Pregled oblakov

01.06.2020
Gostovalne ocene 'Pregled oblakov
0 11 мин.

Tu je ime podjetja, o katerem ne boste slišali preveč. Gostovanje v oblaku ima vedno večjo težo na trgu gostovanja, preprosto zato, ker je super in koristno. Če je tehnologija v rokah zaupanja vrednega podjetja, zaradi katerega deluje, potem je uporaba lahko koristna za katero koli poslovno ali zasebno spletno mesto. Končnim uporabnikom so stvari neskončno enostavnejše, zahvaljujoč gostovanju v oblaku pa imamo lahko tudi veliko hitrejša in zanesljivejša spletna mesta. Ker je naše spletno mesto shranjeno na celotni arhitekturi strežnikov namesto samo na enem trdem disku, čas padca praktično ni.


CloudWays je vse te prednosti zagotovo uspel prenesti na mizo. Ponujajo celo gostovanje v WordPress-u, ki ga upravlja ubijalec in ki veliko težo nosi z uporabnikovih ramen. Pa vendar imam do njih kar nekaj mešanih občutkov. Ničesar se ne zaleže, vendar ima CloudWays veliko nenavadnosti v primerjavi z drugimi podjetji. Torej, poglejmo, kakšno podjetje je to, kakšne storitve ponujajo in po kakšni ceni.

Pregled CloudWays

CloudWays je podjetje s sedeža na Malti, ki služi kot integracijska točka za številne storitve v oblaku. Vse te storitve se upravljajo z ene konzole in služijo kot bogato okolje za razvoj aplikacij PHP in spletnih mest. Ker ima CloudWays podatkovne centre po vsem svetu, bo uporabnik vedno v razumni razdalji. To še dodatno zagotavlja kakovost in hitrost storitev, ki jo potrebujete.

CloudWays je prejel večinoma pozitivne ocene, kar je posledica njegove stabilnosti, zanesljivosti in splošne doslednosti vseh storitev, ki jih ponujajo. Da ne omenjam, da ima CloudWays še druge prijetne presenečenja za svoje stranke. Mogoče niso najbolj poceni (le 2 do $ 3 več) med komercialnimi ponudniki gostovanja, vendar zagotovo rešujejo spletno gostovanje.

Načrti in cene ColudWays

Resnično super stvar, ki mi je bila všeč pri CloudWays, je, da lahko preizkusite njihove storitve in obiščete spletno mesto, ne da bi plačevali denarnico. Njihov osnovni načrt gostovanja lahko preizkusite dva tedna, sprostite in začnete delovati, nato pa se odločite, ali želite uporabljati njihove storitve ali ne. To je resnično pravi način, da začnete v idealnem primeru s potencialno stranko.

oblačne prožne prožne cene

Ponujajo celo nekaj denarnic prijaznih plačljivih plačil. To je super, ker v bistvu plačate le tisto, kar uporabljate. Če se odločite, da boste preklicali storitev, ko je 10 dni v mesecu, vam bomo zaračunali samo za teh 10 dni storitve. Zelo malo drugih ponudnikov gostovanja ima to cenovno strukturo in CloudWays je vsekakor vreden pohvale zanjo. Toda sijaj je obupan zaradi pomanjkanja registracije domen, vključenih e-poštnih naslovov in ne vedno zanesljive telefonske podpore.

Vsak uporabnik ima svojo namensko strojno opremo in svoj IP naslov. Izberete lahko strežnik z ene od teh lokacij. Vsi imajo SSD diske za shranjevanje, zato bodo zagotovo delovali z veliko hitrostjo. Čeprav je to dobro in vse, CloudWays uspe izboljšati. Ne veže vas samo na njihove storitve in vam omogoča dodajanje storitev drugih ponudnikov, kot so DigitalOcean, Google, Amazon ali Vultr.

tabela cen oblakov

Ni treba posebej poudarjati, da CloudWays podpira skoraj vsak pomembnejši sistem za upravljanje vsebine in nakupovalno košarico. WordPress, Joomla !, Magento ali Drupal lahko namestite v nekaj kratkih klikih, dodate pa lahko tudi kateri koli drug CMS, ki temelji na PHP-ju, ki ga želite uporabiti.

CloudWays je za večino ponudnikov gostovanja edinstven po tem, da uporablja vire, zbrane iz več gručarskih strežnikov. Ne bo vam treba zapletati s klasičnimi načrti skupnega gostovanja, kjer svoje strežniške vire delite z več sto drugimi spletnimi mesti. Namesto tega imate svoj namenski vir, tudi če začnete z najcenejšim načrtom, ki znaša 5 USD na mesec. Za to boste dobili 20 GB prostora za shranjevanje, 1 TB premium pasovne širine, 512 MB RAM-a in enojedrni procesor.

Lahko pa greste vse do 765 dolarjev, odvisno od tega, koliko virov potrebujete. Za takšen denar boste dobili 640 GB prostora za shranjevanje, 9 TB premium pasovne širine, 64 GB RAM-a in 20-jedrni procesor. To je CloudWays način, kako reči “sprostite kraken”! Količina fleksibilnosti pri uporabi virov na svojem spletnem mestu je odlična za vse večje ali večje spletno poslovanje. Še posebej, če ga izvajate v sistemu, ki je lačen z viri, kot je Magento.

Vse to so odlične stvari, vendar CloudWays nima nekaj bistvenih lastnosti. Vendar to niso velike težave, saj jih lahko preprosto rešite okoli njih, vendar jih je treba omeniti. Za začetek ne boste imeli nobenih e-poštnih računov z načrti CloudWays, medtem ko skoraj vsak ponudnik gostovanja ponuja približno 50-250 e-poštnih računov z večino svojih načrtov. Drugič, ni možnosti za registracijo domen, zato morate za nakup domen iti do drugega registrarja, kot je GoDaddy..

Delovanje in čas

CloudWays ima neverjetno trden sistem v oblaku, kar je predvsem po zaslugi dejstva, da so sodelovali z nekaterimi najboljšimi ponudniki oblakov v panogi. Podobno kot druge storitve gostovanja v oblaku se tudi CloudWays ponaša z 99,99% uptime in hitrostmi nalaganja približno 400 – 600 milisekund. Njihovi časi nalaganja so za 40% -50% boljši od tistega, ki bi ga dobili od običajne storitve gostovanja, kar dokazuje, da so oblačni sistemi pot v prihodnost.

Funkcije CloudWays

funkcije oblakov

Nadzor strežnika – Ena izmed najbolj uporabnih lastnosti CloudWays je nadzor strežnika. Spremenljivke, kot je nedeloven CPU, dohodni promet in berejo na sekundo, si lahko ogledate s spustnega menija. Ogledate si lahko tudi graf, ki prikazuje obremenitev strežnika v oblaku.

Brezplačne migracije spletnih mest – Imeti nekoga, ki bo vaše že obstoječe spletno mesto premaknil na zanesljivo storitev v oblaku, je vedno odlično. Da ne omenjam, da vam gre enostavno na denarnico in vam odvzame težo z ramen. BlueHost zahteva 150 USD za isto storitev.

Dnevne varnostne kopije in obnovitev z enim klikom – Ker vaši podatki niso shranjeni samo na enem trdem disku, temveč v celotnem omrežju, je obnovitev neverjetno preprosta. Ni rezervne funkcije, za katero bi morali plačati, ker se samodejno opravi vsak dan in lahko spletno mesto obnovite v enem samem kliku.

Obvestila prek programov za klepet – Nastavite lahko CloudWays, da vam pošlje sporočilo v storitvah Slack, HipChat, e-pošti in drugih storitvah. Če na primer do vašega spletnega mesta ne morete priti več kot minuto, se prikaže sporočilo, da je tako. Prav tako vas bo obvestil, če imate posodobitev, ki jo morate namestiti, ima priporočilo za vas in bo odgovoril tudi na številna vprašanja o podpori, ki jih imate.

Odlične lastnosti razvijalca – CloudWays ponuja zares razgibano okolje za razvijalce, da lahko preizkusijo in uskladijo svoje delo. V svojem skladišču Git lahko uvedejo uvajanje in lahko uporabijo tudi neomejene aplikacije. Razvijalci lahko uporabljajo API RESTful, da olajšajo svoje skriptne operacije. Vgrajeni mehanizem uprizarjanja omogoča razvijalcem, da svoje nove kode premaknejo tudi v testno okolje.

Samodejno varnostno kopiranje – Z enim klikom lahko nastavite samodejno varnostno kopiranje slik strežnika v oblaku in obnovite spletno mesto. Strežnik se bo varnostno kopiral vsak dan, dva dni, vsak teden ali katero koli drugo časovno obdobje, ki ste ga nastavili. To je odličen zastonj, saj toliko drugih podjetij zaračunava 2 do 20 USD na mesec, samo da bi redno varnostno kopirali spletno mesto.

Navpično skaliranje – Navpično skaliranje vam omogoča, da kadar koli dodate ali odvzamete vire strežnika, glede na vaše potrebe. Če je na primer počitniška sezona in pričakujete večji porast prometa, lahko svoj načrt vedno ustrezno nadgradite. Struktura cen „plačaj kot greš“ omogoča plačilo le za tisto, kar uporabljate, zato vam ni treba dodatno plačati za sredstva, ki jih ne boste kasneje uporabljali.

Podpora strankam CloudWays

podpora za oblake

Podpora strankam ponuja enake možnosti kot vsako drugo podjetje. Do podporne skupine lahko pridete tako, da predložite vozovnice za poročila, s klepetom v živo, e-pošto ali telefonom. Če želite hiter odziv, lahko za pomoč prosite CloudWays Bot. Če pa boste po potrebi malo počakali, se lahko obrnete tudi na njihovo podporo 24/7/365. Z nekom lahko takoj vzpostavite stik prek spletnega klepeta. CloudWays je dosleden, ker morate čas počakati pod 5 minutami. Tudi njihova ekipa je precej dobro poznana in zanesljiva. Navedli so nam natančne podatke o razliki med osnovnim gostovanjem v oblaku in njihovim gostiteljskim načrtom WordPress.

Prednosti in slabosti CloudWays

Zelo sem vesel, da sem naletel na podjetje, ki to veliko stvari razume, in ponuja številne edinstvene storitve. CloudWays nam je dal veliko razlogov, da lahko uporabljamo njihove storitve ali jih vsaj brezplačno preizkusimo. V tem razdelku so profesionalci daleč odtehtali slabosti.

Prednosti – Zakaj bi izbrali CloudWays

 • Popolnoma brezplačno preizkusno obdobje – Možnost, da se vaše spletno mesto zažene in deluje, ne da bi plačali niti denarja, in videli, kako uspešna je storitev nekaj tednov, je res super. Malo podjetij se predstavi s tako pozitivno gesto.
 • Brez omejitev – CloudWays ne postavlja omejitev glede števila spletnih mest, ki jih lahko namestite, medtem ko to počne večina drugih ponudnikov gostovanja. Tudi če za storitev gostovanja plačate dvakrat več denarja (približno 10 USD), kot bi pri CloudWays. Tukaj samo plačate za sredstva, ki jih uporabljate, in jih lahko prosto delate po svojih željah. Gostovanje lahko vedno nadgradite z dodatnimi viri.
 • Sistem cen za plačilo – Super je, ko končno vidimo podjetje, ki ne dobi samo denarja za vas. Medtem ko druga podjetja plačujejo za izmišljene storitve ali storitve, ki bi sicer morale biti brezplačne, boste plačali le tisto, kar uporabljate na CloudWays. To je pošten in preprost posel, poleg tega pa vsebuje številne uporabne lastnosti.
 • Enostavna namestitev sistemov in aplikacij za upravljanje vsebine – Čeprav je to že vrsto let standard, je pomembno omeniti. CloudWays vam olajša namestitev katerega koli sistema, ki temelji na CMS ali PHP. Na voljo je tudi veliko integracij aplikacij, ki jih lahko uporabite.
 • Brezplačne samodejne posodobitve – CloudWays ponuja čudeže gostovanja v oblaku brezplačno. Strežnik lahko nastavite tako, da izdeluje varnostne kopije vsak dan, vsak drugi dan, vsak teden ali kadarkoli želite. Ko ustvarite varnostne kopije na svojem mestu in gre nekaj grozno narobe, boste potrebovali le en klik, da obnovite svoje spletno mesto, kar je res super.
 • Brezplačne migracije spletnih mest – Nenavadno je videti podjetje, ki vas danes prosi za plačilo selitve spletnega mesta, vendar jih je nekaj. CloudWays ne prestopi te črte in z veseljem bodo nekaj ur namenili enega od njihovih strokovnjakov in ga preusmerili na spletno mesto na strežnike v oblaku.

Slabosti – zakaj se izogibati oblakom

 • Brez cPanela – CloudWays ponujajo svojo konzolo, s pomočjo katere lahko upravljate svoje aplikacije in vse ostalo, kar gostite na njihovih strežnikih. Na to se ni težko navaditi, toda cPanel je veliko bolj celovit.
 • Potrebno je nekaj znanja – Za uporabo gostovanja v oblaku je potrebna raven strokovnega znanja, saj boste sami imeli ves virtualni strežnik za upravljanje. Če niste toliko podrobni v tehničnih podrobnostih in jih tudi ne učite, je veliko bolje, da izberete upravljano gostovanje v WordPressu.
 • Brez računov e-pošte ali registracije domen – Na žalost CloudWays ne ponuja ene najbolj osnovnih storitev gostiteljske družbe. To je možnost registracije imen domen in številnih e-poštnih računov. Če želite pridobiti ime domene za svoje spletno mesto, morate obiskati ločen registrator domene, kot sta GoDaddy ali Namecheap..

Zaključek

Ali je CloudWays vaš način gostovanja spletnega mesta? Ali ga priporočam? Mogoče bi jih bilo in jih iz srca lahko priporočam. Čeprav potrebujete nekaj strokovnega znanja za uporabo njihove storitve gostovanja v oblaku, dosega neverjetno ceno in ponuja izjemno uspešnost. Tisti, ki bi radi preskočili poljubljanje s tehnologijo, naj se odpravijo na HostGator ali InMotion in druga ugledna podjetja, ki ponujajo odlično upravljano gostovanje v WordPressu. Razen tega je CloudWays izjemna možnost za gostovanje vašega spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector