Guide för att välja & registrera det perfekta domännamnet

01.08.2020
Handledning och guider 'Guide för att välja & registrera det perfekta domännamnet
0 5 мин.

välj register bästa domännamn


När vi navigerar på webben tänker vi inte riktigt på hur vi hamnar på webbplatser. I princip kan en webbplats nås via en IP-adress eller genom ett domännamn. Eftersom IP-adresser inte är lätta att komma ihåg använder vi domännamn för att komma på en viss webbplats, till exempel google, facebook eller twitter. Ett domännamn har tre komponenter: namnet, punkten och tillägget. Ett domännamn måste registreras av en enskild person eller ett företag och vanligtvis är det en platt årlig registrering eller en engångsavgift. Det är inte möjligt att registrera ett domännamn flera gånger eller registrera ett redan existerande namn. Det låter kanske komplicerat, men i det följande kommer jag att förklara hur domänregistrering fungerar och hur du ska välja rätt namn och tillägg för din webbplats.

Att välja ett bra domännamn och tillägg

Domännamnsbranschen är enorm! Tusentals domäner registreras, köpas och överförs varje dag. Det mest populära förlängningen på toppnivå är COM, följt av NET, ORG och BIZ. Dessa tillägg används mest för internationella webbplatser, men det finns andra, landsspecifika tillägg som USA, CO.UK, DE, ES och massor av andra.

Innan du väljer en domänutvidgning är det bra att veta vad målgruppen för din webbplats kommer att bli. Om din webbplats kommer att tillhandahålla information, service eller sälja varor i ett visst land, förmodligen bör du fokusera på att få en landsspecifik förlängning, om du vill bli global; en COM-domän skulle vara det bästa valet.

Efter att ha beslutat om tillägget kan du försöka komma med ett bra domännamn. Du kan antingen registrera ditt namn om du planerar att driva en personlig blogg eller ditt företags namn om du bygger en webbplats för ditt företag. Om din webbplats handlar om ett visst ämne kan du registrera använd nyckelord eller ämnesrelaterade termer som domännamn. Det beror verkligen på din fantasi och tillgängligheten för domännamnet.

Det enklaste sättet att söka efter tillgängliga domännamn är att använda ett domännamnsregistreringsföretag som Name.com eller Namecheap. De erbjuder mycket bra registrerings- och förnyelsesatser och registrerar också ett brett utbud av tillägg.

Att välja ett bra företagsnamn

Om du driver ett företag, säljer tjänster eller produkter online, bör du förmodligen tänka på att bygga ett varumärke. Ett varumärke som är lätt att komma ihåg, sticker ut, representerar ditt företag och låter bra.

Försök att undvika siffror och bindestreck, de ser oprofessionella ut för de flesta användare och kan enkelt blandas, vilket resulterar i att dina potentiella kunder omdirigeras till ett annat företag som har liknande namn men utan nummer eller bindestreck.

Använd inte redan registrerade varumärken, det är dålig affärsmetod, för det andra kan du snarare förlora varumärkesdomänen eller bli stämd av ägaren till varumärket.

Försök att få en .COM-domän och om du verkligen ser allvar med ditt företag kanske du vill registrera alla toppdomäner (TLD) för att säkra ditt varumärke. Du behöver inte registrera alla tillägg, utan bara de som du anser vara viktiga.

Kom ihåg att förnya dina domännamn i tid annars kan du förlora dem och aldrig kunna återhämta dig. Domänregistratorer kommer alltid att meddela dig flera gånger via e-post när en domän ska löpa ut.

Hur man registrerar en redan befintlig domän?

Det finns två sätt att få tillgång till ett domännamn som redan har registrerats av en annan person. Du kan gå långt och vänta på att domänen upphör att gälla, i hopp om att den tidigare ägaren inte kommer att förnya den. Troligtvis kommer du inte att få den önskade domänen på detta sätt. Det andra alternativet är att kontakta ägaren till domänen och övertyga den om att sälja domänen till dig genom att erbjuda en bra affär. Att köpa en domän från någon kan vara riktigt dyrt och i de flesta fall kanske det inte är värt det men det är alltid värt ett försök om du verkligen är besatt av det specifika namnet.

Registrering av privat domän

När du registrerar ett domännamn måste du ange verkliga data: ditt namn, adress, telefonnummer, e-post, företagsnamn etc. Detta kommer att vara tillgängligt för allmänheten, såvida du inte använder en integritetstjänst. För extra kostnad kan du skydda din integritet och dölja din personliga information från allmänheten. Detta är fördelaktigt eftersom du inte får skräppost på din e-postadress eller om du inte får telefonsamtal sent på kvällen från främlingar som bara hämtar ditt telefonnummer från whois-databasen.

Expertråd om domänregistrering

Som vi nämnde tidigare är det bäst att registrera .COM om den är tillgänglig, om inte gå med andra toppnivåtillägg. Använd alltid betrodda registratorer och välj inte företag som inte är ackrediterade av ICANN.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector