Hur är värd för flera webbplatser på ditt värdkonto?

01.08.2020
Handledning och guider 'Hur är värd för flera webbplatser på ditt värdkonto?
0 9 мин.

värd-flera-webbplatser-en-värd-konto


Äger du redan en webbplats, men planerar du att utöka ditt arbetsfält med en ny? Eller har du flera webbplatser men alla sprids på olika värdplaner eller hos olika företag? Då kom du till rätt artikel. Som du kan se från titeln kommer vi att diskutera hur du kan vara värd för mer än en webbplats på ditt värdkonto.

Men kom ihåg en viktig sak: vi talar om hur du kan vara värd för flera webbplatser, på ett enda öppet konto. Så tanken är att du inte behöver köpa flera värdpaket för att kunna vara värd för flera webbplatser. För hur det görs kommer vi att se inom kort.

Fördelar och nackdelar med att vara värd för flera webbplatser på ett värdkonto

Du kanske frågar dig själv, varför är det bra att vara värd för flera webbplatser på ett enda konto? Det finns fler skäl till varför detta är effektivt.

Fördelar

För det första är det billigare. Detta kan faktiskt vara den viktigaste aspekten som många tar hänsyn till. Tänk bara på det här. Låt oss säga att du vill vara värd för 3 webbplatser i tre separata värdpaket. Om värdplanen kostar $ 5 / månad måste du betala $ 15 / månad för att vara värd för 3 webbplatser totalt. Var är det positiva i det?

I stället är det bäst om du söker efter en värdplan, som kommer från början, att vara värd för 3 webbplatser som använder den. I vårt exempel betalar du bara $ 5 / månad för alla tre webbplatser. Detta är ännu viktigare när du precis börjar med en ny webbplats. När allt kommer omkring kan du inte tjäna mycket pengar på det i början. Du måste växa det till den punkten.

Nästa fördel som kommer från att vara värd för flera webbplatser i ett enda öppet konto är att du kan hantera alla dina webbplatser enklare. När allt kommer omkring kommer allt att finnas på ett ställe. Du kan enkelt växla mellan domännamn och arbeta med den webbplats du vill ha vid en viss tidpunkt.

Nackdelar

Nu ska vi också lista en negativ. Om du är värd för flera webbplatser i ett enda konto kommer resurserna som är tillgängliga för värd att delas upp mellan alla dina webbplatser. Till en början, när du har webbplatser med mindre besökare, kanske detta inte är ett problem.

Men senare, när alla dina webbplatser växer i trafik, behöver du mer resurser för att kunna hantera antalet dagliga besökare. I så fall, om du fortfarande vill vara värd för mer än en webbplats på ett enda konto, skulle det vara bäst att registrera dig för en tjänst som ger dig åtminstone en Virtual Private Server (VPS) eller en dedikerad server allt åt dig.

Hur kan du vara värd för flera webbplatser på ett enda konto?

Nu kommer vi att diskutera hur det är möjligt att vara värd för mer än en webbplats med bara ett öppet värdkonto. Den viktigaste aspekten som du behöver se upp för är att välja ett värdpaket som låter dig vara värd för flera webbplatser. Om du inte gör det kommer du inte att kunna göra det. Senare ger jag 3 av de bästa företagen som erbjuder planer med möjlighet att vara värd för flera webbplatser.

Men nu ska vi se hur du kan vara värd för mer än 1 webbplatser på ett enda konto. Detta är lättare än du kanske tror. Om du äger mer än en webbplats eller bara planerar att det betyder det att du också kommer att äga flera domännamn, höger?

Så det första du bör göra för att lägga till en sekundär webbplats längs din första är att lägga till den nya domänen till ditt konto. Detta kan göras på minst två sätt:

 1. Om du redan har ett domännamn registrerat till någon annan (ett annat värdföretag) måste du överföra den domänen till din nya värd. Metoden som används för denna process kan skilja sig från ett företag till ett annat. Men poängen är att du kan överföra den domänen och bygga en ny webbplats på det i ditt nya värdkonto.
 2. Den andra metoden används om du vill skapa en ny webbplats från grunden utan ett redan existerande domännamn. Processen är lite likadan, men den här gången måste du köpa ett domännamn från ditt webbhotell. När du har gjort det kan du bygga en sekundär webbplats med det köpta domännamnet. Denna process kan göras flera gånger för att lägga till många fler nya webbplatser.

Nu, när den nya domänen lades till värdkontot, är allt du behöver göra övergång till att använda det. När du är där kan du börja bygga webbplatsen förutom den du redan äger.

Men om du överför din domän från en annan webbhotell kan du också överföra hela webbplatsen (om du har den byggd) och lägga till den som en sekundär webbplats till ditt konto. På detta sätt kommer två webbplatser att använda ett enda konto.

Bästa värdleverantörer för flera webbplatser

Nu när du vet hur det har gjorts kommer vi att gå vidare och prata om de 3 bästa kandidaterna som erbjuder värd för flera webbplatser på ett enskilt konto. Det spelar ingen roll vilken du väljer till slut. Någon av de tre tillhandahåller förstklassiga tjänster. För att vara tydlig talar vi om delad värd för alla tre företag.

InMotion Hosting

InMotion-värd-flera-webbplatserInMotion är ett amerikanskt företag som grundades för många år sedan. De fick mycket popularitet genom åren, och det är av en god anledning: InMotion erbjuder effektiva värdtjänster till ganska låga priser. Detta gäller särskilt för tjänster som VPS-värd och dedikerade servrar, som kostar mycket mer med andra leverantörer.

Delad hosting är dock den mest populära tjänsten på InMotion. Du kan köpa det i tre separata planer. Alla tre stöder värd för flera webbplatser i ett konto:

 1. Lansering: kostar 6,39 USD per månad och det stöder 2 värdwebbplatser.
 2. Ström: kostar 8,49 $ / månad, stöder 6 webbplatser för värd.
 3. Pro: det kommer för $ 14,71 per månad med chansen att vara värd för ett obegränsat antal webbplatser.

Den mest populära planen är den andra och InMotion rekommenderar det också. Genom att köpa det får du alla följande funktioner inkluderade i priset: gratis domän för ett helt år (om du betalar för 1 år i förväg), 6 webbplatser, obegränsad SSD-lagring och bandbredd, webbplatsbyggare, marknadsföringsverktyg och säkerhetsfunktioner (SSL-certifikat ) och obegränsade e-postkonton.

Bluehost

Bluehost-multipel-webbplats-värdBluehost är vårt andra val på den här listan, men det betyder inte att det bara är det andra när det gäller värdpaket. Du får en av de bästa tjänsterna för värd för flera webbplatser. Precis som InMotion Hosting är Bluehost också mycket populär för sina delade värdtjänster.

Den första planen de erbjuder, stöder bara en webbplats, så jag kommer bara att nämna resten av paketen:

 • Plus: $ 5,95 / månad. Host obegränsade webbplatser på ett konto.
 • Choice Plus: $ 5,95 / månad. Stöder också obegränsade webbplatser.
 • Pro: $ 13,95 / månad. Obegränsade webbplatser också.

Som du kan märka kostar Plus och Choice Plus-planerna samma belopp. Men det är viss skillnad mellan dem. Med Choice Plus-planen får du en funktion för domänskydd och säkerhetskopiering av webbplatser också. Alla övriga, som SSD-lagrings- och e-postfunktioner, ingår. Den mest populära planen är den här. Om du går med det blir du inte besviken.

Men om du känner dig mer bekväm med en lägre nivåplan, gå bara med det enkla Plus-paketet. Du har chansen att vara värd för obegränsade webbplatser som använder den.

Hostgator

hostgator-multipel-domän-hostingHostGator är det tredje och sista valet som verkligen är värt att kolla in för flera webbplatser. De har tre olika delade värdplaner, men bara de andra och tredje låter dig vara värd för flera webbplatser. Så vi pratar om dessa:

 1. Babyplan: det kostar $ 3,95 per månad. För ett så lågt pris får du inkluderat stöd för obegränsade webbplatser, många installationer med 1 klick (WordPress och andra), obegränsad bandbredd, gratis SSL-certifikat och SSD-lagring för snabba webbplatshastighetshastigheter.
 2. Affärsplan: det kostar $ 5,95 per månad. Detta är den rekommenderade planen från HostGator. Du får alla ovannämnda förmåner (Baby plan), plus några tillägg: gratis uppgradering till Positive SSL, gratis dedicerad IP-adress och gratis SEO-verktyg som hjälper dig att gå snabbare.

HostGator tillhandahåller också en gratis plattform för webbplatsbyggnad med hundratals gratis teman. Du kan enkelt bygga en ny webbplats med det här verktyget. Det är värt att nämna att alla mallar är lyhörda, så de kommer att se bra ut på alla enheter.

Slutsats

Sammantaget är det inte så komplicerat att vara värd för mer än en webbplats på ett enda konto. Som du kan se från ovan finns det många värdplaner som låter dig ha flera webbplatser på ett konto. Nu är det upp till dig att välja en plan som stöder flera webbplatser och passar dina behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector