Угаона у односу на полимер – Које су разлике?

угаони вс полимер


Пошто је ово чланак у коме упоређујемо предности употребе и угловног и полимера, прво бисмо требали освежити шта је то оквир и зашто бисте га требали користити. Угаони и полимерни су оквири ЈаваСцрипт.

Али шта је оквир уопште? Једноставно речено, оквир је радно окружење. Можете користити оквир за развој веб апликације или нешто друго, зависно од ваше стручности. Али најважније, оквир вам омогућава да организујете код на начин који одговара потребама вашег пројекта.

Оквири се могу поделити у 2 категорије:

 1. Оквири који се више користе као библиотека. Они вам пружају већи ниво слободе у прилагођавању начина рада и на тај начин персонализованији развојни процес.
 2. Традиционални оквири. Другим речима, ово је врста оквира који има свој начин да се нешто постигне. Потребно је да научите синтаксу како бисте га правилно користили и морате да знате основне концепте на којима је изграђен оквир. Неће вам дати исти ниво слободе у дизајнирању апликације, али ако одаберете праву, заиста ће вам помоћи да посао брже и ефикасније обавите..

Питање је: Зашто бисте користили оквир? Уосталом, ако развијете ЈаваСцрипт апликацију, сав код можете написати користећи обичан стари ЈС, без потребе за оквиром. Могло би да постоји много разлога за коришћење једног, али даћу вам само 2 која задовољавају већину програмера:

 • Структура кода. Као веб програмер, волите ли код који није добро структуриран? Наравно да не. Да бисте били много бољи у ономе што радите, у овом случају развијате веб апликације, морате да организујете свој код тако да га може разумети било који други програмер. Ако одлучите да користите оквир (за апликације којима је потребан), ваш рад ће боље разумети ваши колеге програмери. Ових дана огроман део свих веб локација увелико се ослања на ЈС код, посебно на страни клијента. Уместо да користите дуге редове ЈС кода, свој рад можете боље организовати користећи ЈС оквир и због тога постати продуктивнији.
 • Када завршите нови пројекат, апликација мора бити тестирана пре него што је пустите за широку употребу. Али како оквир улази у овај аспект? Па, размисли о томе. Због чињенице да оквир структурира ваш код на кориснији начин, тестирање апликације је такође много једноставније. Ако нешто треба променити, то можете учинити брже и ефикасније због добро организованог изворног кода.

Сада када смо освежили шта је оквир, како се користи и зашто бисте га користили, идемо даље и разговарајмо о угаоном и полимерном и који је најбоље користити у вашем случају. Почећемо са Угластим:

Угаона

Угаона је оквир ЈС, као што вероватно већ знате. Гоогле је први пут објавио 2012. године и креирали су га са концептом Модел-Виев-Цонтроллер (МВЦ укратко). Главни фокус компаније Ангулар је помоћ програмеру да створи веома богате и сложене апликације на једној страници. Нешто што кориснику помаже да то постигне, је могућност креирања прилагођених ХТМЛ ознака помоћу оквира. Ову је функцију први пут увео Ангулар 2012. То се ради кодирањем одговарајуће директиве коју ће Ангулар касније обрадити и претворити у прилагођену ХТМЛ ознаку. Наравно, да би се то догодило морате сами да напишете код за ознаку, јер је то прилагођена функција.

Које су неке од предности коришћења Ангулар-а? (касније ћемо их такође покрити за полимер)

 1. Први позитиван тренутак који ћу споменути је чињеница да се Ангулар може користити за креирање апликација за све типове платформе. Тако је! Оквир можете да користите и за креирање апликација за ИОС, Андроид и Веб. Све то упаковано у само 1 алат. Ако тражите оквир који ће вам омогућити касније да проширите свој радни домен, Ангулар би могао бити ваш најбољи избор.
 2. Други про који долази са коришћењем Ангулар-а је могућност тестирања. Већ сам укратко напоменуо зашто је важно тестирати апликацију пре него што је пустите у јавност. Ангулар је важан играч на овом пољу. Оквир је развијен како би програмер могао да тестира апликацију и коришћењем јединице тестирања и тестирања од почетка до краја.
 3. Будући да је Ангулар био присутан већ дуже време, на мрежи можете пронаћи много функција и алата који вам помажу да максимално искористите оквир без икаквог тренутка. Не треба пуно подешавања пре употребе. Ово је заиста добро јер ћете имати више времена да се навикнете на његово коришћење.
 4. Подршка од Гоогле-а. Ако покушавате да пронађете оквир ЈС-а који редовно ажурира и подржава озбиљна компанија, онда је Ангулар добар кандидат. Пошто је Гоогле тај који је креирао овај алат, можете очекивати велику подршку програмера иза њега. Ова чињеница чини сигурном опкладу за оне који траже оквир који ће радити у блиској будућности.
 5. Заједница. Ово може звучати као општи бонус који долази са било којим алатом. Али то није случај Многи интернетски алати немају заједницу иза себе, чак и ако их има, то није од велике користи за просечног корисника. Угаони је бољи у овој области. Има активну заједницу од које лако можете имати користи. Ако наиђете на проблем који треба решити, постоји велика вероватноћа да је неко други то већ открио. Морате само пронаћи свој одговор. Ако се нико није бавио вашим одређеним проблемом, само их обавестите на форуму заједнице. Скоро ћете добити решење.

Сад кад смо покренули неке од предности коришћења Ангулар-а, постоје ли неки недостаци тога?

Оно што је прилично важно је чињеница да учење оквира није баш лако. Ако већ добро познајете ЈС, постаће вам лакше. Али треба вам доста времена да се науче све почетне и вањске стране оквира, јер је прилично сложен. Осим овога, нема много више минуса када се користи.

Полимер

Полимер је ЈС оквир који делује више као библиотека него као класични оквир. Ово је алат отвореног кода који значи да имате потпуни приступ целокупном изворном коду иза оквира. Због тога вам Полимер даје више слободе у организацији радног окружења онолико колико желите. Библиотеку су развили Гоогле програмери, али свако може да допринесе пројекту на ГитХуб-у.

Постоје ли неке предности за коришћење полимера преко углова? Испод су наведени неки од њих:

 • Потребан је само један ХТМЛ фајл да би програмер могао да креира нове прилагођене елементе користећи Полимер. Ово је много интуитивније од угла. То је зато што вам није потребно отварање неколико датотека да бисте могли да разумете компоненту коју управо креирате.
 • Ако правите нову апликацију или потпуно нову веб локацију, у неком тренутку морате да уврстите неки стилинг како би изгледао добро за будућег корисника. У овој области полимер се заиста одликује. Полимер подржава ЦСС променљиве и прилагођене ЦСС микин декларације, што процес стилинга чини много свестранијим. На овај начин можете користити модерне функције које је ЦСС3 увео.
 • Могло би бити случајева када пројекту треба подршка и других библиотека или оквира, а не само оне главне коју користите. Ако је то случај, полимер може бити од велике помоћи у овом подручју. Пошто нема додатног слоја, можете лако да делите податке између њега и других апликација других произвођача, које су потребне за развој апликације.
 • Навикавање на оквир. Када почнете да учите нешто ново, ово је изузетно важан део који морате да размислите пре него што ускочите. Ако оквир који одлучите да научите има веома стрму криву учења, можда ће вам требати превише времена да се на то навикнете . Али како Полимер ради у овој области? Можемо са сигурношћу рећи да Полимер има веома детаљну и ажурирану документацију, која садржи много примера који помажу сваком новопридошлом кориснику да брзо научи оквир. Да бисте били способни за употребу овог алата, полимерна документација ће много помоћи. Такође можете погледати заједницу која брзо расте иза овог релативно новог алата за изградњу веба.

Закључак – Који је оквир најбољи?

Ово су само неке од предности, ако се одлучите за полимер преко Ангулар.

Преостало питање је: Који је бољи: Угаони или Полимерни? Одговор је сљедећи: Ако морате развити врло богату и сложену веб апликацију, тада би могло бити боље ако одете са Ангулар (као што смо горе споменули). Али ако сте нови у ЈС оквирима и треба вам онај који је лак за учење и једноставан за употребу, идите са Полимер-ом. То вам може помоћи да направите озбиљне апликације на једноставнији начин.

На крају, избор је ваш. То много зависи од ваших специфичних потреба. Узмите то у обзир при избору између углова и полимера.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map