Fördelar och nackdelar med gratis webbhotell – Bör du överväga gratis värdplan?

Pros-cons-free-webbhotell


Webbhotell är oundvikligen ett ämne du måste tänka på när du lanserar en ny webbplats, oavsett typ eller ämne. Att hitta den bästa värdtjänsten där ute är inte lätt. När allt kommer omkring finns det hundratals tjänster från olika företag över hela världen.

Du kan välja mellan många möjligheter: delad värd, VPS-värd, dedikerad värd och till och med e-webbhotell (och massor av andra). Men i den här artikeln ska vi titta på en webbhotell som ofta lämnas ur ekvationen: gratis webbhotell.

Och med GRATIS webbhotell menar jag helt gratis värd för din nya webbplats. I grund och botten är hela paketet som erbjuds av företaget till hands gratis att använda, utan att behöva betala en krona.

Men du kan fråga dig själv, varför skulle det vara en bra idé för företag att ge gratis hosting för människor, när de kan ta betalt för det? Det kan ju tyckas för bra för att vara sant.

Det finns minst två stora skäl till att företag erbjuder gratis värd, och senare ser vi varför det också kan vara bra för dig.

Marknadsföringsmetod för gratis värd

Detta är lätt det första och mest populära skälet till att många företag erbjuder gratis webbhotell. Men vad betyder det exakt?

Många värdar erbjuder gratis värd som en provperiod eller som ett gratis nivåpaket som låter sina kunder vänja sig till den service de erbjuder. I många fall är ett testpaket inte en fullständig webbhotell. Det är bara tillgängligt för att göra användare tillräckligt säkra för att köpa den vanliga planen till ett konkurrenskraftigt pris.

Som sådan är det många gratis webbhotell som fungerar under en begränsad period. När testperioden dock löper ut måste du betala för tjänsten för att använda den.

En annan marknadsföringsmetod som används av företag som är beroende av gratis webbhotell är strategin att placera annonser på webbplatsens layout utan möjlighet att ta bort dem i gratisplanen.

Om din webbplats blir större och mer populär kan det bli ganska irriterande. Så det är bäst att leta efter ett premiumhotellpaket.

Testa gratis värdtjänst

Testning är det andra skälet till att gratis webbhotell erbjuds av så många företag. Många av dem erbjuder webbhotell gratis, när de vill testa en ny tjänst som senare kommer att tillhandahållas av dem regelbundet.

På grund av det faktum att de erbjuder det gratis kommer hundratals och möjligen tusentals människor att registrera sig, och därmed kommer företaget att kunna testa denna nya tjänst i den verkliga världen med riktiga användare.

Eftersom vi pratar om testning, kunde webbhotellet på detta sätt försvinna från webben inom några månader. Den andra situationen som inträffar mycket ofta är för företag att ta ut ett pris för en tjänst som de tidigare erbjöd gratis eftersom den fortfarande var i testfas.

Hur som helst är det fortfarande möjligt att registrera sig för en gratis webbhotell. Inte varje företag gör att du betalar när en viss period har gått ut. Så kom ihåg detta, låt oss se vad som är några av de positiva aspekterna med värd för en webbplats på en gratis plan. Efter det listar vi också några nackdelar med den här metoden.

Fördelar med gratis värd

Det första och främst positiva (helt uppenbara) som jag måste nämna är prissättningen: som inte finns. Ja, ju är tjänsten att vara helt gratis den viktigaste aspekten för många människor. Men varför är detta särskilt bra i ditt specifika fall?

Tänk bara på det! När du lanserar en ny webbplats kommer du inte ha tusentals månatliga besökare från start. Att ta sig dit tar tid och ansträngning. Eftersom detta är fallet kommer det att bli en verklighet att tjäna pengar på din webbplats förrän du blir den stor och populär nog för att det ska kunna .

Så, poängen är att det är inte så klokt att lägga in mycket pengar på en ny webbplats. Istället kan det vara en bättre idé att få ett gratis webbhotellkonto tills du kommer igång och har en stadig inkomst för besökare.

Naturligtvis, när webbplatsen växer i popularitet för mycket, är det bäst att leta efter en betalad specifik värdplan, som passar alla dina webbplatsers behov för att fungera korrekt.

Nästa proffs som kommer med gratis hosting är bara sant om du är en viss typ av individ. Det kan låta som ett konstigt uttalande, men det är faktiskt sant. Vad pratar jag om? Låt mig berätta för dig!

Är du en typ av person som gillar att lösa allt på egen hand? Eller gillar du att experimentera med ny teknik och vänja dig av den själv? Om du är den typen av kille / tjej kan gratis värd vara en bra idé för dig.

Med en gratis webbhotell kommer det inte många premiumfunktioner. Och när jag säger “premiumfunktioner”, menar jag mestadels kundsupport. Högsta kundsupport är mestadels ett premiumalternativ på nästan varje webbhotell där ute.

Men om du är en person som jag beskrev ovan behöver du inte ett snabbt och pålitligt stöd från företaget. Sanningen är att du kan lära dig allt själv utan hjälp från supportteamet. Den enda skillnaden är: det tar mer tid (beloppet är relativt från en person till en annan).

Om du gör saker på detta sätt, senare när du eventuellt kommer att registrera dig för en betald värdplan, vet du exakt vad ett företag ska tillhandahålla och hur hela värdhanteringen fungerar.

Här är den sista proffsen som jag kommer att nämna i den här artikeln: när du registrerar dig för en gratis webbhotell är du inte bunden av något kontrakt. Eftersom planen är gratis att använda innebär det att du kan avsluta den när du vill.

I motsats till en betald webbhotell, där du måste avsluta en viss tid som du registrerade dig, ger en gratis plan chansen att lämna när du vill.

Nu ska vi gå vidare till negativerna.

Nackdelar med gratis värd

Vi kan prata om många negativa aspekter här (internet är fullt av dem), men jag kommer bara att nämna de riktigt viktiga, så du vet exakt vad du kan förvänta dig av en gratis värdplan.

Den första nackdelen som är värd att nämna kan vara själva tjänsten eller åtminstone vad den erbjuder dig. Det talas allmänt om att en gratistjänst, oavsett typ (värd eller inte), inte kommer att ge dig samma antal funktioner som en betalad gör. Och tyvärr, med webbhotell är detta helt sant.

En betald plan ger dig ganska mycket allt som behövs för att hantera din webbplats. Låt oss bara lista några av dem: SSD-lagringsutrymme (till och med obegränsat) för snabba laddningshastigheter, gratis SSL-certifikat för en säker webbplats (av yttersta vikt idag), gratis professionella e-postkonton, dedicerad kundsupport, 1-klicksinstallationer för många gratis program, plattform för webbplatsbyggare, gratis domännamn (inte alla företag erbjuder detta) och listan kan fortsätta.

Så om du vill ha alla dessa funktioner som tillhandahålls av tjänsten för närvarande är det bäst att välja en billig webbhotell som erbjuder dessa i sitt paket. Med en gratistjänst vet du inte (ja, det händer) vad du får med.

Den andra viktiga negativa aspekten är kvaliteten på tjänsten. Missförstå mig inte! Det finns gratis kostnadsfria webbhotell där ute. Men du måste verkligen gräva djupt för att hitta dem.

Tyvärr är en gratis plan i många fall inte en kvalitetstjänst. Till exempel kan din webbplats krascha medan någon använder den. Eller att ha ett lågt drifttid är också ett vanligt problem med de flesta gratis värdplaner.

Och drifttid är verkligen viktigt för alla webbplatser, även om du just har lanserat den. Vanligtvis är industristandarden för serverupptid 99,9% / år. Med en gratis värdtjänst kan procentandelen sjunka betydligt. Så tänk på detta när du söker efter gratis värd.

Slutsats

Nu tycker jag att du borde ha en ganska bra idé om vad gratis värd är och varför företag väljer att erbjuda den här tjänsten.

Det viktigaste är att du vet varför gratis värd kan vara ett bra val för vissa typer av människor, och varför det kan vara ett fel beslut för andra.

För att kunna fatta rätt beslut måste du tänka på vad du förväntar dig av en webbhotell i första hand. Om du inte vill ha för många funktioner, bara det grundläggande paketet som är tillräckligt för att äga en webbplats och du inte heller besväras av uppetidssiffror, kan gratis hosting vara ok för dig.

Något annat du också bör ta hänsyn till är vad din webbplats behöver för att fungera sömlöst. Mindre, enklare webbplatser kan mycket väl fungera på en gratis värdplattform. Men större och mer komplexa kommer att behöva en betald tjänst för att säkerhetskopiera dem. Om du letar efter en bra webbhotell för din företagswebbplats rekommenderar jag att du tittar på vår lista över de 20 värdleverantörerna som erbjuder bra service till ett överkomligt pris.

Enkelt sagt är gratis värd bra för nybörjare som vill starta sin online-satsning på en $ 0-budget. För företag är gratis webbhotell inte ett alternativ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map