Biedt BlueHost gratis toegang tot webmail? – Waarom zou je het gebruiken?

01.06.2020
Geen categorie 'Biedt BlueHost gratis toegang tot webmail? – Waarom zou je het gebruiken?
0 7 мин.

bluehost webmail


BlueHost is een bekend hostingbedrijf dat verschillende servers aanbiedt, van domeinregistratie via webhostingservice tot e-mailhosting. Als u meer wilt weten over het bedrijf, lees dan onze gedetailleerde BlueHost-recensie, waar u uptime- en prestatiestatistieken, persoonlijke ervaring en meer nuttige informatie over BlueHost vindt.

Vaak komen we dezelfde vraag tegen, dus we wilden dit verduidelijken. Er is ons gevraagd of BlueHost webmailtoegang biedt. Kortom, ja! BlueHost biedt via hun platform wel toegang tot webmail.

Wat is webmail en waarom zou u deze moeten gebruiken??

BlueHost biedt een enorm aantal functies aan zijn klanten, waaronder toegang tot webmail. Webmail is een webgebaseerde e-mailoplossing waarmee de gebruiker via een webbrowser toegang heeft tot het e-mailaccount.

In de meeste gevallen kiezen mensen ervoor om e-mails te verzenden en te ontvangen met een e-mailclient zoals Microsoft Outlook, Thunderbird, Opera Mail of andere. Om een ​​e-mailaccount met uw favoriete e-mailclient in te stellen, is een lange en vervelende taak. Als u meerdere apparaten voor uw werk gebruikt en op elk apparaat toegang tot uw e-mail wilt hebben, moet u de e-mailclient installeren en e-mail op elk apparaat instellen. De webmailtoepassing bespaart u alleen al het gedoe en geeft u direct toegang tot uw e-mails.

Met BlueHost-webmail kunt u dezelfde taken uitvoeren als met elke e-mailclient. Het enige verschil is dat u e-mail kunt lezen en schrijven vanuit uw webbrowser. Je moet ook je e-mailadres en wachtwoord onthouden om in te loggen vanuit FireFox, Chrome, Opera of je favoriete browser.

Dus als u onderweg toegang tot uw e-mails wilt hebben, is webmail zeker een goede oplossing om e-mails veilig te lezen en te verzenden.

Beschikbare webmailclients bij BlueHost

Wanneer u voor het eerst BlueHost-webmailtoepassing opent, wordt u gevraagd om een ​​webmailclient te kiezen. Je kunt kiezen uit Rond Vierkant, Horde of SquirelMail. U kunt elke keer dat u inlogt op uw account een andere webmailclient kiezen, of u kunt kiezen voor de autoload-functie als u al een favoriet heeft.

 • Rond Vierkant: is de meest populaire webmailclient die wordt gebruikt door BlueHost-clients en heeft hetzelfde uiterlijk en gevoel als elke andere e-mailtoepassing, met het verschil dat in uw webbrowser wordt uitgevoerd. U kunt het adresboek importeren en beheren en u kunt ook mappen ordenen. E-mail schrijven is eenvoudig met de rich text html-componist en spellingcontrole. U kunt vooraf ingestelde e-mailreacties instellen om nog meer tijd te besparen.
 • Horde: is de complete oplossing voor het beheren van e-mails, agenda’s, notities en taken. Het belangrijkste kenmerk is echter de samenwerkingsapp. Hierdoor kun je kalenders, aantekeningen en taken delen met je hogescholen, die zeker ook Horde moeten gebruiken.
 • SquirelMail: is de eenvoudigste webmailclient die u zult vinden. In tegenstelling tot Roundcube of Horde heeft deze e-mailclient minder functies. Wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke interface en biedt meer aanpassingsmogelijkheden dan andere twee.

Lees ook: Moet u Gmail voor bedrijven gebruiken?

Toegang krijgen tot BlueHost Webmail?

bluehost webmail toegang

U hoeft niets in te stellen omdat webmail allemaal online is. Je hebt er op drie verschillende manieren toegang toe:

 • Optie 1: ga met een willekeurige webbrowser naar bluehost.com/webmail, typ uw e-mailadres en wachtwoord en klik op Aanmelden.
 • Optie 2: log in op uw configuratiescherm op my.bluehost.com en klik op Hosting > E-mailmenu. Zoek het e-mailadres dat u wilt openen en klik op Inbox weergeven. Dit gaat naar de inlogpagina, waar u uw e-mailadres en wachtwoord moet typen.
 • Optie 3: u kunt een aangepast subdomein voor uw hoofddomein instellen dat doorverwijst naar de webmailclient. Om dit te doen, moet u eerst inloggen op uw e-mail met behulp van een van de bovengenoemde methoden en de URL vanuit de browser kopiëren. In het configuratiescherm moet u een subdomein instellen, zoals mymail.uwdomein.com, en dit omleiden naar de URL die u zojuist hebt gekopieerd. De volgende keer dat u het subdomein opent, gaat u rechtstreeks naar de inlogpagina voor e-mail.

IMAP of POP3 – Welk protocol moet u kiezen?

Webmail gebruiken is een geweldige optie om overal toegang tot uw e-mails te krijgen; maar misschien wilt u ook een e-mailclient op uw hoofdcomputer, die u het meest gebruikt voor uw werk. Als u uw e-mail naar Thunderbird of een andere e-mailclient wilt instellen, moet u een protocol kiezen.

Wanneer u een e-mail verzendt, wordt het bericht opgeslagen op een e-mailserver. U kunt de e-mailtoepassing instellen om e-mail op te halen van de e-mailservers met behulp van twee verschillende protocollen: POP3 of IMAP. Dit veroorzaakt veel verwarring bij gebruikers, vooral omdat ze niet kunnen beslissen welk protocol ze moeten gebruiken.

 • IMAP: met deze instelling heeft u toegang tot uw e-mail op meerdere apparaten. Meerdere gebruikers hebben ook toegang tot hetzelfde e-mailaccount. Dus als iemand de e-mail leest, beantwoordt, doorstuurt, verwijdert of beheert, worden de wijzigingen opgeslagen op de e-mailserver en worden ze gesynchroniseerd met alle e-mailclients die via IMAP met dit account zijn verbonden.
 • POP3: deze configuratie geeft u toegang tot uw e-mail op slechts één apparaat. De meeste e-mailclients die zijn ingesteld met POP3, verwijderen berichten van de server en worden alleen opgeslagen op het apparaat waarop uw e-mailclient is geïnstalleerd. U mag dit protocol niet gebruiken als u een opgeslagen kopie op de e-mailserver wilt hebben, waar u toegang heeft tot uw e-mails wanneer u die nodig heeft.

Potentiële problemen met e-mailclient of webmail

BlueHost is een betrouwbare hostingprovider en meestal werkt alles perfect. Door technische problemen is het echter mogelijk dat u geen e-mail kunt verzenden of ontvangen van zowel e-mailclient als webmail. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

 • Maximale e-mailnummers per uur: standaard beperkt BlueHost elke klant tot het verzenden van een maximum van 150 e-mail per uur. In de dagelijkse situatie, bij het verzenden van zakelijke e-mails, is dit nummer geen probleem. Maar als u een e-mail naar uw e-maillijst stuurt, die meer dan 150 ontvangers bevat, krijgt u van het systeem een ​​melding dat u het maximale aantal e-mails heeft overschreden. Als u meer dan 150 e-mailabonnees heeft, kunt u deze in meerdere lijsten splitsen en de e-mails op verschillende uren inplannen. Doorstuurservers kunnen ook een soortgelijk probleem veroorzaken. Controleer daarom altijd deze twee voordat u contact opneemt met ondersteuning. Als u het aantal e-mails dat u per uur kunt verzenden wilt verhogen, moet u contact opnemen met de ondersteuning en hen vertellen waarom u die limietverhoging nodig heeft.
 • E-mail kan niet worden bezorgd: er kunnen meerdere redenen zijn waarom u deze foutmelding krijgt wanneer u een e-mail probeert te verzenden. Uw webruimte is eerder vol en kan de e-mail niet opslaan op de e-mailserver, of het e-mailadres dat u probeert te verzenden, bestaat niet. In het laatste geval wordt de e-mail teruggestuurd als niet bezorgd.
 • E-mailserver is niet beschikbaar: vanwege technische problemen kunnen verzonden e-mails in de wachtrij worden geplaatst op de mailproxyserver van BlueHost. In dit geval moet u een paar uur wachten voordat de e-mail wordt verzonden, voordat u deze opnieuw probeert te verzenden.

Conclusie

Zoals je je misschien herinnert, biedt BlueHost een feature-rijke service, als het gaat om e-mails. Hun webmailtoepassing maakt het voor iedereen gemakkelijk om hun e-mails overal veilig te openen en te beheren. Als u op zoek bent naar een betrouwbare hosting die een eenvoudig te gebruiken webmail-app biedt, moet BlueHost bovenaan uw lijst staan. Als u klaar bent om BlueHost te kopen, raad ik u aan de beschikbare BlueHost-couponcodes te bekijken om wat geld te besparen op uw aankoop.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector