Welk HostGator-abonnement is het beste voor u?

01.06.2020
Geen categorie 'Welk HostGator-abonnement is het beste voor u?
0 9 мин.

hostgator-web-hosting-plannen


HostGator is een krachtige webhost, wiens diensten hostingplannen omvatten voor elk type website, van kleine bedrijven tot ondernemingen. HostGator-abonnementen zijn betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel beginners als professionele gebruikers. In deze beoordeling van de plannen van HostGator maken we een uitgebreide analyse van de hostingfuncties, configuratie, prijs en gebruiksscenario’s van HostGator’s webhostingservices.

Kort bedrijfsoverzicht

HostGator bestaat al sinds 2002, toen het werd opgericht door Brent Oxley in een slaapzaal in Florida. In 2009 had HostGator 200.000 klanten en was het uitgegroeid tot een hostingbedrijf met internationale kantoren voor klanten over de hele wereld. In 2012 werd HostGator overgenomen door Endurance International Group, het moederbedrijf van andere budgethosts zoals BlueHost of iPage.

Hoewel HostGator zichzelf voornamelijk op de markt heeft gebracht als budgethost voor individuen en kleine bedrijven, zijn hun hostingplannen ook geschikt voor grotere, drukbezochte websites.

Herziening van HostGator-hostingplannen

De webhostingservices van HostGator bestaan ​​uit de volgende soorten hosting:

 • Gedeelde hosting;
 • Cloud hosting;
 • WordPress hosting;
 • VPS-hosting;
 • Dedicated hosting;
 • Reseller hosting.

Windows- en Linux-hosting behoren beide tot de plannen van HostGator, met cPanel / WHM & WHMCS- en Plesk-configuratieschermlicenties zijn gratis inbegrepen. In tegenstelling tot veel van hun concurrenten biedt HostGator geen gratis domeinnamen aan bij al hun pakketten.

HostGator gedeelde hostingplannen

Linux shared hostingplannen bij HostGator zijn er in drie configuraties:

 • Hatchling-abonnement vanaf $ 2,78 / maand;
 • Babyplan vanaf $ 3,98 / maand;
 • Businessplan vanaf $ 5,98 / maand.

Het Hatchling-abonnement is geschikt voor het hosten van een enkele website en wordt geleverd met onbeperkte bandbreedte, onbeperkte schijfruimte, onbeperkte MySQL-databases, onbeperkte e-mailhosting en cPanel. Als u onbeperkte website-hosting wilt, moet u kiezen voor het Baby-abonnement, dat wordt geleverd met onbeperkte schijfruimte, bandbreedte en onbeperkte domeinhosting, of het Business-abonnement, dat wordt geleverd met al deze functies plus een gratis speciale IP en een gratis SSL.

Alle gedeelde hostingplannen worden ondersteund door een geld-terug-garantie van 45 dagen en een uptime-garantie van 99,9%. Verder bevatten deze plannen ook gratis marketingcredits voor Google AdWords en Bing, onmiddellijke back-ups, 24/7 ondersteuning, onbeperkte FTP-accounts, ze ondersteunen vele programmeertalen (Ruby on Rails, Python, Perl, etc.), SSH-toegang, audio- / videostreaming, Spam Assassin, hotlink-bescherming, IP-weiger-manager en vele andere functies.

HostGator’s gedeelde hostingplannen voor Windows zijn beschikbaar in twee configuraties:

 • Persoonlijk plan vanaf $ 4,76 / maand;
 • Enterprise-abonnement vanaf $ 14,36 / maand;

Het persoonlijke plan zal een enkel domein hosten, biedt onbeperkte schijfruimte en bandbreedte, en een gedeeld SSL-certificaat, terwijl het Enterprise-abonnement hosting biedt voor 5 domeinen, inclusief onbeperkte bandbreedte en schijfruimte, en een gratis privé SSL en IP.

Beide plannen bevatten Plesk als hun configuratiescherm en ze bevatten ook gratis tools voor het bouwen van websites, meer dan 4.000 gratis websitesjablonen, installaties met één klik van populaire scripts en verschillende andere programmeertools, database-tools, enz..

Naast bandbreedte en schijfruimte zijn andere onbeperkte functies die bij beide abonnementen zijn inbegrepen, onbeperkte e-mailaccounts, subdomeinen en FTP-accounts.

Net als Linux shared hosting-abonnementen, worden Windows shared hosting-abonnementen ook ondersteund door een geld-terug-garantie van 45 dagen en een uptime-garantie van 99,9%.

HostGator Cloud Hosting

Als u flexibele en schaalbare hosting nodig heeft voor uw online projecten, levert HostGator’s cloudhosting 2x snellere laadtijden dankzij hun servers met lage dichtheid, meerdere caching-lagen en eersteklas hardware. Cloudhostingplannen zijn beschikbaar in drie configuraties:

 • Hatchling Cloud vanaf $ 3,58 / maand;
 • Baby Cloud vanaf $ 4,78 / maand;
 • Business Cloud vanaf $ 7,18 / maand.

HostGator’s cloudhosting verspreidt automatisch drie gespiegelde kopieën van uw gegevens om redundantie en veiligheid te garanderen. Dankzij de failover-beveiliging en geïntegreerde caching kan uw site bovendien genieten van betere prestaties en geen downtime.

Het Hatchling Cloud-plan is ontworpen voor de hosting van een enkel domein, het bevat 2 cores CPU, 2 GB geheugen, onbeperkte bandbreedte en onbeperkte schijfruimte. Het Baby Cloud-abonnement kan worden gebruikt om onbeperkte domeinen te hosten, het wordt geleverd met 4 cores CPU, 4 GB geheugen, onbeperkte schijfruimte en onbeperkte bandbreedte.

Het Business-plan is ook geschikt voor het hosten van onbeperkte domeinen, het wordt geleverd met 6 cores CPU, 6 GB geheugen en een speciale IP en Private SSL gratis. Hoewel een speciaal IP-adres niet beschikbaar is voor het Hatchling-abonnement, kan het worden gekocht voor $ 2 / maand voor het Baby-abonnement.

Met elk cloudhostingplan kunt u eenvoudig resources bewaken en toewijzen. Er zijn ook verschillende add-ons te koop met deze abonnementen zoals CodeGuard, die dagelijkse automatische back-ups, 1 GB opslagruimte, onbeperkte databases biedt; SiteLock, dat uw site scant op malware, botaanvallen en kwetsbaarheden; G Suite, dat populaire Google-applicaties integreert; en Domain Privacy, die bescherming biedt tegen identiteitsdiefstal en e-mailspam.

HostGator WordPress Hosting

HostGator’s WordPress-abonnementen zijn gebouwd op cloudarchitectuur en bieden dezelfde voordelen op het gebied van snelheid, prestaties en beveiliging als HostGator’s cloudhostingplannen. Ook in deze categorie zijn er drie plannen als volgt:

 • Startplan vanaf $ 3,98 / maand;
 • Standaardplan vanaf $ 6,38 / maand;
 • Businessplan vanaf $ 9,18 / maand.

Het Starter-plan zal 1 site hosten, 100.000 gemiddeld maandelijks siteverkeer verwerken, inclusief 1 GB geautomatiseerde dagelijkse databaseback-ups, automatische verwijdering van malware, onbeperkte e-mailaccounts, onbeperkte opslagruimte en $ 100 Google AdWords-tegoed.

Met het standaardabonnement kunt u 2 sites hosten, het kan 200.000 gemiddeld maandelijks siteverkeer verwerken, inclusief 2 GB geautomatiseerde dagelijkse databaseback-ups, het verwijderen van malware, onbeperkte e-mailaccounts, onbeperkte opslag en $ 100 aan Google AdWords-tegoed.

Het Business-plan is geschikt voor 3 sites, tot 500.000 gemiddeld maandelijks verkeer, biedt WPPro Developer Help (30 minuten één-op-één WordPress-consultingsessie ter waarde van $ 100), 5 GB geautomatiseerde dagelijkse databaseback-ups, automatische verwijdering van malware, onbeperkte opslagruimte, en $ 100 aan Google AdWords-tegoed.

Bij elke aankoop van een WordPress-abonnement zijn CodeGuard, SiteLock, SSL-certificaat en Domain Privacy gratis inbegrepen.

De WordPress-abonnementen van HostGator zijn geoptimaliseerd voor snelheid en beveiliging. U kunt extra bronnen controleren en toewijzen, genieten van razendsnelle snelheden zonder uw caching of CDN te hoeven configureren.

Gratis sitetransfers zijn bij elk plan inbegrepen en deskundige WordPress-ondersteuning is de klok rond beschikbaar.

HostGator VPS-hosting

HostGator VPS-abonnementen bieden volledige root-toegang, zodat u volledige controle heeft over uw hostingomgeving. VPS-abonnementen worden geleverd met een autonome virtuele server die volledig is toegewijd aan uw site, zodat u kunt genieten van de voordelen van een dedicated server, maar zonder de hogere kosten die ermee gepaard gaan.

HostGator biedt drie VPS-abonnementen:

 • Snappy 2000 vanaf $ 19,95 / maand;
 • Snappy 4000 vanaf $ 29,95 / maand;
 • Snappy 8000 vanaf $ 39,95 / maand.

De Snappy 2000 is geconfigureerd om 2 cores CPU, 2 GB RAM, 120 GB schijfruimte, 1,5 TB bandbreedte en 2 IP-adressen te bevatten. De Snappy 4000 wordt geleverd met 2 cores CPU, 4 GB RAM, 165 GB schijfruimte, 2 TB bandbreedte en 2 IP-adressen. De Snappy 8000 bevat 4 cores CPU, 8 GB RAM, 240 GB schijfruimte, 3 TB bandbreedte en 2 IP-adressen.

cPanel wordt optioneel aangeboden met alle Snappy VPS-abonnementen, evenals wekelijkse offsite back-ups om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig blijven. Elk pakket bevat ook een volledige reeks tools voor site-ontwikkeling, duizenden gratis websitesjablonen en een scriptinstallatieprogramma. Ondersteuning is 24/7 beschikbaar via livechat, telefoon en e-mail om u te helpen met eventuele problemen.

Toegewijde HostGator-servers

Als u de ultieme prestaties, controle en beveiliging wilt, zijn de dedicated servers van HostGator gebouwd voor geavanceerd beheer, maximale prestaties en onmiddellijke schaalbaarheid. U kunt Windows met Plesk of Linux met cPanel-servers kiezen, evenals beheerde en semi-beheerde opties. HostGator-klanten kunnen kiezen uit drie speciale servers:

 • Value Server vanaf $ 119 / maand;
 • Power Server vanaf $ 139 / maand;
 • Enterprise Server vanaf $ 149 / maand.

Alle dedicated servers bevatten 4 IPv4 IP’s, RAID-1-configuratie, volledige root-toegang, DDoS-bescherming, onbeperkte databases, volledig redundant netwerk en 24/7 live ondersteuning.

De Value Servers beschikken over 4 Core / 8 Thread Intel Xeon-D CPU, 8 GB RAM, 1 TB HDD, onbeperkte bandbreedte, Linux of Windows OS. De Power Server heeft 8 Core / 16 Thread Intel Xeon-D CPU, 16 GB RAM, 2 TB HDD of 512 GB SSD, onbeperkte bandbreedte en keuze uit Linux of Windows OS. De Enterprise Server beschikt over 8 Core / 16 Thread Intel Xeon-D CPU, 32 GB RAM, 1 TB SSD, onbeperkte bandbreedte, Linux of Windows OS.

HostGator-resellerplannen

Als u uw eigen kleine webhostingbedrijf wilt starten of hosting als aanvullende service aan uw webdesignservices wilt toevoegen, heeft HostGator drie resellerniveaus:

 • Aluminium vanaf $ 19,95 / maand;
 • Koper vanaf $ 24,95 / maand;
 • Zilver vanaf $ 24,95 / maand.

Alle pakketten bevatten onbeperkte domeinhosting, onbeperkte subdomeinen, e-mailaccounts, MySQL-databases, FTP-accounts. Het Aluminium-abonnement heeft 60 GB schijfruimte en 600 GB bandbreedte. Het Copper-abonnement biedt 90 GB schijfruimte en 900 GB bandbreedte. Het Silver-abonnement heeft 140 GB schijfruimte en 1400 GB bandbreedte.

Andere reseller-hostingfuncties omvatten:

 • Flexibel, gebruiksvriendelijk cPanel;
 • Privé-naamservers op basis van uw domein;
 • 99,9% uptime-garantie;
 • 45 dagen geld-terug-garantie;
 • Gratis website-transfers voor maximaal 30 websites;
 • Gratis reseller clubaccount;
 • Automatische wekelijkse off-site back-ups;
 • WHM & WHMCS;
 • SSH-toegang;
 • Spampreventie en meer.

De resellerplannen van HostGator bieden u de flexibiliteit om uw hostingbedrijf op elke gewenste manier te runnen, van toewijzing van middelen tot het aanpassen van het cPanel en het aanbieden van aanvullende diensten (domeinnaam, SSL-certificaten, enz.).

Welk HostGator-abonnement om te kiezen?

Als u uw eerste website of persoonlijk project lanceert, is het onwaarschijnlijk dat u zoveel verkeer ontvangt dat u de bronnen van een volledige server voor uw project nodig heeft. Meestal is een gedeeld hostingplan bij aanvang voldoende. U kunt altijd upgraden wanneer en als uw hostingvereisten veranderen.

Als u begint met het Baby-abonnement van HostGator, kunt u meer dan één domein hosten en vertrouwd raken met cPanel, HostGator’s tool voor het bouwen van sites en de QuickInstaller-tool. U kunt vrijwel elk type website maken (blog, forum, fotogalerij, enz.), En toegang krijgen tot een brede selectie van thema’s en sjablonen.

De plannen van HostGator zijn schaalbaar, u kunt eenvoudig meer bronnen toevoegen of overschakelen naar een hoger niveau hostingplannen als dit nodig mocht zijn.

Als u een professional bent die een webproject start en u volledige controle over uw hostingomgeving nodig heeft, samen met de mogelijkheid om aangepaste software te installeren of aangepaste applicaties uit te voeren, bieden de VPS-plannen van HostGator u de vrijheid om dit te doen.

Alleen als de prestaties van uw site op een VPS afnemen, moet u overwegen over te schakelen naar een speciale server. Meestal is de behoefte aan een speciale server gebruikelijker voor eCommerce-sites met veel verkeer, bedrijven die betalingen verwerken en gevoelige informatie opslaan, enz..

Als u een WordPress-site bezit, wilt u misschien een beheerd WordPress-hostingaccount overwegen voordat u een upgrade naar een VPS uitvoert. Deze voor WordPress geoptimaliseerde abonnementen hebben meer middelen dan gedeelde hostingplannen en houden rekening met de bijzonderheden van WordPress-sites zoals prestaties, beveiliging en updates.

HostGator biedt maandelijkse facturering voor de meeste van hun hostingplannen, maar om van hun promotieprijzen te profiteren, moet u zich mogelijk minimaal 12 maanden aanmelden. Het Baby-abonnement kost bijvoorbeeld $ 11,95 / maand als u zich slechts voor een maand aanmeldt, maar als u besluit een jaar vast te leggen, daalt de maandelijkse prijs met 60% tot slechts $ 4,78 / maand.

De 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie van HostGator garandeert dat u zich kunt terugtrekken uit elk langetermijnplan als u niet tevreden bent met hun diensten. Dit is een genereuze geld-terug-garantie die boven de industrienorm ligt.

Conclusie

HostGator is een populaire keuze in een concurrerende hostingsector. Ze zijn een betrouwbare hostingpartner, of u nu Linux- of Windows-hosting, cloud of VPS nodig heeft, of dat u een hosting-reseller wilt worden. Deze webhost kan voldoen aan de behoeften van individuen, IT-professionals, kleine en middelgrote bedrijven, en hun selectie van toegewijde servers kan zelfs voldoen aan de hostingvereisten van bedrijven.

We hopen dat onze beoordeling van de plannen van HostGator u heeft geholpen om te beslissen of HostGator een goede match voor u kan zijn, en welke HostGator-hostingplannen u moet kiezen voor uw website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector