Vultr mnenja

01.06.2020
Gostovalne ocene 'Vultr mnenja
0 8 мин.

Z Vultrjem lahko dobite zmogljivo, neurejeno gostovanje VPS, ki je v koraku s konkurenco, hkrati pa ohranja cene nizke. Pravzaprav komaj morate plačati več, kot bi za običajen načrt skupnega gostovanja. Na Vultr se prijavi na načrt gostovanja VPS v veliko korist: njihov sistem v oblaku je zelo prilagodljiv. Če želite, lahko dodate nov primerek VPS, več CPU-ja, RAM-a ali pomnilnika, če želite.


Seveda se zdi početje za neurejen načrt VPS kot začetnik morda nekoliko tvegano. Na srečo je na internetu veliko virov, ki vam lahko pomagajo pri upravljanju strežnika. Precej enostavno je najti obširne vodnike, ki vam prikazujejo korak za korakom postopek nastavitve in vzdrževanja strežnika. Na voljo so tudi koristne storitve, kot je ServerPilot.io. Ta jamči, da vam ni treba uporabljati konzole, in vam namesto tega nudi začetniški prijazen vmesnik.

Po drugi strani pa lahko prihranite denar z izbiro nenadzorovanega VPS. Za uspešnost boste plačali le, ker za upravljanje storitve ni zaposlenih osebja. Vultr si je pri VPS gostovanju prislužil ugled odličnega ponudnika. Nadalje bomo pregledali cene in vsak del storitev, ki jih ponuja ta ponudnik, vključno z načrti, podporo uporabnikom in funkcijami.

Vultr načrti in značilnosti

V Vultrju koristnih storitev ne manjka. Imajo svoje načrte za računalništvo v oblaku, ki so odlični za mala in srednja podjetja, ki želijo poganjati svoja rastoča spletna mesta. Imajo storitev Block Storage, kjer lahko nastavite želeno količino shrambe SSD in jo izposodite za mesečno ali celo uro. Ker je povpraševanje po namenskih strežnikih veliko, je Vultr vključil 4 različne načrte, ki jih najdete v razdelku Namenske primerke.

Te zagotavljajo najvišjo uspešnost gostovanja za večja podjetja in projekte, ki jo potrebujejo. Te možnosti bomo preučili posamezno in vam zagotovili nekaj ključnih informacij o njih, da boste lahko izbrali tisto, ki popolnoma ustreza vašim potrebam. Najprej pa si oglejmo nekaj glavnih funkcij, ki jih ima to podjetje:

 • Številni operacijski sistemi – Izbirate lahko med Linuxom in Windowsom ali pa namestite kateri koli drug operacijski sistem po vaši izbiri. Vultr ima na voljo številne različice Linuxa, kar vam omogoča, da izberete tisto, ki je popolnoma združljiva s programsko opremo, ki jo želite uporabiti na strežniku.
 • Posnetki in varnostne kopije – Kadar koli želite, lahko ustvarite posnetek trenutnega stanja vašega strežnika. To je lahko koristno, če želite dodati še en primerek strežnika, ker morate nanj uporabiti posnetek in je nastavljen. Poleg tega samodejno varnostno kopiranje stane samo 1 dolar vsak mesec.
 • Podatkovni centri – Vultr je do zdaj vzpostavil 15 podatkovnih centrov, ki so se razširili po vsem svetu, tako da so lahko vsi trdno povezani. Vsi ti imajo IP naslov razreda C, ki vam lahko veliko pomaga pri izboljšanju SEO.
 • Nadzorna plošča – Pri Vultrju je nadzorna plošča stvar, ki jo lahko tudi začetniki brezhibno uporabljajo zahvaljujoč uporabni dokumentaciji, ki je na voljo. Izberete lahko cPanel, ki je trenutno najbolj priljubljena skrbniška nadzorna plošča. Prenašanje spletnih strani, varnostno kopiranje, obnavljanje podatkov in vsa opravila, ki jih ponuja storitev spletnega gostovanja, omogoča preprosto kot pita.
 • Podpora za mobilne naprave – Mobilna aplikacija za Vultr je še bolj gladka kot namizna različica. Je popolnoma uporabniku prijazen in omogoča dodajanje novih strežnikov ter upravljanje obstoječih.
 • Neomejen dostop – S skupnimi načrti gostovanja lahko na strežnik namestite katero koli programsko opremo, ki jo želite. Ne samo, da dostop do vašega strežnika ne bo omejen, ampak boste lahko namestili obilo koristnih aplikacij z enim klikom, ki jih ponuja Vultr.

Načrtni računalniški načrti (VPS)

To je storitev, na katero se Vultr večinoma osredotoča, in svojim strankam ponuja 8 različnih načrtov, med katerimi lahko izbirajo. Če želite zanesljiv strežnik, ki gosti vaše aplikacije ali spletna mesta, je v razdelku Vultr Cloud Compute zagotovo kraj, kjer ga morate iskati. Cene so neverjetno nizke, začenši z 2,50 USD na mesec, ki premaga večino konkurence. Na internetu lahko najdete na tone podobnih načrtov, vendar ponavadi za to podvojite.

In največja stvar pri tem je, da za svoj denar dobite dostojno vrednost. Ljudje so glede na večino odzivov več kot zadovoljni s svojimi načrti gostovanja. Načrtovalni računalniški načrti so posebej priporočljivi tistim, ki imajo izkušnje s spletnim oblikovanjem ali kakršno koli gradnjo spletnih strani. Ti načrti rastejo z vašimi potrebami, kar pomeni, da lahko načrt nadgradite, kadar koli želite, brez izpadov.

Kot smo omenili, njihov prvi načrt stane le 2,50 USD na mesec in prihaja z 20 GB SSD, 1-jedrnim procesorjem ter 512 MB RAM-a in 0,50TB pasovno širino. Lahko ga povečate na 7 dodatnih stopenj. Najzmogljivejši načrt stane 320 dolarjev na mesec in dobite 400 GB SSD, 16-jedrni procesor, 64 GB RAM-a in 10TB pasovno širino. Vse te strežnike lahko najamete tudi za ceno na uro.

Skladiščenje blokov

Ko na svoje spletno mesto dodate vse več strani, vsebine in funkcionalnosti, bo morda na strežniku zmanjkalo virov. Če gre samo za prostor za shranjevanje, vam ni treba preiti na močnejši načrt. Zmogljivejši načrt pomeni tudi, da se bodo izboljšali tudi CPU, RAM, pasovna širina, čeprav teh virov morda še ne potrebujete..

Vultr ne želi, da bi plačevali za sredstva, ki jih sploh ne potrebujete. Zato so uvedli možnost Block Storage. Če si ogledate ta razdelek na svojem spletnem mestu, boste videli, da obstaja merilnik pomnilnika SSD, kjer lahko nastavite potrebno količino pomnilnika in ga nato izposodite. Vsako uro lahko hranite celo za shrambo.

Če želite plačevati mesečno, potem lahko dobite 10 GB SSD za 1 dolar na mesec ali največ 10.000 GB SSD za 1.000 USD na mesec. Vultr lahko vedno dobite nekaj dodatnega prostora, če ga potrebujete za varnostne kopije ali dodatne podatke o spletnem mestu / aplikaciji.

Namenski strežniki

Z namenskim strežnikom vam ni treba skrbeti za druge uporabnike, ki sedijo okoli podatkov vašega spletnega mesta na istem strežniku. Imate strežnik, ki je popolnoma vaš, le izbrati morate tistega, ki ustreza vašim potrebam in proračunom. V Vultr Hostingu so na voljo štirje različni namenski strežniki. Prva stane 60 dolarjev, prihaja pa s 120 GB SSD pomnilnika, 2 CPU jederoma, 8 GB RAM-a in 10TB pasovno širino.

Najmočnejši načrt tam stane 240 dolarjev na mesec in dobite neverjetnih 480 GB SSD prostora za shranjevanje, 8 CPU jeder, 32 GB RAM in 40 TB pasovne širine. Seveda lahko dodate nekaj dodatnega prostora za shranjevanje tudi na svoj namenski strežnik, tako da nastavite potrebno količino v razdelku Blokiranje prostora na spletnem mestu Vultr.

Izbira VPS je lahko dolgoročno dostojna možnost, vendar dejstvo, da tudi drugi uporabniki upravljajo svoja spletna mesta na strežniku, lahko negativno vpliva na vašo delovanje VPS. Če torej vaš proračun ne škodi preveč, je vedno bolje nadgraditi na namenski strežnik. Pri Vultrju ne le, da so cene nizke, ampak boste zagotovo zadovoljni tudi z njihovimi namenskimi strežniki.

Uptime strežnika

Vultr jamči, da če na vašem spletnem mestu pride do izpadov, dobite dobropis za nadomestilo. To seveda ne pomeni, da je v redu, če so njihovi strežniki vklopljeni. Lastniki spletnih strani lahko izgubijo znaten znesek prihodka, če njihova spletna mesta propadajo. Popolnoma pošteno pa je, da vaš naslednji mesečni znesek vsaj nekoliko zniža.

Kljub temu bi bilo bolje, če bi dali denar kot nadomestilo; kot se izkaže, njihovi strežniki tako ali tako redko odpadejo. Vultr se resnično potrudi, da strežnik vzdržuje 100%. Vedno lahko pride do okvare strojne opreme, človeške napake, nesreče ali neke vrste programske okvare, zato resnično ne morete pričakovati 100%, zagotovo pa si prizadevajo, da bi jo ohranili čim višje.

Po drugi strani pa je eden od razlogov, da so toliko vlagali v gostovanje v oblaku, da so izpadi čim manj. V gostovanju v oblaku se lahko razširijo vsi podatki med številnimi strežniki, s čimer zagotovite, da če eden od njih propade, lahko vaše spletno mesto še naprej deluje na preostalih, brez izpadov.

Podpora za stranke Vultr

Vultr se lahko s svojo dobro usposobljeno skupino za podporo strankam odzove na vstopnice za podporo in tako hitro reši vaše težave, da boste komaj imeli čas za oddih. Prav tako lahko zaprosite za nasvete in jih vprašate o stvareh, na primer, kako izboljšati uspešnost gostovanja v skladu s potrebami svojega spletnega mesta. Vzeti jim bo le nekaj minut, da se odzovejo in vse jasno razložijo.

Zaključek

Upoštevati morate, da govorimo o neurejenih načrtih VPS, zato je dejstvo, da ponujajo tako zanesljivo podporo, zelo impresivno. Vultr ima na voljo tudi poglobljeno dokumentacijo, ki s temeljitimi vodniki zajema vse vidike neurejenega spletnega gostovanja. Če potrebujete pomoč pri nastavitvi VPS-a, lahko vedno sledite navodilom, ki vas vodijo skozi postopek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector