DigitalOcean Reviews

01.06.2020
Gostovalne ocene 'DigitalOcean Reviews
0 7 мин.

DigitalOcean je ponudnik za shranjevanje v oblaku in so ga leta 2011 ustanovili Moisey in Ben Uretsky, Jeff Carr, Alec Hartman in Mitch Wainer. Od takrat imajo več kot 300 zaposlenih po vsem svetu in zagotavljajo zelo hitre shrambe SSD za več kot 550.000 strank. DigitalOcean je eno najbolj zanesljivih in zaupanja vrednih imen v panogi, saj ponuja spletne shrambe od 5 dolarjev na mesec.


SSD pomnilnik je nova generacija spletnih shramb, ki uporablja majhne pomnilniške čipe in nudi bolj zanesljive storitve za stranke. Ker strojna oprema sama po sebi nima premičnih komponent, so takšne rešitve bolj odporne na napake in zagotavljajo boljši čas delovanja z manj stroški. To pomeni cenejše cene in hitrejše prikazovanje podatkov za uporabnike.

Prednosti kapljic

DigitalOcean je zgodaj spoznal prednosti SSD tehnologije in začel ponujati svoje storitve, ki temeljijo na SSD-ju. Prilagodljivi virtualni strežniki imenujejo kapljice, ki imajo številne prednosti.

Enostavno skaliranje: Vendar obstaja veliko načrtov za nakup, uporabniki lahko kadarkoli spremenijo komponente paketa. Načrti, ki temeljijo na SSD-ju, so resnično prilagodljivi, tako da, če je za projekt potrebnih več virov, jih je mogoče enostavno dodeliti kupljenemu paketu.

Podatkovni centri po vsem svetu: Podjetje ima podatkovne centre v 8 mestih: Amsterdam, Bangalore, Frankfurt, London, New York, San Francisco, Singapur in Toronto. To pomeni, da lahko uporabnik izbere najbližje središče, da skrajša pot prenosa podatkov in hitreje streže čas.

Vnaprej izdelane aplikacije ali distribucije: Uporabnik lahko namesti lastne aplikacije ali distribucije na DigitalOcean kapljicah, vendar lahko izbirate med številnimi vnaprej pripravljenimi aplikacijami ali distrosmi. Z izbiro želenih jih podjetje samodejno namesti na novo kupljene strežnike.

Izbirate lahko med 6 distribucijami: Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS in FreeBSD. Samo 55 sekund je potrebnih, da rešitev za namestitev z enim klikom ustvari povsem nov primerek izbranega distro.

Uporabniki lahko izberejo še eno od 16 aplikacij, da jih namestijo v eni minuti:

 • Discourse, priljubljena diskusijska platforma, ki temelji na Ruby on Rails
 • Django, glavna aplikacija Python za avtomatizacijo
 • Docker za gradnjo in zagon distribuiranih aplikacij
 • Dokku za upravljanje dodeljevanja spletnih strani
 • Ghost za založništvo
 • GitLab za skupno delo in uporabo različic
 • LAMP, vodilna rešitev z enim klikom za Apache, MySQL in PHP
 • LEMP za NGINX, MySQL in PHP z enim klikom
 • Strojno učenje: sredstva za strojno učenje
 • js: za ustvarjanje spletnih aplikacij
 • MongoDB, vodilna baza podatkov NoSQL
 • MySQL, najpogostejša vrsta baze podatkov na spletu
 • js za gradnjo omrežnih aplikacij
 • phpMyAdmin, vodilno orodje za upravljanje SQL na internetu
 • celotno premoženje Ruby on Rails
 • WordPress, najbolj poznan sistem za upravljanje vsebin z milijoni primerkov

Načrti in cene

DigitalOcean ponuja dve vrsti kapljic, standardno in CPU Optimizirano.

Standardne kapljice

Standardne kapljice so uravnoteženi virtualni strežniki, kar je idealno za bloge, spletna mesta in testiranje razvoja aplikacij. Imajo dobro mešanico pomnilnika, virtualnih procesorjev, količino prenosa podatkov in shrambe SSD.

V razdelku Standardne kapljice je 14 načrtov:

RAM pomnilnikNavidezni CPUSSD StoragePrenos podatkovMesečna cena
Kapljica # 11 GB125 GB1 TB5 USD
Kapljica # 22 GB150 GB2 TB10 USD
Kapljica # 33 GB160 GB3 TB15 dolarjev
Kapljica # 41 GB260 GB3 TB15 dolarjev
Kapljica # 52 GB360 GB3 TB15 dolarjev
Kapljica # 64 GB280 GB4 TB20 USD
Kapljica # 76 GB4160 GB5 TB40 dolarjev
Kapljica # 816 GB6320 GB6 TB80 dolarjev
Kapljica # 932 GB8640 GB7 TB160 dolarjev
Kapljica # 1048 GB12960 GB8 TB240 dolarjev
Kapljica # 1164 GB161280 GB9 TB320 dolarjev
Kapljica # 1296 GB201920 GB10 TB480 dolarjev
Kapljica # 13128 GB242560 GB11 TB640 dolarjev
Kapljica # 14192 GB323840 GB12 TB960 dolarjev

Z obračanjem cen na delovni čas najcenejši načrt stane 0,007 dolarja na uro, medtem ko največji načrt s 192 GB pomnilnika in 32 virtualnimi procesorji stane le 1,429 dolarja na uro. Te cene dobro opisujejo, zakaj je shranjevanje DigitalOcean SSD tako pogosto med uporabniki, na internetu skoraj ni drugih podjetij, ki ponujajo tako velike pakete za nizke cene.

CPU Optimizirane kapljice

V posebnih primerih so potrebni dodatni računalniški viri, zato je DigitalOcean razvil tudi svoje načrte, optimizirane s procesorjem. Kar zadeva ravnanje z velikimi podatki, kot sta nenehna integracija ali neprekinjena dobava, obdelava video datotek ali strojno učenje, so bistvenega pomena robustne centralne procesne enote. Načrti, uteženi s CPU-jem, so na voljo v 6 različicah, kjer je močna prisotnost CPU-ja majhna, pomnilnik SSD in omejitve pasovne širine:

Navidezni CPURAM pomnilnikSSD StoragePrenos podatkovMesečna cena
Kapljica # 112 GB25 GB3 TB20
Kapljica # 224 GB25 GB4 TB40
Kapljica # 348 GB50 GB5 TB80
Kapljica # 4816 GB100 GB6 TB160
Kapljica # 51632 GB200 GB7 TB320
Kapljica # 63264 GB400 GB9 TB640

S pretvorbo cen v delovni čas najcenejši načrt pomeni 0,030 dolarja na uro, največji načrt z 32 virtualnimi procesorji pa 0,952 dolarja na uro.

Prostori: preprosto shranjevanje predmetov

DigitalOcean ponuja dodatno storitev svojih glavnih izdelkov, kapljice, in se imenuje Spaces. Kot pove že ime, gre pri tej storitvi za shranjevanje podatkov. Z izbiro Spaces lahko uporabniki varno shranijo svoje predmete na strežnike DigitalOcean in podatke zanesljivo hranijo svojim strankam ali aplikacijam.

Prednosti Spaces

 • Hitro izdelovanje: Uporabniki morajo le navesti ime primerka in nato klikniti gumb »Ustvari«. Nova shramba postane na voljo v nekaj sekundah.
 • Prilagodljiva skladiščna območja: Kaplji so tudi Prostore lahko enostavno prilagodljivi, če je potrebno več prostora za shranjevanje.
 • Kombinirana uporaba: Prostore je mogoče kombinirati s kapljicami.
 • Uporabniku prijazen vmesnik: z datotekami je mogoče ravnati tako, da jih povlečete in spustite
 • Napredne rešitve ukazov: Spaces ima napreden API z zelo podrobno dokumentacijo. Shranjevanje je mogoče doseči in nadzirati tudi z orodji ukazne vrstice.

Cene prostorov

Cena Spaces je dokaj enostavna in neposredna posredovanje, 250 GB SSD pomnilnika z 1 TB izhodnega prenosa podatkov stane 5 USD na mesec. Vsi dodatni GB pomnilnika stanejo 0,02 USD na mesec, vsi porabljeni dodatni GB za prenos podatkov pa stanejo 0,01 USD. Tako lahko vsi uporabniki Spaces izračunajo plačljive zneske in lahko zmanjšajo stroške z optimizacijo shranjenih podatkov na virtualnih strežnikih.

Za nalaganje v prostore sta potrebna tudi pasovna širina in prenos podatkov, vendar se ti GB ne štejejo v mesečno plačilo, temveč le podatki, razdeljeni od strežnika do končnih ciljev.

Podpora

DigitalOcean ima odlično podporo, ki jo je mogoče dobiti preko kontaktnega obrazca. Obstoječi uporabniki lahko vozovnico odprejo tudi s sistemom za ravnanje s kljukicami podjetja. DigitalOcean je aktiven tudi na platformah družbenih medijev; imajo tudi Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn in Glassdoor profile.

Na spletnem mestu je veliko oddelka Skupnosti, kjer so na voljo brezplačne vaje in članki brezplačno. Super podrobne objave vsebujejo tudi kode in jih je mogoče brati brez registracije, vendar za komentiranje le-teh potrebujete brezplačen račun DigitalOcean. Več kot 2000 člankov zajema skoraj vsako temo, ki se lahko pojavijo o spletnem gostovanju in naprednejših razvojnih akcijah.

V razdelku Vprašanja in odgovori je veliko vprašanj, v trenutku pisanja tega pregleda je več kot 20.000 vprašanj. Uporabniki lahko z iskalnim poljem raziskujejo že odgovorjene teme in navigacijo je olajšala z vnosom oznak v sistem. Oznake je mogoče klikniti na spletnem mestu, zato bo s klikom na katero koli izmed njih prikazana vsa povezana vprašanja iz preteklosti.

V razdelku Projekti je več kot 200 projektov uporabnikov, ki jih je mogoče brezplačno uporabljati. Drugi uporabniki jih lahko podpirajo, komentirajo in delijo, zato lahko resnične povratne informacije preberete s katerim koli od njih, tako da obiščete profil projekta.

Pravnomočna razsodba

DigitalOcean je zanesljiv in poceni ponudnik za shranjevanje SSD, ki je v preteklem desetletju že pridobil velik ugled v industriji. Veliko število podatkovnih centrov ponuja prilagodljivost pri izbiri najbližje podatkovne lokacije, medtem ko lahko velika količina paketov porabi za načrtovanje stroškov.

Paketi, ki tehtajo CPU, so velik plus, zato lahko več lastnikov projektov, odvisnih od izračuna, najdejo tudi zanesljivega ponudnika za prenos podatkov do končnih uporabnikov. Na trgu je morda podobno podjetje s še cenejšimi cenami, toda Digital Ocean je redko, ki ima dobre storitve in angažirano podporo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector