Wix.com Mnenja

01.06.2020
Graditelji spletnih strani 'Wix.com Mnenja
0 12 мин.

Wix.com je vodilna platforma za gradnjo spletnih mest v oblaku, ki vsem olajša ustvarjanje osupljivih, profesionalnih in uporabnih spletnih mest. Uporabniki lahko izbirajo med velikim naborom predlog in jih prilagodijo svojim potrebam.


Wix je bil ustanovljen leta 2006 in je danes ena najbolj priljubljenih in uveljavljenih platform za gradnjo spletnih strani, saj ima preko 90 milijonov uporabnikov po vsem svetu.

Wix je prijazen začetnikom, ki netehničnim uporabnikom omogoča ustvarjanje lastnih spletnih mest, brez potrebe po učenju programskega jezika ali spletnega oblikovanja. Vsak ustvarjalec spletnega mesta s povleci in spusti lahko ustvari različne vrste spletnih strani: preprosto poslovno spletno mesto, blog, spletna trgovina, portfelj fotografij, spletni življenjepis, dogodek ali drugo.

V naslednjem delu našega pregleda spletnega mesta Wix.com bom razkril prednosti in slabosti graditelja spletnih mest Wix in naredil poglobljen pregled njihovih značilnosti, načrtov in uspešnosti.

Kaj je dobro o Wixu?

 • Profesionalne predloge: na Wixu lahko izbirate med stotinami lepih in profesionalnih predlog. Oblike so razvrščene v različne panoge, tako da lahko preprosto najdete predlogo, ki je primerna za vaše podjetje.
 • Prilagodljiv & Zmogljiv Builder: poleg dejstva, da je Wixov ustvarjalec preprost in enostaven za uporabo, lahko tudi začetniki ustvarijo želeno postavitev in premikajo spletne elemente. Na spletnem mestu je tudi na voljo več aplikacij, da razširite funkcionalnost in funkcije.
 • App Market: omogoča dostop do več sto programov drugih proizvajalcev, ki jih lahko namestite na svoje spletno mesto. Aplikacije, kot so klepet v živo, Google Zemljevidi, glasilo, obrazec za rezervacijo in druga orodja za trženje, analitiko in bloganje, vam bodo omogočili, da na svoje spletno mesto dodate dodatne funkcije in funkcije.
 • Mobile Editor: to je odlična funkcija, ki vam omogoča, da prilagodite ogled mobilnega spletnega mesta. Tu lahko skrijete / prikažete določene elemente spletnega mesta na mobilnih napravah, ne da bi pri tem ogrozili postavitev prikaza namizja.
 • Gostovanje & Domena: vsi načrti vključujejo spletno shranjevanje in dobro količino pasovne širine, vsi načrti pa so z brezplačnim domenskim imenom razen načrta Connect Domain. Prav tako lahko registrirate svoje domene na Wixu, če želite ustvariti več kot eno spletno mesto, zato vam ni treba uporabljati nobenega tretjega registra.

Kaj je s Wixom slabo??

 • Oglasi na osnovnem načrtu: čeprav plačate najosnovnejši načrt (od 4,08 dolarja na mesec), ki vam omogoča, da svojo domeno povežete z njihovim sistemom; Wix bo še vedno prikazal oglase blagovnih znamk na vašem spletnem mestu. Vaše spletno mesto bo »brez oglasov« samo s kombiniranim načrtom (od 9,25 USD / mesec).
 • Predloga ni mogoče spremeniti: previdno izberite svoj dizajn, ker ko izberete predlogo, tega ne morete spremeniti. Zagotovo lahko urejate elemente predloge in jih prilagodite svojim potrebam, ni pa mogoče izbrati novega dizajna.
 • Lastništvo spletnega mesta: če spletno mesto oblikujete z Wixom, boste morali ostati z Wixom toliko časa, kolikor želite obdržati spletno mesto. Nimate dostopa do datotek spletnega mesta ali izvirne kode niti kode ne morete urediti. Še vedno lahko na svoj spletni strani dodate HTML s pomočjo pripomočka.

Podroben pregled Wix.com

Verjetno ste že slišali za Wix, saj je eden vodilnih v gradnji spletnih strani. Znana je po svoji enostavni uporabi in zato je tako priljubljena med uporabniki po vsem svetu. Wix ima približno 100 milijonov uporabnikov iz več kot 190 držav.

Njihov “to, kar vidite, je tisto, kar dobite” graditelj spletnega mesta, ki temelji na brskalniku, je odličen koncept in nanj se boste navadili v nobenem trenutku. Wix ni samo preprost, ampak tudi zelo učinkovit. V krajšem času boste izdelali odlična videza in enostavne za uporabo spletnih mest.

Odlična stvar pri ustvarjalcu spletnih mest Wix je, da je za začetek brezplačen. Za mnoge uporabnike bo ta brezplačna možnost dovolj. Ima vsa orodja, potrebna za uspešen blog ali majhno informativno spletno stran.

Najboljša stvar pri Wixu je prijaznost do uporabnika. Tudi največji noobi se ne bodo imeli težav privaditi na vmesnik. Vse je enostavno razumeti in v nobenem trenutku boste začeli čudovito spletno mesto.

Če pa se vam zdi brezplačna možnost nezadostna, ima Wix rešitve za vas. Ponujajo različne, plačane, možnosti, ki vam bodo prinesle več vzvoda. In tudi cenovno so zelo poceni!

Na splošno je Wix dobra možnost, zlasti za začetnike. In če ste eden, je vsekakor vredno razmisliti, saj je brezplačen.

Zdaj pa kopajmo malo globlje. Pokazali vam bomo več podrobnosti o tem odličnem ponudniku gostovanja in spletnem mestu in nekaterih njegovih odličnih funkcijah. Začnimo!

Načrti in cene

Wix ima 6 različnih načrtov – 1 brezplačni načrt in 5 plačilnih planov.

Priporočamo, da začnete z njihovo brezplačno možnostjo. To je odlična priložnost in odličen način, da sami preizkusite storitev, ne da bi tvegali denar. In plus, morda se bo izkazalo za vaše potrebe. Po potrebi lahko vedno nadgradite pozneje. Biti svoboden ne pomeni, da nima nobene vrednosti, ravno nasprotno. Brezplačna možnost Wixa bo zadostovala za večino majhnih spletnih mest in spletnih dnevnikov. Dalo vam bo toliko odličnih orodij, ustvarili boste lahko tudi spletna mesta, ki niso le lepa, ampak tudi zelo funkcionalna. Pri tem boste uživali, celoten postopek je intuitiven, enostaven in zabaven.

Seveda pa ima, tako kot vse, kar je brezplačno, tudi Wix brezplačni načrt svoje omejitve, kot so oglasi. Prav tako ima samo 1 GB pasovne širine na mesec in 500 MB pomnilnika, kar je dovolj dobro le za večino osnovnih spletnih mest, ki ne pritegnejo veliko prometa. In če želite te omejitve preglasiti, boste morali plačati.

Njihov najcenejši plačani načrt »Poveži domeno« je najbolj osnovni od vseh. Za slabih 4,50 USD / mesečno boste lahko povezali svojo domeno, ostalo pa bo enako kot pri brezplačnem načrtu (500 MB pomnilnika, 1 GB pasovne širine). Sem spadajo oglasi Wix, kar je glavna pomanjkljivost tega. Če jih želite odstraniti, boste morali dobiti nekaj boljšega.

Njihov drugi najcenejši premijski načrt je “Combo”. To je prvo, ki je brez oglasov, kar je super, saj boste lahko promovirali samo svojo blagovno znamko. Prav tako podvoji pasovno širino načrtov Free / Connect Domain, na 2 GB, zagotovili pa boste 3 GB prostora za shranjevanje. Zdaj je to nekaj. Prav tako boste lahko registrirali brezplačno domeno in dobili boste lahko prilagojen favicon, tako da bo vaše spletno mesto v celoti blagovno znamko. Vse to za 8,5 dolarja na mesec.

Najbolj priljubljen načrt je “Neomejeno”, stalo pa vam bo 12,50 USD / mesec. Kot ste morda uganili, boste dobili neomejeno pasovno širino. Prav tako boste imeli 10 GB prostora za shranjevanje. Poleg vsega, kar ima načrt “Combo”, dobite aplikacijo za oblikovanje obrazcev (vrednost 48 USD) in aplikacijo za povečanje strani (vrednost 60 USD). Site Booster je še posebej pomemben, saj bo pritegnil več prometa na vašo spletno stran in pomagal vašemu podjetju.

Če nameravate zgraditi spletno trgovino, ima Wix načrt za vas. Njihov načrt e-trgovine je najbolj primeren za mala podjetja. To vas bo stalo 16,50 dolarja na mesec, njegova glavna značilnost pa je funkcija spletne trgovine, ki bo vašim uporabnikom omogočila nakup od vas, s preprostim nakupovalnim vozičkom.

Najboljši in najdražji Wix-ov načrt je “VIP”, kombinacija vseh najboljših lastnosti, ki jih imajo drugi načrti Wix. Neomejena pasovna širina, 20 GB prostora za shranjevanje, boste lahko povezali svojo domeno in dobili brezplačno registracijo domene. Prav tako bodo odstranjeni oglasi in dobili boste prilagojen favicon. Ima funkcijo spletne trgovine, pa tudi aplikacije Booster Site in Form Builder. Poleg vsega tega boste lahko vsak mesec ustvarili 10 e-poštnih oglaševalskih akcij, kar bo še povečalo vašo prepoznavnost in vam pomagalo pri prodaji izdelkov. In češnja na vrhu, s strokovnim pregledom spletnega mesta bodo izkušeni strokovnjaki družbe Wix enkratno svetovali o splošni kakovosti in SEO. Vse to samo za 24,50 dolarja na mesec, to je kupčija!

Če povzamem, Wix načrti ponujajo veliko in bodo zadostili potrebam večine uporabnikov. Njihov brezplačni načrt je dovolj dober in zasluži si preizkus. Vedno lahko nadgradite pozneje, če se vam zdi pomanjkanje.

Pomembna opomba: Če se odločite za enega od svojih premijskih načrtov in se počutite nezadovoljni in želite preklicati naročnino ali uporabiti garancijo za vračilo denarja, ne skrbite zaradi izgube podatkov. Wix bo vaš načrt samo znižal iz plačanega na brezplačen, vaši podatki pa bodo shranjeni.

Funkcije Wix

Seveda je največja stvar pri spletnem mestu Wix.com njihova spletna stran. To je njihovo glavno prodajno mesto, ki jih je postavilo na zemljevid IT, in največji sijoč diamant na njihovi kroni.

Tako preprosta za uporabo in tudi uporabniki brez šifriranja / tehničnega ozadja bodo lahko ustvarili neverjetna spletna mesta. Vse se naredi znotraj vašega spletnega brskalnika, in sicer z urejevalnikom povleci in spusti z urejanjem v vrstici in s tisto znano izkušnjo WYSIWYG. Z Wixom je predogled vašega spletnega mesta posebej zgodovina. Ko končate, bo vse izgledalo tako, kot je bilo videti, medtem ko ste ga gradili!

Z novim orodjem ADI (Artificial Design Intelligence) boste ustvarili spletno mesto brez klika z miško. Vodnik vas bo vodil skozi čarovnika, po korakih boste poskušali razumeti, katero vrsto spletnega mesta potrebujete. Vprašal bo vprašanja o vaših osebnih željah in potrebah ter vam ponudil izbiro. Na koncu boste imeli spletno stran po meri, ki popolnoma ustreza vašim potrebam. Za večino uporabnikov bo to dovolj za začetek, saj lahko majhne stvari predelate pozneje.

Trg aplikacij Wix je nekaj drugega. Tam boste našli vse, kar potrebujete za izdelavo sanjskega spletnega mesta. Obstaja veliko brezplačnih in plačljivih možnosti. Z njimi lahko ustvarite obrazce za prijavo za svoje uporabnike, povežete svoje družbene medije, kot je Instagram, ustvarite razdelke za komentarje ali ustvarite in upravljate dogodke itd. Prav tako lahko ustvarite forume, zaženete e-trgovino (oglejte si njihov načrt e-trgovine v Razdelek »načrti in cene« zgoraj), dodajte bloge in ustvarite glasila. Prav tako lahko spletno mesto optimizirate za mobilno uporabo z uporabo Wix Mobile View. Dobro je vedeti, da Wix tudi za svoje uporabnike opravi večino SEO (s čarovnikom za Wix SEO, neverjetno orodje), vendar obstaja nekaj naprednejših možnosti, s katerimi se lahko prilagodite.

Predstavili smo vam že načrte gostovanja za Wix, zdaj pa se bomo pokopali nekoliko globlje. Vse Wix gostovanje temelji na oblaku, kar pomeni, da boste dosegli podobne hitrosti od koder koli po svetu. Rezultati testiranja to kažejo, saj imajo spletna mesta, ki gostijo Wix, hitrosti, ki so nad povprečjem panoge. Vendar pa pomanjkanje VPS, namenskih in preprodajalskih gostovanj pomeni, da Wix ne bo ustrezal zahtevam večjih spletnih mest.

Ena od stvari, ki jo Wix.com primanjkuje, je jamstvo za nadomestitev. Njihova spletna stran trdi, da ima trenutno 99,8% uptime, kar je nižje od standardnega (99,9%). Ker pa Wix cilja predvsem na uporabnike z manjšimi potrebami, bo to verjetno dovolj dobro. Brezplačni načrti si delijo tudi ta produžni čas, kar je odlično.

Če ste napredni tehnični uporabnik, ki ima rad globoko prilagajanje, si oglejte drugje. Wix ne dovoljuje spreminjanja izvorne kode vašega spletnega mesta. Tudi zaradi edinstvenega vmesnika ni mogoče premakniti spletnih mest Wix.com na drugega gostitelja.

Pomoč strankam

To področje zagotovo ni največja moč Wix.com, še posebej, če imate brezplačen račun, saj večina pritožb prihaja iz te uporabniške skupine. Toda to je nekoliko razumljivo, saj imajo tako veliko uporabnikov in ne morete pričakovati, da bodo brezplačni računi deležni enake pozornosti kot premijski.

Na voljo so trije načini za podporo – e-pošta, telefon in podporna knjižnica. Torej ni klepeta v živo, kar ni dobro. Telefon je na voljo samo od ponedeljka do petka, od 6.00 do 17.00 PST, tako da resnično ne dobivate podpore 24/7.

Wix za svoje uporabnike premium ponuja 14-dnevno jamstvo vračila denarja, kar v primerjavi z drugimi ponudniki gostovanja preprosto ni dovolj dobro.

Prednosti:

 • Odličen brezplačni račun
 • Dobra raznolikost plačanih računov
 • Eden najboljših graditeljev spletnih strani
 • Enostaven za uporabo, prijazen do začetnikov
 • Na stotine aplikacij in predlog

Slabosti:

 • Brez naprednih funkcij, kot je dostop do izvorne kode
 • Brez namenskega / VPS / prodajalčevega gostovanja
 • Podpora ni velika, kratka 14-dnevna garancija

Zaključek

Wix je resnično osupljiv v svojem glavnem delu, to je gradnja spletnih strani in gostovanje za netehnične uporabnike. Za začetnike ponuja preprosta orodja, ki jim omogočajo, da v nobenem trenutku ustvarijo super spletna mesta. Toliko ponujajo, tudi če imate samo brezplačen račun.

Če razmišljate o ustanovitvi svojega prvega spletnega mesta, toplo priporočamo, da izberete Wix.com. Ponujal vam bo vsa potrebna orodja, vmesnik pa se bo počutil kot profesionalec. Vse bo potekalo gladko in neopazno, in preden boste vedeli, bo vaše lepo spletno mesto pripravljeno in deluje.

Če vam brezplačni račun primanjkuje, ga lahko kadar koli nadgradite, odvisno od vaših potreb.

Wixu manjka naprednih funkcij, vendar ga res ne potrebuje. Namenjen je ustvarjanju preprostih, a lepih in učinkovitih spletnih strani, in to prav. Nič več, nič manj, WYSIWYG.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector