NameCheap Mnenja

01.06.2020
Gostovalne ocene 'NameCheap Mnenja
0 8 мин.

NameCheap se že dve desetletji ukvarja s ponudbo nabora storitev, ki segajo od registracije domen do SSL certifikatov in spletnega gostovanja. Čeprav je NameCheap bolj znan po svojih dostopnih storitvah registracije domen, se bo ta pregled nad NameCheap osredotočil na NameCheap, ponudnika spletnega gostovanja, s poudarkom na načrtih, funkcijah in prednostih in slabostih tega gostoljubnega gostovanja.


Pregled podjetja NameCheap.com

NameCheap je leta 2000 ustanovil podjetje Richard Kirkendall. Skozi leta je podjetje NameCheap pridobivalo izjemno popularnost in danes je to ime gospodinjstva, ko gre za registracijo domen. Leta 2011 se je NameCheap združilo z uporabniki Reddita in sprožilo množično izseljevanje registrskih podjetij in podjetij za spletno gostovanje, ki niso pokazale podpore za brezplačen in odprt internet. Podjetje je še naprej podpiralo odprt in brezplačen internet, ki vsako leto gosti dan Pomeri svoje ime domene in zbira sredstva za Fundacijo Electronic Frontier.

NameCheap ima več podatkovnih centrov, ki delujejo v Severni Ameriki in Evropi s popolnoma odvečnimi ključnimi sistemi (omrežje, napajanje, varnost in podnebni nadzor). Podjetje upravlja 7.000.000+ domen in oskrbuje več kot 3 milijone strank po vsem svetu.

NameCheap načrti & Cenitev

Nedvomno so cene eno največjih prodajnih mest podjetja NameCheap. NameCheap ponuja načrte za gostovanje v skupni rabi, VPS, namenske in preprodajalce, ki so na voljo z zmogljivimi orodji, varnostjo in zanesljivostjo. Razen namenskega načrta gostovanja, vsi načrti prihajajo z brezplačnim imenom domene .website.

Skupno gostovanje

NameCheap predstavi 4 skupne gostovalne načrte: Value, Professional, Ultimate in Business SSD. Vsi skupni načrti, razen podjetja, imajo letne račune. Vrednostni načrt je najcenejši paket gostovanja, ki se začne pri 9,88 USD / leto, kar je manj od cene domene. Stopnja podaljšanja znaša 38,88 dolarja na leto, kar še vedno pade na le 3,24 dolarja na mesec. S to ceno boste dobili gostovanje za 3 spletna mesta, neomejeno pasovno širino in 20 GB SSD-pospešenega prostora na disku.

Strokovni načrt je najbolj priljubljen paket gostovanja podjetja Namecheap, ki se začne pri 19,88 USD na leto (stopnja podaljšanja znaša 78,88 USD na leto). Ta načrt vključuje gostovanje za 10 mest, neomejeno pasovno širino in 50 GB SSD-pospešenega prostora na disku.

Neomejeni paketi za skupno gostovanje vključujejo načrt Ultimate, ki stane 29,88 USD na leto (cena za podaljšanje je 129,88 USD / leto) in vključuje neomejen prostor na disku, pospešen s SSD, neomejeno pasovno širino in gostovanje do 50 spletnih mest.

Načrt Business SSD ima prodajno ceno 19,88 USD / mesec. Če izberete dvoletno obračunavanje, cena pade na 18,98 USD / mesec, medtem ko letni obračun izide na 17,98 USD / mesec. Načrt Business SSD vključuje 20 GB čistega prostora na disku, pasovno širino 5000 GB in gostovanje za neomejena spletna mesta.

VPS gostovanje

Ponudbe VPN podjetja NameCheap odlikujejo platforma za virtualizacijo XEN s polnim korenskim dostopom in izbiro operacijskih sistemov. Svoj načrt VPS lahko izberete mesečno, trimesečno, dvoletno ali letno, cene pa se razlikujejo glede na vaš čas zavezanosti.

VPS Lite – Xen je načrt VPN za vstop v Namecheap, ki se začne pri 19,95 USD / mesec ali 16,95 / mesec, če izberete letno možnost obračuna. VPS Lite vključuje 512 MB (+512 MB razpok) RAM, 1 CPU jedro, 15 GB HDD (SAS RAID 10) prostora na disku in 100 GB pasovne širine.

Najbolj priljubljen načrt VPS v podjetju Namecheap je VPS 1 – Xen in stane 29,95 USD / mesec ali 26,95 USD / mesec, če se zavežete za eno leto. Ta paket ima 1 GB RAM-a (1 GB), 1 jedro CPU-ja, trdi disk 30 GB (SAS RAID 10) in 250 GB pasovne širine.

Naslednji na vrsti je načrt VPS 2 – Xen, ki v paketih porabi nekoliko več oomph: 2 GB (+ 2 GB razpoka) RAM, 2 jedra CPU, 60 GB HDD (SAS RAID 10) pomnilnika in 500 GB pasovne širine. Mesečni načrt za VPS 2 stane 49,95 USD / mesec, letni načrt pa 44,95 USD / mesec.

Najbolj trden načrt VPS v Namecheap je načrt VPS 3 – Xen, ki stane 69,96 USD / mesec ali 63,95 USD / mesec, če izberete letni načrt. VPS 3 ima naslednje značilnosti: 3 GB (+ 3 GB razpok) RAM, 2 jedra CPU, 100 GB HDD (SAS RAID 10), shranjevanje in 750 GB pasovne širine.

Namensko gostovanje

Namecheap ponuja več namenskih možnosti gostovanja s cenami od 58,88 USD / mesec za en sam CPU strežnik (Intel Xeon E3) do 379,88 USD / mesec za več CPU, več jeder (Intel Xeon 5) strežnik.

Na voljo je vsaj 14 konfiguracij strežnikov, do katerih lahko 64 GB DDR3 RAM, 4 x 240 GB SSD HW Raid 10 trdi disk, 100 TB pasovne širine, Xeon E5-2620 v2 in 12 jeder x 2,1 GHz.

Za večino teh načrtov za gostovanje prihaja s 100-odstotno garancijo.

Gostovanje preprodajalcev

Kot pri vsakem dobrem ponudniku gostovanja s polnimi storitvami tudi v ponudbi gostovanja podjetja NameCheap deluje gostovanje preprodajalcev. Izbirate lahko med 4 stopnjami preprodajalcev, ki omogočajo izbiro lokacije podatkovnega centra (ZDA proti Veliki Britaniji), vključujejo brezplačen cPanel / WHM, načrti prodajalcev stopnje 3 in 4 pa vključujejo tudi WHMCS..

Tako imajo načrti preprodajalcev naslednje konstrukcije in cene:

 • Reseller 1 (16,95 USD / mesec ali 14,41 / mesec z 2-letnim časom obveznosti): 25 prodanih računov, 25 GB diskovnega prostora, 1000 GB pasovne širine;
 • Reseller 2 (26,95 USD / mesec ali 24,53 USD / mesec z 2-letnim časom obveznosti): neomejeni prodajni računi, 75 GB diskovnega prostora, pasovna širina 2000 GB;
 • Reseller 3 (36,95 USD / mesec ali 34,37 USD / mesec z 2-letnim časom zavezanosti): neomejeno število prodanih računov, 150 diskovnega prostora, neomejena pasovna širina GB;
 • Reseller 4 (46,95 USD / mesec ali 43,66 USD / mesec z 2-letnim časom obveznosti): neomejeno število prodanih računov, prostornina na disku 300 GB, neomejena pasovna širina GB.

Jasno je, da je sistem cen NameCheap ugoden, morda nesmiselno, še posebej, če gre za njihov skupni paket gostovanja. Čeprav je na voljo veliko možnosti v zvezi s sredstvi strežnika, si oglejmo, katere druge gostovalne funkcije lahko pričakujete pri načrtih gostovanja NameCheap.

Funkcije NameCheap & Vrednost

Tu je pregled funkcij gostovanja, ki jih ponuja NameCheap:

 • Izbira podatkovnega centra: možnost izbire med podatkovnimi centri v Veliki Britaniji in ZDA, ki so na voljo z načrti gostovanja v skupni rabi in prodajalcih;
 • Izbira OS: CentOS, Debian, Fedora, Ubuntu na voljo z VPS in namenskimi programi gostovanja;
 • Brezplačno domeno spletnega mesta z vsemi načrti: razen namenskih načrtov gostovanja, vsi drugi načrti vključujejo brezplačno ime domene .website;
 • WhoisGuard s skupnimi gostovanjskimi paketi;
 • 100% uptime SLA z večino načrtov: NameCheap izda dobropise za račune, če ne izpolni 100-odstotne upodobitve SLA;
 • Garancija za vračilo denarja: 14-dnevno jamstvo za vračilo denarja z večino načrtov;
 • Namenski IP-ji: do 2 namenska IP-ja, vključena v načrte VPS;
 • cPanel / WHM standardno pri večini načrtov (razen namenskih gostovalnih načrtov), ​​nekateri načrti vključujejo tudi WHMCS;
 • Možnosti strežnika, s katerimi se upravljajo sami, upravljajo in v celoti upravljajo;
 • Varnostne kopije: Namecheap izvaja redne varnostne kopije, zato lahko zahtevate najnovejšo varnostno kopijo, če jo potrebujete;
 • Zanesljivi strežniki z najnovejšo programsko in strojno tehnologijo;
 • Zmogljiv namestitveni program: Z enim klikom namestite WordPress in 100+ drugih aplikacij.

Namecheap ima zelo nizke uvodne cene, zaradi česar so njihove storitve resnično ugodne. Po prvem letu stopenj obnavljanja celo izzvenijo, s čimer se cene približajo drugim ponudnikom proračunskih gostovanj. Obstajajo najmanj 4 iteracije načrta za vsako vrsto gostovanja, ki strankam omogočajo izbiro konfiguracije, ki najbolje ustreza zahtevam njihovega spletnega mesta.

Nato si oglejmo, kako dobra je podpora za stranke podjetja NameCheap.

Podpora uporabnikom NameCheap

Do podpore za stranke NameCheap se lahko obrnete prek klepeta v živo ali pa lahko oddate vstopnico. Tehnična podpora na obeh podpornih kanalih je na voljo 24/7. Tisti, ki so odprti za malo samostojnega učenja, lahko raziskujejo obsežno zbirko znanja Namecheap, ki nudi pomoč pri različnih temah (vodniki za začetek, SEO, upravljanje cPanel, nastavitve DNS, MySQL, dostop SSH itd.).

Medtem ko je telefonska podpora, ki se je uporabljala med podpornimi kanali podjetja Namecheap, v času pisanja tega pregleda NameCheap, telefonska podpora ni na voljo. To je žal, ker je podpora, ki temelji na besedilu, lahko zelo dolgočasna, ko se soočimo z zapleteno težavo. Kljub temu je večina strank, ki so bile na voljo pri spletnih pregledih, tim za podporo strankam NameCheap ocenila kot uporabnega, koristnega in odzivnega..

Prednosti & Slabosti podjetja NameCheap

Poleg cenovnih cen si oglejmo še druge prednosti in slabosti NameCheap-a.

Prednosti

 • Nizke uvodne cene;
 • Dobra podpora;
 • 100% uptime SLA;
 • Veliko funkcij;
 • cPanel nadzorna plošča;
 • Razširljivost zahvaljujoč več gostiteljskim načrtom.

Slabosti

 • Brezplačno ime domene je samo domena .website;
 • Brez telefonske podpore;
 • Malo strokovnih načrtov;
 • Samo 14-dnevno jamstvo za vračilo denarja;
 • Previsoki stroški nekaterih dodatkov.

NameCheap je predvsem podjetje za registracijo domen, gostovanje pa je le dopolnilna storitev. Ko registrarji domen poskušajo ponuditi storitve gostovanja, ne izpolnjujejo standardov za upravljanje infrastrukture za gostovanje besednih razredov. Medtem ko imajo načrti gostovanja podjetja NameCheap nekaj pomanjkljivosti, ne moremo reči, da njihova uspešnost zaostaja za uspešnostjo drugih ponudnikov proračunskih ponudnikov gostovanja, tako da, če želite imeti vse komponente vaše spletne prisotnosti pod isto streho, je NameCheap dobro mesto da bi to dosegli.

Zaključek pregleda NameCheap

NameCheap je pooblaščeni registrator ICANN, ki ponuja druge dopolnilne storitve, ki strankam omogoča, da v enem samem podjetju obravnavajo vse potrebe, povezane z registracijo domen, gostovanjem in gostovanjem po e-pošti. NameCheap ponuja tudi vrsto varnostnih orodij za lastnike domen in spletnih strani, vključno s SSL certifikati, WhoisGuard zaščito in Premium DNS storitvijo.

Ne glede na to, ali želite spletno mesto gostiti s svojim registratorjem domen ali želite postati preprodajalec gostovanja, ima NameCheap vsa potrebna orodja in storitve, da lahko začnete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector