Pregled kvadrata

Squarespace je spletni oblikovalec spletnih strani, ki ima edinstven slog, nabor funkcij in verjetno najboljšo zbirko tematik spletnih strani na trgu. To ni vrsta platforme, ki vas pozdravlja z obilico zapletenih funkcij. Namesto tega boste lahko raziskali vse predloge in ideje, medtem ko se boste v tem času veliko naučili. S Squarespaceom se lahko celo začetniki zabavajo pri gradnji spletnih mest.


Kot smo omenili, je na voljo veliko izjemnih predlog, vendar je tudi seznam funkcij zelo impresiven. Imajo vse funkcije, ki so potrebne za ustvarjanje sodobnega spletnega dnevnika ali spletnega mesta za e-trgovino. Sem spadajo orodja za optimizacijo slik, podpora za CDN, povečanje zmogljivosti, galerije, brezplačne kakovostne pisave, vrhunske funkcionalnosti spletnih trgovin, integracija socialnih medijev in še veliko več.

Seveda vam ne govorimo, da v internetu ne najdete cenejših rešitev. Obstaja veliko zelo priljubljenih platform, ki so nekoliko cenejše od Squarespacea. Če pa želite močnega ustvarjalca spletnih strani, ki ponuja veliko obliko in lastnosti, vsekakor poskusite. Na primer, lahko nadaljujete in preizkusite njihov najpreprostejši in najcenejši paket, imenovan Osebni načrt. To stane le 12 dolarjev na mesec ali 14 dolarjev, če plačujete mesečno.

S tem načrtom ne boste imeli dostopa do funkcij e-trgovine, zato ne boste mogli prodajati prek spleta. Preizkusili boste lahko vse glavne funkcije, Squarespace pa vam bo celo naročil brezplačno domeno za naročnino. Načrt naslednje stopnje je poslovni načrt, ki stane 18 USD, če ga letno zaračunamo, ali 26 USD, če mesečno. S tem boste lahko zagnali standardno spletno trgovino, omogoča pa tudi prilagajanje JavaScript in CSS vaše spletne strani.

Na voljo sta še dva načrta, ki sta na voljo posebej za spletna mesta za e-trgovino, vključno z načrti Basic in Advanced Online Store. Prva stane 26 dolarjev na mesec ali 30 dolarjev mesečno, močnejša pa 40 dolarjev, če jih zaračunamo letno, 46 ​​evrov pa mesečno. Obe strani vašim strankam omogočajo ustvarjanje računov in izterjavo zapuščenih vozičkov, kadar koli želijo. Načrt vam bo omogočil tudi analitiko strank, nemoten nadzor zalog in še veliko več.

Squarespace lahko kadar koli preizkusite tako, da se prijavite na njihovo 14-dnevno preskusno različico in sploh ne zahteva podatkov o vaši kreditni kartici.

Kako deluje kvadratni prostor?

Ko se prijavite, boste potovanje začeli z izbiro svoje prve predloge za kvadrat. Izbirate lahko med 90 različnimi temami, od katerih je vsaka edinstvena in zelo prilagodljiva. Lahko jih razvrstite po kategorijah ali preprosto vtipkate ključno besedo in jih tako najdete. Za platformo ni treba, da jo izberete takoj, lahko jo preprosto pregledate in si ogledate, če želite.

Tudi če dodelate predlogo, to v resnici ni pomembno, ker lahko preklopite na drugo, če vam ni bila všeč. Ko izberete oblikovanje, ki vam bo najbolj všeč, bo Squarespace nadaljeval postopek registracije računa in zahteval vaše ime in e-poštni naslov. Po vnosu podatkov boste lahko začeli delati temo v urejevalniku.

S prijavo v Squarespace boste dobili nekaj koristnih e-poštnih sporočil, ki pojasnjujejo nekatere osnove in vas vodijo do vaj, kjer boste lahko izvedeli več. Tudi če nimate izkušenj z gradnjo spletnih strani, boste lahko hitro razumeli, kako storitev deluje, in jo začeli učinkovito uporabljati.

Delo z urednikom

Oglejte si urejevalnik in takoj vidite, da je zasnovan z neizkušenim uporabnikom v mislih. V vmesniku je vse jasno postavljeno in intuitivno. Namesto da bi dodali zmedeno orodno vrstico in tone ikon, kot mnoge druge platforme, Squarespace napolni zaslon z aktivnim predogledom vašega spletnega mesta in menijem s samo šestimi možnostmi. To so absolutne osnovne možnosti: Strani, Oblikovanje, Trgovina, Google Analytics, Nastavitve in Pomoč. In res bi bilo povsem nepotrebno prikazati več kot to na zaslonu urejevalnika.

Ko boste začeli eksperimentirati s platformo, boste ugotovili, da je na voljo veliko skritih možnosti. Vse, kar morate storiti, je, da miško počasi povlečete po spletni strani, na kateri delate, in prikazale se bodo možnosti. Potreben bo nekaj časa, da se navadiš in ugotoviš, kako manipulirati z vsakim predmetom. Ko boste začeli razumeti, kako doseči vsako nalogo za urejanje, boste spoznali, kako močna je ta metoda pravzaprav.

Predloga, ki jo izberete, bo imela nekaj strani vnaprej pripravljenih. Če želite dodati več, vam niti ni treba poskušati ustvarjati novih postavitev. Na voljo so privzeti programi, kot so galerija, album, blog, dogodki, izdelki in postavitve projekta. Seveda obstaja možnost, da ustvarite postavitev iz nič, tako da izberete prazno stran.

Ne skrbi; Squarespace ni pozabil dodati gradnikov na svoje spletno mesto. Pripomočki so tam, vendar jih na platformi imenujejo “bloki vsebine”. Te lahko dodate tako, da miško postavite na stran in ko prikaže možnosti, kliknite Uredi in nato Dodaj. V meniju je na voljo veliko pripomočkov. Vse stvari, ki dodajo nekaj dodatnega sloga in funkcionalnosti vašemu spletnemu mestu, so na voljo na Squarespace. Sem spadajo galerije, zemljevidi, obrazci za vdelavo video in zvoka, gumbi, slike, poudarjeno besedilo itd.

Med vsemi pripomočki so trije, ki so še posebej vredni omembe. Prvi je domači koledar, ki spremlja prihajajoče dogodke, ki jih nastavite po datumu. Druga kul stvar je, da lahko na svoje spletne strani vstavite pite, črte ali črtne grafikone, zaradi katerih bodo objave bolj zanimive za branje. Prav tako želimo omeniti oblak oznak, ki je lahko koristen dodatek k galeriji, izdelkom, spletnemu dnevniku ali strani albuma vašega spletnega mesta.

S Squarespaceom je lažje kot kdaj koli prej dodati vsebino iz Instagrama, SoundClouda, Twitterja, Flickr ali drugih virov. Povezovanje spletnega mesta z računi v družbenih medijih lahko izvedete tako, da strani dodate ikone in gumbe za skupno rabo. Objavljanje vsebine lahko deluje na oba načina, bodisi samodejno objavite članek s svojega spletnega mesta Squarespace v enem od vaših računov v družbenih medijih ali vključite vsebino neposredno iz enega od njih.

Podpora za slike, video in zvok

Kar zadeva medije, Squarespace sploh ne manjka. Zagotavlja precej podpore za vse vrste medijev s številnimi dodatki. Ko dodate sliko, lahko vanj vstavite tudi URL za klik, ki vam omogoča, da ji dodate tudi prekrivajoč se napis. Slike lahko naložite s svojega stroja ali pa izberete kakovostno iz knjižnice Getty Images, kjer vsaka od njih stane le 10 USD.

Ko gre za video, jih lahko vstavite iz več virov. Sem spadajo videoposnetki Wistia, Animoto, YouTube ali Vimeo. Squarespace ima veliko funkcij, ki mu omogočajo, da premaga druge graditelje spletnih strani, saj je ena izmed njih sličica po meri. Lahko dodate kateri koli videoposnetek in vanj naložite sličico po meri – in seveda lahko dodate tudi napis, ki se prekriva.

Platforma omogoča ustvarjanje precej obsežne galerije. Ko izberete obliko galerije, mreže ali diapozitiva, boste lahko naložili in prikazali do 250 slik ali videov. Glede na namen lahko v galeriji naredite diaprojekcijo ali pa izberete sistem zaporedja s prejšnjim in naslednjim gumbom. Če želite na stran dodati nekaj zvoka, lahko to storite tako, da vstavite zvočni predvajalnik.

Zvočna vsebina je lahko datoteka MP3, ki je bila naložena iz vašega računalnika, ali pa naslov URL zvočnega zapisa, ki je shranjen drugje. Če se na vašem spletnem mestu nahaja zvočni posnetek, ki je obiskovalcem še posebej všeč, ga bodo morda želeli prenesti. Squarespace vam omogoča, da nanj priložite povezavo za prenos, ki omogoča dostop do datoteke z enim klikom.

Integracije spletnih storitev naredijo medijski vidik platforme še bolj zanimiv. Na svojo spletno stran lahko dodate lep blok, kjer lahko uporabniki preidejo skozi celoten seznam predvajanja. Poleg tega lahko obiskovalce sproti obveščate o vsebini Instagrama in Flickr, tako da samodejno prikažejo najnovejše objave na vaši strani. Če te funkcije niso dovolj, lahko izkoristite blok Embed Code platforme, ki vam omogoča integracijo z več spletnimi storitvami. Če izberete poslovni načrt, lahko prek kodnih blokov dodate celo skripte po meri in HTML.

Spletne trgovine

Spletne trgovine so vedno bolj zapletene kot katera koli druga značilna kategorija spletnih strani, če jo želite ustvariti v ustvarjalcu spletnih strani. Squarespace je skušal ta postopek čim bolj poenostaviti, končni rezultat pa je več kot zadovoljiv. Preprosto je, samo nastavite novo stran in izberite vrsto strani izdelka in ste nastavili. Na vsako stran se lahko dodajo vse vrste fizičnih in digitalnih izdelkov in storitev.

To se lahko zdijo osnovne lastnosti, toda dejstvo je, da večina drugih platform podpira digitalne izdelke samo, če kupite njihove najdražje načrte. To je zagotovo dobra točka za Squarespace. Poleg tega lahko preprosto zagotovite vse informacije o svojih izdelkih, vključno z opisom, imenom, slikami, oznakami, kategorijami, vsem, kar jih ohranja v redu in olajša iskanje.

Na stran z dodatnimi informacijami lahko dodate razdelek, kamor lahko vstavite videoposnetke, galerije, zemljevide ali kaj drugega, kar bi informacije razširilo. Navedite lahko podatke o velikosti in barvi vsakega izdelka, kar je nujno za vsako spletno mesto, ki prodaja fizične izdelke. Na spletnem mestu bodo prikazani samo tisti izdelki, ki so na zalogi. Če imate majico srednje velike barve v modri in črni barvi ter veliko različico zelene in rdeče barve, jo lahko preprosto nastavite tako, da stranka na koncu ne bo zmedena.

Ampak to še ni vse; lahko priložite še več informacij, kot so dimenzije in teža izdelka, ki sta glavni različici za izračun stroškov pošiljanja. Ko so vse informacije pripravljene, lahko izdelek objavite v katerem koli od svojih računov v družbenih medijih. V Squarespaceu so na voljo samo tri storitve za obdelavo plačil, vključno z Apple Pay, Stripe in PayPal.

Zagotovo ni široko paleto možnosti, vendar jih je dejansko zelo enostavno postaviti. Ko prodajate svoje izdelke, vam načrt spletnega mesta Website odvzame 3% vašega dohodka kot transakcijsko ceno. Če izberete enega od njihovih načrtov spletne trgovine, takšne pristojbine ne bo.

Podpora strankam Squarespace

Pomoč pri podporni skupini Squarespace lahko kadar koli dobite s klikom na gumb Pomoč na levi strani urejevalnika. Vendar te možnosti ne najdete na vsaki strani. Če želite hitro dostopati do njihove podpore, je vedno dobro, da njihovo spletno mesto za podporo označite v svojem brskalniku. V primeru, da naletite na težave, jih lahko odprete in takoj stopite v stik z njimi.

Ko obiščete njihovo stran za podporo, vas bo dobrodošla gladko zasnovana in preprosta baza strank. Tam najdete na tone vodnikov, pogostih vprašanj, uporabnih videoposnetkov in poglobljenih člankov s slikami. Vse je precej enostavno najti, saj so teme organizirane na čist način. Če točno veste, kaj želite najti, lahko uporabite tudi iskalno vrstico.

Če niste našli odgovora na svoje vprašanje, lahko nadaljujete in se s klepetom v živo obrnete na njihovo ekipo. Njihov delovni urnik si lahko ogledate na njihovi spletni strani. Če takoj potrebujete pomoč, lahko napišete e-poštno sporočilo, kjer je podpora pripravljena odgovoriti ves čas. S svojimi strankami se obrnejo v manj kot eni uri in nudijo pomoč tudi v težjih primerih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map