Hoe start je een WordPress-blog op HostGator?

01.06.2020
Geen categorie 'Hoe start je een WordPress-blog op HostGator?
0 15 мин.


Het maken van uw persoonlijke blog is een geweldige manier om uw passie te delen, en ook een geweldige manier om online geld te verdienen. In dit artikel laten we u zien hoe u uw eigen blog start. Om een ​​blog te starten, moet u zich ook aanmelden bij een betrouwbare webhostingprovider.

De reden waarom het veel gemakkelijker is om een ​​WordPress-blog op te zetten via een hostingprovider, is omdat het slechts een paar minuten van uw tijd kost om in hetzelfde proces een hostingplan, een domeinnaam en een WordPress-blog op te zetten.

Deze keer kiezen we HostGator om je door het hele aanmeldingsproces te leiden. HostGator is momenteel een van de grootste namen in de webhostingindustrie en bedient miljoenen gebruikers met verschillende soorten hostingplannen.

Aangezien een persoonlijke blog niet zoveel bronnen nodig heeft als andere soorten websites, vereist het weinig tot geen investering om een ​​optimaal hostingplan te krijgen. Tijdens het runnen van een blog kun je veel leren tijdens het proces.

Je doet veel ervaring op in zaken als het aantrekken van traffic, het aangaan van waardevolle relaties met andere bloggers, het runnen van een bedrijf en het beheren van websites. Tegenwoordig kan vrijwel iedereen een blog starten zonder iets te weten over het bouwen van websites. Als u uw eigen WordPress-blog met HostGator wilt maken, doorloopt u gewoon deze 7 eenvoudige stappen:

Stap 1 – Kies een hostingprovider

Bezoek eerst de officiële website van HostGator. Zoals we al zeiden, is een van de goedkoopste plannen meer dan genoeg voor je WordPress-blog. Kies Web Hosting uit de beschikbare opties in het menu en het zal u omleiden naar hun gedeelde hostingplannen.

Of klik gewoon op de knop ‘Aan de slag!’ Die u naar dezelfde pagina leidt. Er zijn drie verschillende gedeelde hostingplannen beschikbaar, zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien:

De meest elementaire is het Hatchling-plan, gevolgd door de Baby- en Business-plannen. Als het starten van een online bedrijf niet uw belangrijkste doel is, moet u kiezen tussen de Hatchling- en Baby-plannen.

Uw keuze hangt af van hoeveel domeinnamen u wilt gebruiken. Hoewel u met het Hatchling-abonnement slechts één domein kunt gebruiken, kunt u met het Baby-abonnement onbeperkte domeinen op hetzelfde account gebruiken.

Als je gedachten bruisen van ideeën, wil je misschien meerdere websites tegelijk starten. Ook deze gids kan je daarbij helpen; zorg ervoor dat u het Baby-plan kiest in plaats van Hatchling.

Maar als een WordPress-blog de enige site is die u nu wilt starten, komt u goed met het Hatchling-plan. Als je een complete beginner bent, dan raden we zeker het goedkoopste plan voor je aan. U moet een paar dingen leren voordat u een krachtiger plan kiest. Als je eenmaal hebt besloten welke je wilt kiezen, klik je op de knop ‘Nu aanmelden!’ Direct onder het pakket.

Stap 2 – Voeg uw domeinnaam toe

Nadat u op de knop ‘Nu aanmelden!’ Heeft geklikt, moet u enkele aanmeldingsformulieren invullen. De eerste pagina van de HostGator Order Wizard is een formulier voor het registreren van domeinnamen.

Als je nog geen domein hebt, klik je op de optie ‘Een nieuw domein registreren’ en typ je een pakkend domein erin. Het is de URL die mensen in hun browser moeten invoeren om uw website te vinden.

Probeer iets korts te verzinnen dat gemakkelijk te onthouden is.

Mensen noemen hun websites meestal naar hun naam, hun merk of het type inhoud dat ze willen delen. Kies vervolgens een populaire extensie en het formulier controleert de beschikbaarheid van het domein. De meest populaire is .com en het maakt je domein ook gemakkelijker te onthouden. Het is duidelijk dat twee verschillende website-eigenaren niet dezelfde domeinnaam kunnen gebruiken.

Het is soms moeilijk om een ​​naam te verzinnen die nog niet in gebruik is, dus het kan even duren voordat je de juiste hebt gevonden. Domeinnamen worden jaarlijks gefactureerd en de meeste kosten $ 12,95 per jaar. HostGator voegt deze prijs aan het einde van het proces toe aan de som.

UPDATE: Nu kunt u bij elk nieuw hostingpakket GRATIS een domeinnaam laten registreren door HostGator!

Stap 3 – Kies een hostingpakket

Als u doorgaat naar het volgende formulier, ziet u een aantal vervolgkeuzemenu’s waarin u een HostGator-abonnement en de tijdsperiode van uw abonnement kunt kiezen. U kunt altijd kortingen krijgen door voor een langere periode te kiezen. Het hangt alleen af ​​van hoeveel u vooraf wilt betalen.

De factureringscyclus van 36 maanden is de grootste en krijgt ook de grootste korting. De plannen zijn echter redelijk betaalbaar, zelfs als u zich voor 1 of 2 jaar aanmeldt.

Hoewel in het menu ‘Pakkettype’ het hostingplan wordt weergegeven dat u aanvankelijk standaard hebt gekozen, kunt u altijd overschakelen naar een ander pakket als u van gedachten verandert. Kies het Hatchling-plan als je één blog wilt draaien.

Het kost u slechts $ 48 per jaar als u zich voor 3 jaar abonneert, wat in totaal $ 150 is. Als u kiest voor de optie van 1 jaar, kost het u in plaats daarvan $ 66. De extra’s zijn niet bij de prijs inbegrepen, dus als u domeinprivacy of een nieuwe domeinnaam wilt, moet u deze apart betalen.

Ik raad aan om mijn HostGator-couponpagina te bekijken, omdat je daar echt goede couponcodes kunt vinden, die je kunt gebruiken om nog lagere prijzen te krijgen.

Zoals u kunt zien, zijn er twee extra lege velden voor uw gebruikersnaam en een beveiligingspincode. Met deze gebruikersnaam krijgt u toegang tot het configuratiescherm van uw HostGator-account. Zorg ervoor dat u uw pincode ergens opschrijft of in een document opslaat. Als u uw inloggegevens vergeet, komt deze zeker van pas.

Stap 4 – Persoonlijke informatie voor facturering

Dit is het formulier waar u uw factuurgegevens moet invoeren. Zoals bij de meeste vergelijkbare formulieren online, zijn er tal van lege velden die u moet invullen. In de eerste rij geeft u persoonlijke informatie op, zoals e-mail, naam, bedrijf, telefoon, locatie enzovoort.

In de tweede rij kunt u een betalingsmethode kiezen en vervolgens uw creditcard- of PayPal-gegevens invullen.

Stap 5 – Extra’s aangeboden door HostGator

U kunt kiezen uit tal van extra’s afhankelijk van uw wensen. Deze kunnen bepaalde aspecten van uw website verbeteren. Bovenaan de lijst heb je de mogelijkheid om Domain Privacy Protection te krijgen voor slechts $ 9,95 per jaar.

Dit is zeker een van de handigste functies, omdat het je identiteit op het web helpt beschermen. Uw persoonlijke contactgegevens worden verborgen, zodat niemand ze via uw domein kan controleren.

Zonder domeinbescherming kan in principe iedereen een WHOIS-zoekopdracht uitvoeren op uw domeinnaam die uw persoonlijke gegevens onthult. Er zijn veel websites op het web die WHOIS-lookup als service bieden.

Omdat domeinen altijd zichtbaar zijn, kunnen ze deze naar een van deze websites kopiëren om te controleren wie het specifieke domein heeft geregistreerd. Domain Privacy Protection zorgt ervoor dat deze WHOIS-zoekopdrachten geen informatie over uw identiteit retourneren.

Zonder bescherming kunnen mensen ook uw naam, locatie, e-mailadres en telefoonnummer achterhalen. Dat is veel persoonlijke informatie die u zeker niet met de hele wereld wilt delen. Domain Privacy Protection verandert deze gegevens volledig, zodat geen van hen gerelateerd is aan de eigenaar. Laat ons u een voorbeeld geven:

Zonder Domain Privacy Protection

Met Domain Privacy Protection

 • Domeinbeheer
 • ID # 35595, postbus 24
 • Nobby Beach
 • AU
 • E-mailadres van privacy bescherm bedrijf
 • Telefoonnummer van het bedrijf

De tweede optie op de lijst is Site Backup, die $ 19,95 per jaar kost. Dit zorgt ervoor dat er elke dag een back-up van uw gegevens wordt gemaakt door deze op te slaan in de cloud. De reden waarom we deze ten zeerste aanbevelen, is omdat u op elk moment een onverwacht probleem kunt tegenkomen dat gegevensverlies kan veroorzaken.

Dit kan het gevolg zijn van een ongeluk, maar uw website kan ook worden geïnfecteerd door malware. Zoals het gezegde luidt, is het beter dan genezen. Met regelmatige back-ups kunt u ervoor zorgen dat uw websitegegevens volledig kunnen worden hersteld. De back-upservice wordt geleverd door CodeGuard, een van de krachtigste back-upservicebedrijven op dit moment.

De derde op de lijst is SiteLock, die uw website extra beveiligt en hoge prestaties garandeert. Omdat het slechts $ 1,67 per maand kost, raden we het alleen aan op basis van de lage prijs.

Het beschermt uw site echter inderdaad tegen allerlei soorten malware, terwijl uw websitebezoekers meer dan tevreden zullen zijn met de laadsnelheden van uw pagina. SiteLock scant elke dag uw hele site op schadelijke bedreigingen en voorkomt ook kwaadaardig verkeer. Volgens HostGator blijkt dat als je alle functies die je krijgt met SiteLock samenvat, je voor $ 99 beveiligingssoftware krijgt voor een laag maandelijks bedrag.

En de laatste is Search Engine Visibility, die u kan helpen om snel naar de top van zoekmachinelijsten te gaan voor $ 14,99 per jaar. Met deze tool is het veel gemakkelijker om naar de eerste pagina van Google, Yahoo! of Bing zoeken. Het biedt u niet alleen een overvloed aan SEO-tools die u op uw site kunt gebruiken, maar u krijgt ook een leuk e-boek dat u helpt meer over het onderwerp te leren.

Nu ontkennen we niet dat je al deze functies afzonderlijk kunt krijgen door WordPress-plug-ins te downloaden. Voor elk zijn er talloze alternatieven beschikbaar. U kunt dus gewoon alle extra functies uitgeschakeld laten, WordPress installeren en beginnen met het toevoegen van plug-ins.

Het is slechts een kwestie van voorkeur. We denken nog steeds dat het de beste optie is om al deze services van uw hostingprovider te krijgen. Omdat ze allemaal verbonden zijn met één provider, is het veel gemakkelijker om hulp te krijgen als je vastloopt met een van deze software.

Stap 6 – Controleer uw bestelgegevens

Op dit punt bent u bijna klaar met het maken van een account. Het enige dat u nog moet doen, is uw bestelgegevens controleren en de laatste hand leggen als er nog iets ontbreekt. Als u nog niet helemaal zeker weet of bloggen iets voor u is, hoeft u zich geen zorgen te maken.

U kunt het als een lange proef beschouwen, aangezien HostGator een geld-terug-garantie van 45 dagen biedt voor diegenen die hun diensten niet langer willen. De meeste andere providers betalen uw geld slechts binnen 30 dagen terug.

Door u aan te melden voor een van hun plannen, betaalt u voor het plan zelf, de domeinregistratie (als u er nog geen heeft) en de extra’s die u kiest uit de lijst met aanvullende services.

Als u tevreden bent met het resultaat van uw aanmeldingsproces, bekijk dan de Servicevoorwaarden van HostGator. Zoals gewoonlijk is er het selectievakje ‘Ik heb de Servicevoorwaarden gelezen en ga ermee akkoord’.

Klik erop en klik vervolgens op de knop ‘Nu afrekenen!’. Dat is alles wat u hoeft te doen op de officiële site van HostGator, nu kunt u uw e-mailinbox openen. De e-mails zouden onmiddellijk moeten aankomen met enkele links en belangrijke informatie.

De belangrijkste link is die naar de inlogpagina die naar je admin-controlepaneel leidt en het wachtwoord dat je daar moet gebruiken. We raden u aan de e-mail te bewaren, zelfs als u denkt dat u het wachtwoord in de toekomst kunt onthouden.

Klantenservice van HostGator

Als je vragen hebt, kun je de klantenservice van HostGator stellen via e-mail, livechat en telefoon. Ze zijn de klok rond beschikbaar met snelle reactietijden en u hoeft niet eens extra te betalen voor hulp.

Hun livechat reageert meestal binnen een paar minuten. Volgens de beoordelingen wordt hun technische ondersteuningsteam beschouwd als een van de beste in de branche. Als u een probleem heeft dat moet worden opgelost, hoeft u alleen in te loggen op uw hostingdashboard en hun kennisbank te doorzoeken.

Omdat de meeste problemen waarmee u te maken kunt krijgen bij een hostingprovider vrij vaak voorkomen, heeft u een grote kans om een ​​artikel of video-tutorial te vinden die uw probleem oplost. U kunt de zoekfunctie gebruiken om het antwoord sneller te vinden.

Er zijn bijna 700 artikelen en ongeveer 500 video-tutorials beschikbaar in de kennisbank van HostGator. Het meest interessante aan hun klantenondersteuning is dat als je een probleem hebt met hun service, de CEO van HostGator, Adam Farrar de volledige verantwoordelijkheid ervoor op zich neemt.

Bij het schrijven van uw ticket heeft u de keuze om het rechtstreeks naar hem toe te sturen en hij zal persoonlijk reageren. Als je niet op hun kennisbank wilt vertrouwen, kun je altijd contact opnemen met hun team via een van de kanalen en daar je vragen stellen. Ze staan ​​klaar om u gedetailleerde instructies te geven, zelfs over zoiets eenvoudigs als het migreren van uw WordPress van de ene host naar de andere.

Stap 7 – Tijd om WordPress te installeren

Als laatste stap laten we u zien hoe u WordPress installeert met HostGator. WordPress is momenteel niet alleen het krachtigste CMS, maar ook de meest populaire keuze voor bloggers. Het begon als een blogplatform en toen het populair werd, begonnen mensen nieuwe thema’s en plug-ins te ontwikkelen waarmee gebruikers verschillende soorten websites konden runnen.

Nu zijn er enorme bedrijven en online bedrijven die hun websites op het CMS beheren. Bezoek de hoofdpagina van HostGator en klik vervolgens op de optie Klantaanmelding bovenaan de pagina.

Er verschijnt een klein vak waarin u kunt kiezen hoe u wilt inloggen. Het biedt twee alternatieven: de Portal Login en de Gator Login-optie. De eerste geeft je toegang tot de HostGator-klantenportal, terwijl de laatste is waar je hun websitebouwer kunt gebruiken.

Wat u nu nodig heeft, is het klantenportaal waar u toegang heeft tot uw account. Met de knop wordt u omgeleid naar een aanmeldingspagina waarin om uw e-mailadres en wachtwoord wordt gevraagd.

Het is hetzelfde e-mailadres waar u de welkomst-e-mails van HostGator heeft ontvangen. Een van die e-mails bevatte ook uw accountwachtwoord zoals we in de vorige stap noemden. Terwijl u inlogt, kunt u schakelen tussen tabbladen zoals ‘Mijn account’, ‘Hosting’, ‘Facturering’ enzovoort.

Ga voor nu naar het tabblad Hosting. U zult zien dat er tal van opties beschikbaar zijn in het admin-gebied met pictogrammen die voor elk ervan worden weergegeven.

Back-upopties, SEO-tools, WordPress-thema’s, SiteLock en enkele andere handige functies zijn hier toegankelijk. Aangezien we WordPress nu willen installeren, klikt u op het pictogram ‘Aan de slag met WordPress’.

IMG

Het opent een ‘Installeer WordPress’ formulier in QuickInstall waar u wat essentiële informatie voor uw nieuwe website kunt invullen. Aan de linkerkant is er een menu met tonnen software beschikbaar, verdeeld in veel verschillende categorieën die u ook kunt installeren als u dat wilt. Er zal ook een korte beschrijving over WordPress zijn en een knop ‘Nu installeren!’ Onder het formulier.

IMG

In het gedeelte ‘Applicatie-URL’ kun je de domeinnaam voor je blog instellen. Er is ook een leeg veld na het schuine streep-teken, maar u hoeft daar niets te schrijven. Klik op het selectievakje ‘Automatische upgrades inschakelen’ als u WordPress niet handmatig wilt upgraden. Als er een nieuwe WordPress-versie uitkomt, komt dat meestal omdat de vorige versie beveiligingsproblemen had.

Door automatische upgrades in te schakelen, kunt u garanderen dat uw site niet wordt blootgesteld aan malware. De rest van het formulier is vrij eenvoudig en vraagt ​​om basisinformatie zoals uw e-mail, blogtitel, admin-gebruiker en uw voor- en achternaam. Voor de blogtitel voeren mensen meestal de domeinnaam van hun site in, terwijl de gebruikersnaam hetzelfde kan zijn als de gebruikersnaam van uw hostingaccount.

Er is echter een admin-gebruikersnaam die u absoluut moet vermijden: ‘admin’. Dit is wat mensen meestal als gebruikersnaam kiezen en het is ook het gemakkelijkste doelwit voor hackers. Maak uw gebruikersnaam in ieder geval moeilijker te achterhalen. Hoe unieker je gebruikersnaam, hoe beter. Als elk veld in het formulier correct is ingevuld, klikt u op de onderstaande link ‘Nu installeren!’.

IMG

Er verschijnt een voortgangsbalk die aangeeft hoeveel er nog over is totdat uw WordPress-installatie is voltooid. Zodra het 100% bereikt, verschijnt er een bericht ‘Gefeliciteerd!’. Het toont u een link die u rechtstreeks naar uw WordPress-inlogscherm leidt.

Net als na uw HostGator-aanmelding, ontvangt u een e-mail met uw inloggegevens. Deze details zijn ook opgenomen in het welkomstbericht. U krijgt standaard een willekeurig gegenereerd wachtwoord, maar het duurt slechts een paar minuten om het te wijzigen.

Het installatieprogramma installeert niet alleen WordPress voor jou, maar voegt ook WP Super Cache toe, een krachtige plug-in die zorgt voor topprestaties voor je blog. U hoeft de plug-in niet eens te configureren, omdat deze standaard wordt uitgevoerd op aanbevolen instellingen.

Je kunt de instellingen wijzigen of de hele plug-in uitschakelen wanneer je maar wilt. Het is net als elke andere plug-in toegankelijk via het WordPress-dashboard.

Meer informatie over WP Super Cache is te vinden op WordPress.org. De URL voor uw WordPress-inlogscherm ziet er als volgt uit: http://uwdomein.com/wp-admin. Je voegt gewoon de / wp-admin toe na de extensie van je domeinnaam en het zou moeten werken.

Overzicht

Dat is alles wat nodig is om u aan te melden voor een HostGator-hostingplan, een domein te registreren en uw website te maken! Als u een van die mensen bent die regelmatig op internet surft, is dit helemaal geen probleem voor u.

Het vereist letterlijk geen ervaring met webdesign of andere technische details. Zodra u zich aanmeldt bij uw WordPress en uw hostingaccount, kunt u duizenden handige tools ontdekken die u kunnen helpen bij het maken van een volledig uitgeruste blog die mensen graag bezoeken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector