Знакови који потврђују да треба да промените хостинг провајдера

када треба променити веб хостинг провајдера


Веб хостинг је основа сваке веб странице. Као иу случају грађевине, ако темељ није добар, зграда ће се срушити пре или касније. То може бити тачно и у случају веб локација. Ако добављач веб хостинга са којим гостујете не може да пружи поуздану услугу и подршку, веб локација ће много претрпети.

У овом чланку открићу вам најчешће знакове који ће вас обавестити да је време да се пребаците на другог, бољег хостинг провајдера. Имајте на уму да промена компаније неће бити потребно да се ослободите проблема које тренутно имате на веб локацији, и даље ћете морати да пронађете поузданог хостинг провајдера који ће умањити негативне ефекте који могу настати.

Грозан купац и техничка подршка

ужасна подршка за веб хостинг

Најчешћи проблем хостинг компанија је подршка. Због велике количине захтева за помоћ и необучене или смањене личне подршке могу значајно успорити брзину одговарања на клијенте и решавање проблема.

Мислим да је нормално ако се не јаве одмах на сваки телефонски позив. Али колико дуго требате чекати? Да ли бисте сачекали један сат да га контактирате са неким? Шта је са добијањем одговора на вашу е-пошту? Из мог искуства не би требало трајати више од 30 минута да добијете било какав одговор на е-пошту, чак и ако су изузетно заузети. Ако морате чекати сатима или данима, то је ужасно.

Непоуздана услуга са врло дугим станкама

Вероватно само хостинг у облаку може дати 100% продужену гаранцију, али увек постоји шанса да имате неки проблем. Ако користите дељени хостинг, могућност прекида рада је већа. Али колико често ваша веб локација не може бити доступна и колико дуго још увек одговара нормалним стандардима?

Осим чињенице да су ваши клијенти фрустрирајући јер не могу приступити вашој веб локацији и користити вашу услугу или купити ваше производе, непоуздана услуга може довести и до казне за претраживач. Ако Гоогле посети вашу веб локацију током пробног радног времена, видеће је као празну страницу и више неће давати толико значаја и притискаће је у резултатима претраге.

Небезбедно окружење сервера и хаковање веб локација

сигурност веб хостинга

О, не! Ваша веб локација поново је хакована, администраторска лозинка се ресетује, а на сајту се приказује нежељени и неповезани садржај. Да ли се ово први пут догодило? Ако је то случај, вероватно постоји рањивост кода на вашој веб локацији која омогућава хакерима да уђу у вашу базу података или да измене датотеке. Проналажењем и решавањем проблема треба да га учини сигурним. Шта ако се сервер поквари и не можете ништа да учините? Шта ако се овај проблем настави, а компанија за хостинг не може да реши проблем? Пронађите хостинг компанију која може да осигура њихову мрежу и они ће моћи да реше проблеме.

Успорите веб странице и грешке у вези са временским ограничењима

Недавно направљено истраживање показује да су корисници интернета врло нестрпљиви и када претражују и траже информације, одговоре желе одмах. Више од 65% корисника интернета напустиће веб странице које се споро учитавају. Спор сервер може проузроковати огроман пад промета на веб локацији и заиста може наштетити вашем послу. Често се дешава да споре везе доведу до грешака у вези и уопште неће учитати вашу веб локацију. Ако се то догађа свакодневно, вероватно ћете морати да пребаците.

Недостају техничке карактеристике потребне за вашу веб локацију

Постављање ВордПресс блога или Јоомла веб странице на дељеном хосту су неке веома стандардне карактеристике. Постоје хостинг провајдери који нуде пуно стандардних функција, али када су у питању неке напредније ствари, они то једноставно не могу урадити, радије немају техничко знање или им окружење сервера не дозвољава да праве промене.

Врло једноставан пример може бити промена дозволе датотеке. Истина је да промена дозволе датотека на 777 може да изазове безбедносне проблеме; међутим постоје додаци и додаци за које је потребна друга конфигурација датотека осим стандардне. В3 кеш неће радити на вашој ВордПресс локацији све док не поставите исправна допуштења за датотеке. Ако је ово ограничење које желите да се решите, потражите нову компанију.

Радикалне промене структуре цена и скривене накнаде

промена цене веб хостинга

Уобичајена је маркетиншка стратегија између веб хостинг компанија да понуди увод, ниску цену за нове купце и вишу стопу за обнављање рачуна. Нема ништа лоше у томе ако информишу клијенте о овој чињеници. Међутим, постоје провајдери веб хостинга који вам неће рећи која је њихова цена обнове, а наплаћиват ће вас без претходне најаве. Увек прочитајте услове пажљиво и ако не пронађете нешто што се односи на обнављање рачуна или нешто сумњиво, избегавајте их.

Скривене накнаде такође могу бити велики проблем и негативан предзнак. Било је случајева да је веб локација била хакована, због недостатка безбедности, али је имала резервну копију и клијент је тражио враћање. Компанија је обновила веб локацију и савршено је функционирала, али су клијента наплатили више него што је коштао стварни план хостинга. Ако се то десило једном, вероватније је да ће се десити изнова и изнова. Зато будите свесни скривених трошкова хостинга.

Нема могућности надоградње на следећи хостинг

Ваша веб локација почиње да расте, ваше предузеће такође расте и од ваше компаније за хостинг одједном вам стиже позив или е-маил обавештење да веб локација користи превише ресурса и морали су да је искључе како би уравнотежили сервер. Шта?! Ако ваша веб локација почне да добија одједном пуно промета, захваљујући вашем СЕО или маркетиншком раду, у случају заједничког хостинга, то би могао бити проблем. Домаћини дељења нису дизајнирани да подносе велику количину саобраћаја у врло кратком периоду и они обично искључују вашу веб локацију. У овом случају ћете морати да надоградите на виртуелни сервер, али шта ако тренутна хостинг компанија не нуди могућност надоградње? Време је за промену веб хостинга.

Тако је и ваш веб хостинг довољно добар?

Ако имате неки од горе наведених знакова, можда би требало да се осврнете и видите шта нуде други пружаоци хостинга. Ако има више знакова са којима треба да се суочите, хитно треба да направите резервну копију веб локација и преселите се. Потребно је напоменути да ниједан од пружатеља услуга хостинга није савршен, увек нешто може поћи по злу и поћи по злу, али важно је како компанија поступа у сваком случају. Ако видите да се они заиста брину за вас, и потрудите се да вам помогну, вероватно бисте им и даље требали да пружите шансу, али опетовано бављење истим проблемима могло би бити врло фрустрирајуће и могао би представљати огроман аларм за добијање новог веб хостинг провајдер.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map