Is HostGator Web Hosting snel?

01.06.2020
Geen categorie 'Is HostGator Web Hosting snel?
0 8 мин.

hostgator-snelle-webhosting


Wat is een van de belangrijkste aspecten van een hostingprovider die je in de toekomst gaat gebruiken? Snelheid natuurlijk!

Iedereen die een website (of meer) bezit, wil tenslotte dat deze snel wordt geladen en naadloos werkt voor elke bezoeker. Er is een goede reden achter deze gedachte: een groot percentage van de mensen verlaat een website als deze niet binnen 2-3 seconden wordt geladen.

Dus als u de eigenaar van een website bent of van plan bent een website te lanceren, is het van het grootste belang om te letten op laadsnelheden in uw nieuwe host. Op deze manier zal de site sneller en gemakkelijker in populariteit toenemen.

Maar u vraagt ​​zich misschien af: welk webhostingbedrijf staat erom bekend snel te zijn? Dat is een goede vraag! In dit artikel bespreken we het antwoord.

Om precies te zijn, we zullen het hebben over een hostingprovider die een wereldwijd gebruikte service is. Het heet HostGator.

Een hoofdonderwerp van dit artikel is om u te laten weten waarom HostGator een snelle service is en welk hostingplan het beste is om de snelste website te krijgen.

Over HostGator

HostGator is een Amerikaans bedrijf. Het werd in 2002 opgericht door Brent Oxley met zijn eerste kantoor in Florida. Er is nogal wat tijd verstreken sinds de eerste release van het bedrijf. Hoe verhoudt het zich vandaag ten opzichte van de concurrentie?

We kunnen gerust zeggen dat HostGator tot de top 10 van webhosts over de hele wereld behoort. Waarom? Omdat sinds 2002 honderdduizenden klanten zijn gaan houden van de diensten die ze leveren.

Dat betekent dat honderdduizenden websites worden gehost met behulp van een van de services van HostGator.

Een belangrijke reden waarom zoveel mensen deze provider verkozen boven anderen, is de prijsstelling. Elk hostingpakket dat u op hun officiële website kunt vinden, kost bijvoorbeeld veel minder dan wat andere bedrijven te bieden hebben.

Maar goedkoop zijn is niet alles. Wie wil er immers een goedkope service, die de klus niet klopt? Gelukkig is HostGator niet zo’n host. Elk plan dat ze aanbieden is van topklasse. Ze bevatten alle benodigde functies in overeenstemming met het gekozen pakket (we zullen dit later in meer detail bekijken).

Maar nu je weet waarom HostGator zo populair is, is het tijd om te kijken of ze zo snel zijn als je zou willen:

Is HostGator snel?

Het korte antwoord is: Ja, HostGator is absoluut een snelle webhostingservice. Ok, ik weet dat je meer details wilt, dus laten we er een verplaatsen en praten over een bewijs:

SSD-opslag

hostgator-snelle-serversHet eerste dat we moeten vermelden als we het hebben over websitesnelheden, is de hardware die HostGator zijn klanten biedt. U zult blij zijn te weten dat elk hostingpakket gratis SSD-opslag biedt.

Waarom is dit zo belangrijk dat het vermeld moet worden? Welnu, SSD-schijven zijn een stuk sneller dan standaard, traditionele draaiende schijven (HDD). Maar hoeveel sneller?

In de meeste gevallen zal een SSD de vereiste informatie tot 10x sneller naar het bezoekersscherm sturen dan een normale harde schijf. Als de schijf die door het bedrijf wordt gebruikt een kwaliteitsproduct is (wat het is), kan dit aantal zelfs tot 20x sneller gaan.

Stel je voor dat! In plaats van bijvoorbeeld 10 seconden te wachten totdat een pagina is geladen, ziet uw gebruiker de inhoud in minder dan 1 seconde op zijn / haar scherm.

Zo belangrijk is een SSD. Daarom gebruikt HostGator het als basis voor elk hostingplan dat ze beschikbaar stellen.

Lage dichtheid op servers

Een ander belangrijk aspect dat HostGator zo snel maakt, is de lage dichtheid op hun servers. Ik zal je vertellen wat dit nu betekent. Ten eerste moet u weten dat dit aspect vooral van toepassing is op degenen die werken met gedeelde hostingplannen. Maar aangezien de meeste mensen dit soort services gebruiken, is de kans groot dat u er ook bij zit.

Wanneer u zich aanmeldt voor een gedeeld hostingplan, betekent dit dat u dat zult doen delen de bronnen van een enkele server met andere websites. Hierdoor worden de bronnen verdeeld over alle gebruikers van een enkele server.

Stel dat de server 100 GB opslagruimte heeft (slechts een voorbeeld). Als er 10 gebruikers op deze server zijn, heeft elke gebruiker ongeveer 10 GB ruimte voor zijn website. Maar het aantal kan sterk fluctueren omdat sommige websites meer bronnen nodig hebben dan andere. Het punt is dat je bronnen deelt met andere gebruikers.

Maar omdat HostGator servers met een lage dichtheid heeft, deelt u die bronnen met veel minder gebruikers dan bij andere bedrijven. Op deze manier krijgt uw website meer verwerkingskracht, opslag en andere bonussen die nodig zijn om deze te onderhouden.

En omdat u meer van alles krijgt (met name RAM en serververmogen), wordt uw site zeer snel geladen, hoe complex deze ook is.

Snelle servers

Als derde bewijs geef ik je een aantal statistieken over snelheidstesten over HostGator. U zult zien dat een website die we uitvoeren op de gedeelde server van HostGator in een oogwenk wordt geladen. Dit is een WordPress-site vol met veel afbeeldingen, scripts en ontvangt ook behoorlijk dagelijks verkeer.

hostgator-snelheidstest

Een test uitgevoerd met Pingdom vanuit Londen (VK), om 13.30 uur lokale tijd leverde de volgende resultaten op:

 • Prestatiecijfer: 81 punten
 • Laadtijd: 2,87 seconden
 • Paginaformaat: 390 KB
 • Aantal verzoeken: 29

De datacenters van HostGator bevinden zich in de Verenigde Staten. Het maken van deze test vanuit een Europees land maakt het dus nog moeilijker om een ​​goede score te halen.

Houd er rekening mee dat HostGator de site in minder dan 2 seconden heeft kunnen laden. Dit is een indrukwekkende prestatie.

Deze prestatie spreekt gemakkelijk van een geweldige hostingprovider die veel moeite doet om hoge laadsnelheden te brengen.

We hebben de test enkele minuten later uitgevoerd op de Google PageSpeed ​​Insights tool ook. We hebben twee resultaten behaald met deze tool, één voor mobiel één voor desktop. Dit zijn de screenshots:

hostgator-google-snelheid-test-mobiel

HostGator – Google Speed ​​Test Mobile

hostgator-google-snelheid-test-desktop

HostGator – Google Speed ​​Test Desktop

Zoals je kunt zien, zijn de testresultaten ook veelbelovend met de Google-snelheidstest.

Nu is het tijd om te kijken welk hostingplan het beste is voor de snelste website:

Snelste HostGator-abonnementen

Het kiezen van het juiste hostingplan voor uw website hangt grotendeels af van uw specifieke behoeften. Waarom zeg ik dat? Denk er gewoon over na!

Een nieuw gebouwde website heeft niet te veel bronnen nodig om correct te werken. Waarom is dat zo? Omdat een site voor beginners meestal vanaf het begin niet te veel dagelijkse bezoekers heeft. Het kost tijd om te groeien. Dus, een eenvoudiger hostingplan is alles wat je nodig hebt.

Maar als u een complexere website bezit, die al dagelijks veel bezoekers ontvangt, wilt u misschien op zoek naar iets competitiever. Meer bezoekers hebben immers meer middelen nodig, toch??

Dus, hoe moet je doorgaan met een snelle website? Er zijn 2 methoden waaruit u kunt kiezen:

hostgator-snelste-shared-hosting-plan

HostGator – Bedrijfsplan

 1. Als je alleen je wilt vrijgeven nieuw website heeft u een goed gedeeld hostingplan nodig. Gelukkig biedt HostGator 3 afzonderlijke plannen voor dergelijke behoeften. Als u echter de beste prestaties wilt, moet u kiezen voor het 3e pakket met de naam Business hosting. Dit plan bevat ook een gratis SSL-certificaat, speciale IP- en SEO-tools.

Het kost maandelijks $ 5,95, dus het is vrij goedkoop. U krijgt ook onbeperkte SSD-opslag en onbeperkte bandbreedte, zodat u met een behoorlijk aantal bezoekers kunt werken naarmate u groter wordt.

hostgator-vps-hosting-plan-snel

HostGator – VPS-hostingplannen

 1. De tweede situatie doet zich voor wanneer uw website al goed ingeburgerd is. Dit betekent dat u honderden (mogelijk duizenden) dagelijkse bezoekers krijgt. In dit geval is een gedeeld hostingplan niet voldoende om een ​​snel ladende website te houden.

HostGator biedt 2 alternatieven: VPS Hosting en Dedicated Hosting. Er is een opmerkelijk verschil tussen de 2: VPS-hosting waarmee u een bepaalde hoeveelheid bronnen kunt gebruiken, duidelijk beschreven, maar u werkt samen met anderen op dezelfde server. Deze hosting is goedkoper dan Dedicated hosting.

Dedicated hosting geeft je een hele server helemaal voor jezelf. Dit is het belangrijkste verschil. Dedicated hosting is echter een stuk duurder dan VPS-hosting.

Bekijk de officiële website van HostGator om het juiste plan voor uw behoeften te kunnen kiezen. Daar vindt u zowel de VPS-hosting als de Dedicated hostingplannen duidelijk beschreven. Alle functies en bronnen worden vermeld, zodat u precies weet wat u specifiek nodig heeft.

Houd er echter rekening mee dat Dedicated hosting alleen bedoeld is voor degenen die zeer grote websites bezitten. Hiermee bedoel ik een enorme site, met duizenden dagelijkse bezoekers en tientallen of zelfs honderden pagina’s. Voor de meeste gebruikers is VPS-hosting precies genoeg om een ​​snelle site te hebben.

Conclusie

Nu weet je nu dat HostGator een bekende hostingprovider is met een groeiende populariteit. Is het snel? Natuurlijk! Uit de drie hierboven genoemde redenen is duidelijk te zien dat HostGator veel waarde hecht aan websitesnelheden.

Eigenlijk evolueren ze met de dag op dit gebied.

Al met al is het aan u om het juiste plan voor uw website te kiezen. Denk goed na over wat u specifiek nodig heeft en u weet hoe u verder moet gaan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector