Ocene Weebly.com

Danes je lažje in ceneje začeti na spletu, kot si mislite. S tako veliko orodij in programske opreme lahko vsak ustvari profesionalno spletno mesto brez potrebe po uporabi katerega koli programskega jezika. Pogosto izberite hobiste in lastnike malih podjetij, da svoje spletno mesto izdelajo s pomočjo graditelja spletnih strani. V tem članku bom pregledal najbolj priljubljeno orodje za izdelavo spletnih strani, Weebly.


Weebly je leta 2006 začela izvajati skupina študentov. Hitro je postal uspeh; the Čas revija je Weebly uvrstila med 50 najboljših spletnih strani v letu 2007, medtem ko je bila leta 2008 omenjena v reviji The Wall Street Journal kot možnost za mala podjetja, da ustvarijo spletno mesto. Leta 2008 je Weebly dosegel več kot milijon uporabnikov.

Weebly je preprost za uporabo gradnik spletnih mest, ki ga povlečete in spustite, ki se nenehno izboljšuje in podpira tudi urejanje CSS / HTML. Idealen je za posameznike in mala podjetja, da oblikujejo svoje spletno mesto, ne da bi morali uporabiti kodo ali imeti veščine spletnega oblikovanja. V naslednjem delu tega pregleda Weebly vam bom pokazal prednosti in slabosti uporabe tega ustvarjalca spletnih strani. Dal vam bo nekaj nasvetov, kako hitro zagnati spletno mesto in kateri načrt izbrati.

Kaj je dobro pri Weebly.com?

Brez programiranja: za vključitev različnih funkcij ali postavitev na vaše spletno mesto vam ni treba pisati ali kopirati prilepne kode. Izdelovalec spletnih mest olajša vstavljanje spletnih elementov in medijev na vaše spletno mesto, ne da bi vedeli, kakšno je spletno programiranje.

Hitro začnite: z Weeblyjem lahko spletno mesto zaženete v nekaj minutah. Izberite samo temo, ki najbolj ustreza vašemu spletnemu mestu, povlecite in spustite element, ustvarite potrebne strani in jih napolnite z vsebino, objavite spletno mesto neposredno v svoji domeni.

Domena & Gostovanje vključeno: registracija domene in upravljanje računa za gostovanje lahko za novorojenca težko. Spletno gostovanje je vključeno v vsak paket gostovanja, medtem ko je brezplačna domena za eno leto na voljo pri vsakem plačljivem načrtu. Z Weeblyom lahko preprosto registrirate nove domene.

Premium modeli: lahko izbirate med široko paleto visokokakovostnih premijskih tem in jih uporabljate brezplačno. Urejanje in prilagajanje teh modelov je enostavno pri graditelju. Lahko tudi uvozite svojo temo in jo prilagodite z Weebly.

Enostaven za uporabo Builder:  s preprostim gradnikom povleci in spusti lahko preprosto vstavite široko paleto pripomočkov in dodate funkcije na svoje spletno mesto. S samo klikom lahko dodate besedilna polja, naslove, galerije slik, gumbe, glasila in kontaktne obrazce, zemljevide, medije (video, zvok, dokumente, datoteke), izdelke pa vstavite tudi Google AdSense.

Kaj je slabo pri Weebly.com?

Zataknjen si: Weebly ponujajo brezplačno storitev gostovanja za spletna mesta, izdelana s svojim orodjem. Težava je v tem, da svojega spletnega mesta ne morete premakniti k drugemu ponudniku gostovanja. Zagotovo lahko domeno, registrirano pri Weeblyu, prenesete na drugega registrarja, vendar spletnega mesta ni mogoče premakniti na drug strežnik. To morate upoštevati pri uporabi tega ustvarjalca spletnih strani.

E-poštna storitev: Weebly ne ponuja brezplačne e-poštne storitve. Še vedno lahko dodate poslovni e-poštni naslov, kot je [email protected], vendar le prek storitve Google App, kar stane dodatno.

Weebly Price & Cenitev

Pri Weeblyju lahko izbirate med štirimi različnimi načrti. Brezplačni načrt vključuje oblikovalca spletnih strani Weebly, brezplačno poddomenko, brezplačno gostovanje z omejitvijo do 500 MB pomnilnika ter podporo za klepet in e-pošto. Ta načrt je odličen za preizkušanje in preizkušanje graditelja.

neumni načrti in cene

Premija načrtuje od 8,00 USD mesečno in vključuje Weebly drag and drop builder, brezplačno domeno za eno leto, brez omejitve za shranjevanje, brezplačno gostovanje, omogoča ustvarjanje neomejenih strani, odstranjevanje Weebly blagovne znamke in tako naprej. Načrt “Starter” je odličen za izdelavo standardnega spletnega mesta z lastnim domenskim imenom in lastnim poslovnim e-poštnim naslovom. Načrt »Pro« je idealen za članska spletna mesta, medtem ko »poslovni« načrt najbolje ustreza potrebam spletnih mest za e-trgovino.

Weebly eCommerce – ustvarite spletno trgovino

Zato se morda sprašujete, kako dobro in varno je prodajati izdelke z Weeblyom in kako enostavno jih je nastaviti. Najprej morate upoštevati, da vsak premijski načrt omogoča prodajo izdelkov na spletu. Z zaganjalnikom lahko prodajate do 10 izdelkov, s Pro do 25 izdelkov, medtem ko s poslovnim načrtom ni omejitev, koliko izdelkov lahko dodate.

S poslovnim načrtom lahko prodajate tudi digitalne izdelke. Ta načrt vključuje tudi upravljanje zalog, kalkulator pošiljanja in davkov ter možnost dodajanja kod kuponov v vašo trgovino. Poslovni načrt je priložen SSL certifikat, ki strankam omogoča, da se na vašo domeno nakažejo neposredno in varujejo svoje podatke.

Nastavitev trgovine je enostavna. V Weebly builderju pojdite na Store in kliknite gumb Add a Store Page. Tako boste ustvarili nov meni in stran, na katero lahko dodate svoje izdelke (nastavite naslov, cene, naložite slike, nastavite količino izdelka itd.). Izdelke lahko uvozite tudi iz datoteke CSV.

Weebly spletna podpora

Čeprav je ustvarjalec spletnih strani preprost in enostaven za uporabo, boste kot novinec verjetno potrebovali nekaj pomoči. Pomoč lahko dobite od osebja Weebleja po telefonu, e-pošti in klepetu. Za hitro pomoč lahko brskate po njihovi zbirki znanja in forumu skupnosti.

Weebly Email storitev

Čeprav lahko s standardnim načrtom gostovanja ustvarite poslovni e-poštni naslov po meri brez dodatnih stroškov, pri Weeblyju ta funkcija ni vključena brezplačno.

Weebly se integrira z Google Apps for Business, ki stane 50 dolarjev letno na uporabnika. To doda možnost kombiniranja e-poštnega naslova z Gmailom in popoln nabor aplikacij, kot so koledar, shramba in klepet. Paket za Google Apps vam omogoča dostop do e-poštnih sporočil kjer koli in upravljanje spletnega mesta in e-poštnih sporočil z enega mesta neposredno iz Weeblya.

Weebly Teme & Oblikovanja

Žive teme in oblikovanja

Izdelovalec strani Weebly ponuja široko paleto visokokakovostnih tem in dizajnov, ki jih lahko brezplačno uporabljate. Če pa noben od teh modelov ne ustreza vašim potrebam, lahko teme kupite z drugih spletnih mest (samo teme Google Weebly) in jih uvozite v ustvarjalca Weebly.

Vse teme, ki so na voljo na spletnem mestu Weebly.com, so pripravljene za mobilne naprave (odzivne) in prijazne do SEO, tako da vam ni treba skrbeti, da bodo uporabniki imeli težave z ogledom vaše vsebine ali da iskalniki iščejo vaše spletno mesto.

Weebly Free Site Builder

Izdelovalca spletnih strani Weebly lahko preizkusite brezplačno. Poleg tega boste prejeli brezplačno poddomenko (na primer http://yoursite.weebly.com) za objavo svojega spletnega mesta. Ni vam treba posredovati nobenih finančnih informacij, razen če želite nadgraditi račun na plačljiv načrt. Upoštevati morate, da ima brezplačni račun omejene zmogljivosti in funkcije gostovanja. Na primer, v brezplačnem računu ne morete uporabljati funkcije e-trgovine, ne morete odstraniti obrazca znamke Weebly z nogo in ne morete povezati niti svoje domene.

Zaključek – Weebly za vas?

Ni skrivnost, da Weebly ni za vsakogar, toda za tiste, ki iščejo poceni in enostavno za uporabo rešitev za ustvarjanje in upravljanje svojega spletnega mesta, je Weebly vsekakor dobra možnost, da razmisli. Tako posamezniki kot tudi mala podjetja lahko z minimalnim delom in trudom vzpostavijo in vzdržujejo svojo spletno stran.

Več o tem, kako enostavno je ustvariti spletno mesto z Weeblyom, si lahko preberete v našem vodniku Weebly.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map