Зашто не би требало да одаберете бесплатан веб хостинг?

зашто не изаберете бесплатан веб хостинг за своју веб локацију предузећа


Постоји пуно разлога због којих не би требало да одаберете бесплатне пакете за хостинг хостинга за своју веб локацију, као што су ограничен простор на диску, ограничена пропусност, ограничени додатни домени, бесплатно име домена, ограничена резервна копија, ниско трајање гаранције, ограничен број подржаних база података , нема ССЛ приватног цертификата, ниске мере заштите и приватности, нема подршке ИННОДБ базе података, нема ПХП АПЦ кеширања, нема МИСКЛ даљинске везе, нема ФТП приступа путем ССЛ (СФТП), нема ССХ контроле, нема напредних послова црон, ограничени поддомене, паркирани домени , ограничени рачуни е-поште и без СМТП приступа, без одговарајуће подршке, мала брзина мреже, мало РАМ-а и слаб процесор и стари оперативни систем.

Обично је бесплатан веб хостинг довољно добар за личне блогове или разговоре са собама без пуно функција и где се садржај не пише пречесто такође, у овом случају не правите комерцијалне веб странице. Плаћени веб хостинг има неограничене ресурсе, бржи је, сигуран и поуздан и нуди вам на десетине скрипти, ЦМС-а и других ресурса за прављење чак и комерцијалних веб локација.

Ево неколико разлога због којих не би требало да одаберете бесплатан веб хостинг за своју веб локацију:

 1. Ограничени простор на диску представља велики проблем када желите да створите велику интернетску заједницу, па вам треба више од 2 ГБ коју нуди ваша бесплатна компанија за веб хостинг. Можете да користите овај простор за складиштење личних и приватних података истовремено за своју веб страницу и ако направите велику заједницу, мораћете да имате простор за аватаре, слике, потписе, иконе, ХТМЛ, ПХП, ЦСС, јс и видео записе и тако даље. Проблем је, у овом случају, број датотека. Обично нису превелики, али то су хиљаде датотека распоређених у стотинама мапа.
 2. Ограничена пропусност значи ограничен број посетилаца ваше веб странице, обично вам је потребно више од 100 ГБ за популарну веб локацију, а посебно ако желите много клијената, заиста требате да купите премиум / пословни веб хостинг, а други ће добити слична грешка као што је „Прекорачен лимит ширине пропусности. Сервер привремено не може да сервисира ваш захтев због власника веб локације који достиже ограничење пропусне ширине. Покушајте поново касније.” Са плаћеним веб хостингом имате неограничену пропусност тако да клијенти више не примају ову грешку и можете више и више радити на саобраћају веб локације.
 3. Ограничени додатни домени је још један велики проблем, посебно ако желите да створите више пројеката на истом веб домаћину или ако креирате велики пројекат са вишеструким секундарним малим пројектима на различитим доменима. Обично бесплатни веб домаћин нуди само 2 додатна домена, уместо неограничен број додатних домена које добијате на плаћеном веб хостингу. Додати домен кошта око $ 1, а трошкови његове регистрације у зависности од проширења домена.
 4. Бесплатна имена домена нуде се ако купите и платите за годину дана унапред премиум пакет хостинга, тако да можете бесплатно добити .цом, .орг или другу врсту домена. Ова опција није доступна када користите бесплатан веб хостинг. Обично у случају бесплатног веб хостинга користите поддомене унапред дефинисаног и доступног домена.
 5. Ограничени аутоматски бацкуп процеси доступни су месечно на бесплатном веб хостингу, али на премиум хостингу те процесе добијате свакодневно и можете ручно да направите резервну копију кад год желите тако да не изгубите посао и своје податке.
 6. Уживање са ниским гаранцијама доступно је на бесплатном хостингу, али код врхунског га имате 99,999% тако да је ваша веб локација стабилна и неће бити грешака у погледу њене функционалности. Да би задржале своје трошкове, мале компаније које нуде бесплатан хостинг не гарантују добар продужетак.
 7. Ограничени број подржаних база података је сличан проблем са ограниченим бројем подржаних домена додатака. Премиум домаћин нуди неограничене базе података и требало би да знате да сложене веб локације са системима за управљање садржајем требају најмање једну базу података. Чак и ако можете да користите различите табеле за сваки софтвер у једној бази података, можда бисте могли поново размотрити јер ако се било какав проблем појави у бази података, изгубили сте све податке за сав инсталирани софтвер на вашој веб локацији као што су Јоомла, ПрестаСхоп и ВордПресс и тако даље на. Имати више база података за сваки софтвер такође повећава сигурност јер свака база података има своје јединствено име, корисника и лозинку.
 8. Нема ССЛ приватног сертификата и нема подршке ИННОДБ базе података су две посебне карактеристике које нису укључене у бесплатни хост, али имају потребу за платформама за е-трговину као што су ОпенЦарт, ВооЦоммерце и ПрестаСхоп и тако даље. Уз помоћ ове две функције, повећавате сигурност клијента када нешто купи на вашој веб локацији.
 9. На бесплатном веб домаћину нико се не мучи са сигурношћу и приватношћу, тако да можете очекивати стварне проблеме у овим областима, посебно јер ако је ваш домаћин бесплатан, нико не плаћа стручњаке који ће спровести мере заштите и приватности за вас..
 10. Не ПХП АПЦ кеш меморија нуди се у бесплатном хосту, тако да се веће веб локације ПХП датотека не убрзавају, а веб локација уопште не побољшава брзину.
 11. Не МИСКЛ даљинска веза значи да не можете омогућити удаљени приступ серверу базе података од куће или са другог веб сервера.
 12. Нема ФТП приступа путем ССЛ-а (СФТП) и нема ССХ контроле значе да не можете користити Путти за успостављање сигурних веза са веб страницом и учитавање датотека или давање различитих команди.
 13. То што немате приступ креирању напредних црон послова значи да не можете користити сложене скрипте као што су пхпСФП (ПХП Сцхедуле Фацебоок Постс) где је потребно да креирате црон послове како бисте правилно функционисали.
 14. Без неограничених поддомена и без паркираних домена не можете управљати доменом како желите и било да задржите неке пројекте или да развијете или тестирате друге пројекте помоћу поддомена.
 15. Ограничени рачуни е-поште и без СМТП приступа значи да можете послати само неколико е-маилова и не можете правилно управљати својим е-маил налогом. С премиум веб хостингом можете чак слати масовне и заказивати е-пошту како желите.
 16. Нема одговарајуће подршке значи да ако упаднете у проблеме нико не може да помогне ако је једино решење плати некоме да реши проблем. Чак и ако желите само да измените нешто или постоје проблеми са сервером, подршка вам неће пренагло одговорити и бићете у току са својим пројектима.
 17. Мала мрежна брзина, мало РАМ-а и слаб процесор и стари оперативни систем хардверски су проблеми бесплатног веб хостинга и заиста бисте требали купити премиум онај да бисте га побољшали. Ако имате више РАМ-ова, моћнији процесор и ажурирани оперативни систем можете учинити много више него са бесплатним.

Такође прочитајте: Да ли је бесплатни хостинг добар за веб локације предузећа?

Ако желите бити препродавач требало би да купите одговарајући пакет веб хостинга и да не користите бесплатан јер ћете своје ресурсе делити са људима и добићете новац за те ресурсе, тако да уопште не можете да користите бесплатан пакет за хостинг, јер не можете гарантовати квалитет услуге које пружате.

На крају, као што видите, бесплатни веб хостинг има много више недостатака него што бисте га уштедили на веб хостингу. Уместо да користим бесплатан хостинг рачун, топло предлажем да набавите јефтин план хостинга. Ево 3 поуздане и нискобуџетне хостинг компаније које можете изабрати:

Компанија
Промо цена

1најбољи хостинг за више домена$ 1,99 / месец
2најбољи хостинг више домена$ 3,95 / месечно
3најбољи јефтини хостинг за више веб локација$ 3,49 / месец

Горе наведени хостинг планови такође укључују бесплатно име домена, неограничен простор на диску и месечну пропусност, пуно бесплатних маркетиншких кредита и друге сјајне функције.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map