HostGator Gratis SSL-certificaatoverzicht en hoe het te installeren

01.06.2020
Geen categorie 'HostGator Gratis SSL-certificaatoverzicht en hoe het te installeren
0 12 мин.

hostgator-vrij-ssl-certificaat


Nogmaals, we zien een enorme stap voor HostGator. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat al hun shared hosting-pakketten een extra Let’s Encrypt SSL zullen bevatten, waardoor het een nog betere deal wordt voor hun klanten. Het werd zo belangrijk voor website-eigenaren om een ​​SSL te hebben dat ze het pakket toch zouden kopen, dus waarom zou je het niet combineren met de webhostingpakketten? HostGator heeft het gedaan en het was een geweldig idee.

Door nu een gedeeld hostingplan te kopen, kunt u twee problemen tegelijk oplossen. Als u de sectie Shared Web Hosting op hun website bezoekt, kunt u zien dat ze het gratis SSL-certificaat hebben toegevoegd aan de lijst met functies in elk pakket. Dit was een verstandige, maar risicovolle zet van hen, want hoewel ze het voor mensen gemakkelijker maakten om online te gaan, gaven ze ook een van hun belangrijkste inkomstenbronnen op.

Elk webhostingbedrijf is tenslotte een beetje anders. HostGator geeft gratis SSL-certificaten uit, maar u kunt verschillende extra’s vinden in de pakketten van andere hostingproviders. Het gaat erom gratis te bieden wat mensen echt nodig hebben, en HostGator heeft de juiste keuze gemaakt. Door gratis SSL-certificaten uit te geven, heeft het bedrijf de game zo veranderd dat veel van hun concurrenten zich eraan moeten aanpassen als ze niet een groot aantal klanten willen verliezen.

Lees meer over dit bedrijf, lees hier onze gedetailleerde HostGator-recensie.

hostgator-vrije-ssl-shared-hosting-abonnementen

Hoe goed is laten we SSL precies versleutelen?

lets-encrypt-hostgatorHet is vrij genereus door HostGator om hun klanten gratis een Let’s Encrypt SSL te geven. Het is altijd goed om iets gratis te krijgen, toch? Maar wat zijn de voordelen van zo’n SSL? Het past de volgende wijzigingen toe op uw website:

 1. De gegevens die uw bezoekers verzenden en ontvangen terwijl ze op uw website rondhangen, worden versleuteld. Hierdoor kunnen ze gevoelige informatie delen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over eventuele lekken
 2. Het SSL-certificaat wordt toegepast op al uw subdomeinen

Het is nog niet zo lang geleden dat Let’s Encrypt besloot om hun SSL uit te breiden naar alle subdomeinen onder hetzelfde certificaat. Er was veel vraag naar wildcard SSL’s, dit is het pakket dat al uw subdomeinen dekt. Een andere populaire is Auto SSL, een voorbeeld voor die soorten SSL-certificaten die niet gelden voor subdomeinen.

Bedrijven die Auto SSL aanboden, creëerden meestal als compensatie extra SSL-certificaten voor elk subdomein onder de klant. Het voorzien van een wildcard SSL of een Auto SSL met aanvullende certificaten is bijna hetzelfde, maar het is nog eenvoudiger om meteen een wildcard SSL te bieden.

Zo installeert u een Let’s Encrypt-certificaat

Nadat je het hele aanmeldingsproces hebt doorlopen, kun je inloggen op je cPanel-account bij HostGator en de Let’s Encrypt SSL is daar beschikbaar. Het enige wat u hoeft te doen is het installatieprogramma te starten en het zal binnen een paar minuten klaar zijn. Laten we u laten zien hoe u het stap voor stap instelt!

Stap 1: Vind Let’s Encrypt in uw cPanel

hostgator-enable-lets-encrypt-ssl

Dit is de makkelijkste stap. Je zult veel pictogrammen in verschillende secties zien nadat je bent ingelogd op je cPanel-interface. Op dit moment moet u het gedeelte ‘Beveiliging’ vinden waar een handvol tools beschikbaar is. Onder hen is het pictogram ‘Laten we versleutelen’ weergegeven als een glanzend hangslot. Klik erop en ga verder met de volgende stap.

Stap 2: Activeer uw Let’s Encrypt Wildcard-certificaat

Het pictogram leidt u naar de pagina ‘Let’s Encrypt Certificates beheren’. Het geeft een overzicht van alle domeinen die momenteel beschikbaar zijn op uw hostingaccount. Als u geen geactiveerde SSL-certificaten in uw account heeft, wordt de knop ‘Jokerteken ophalen’ / ‘Probleem’ weergegeven naast al uw domeinen. Deze optie is beschikbaar sinds januari 2018, toen Let’s Encrypt besloot om Wildcard SSL-certificaten uit te delen in plaats van de basis.

hostgator-lets-encrypt-issue-certificaat

Door op de knop te klikken, activeert u niet alleen de SSL op uw hoofddomein, maar ook op al uw subdomeinen. U betaalt voor één certificaat, maar u krijgt er veel, wat het een absoluut koopje maakt. Zelfs als u tientallen subdomeinen heeft, dekt een Wildcard-certificaat ze allemaal met een SSL. Klik voorlopig op de groene knop naast de domeinen die u wilt beveiligen.

Zodra u erop klikt, ontvangt u een bericht dat uw domein en subdomeinen worden beïnvloed door de Wildcard. Het dekt echter niet uw add-on-domeinen. Zorg ervoor dat u het bericht leest en klik vervolgens op “Bevestigen” als u akkoord gaat. Het installatieproces is vrij eenvoudig; je hoeft er eigenlijk alleen maar doorheen te klikken totdat je aan het einde je Wildcard kunt genereren.

Het bericht ‘Succesvol geïnstalleerde SSL’ is waar u de installatie kunt voltooien. Vanaf dat moment is de SSL geactiveerd op uw site en kan iedereen het hangslot en het tabblad “Veilige verbinding” zien wanneer ze erop klikken in de browser. Uw website draait nu via HTTPS en bezoekers kunnen zonder enig risico hun wachtwoorden en creditcardnummers delen.

Stap 3: Tijd om volledig over te schakelen naar HTTPS

Helaas volstaat het niet om de vorige twee stappen te doorlopen. Hoewel mensen uw site via HTTPS kunnen bezoeken, worden bij het activeren van uw Wildcard SSL niet alle verzoeken omgezet in HTTPS. Er moet nog wat geknutseld worden omdat backlinks nog steeds een groot probleem zijn. De backlinks die u op uw site heeft, verwijzen nog steeds naar de vorige HTTP-versie ervan.

Een ander probleem is dat je vaste bezoekers waarschijnlijk niet eens merken dat je bent overgestapt op HTTPS. Wanneer ze besluiten uw site te bezoeken, typen ze dezelfde oude URL in als voorheen en wordt de onveilige HTTP-versie van uw website geopend. Gelukkig is dit kleine probleem gemakkelijk op te lossen. Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat alle HTTP-verzoeken automatisch worden omgeleid naar het nieuwe HTTPS-protocol. Op deze manier, zelfs als mensen een HTTP-versie van uw webpagina vinden of typen, worden ze onmiddellijk doorgestuurd naar HTTPS.

In de vorige stappen hebben we je al laten zien waar je de Let’s Encrypt-plug-in in cPanel kunt vinden. U kunt dezelfde plug-in gebruiken om de automatische omleiding in te stellen. Voordat we u laten zien hoe u dit moet doen, moet u ervoor zorgen dat er geen actieve .htaccess-regel is. Een dergelijke regel kan de zaken alleen maar ingewikkelder maken door alle verzoeken op uw site als HTTP te forceren. Als deze regel actief is en u de nieuwe HTTP instelt > HTTPS-omleidingsregel ondertussen, dan kom je in een oneindige lus van HTTP terecht > HTTPS > HTTP.

Als gevolg hiervan zal uw verkeer uw site nooit bereiken en in plaats daarvan in deze omleidingslus terechtkomen. Dus als een dergelijke regel niet op uw site wordt toegepast, kunt u beginnen met het omleiden van uw HTTP-verkeer naar HTTPS. Klik opnieuw op het pictogram Laten we versleutelen in het gedeelte Beveiliging en kies HTTPS-instellingen in het dropdown-menu naast je domein. Dit drop down menu is alleen actief als je de Wildcard SSL al geactiveerd hebt. Vervolgens verschijnt een tabblad HTTPS-instellingen beheren waar u de optie HTTPS afdwingen moet inschakelen.

Uw website doet ook constant externe verzoeken, en dat moeten ook HTTPS-links zijn. U hebt bijvoorbeeld een stylesheet die naar een externe CSS-bron verwijst, maar deze is gecodeerd in HTTP. U kunt dit eenvoudig veranderen in een HTTPS-verzoek op hetzelfde tabblad HTTPS-instellingen beheren. Onder HTTPS-afdwingen is er de herschrijfschakelaar voor externe links. Zet die schakelaar aan en het zal garanderen dat er in de toekomst geen gemengde inhoud op uw website zal zijn.

Vanaf dat moment wordt elke uitgaande link omgezet in HTTPS. Houd er rekening mee dat als er gemengde inhoud op uw site staat, deze een ongeldige SSL-status krijgt en u het vertrouwen van uw bezoekers onmiddellijk verliest. Als u naar een bron wilt linken, maar de plug-in detecteert dat er geen manier is om dit via HTTPS te doen, zal hij de bron gewoon vermijden. Dit is vrijwel de enige manier om uw website uit de buurt van HTTP te houden. Als u een SSL-beveiligde site wilt, moet uw verzoek beveiligde HTTPS-verzoeken zijn.

Als u wilt linken naar bronnen die geen URL met HTTPS hebben, hebben we goed nieuws voor u. U kunt deze bronnen altijd downloaden en toevoegen aan de inhoud van uw website. Als het jouw inhoud is, kun je het zeker als HTTPS gebruiken, toch? Als u links heeft die naar die specifieke bron verwijzen, moet u die links vinden en ervoor zorgen dat ze via HTTPS naar de nieuwe locatie (uw eigen server) van de bron verwijzen..

Mogelijk vindt u enkele thema’s of plug-ins die HTTPS niet ondersteunen. Deze kunnen ook op uw website worden gehost, maar voor het downloaden van dergelijke inhoud moet u uiteindelijk in de toekomst bijwerken wanneer de volgende versie uitkomt. Elke keer dat er een nieuwe versie is, moet u deze downloaden en op uw website hosten, waarbij u de vorige vervangt, wat een behoorlijk vervelend proces is. Als je het gewoon bijwerkt, verandert de URL weer in onveilige HTTP, dus dat is zeker geen goede optie.

Een beter idee is om op HTTP gebaseerde thema’s en plug-ins te vermijden. Je hebt er sowieso genoeg op de markt.

Als u uw website op WordPress gebruikt, hoeft u stap 3 en stap 4 niet te doorlopen. Installeer gewoon de Echt eenvoudige SSL-plug-in en activeer het. Deze plug-in doet alle omleidingen en URL-herschrijvingen voor u.

Hebt u zelfs ondersteuning nodig??

Het feit dat u een gratis Let’s Encrypt met de HostGator shared hosting-pakketten krijgt, betekent niet dat u deze niet op een ander hostingpakket kunt toepassen. De provider hoeft zelfs Let’s Encrypt niet eens te ondersteunen en u kunt het nog steeds installeren.

We zeggen echter niet dat het gemakkelijk te installeren is zonder ondersteuning. Het is nogal ingewikkeld en je moet wat onderzoek doen om vertrouwd te raken met het technische gedeelte voordat je het doet. Hoewel het ingewikkeld maar volledig uitvoerbaar is, is het zeker niet iets dat we zouden aanraden. Wanneer u een gratis Let’s Encrypt-certificaat krijgt, is dit slechts 90 dagen geldig. Als u het handmatig installeert, moet u het handmatig volgens hetzelfde ingewikkelde proces vernieuwen.

De reden waarom u een pakket moet kiezen dat Let’s Encrypt daadwerkelijk ondersteunt, is omdat het automatisch wordt verlengd telkens wanneer het verloopt. Zodra je het via je cPanel hebt geactiveerd, hoef je je er geen zorgen meer over te maken. Niemand garandeert dat u uw SSL-certificaat zult onthouden wanneer de 90 dagen bijna op zijn en het daadwerkelijk op tijd zal vernieuwen. Het is meer dan genoeg om het een keer te vergeten, omdat je daardoor in een aantal behoorlijk onaangename situaties terecht kunt komen.

Als u niet wilt dat gevoelige gegevens van uw site worden gelekt, zoek dan een webhostingprovider die SSL-certificaten ondersteunt.

Bekijk hier de beste HostGator-kortingsbonnen!

Moet u ooit een SSL-certificaat kopen??

Dus waarom zou u ooit een SSL-certificaat kopen als u het gratis kunt krijgen? Het blijkt dat je in de meeste gevallen inderdaad beter af bent met een gratis SSL. Of je krijgt Auto SSL of Let’s Encrypt, het maakt uiteindelijk weinig tot geen verschil uit. Veel webhostingbedrijven verdienden veel geld door SSL-certificaten te verkopen.

Maar nu steeds meer mensen ontdekken dat er pakketten zijn met gratis SSL, moeten deze bedrijven hun plannen wijzigen. Een SSL zelf kan gemakkelijk meer kosten dan een gedeeld hostingplan. Dit zal je misschien een beetje verbazen, maar er zijn een paar gevallen waarin we je echt aanraden om voor een SSL te betalen. Dit zijn de volgende:

 1. Een SSL-certificaat is al een goede manier om het vertrouwen van je klanten te winnen, maar als ze zien dat je het apart hebt gekocht, zullen ze nog meer overtuigd zijn. Een geweldige manier om potentiële klanten te laten blijven
 2. U kunt uzelf tegen fraude beschermen door voor uzelf een garantieverzekering af te sluiten

Het is altijd wat rustiger als er die groene SSL-balk aan de linkerkant van je URL staat. Er zijn tal van bekende bedrijven die de groene balk heel serieus nemen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van PayPal. Naast het groene hangslot geeft de groene balk ook de bedrijfsnaam weer in groene tekst. U kunt hetzelfde type SSL voor uw website krijgen als u een Extended Validation (EV) -certificaat krijgt.

Zodra uw bezoekers uw bedrijfsnaam in het groen zien staan, zullen ze geen enkele twijfel meer hebben over uw geloofwaardigheid. Er zijn ook veel websites met vergelijkbare domeinnamen op internet. Als je een EV-certificaat hebt, kunnen mensen er in ieder geval zeker van zijn dat ze het domein niet per ongeluk verkeerd hebben getypt. Je moet echter nog steeds voorzichtig zijn, want een EV-certificaat is iets dat zelfs oplichters kunnen kopen als ze dat willen.

Niet elke HostGator-dochteronderneming biedt gratis SSL

HostGator is een enorm merk dat is onderverdeeld in veel kleinere bedrijven. Dankzij deze dochterondernemingen zijn de services van HostGator wereldwijd beschikbaar. Het probleem is dat het bedrijf in sommige landen waar hun services beschikbaar zijn, nog steeds geen gratis SSL biedt. U kunt bijvoorbeeld dezelfde oude pakketten van HostGator krijgen als u in India woont. Het kan nog wel even duren voordat hun dochterbedrijven overstappen op de nieuwe pakketten en gratis Let’s Let’s Encrypt SSL aanbieden.

Elke keer dat HostGator iets in hun pakketten verandert, duurt het even voordat elke dochteronderneming de nodige stappen onderneemt en dezelfde wijzigingen toepast. Maar desondanks kunnen we concluderen dat gratis SSL-certificaten voor iedereen beschikbaar zijn gesteld. Als u een eenvoudige SSL wilt, hoeft u zich alleen maar aan te melden voor een webhostingplan en zij zullen het u meteen geven.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector