ВордПресс.орг, можете га користити потпуно бесплатно. Уосталом, то је алат отвореног кода, што значи да га можете слободно користити и модификовати како год желите.

Једина услуга коју морате платити је веб хостинг који сваки веб локација мора да има како би био на мрежи на мрежи. Топло препоручујем ХостГатор, за изградњу и хостинг веб страница ВордПресс.

Ситејет – Цене

ситејет-прице

Ситејет цене

Иако већина произвођача веб сајтова нуди бесплатан план, Ситејет нема на располагању бесплатан план. Најбољи и најприхватљивији за некога без компаније је први план који се зове Профессионал.

Овај кошта 7 УСД месечно или 5 УСД месечно ако плаћате унапред годину дана. Свака функција коју Ситејет ставља на располагање је укључена у овај пакет + хостинг за 1 веб локацију бесплатно.

Ако желите да бесплатно користите платформу за пројекат веб локације, онда је ВордПресс онај за вас. Али чак и тако, и даље морате да платите веб хостинг који за нове веб странице (са дељеним хостингом) кошта између 3 – 10 долара месечно. Као што је већ споменуто, за ВордПресс веб странице препоручујем ХостГатор, који почиње од 2,75 УСД мјесечно.

Дакле, у погледу цена, на крају бисте потрошили готово исти износ за оба алата. Једина разлика је у томе што тај новац плаћате различитим компанијама.

Закључак

Све у свему, и ВордПресс и Ситејет врхунски су градитељи сајтова. Бирање једне преко друге, заиста зависи од ваших личних потреба и склоности.

Са ВордПрессом имате сложен ЦМС који можете користити за управљање веб локацијама, када је Ситејет више градитељ веб локација са повлачењем и испуштањем, који има невероватне уграђене функције, али сте ограничени у поређењу са ВордПрессом.

Ако их мудро користите, било који од њих могао би учинити да ваш веб сајт постане сопствени бренд. Ваш избор заиста зависи од ваших потреба. Препоручујем ВордПресс за веб локације блога и Ситејет за веб сајтове малих компанија. Ако своју веб локацију покренете на ВордПрессу, стално ћете морати да пазите на ажурирања и безбедност. Са Ситејетом се не морате бринути због свих ових ствари.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map