Hur du överför din blogg från WordPress.com till en egen värd webbplats

01.06.2020
Handledning och guider 'Hur du överför din blogg från WordPress.com till en egen värd webbplats
0 8 мин.

hur man överför WordPress com blogg själv värd webbplats


En av de mest populära bloggplattformarna är WordPress. Om du startade din blogg på WordPress.com är det bra eftersom många av oss testade den här fantastiska programvaran som denna. Att komma igång med din personliga eller hobbyblogg på en gratis värdplattform är ett bra sätt att lära sig de första stegen. Men om du planerar på lång sikt, bör du flytta din blogg från WordPress.com till ett betalt värdkonto.

I den här artikeln kommer jag att guida dig genom processen att överföra din blogg från WordPress.com till en egen värd webbplats.

Men varför ska du ändå överföra din WordPress.com-blogg ändå? Innan jag börjar den här guiden vill jag förklara varför du bör överväga att flytta din blogg till en betald värdplan. WordPress.com ger dig en fantastisk och pålitlig plattform att blogga men har några enorma begränsningar jämfört med en självhostad WordPress-webbplats:

 • Du kan installera och anpassa alla WordPress-teman på en självhostad WordPress-webbplats, medan du på WordPress.com har ett begränsat antal teman att välja mellan (gratis och kommersiellt också)
 • Inga plugins är tillåtna med WordPress.com (såvida du inte köper VIP-planen som kostar $ 2500 per månad och ger dig full kontroll över CSS, PHP, plugins och teman), medan du i en delad värdplan (kostar cirka $ 5 varje månad) kan installera vilka plugins du vill ha.
 • En blogg som är värd på gratis WordPress.com är mycket svår och har begränsade alternativ för att tjäna pengar; När du väl godkänt måste du dela inkomsten med Automatic Inc, som äger och driver WordPress.com. På en självhostad WordPress-webbplats kan du lägga till valfri monetiseringskanal till din webbplats och inte behöva dela dina vinster med någon.

Nackdelen med att köra din WordPress-webbplats på ditt eget värdkonto är att du måste hantera den. Du ansvarar för att hålla din webbplats uppdaterad, uppdatera systemet, plugins och teman.

Förbereda för att starta överföringen

Nu vet du vad som är fördelar och nackdelar med att ha din WordPress under din kontroll och hantering. Men för att starta överföringen måste du köpa ett domännamn och en pålitlig värdplan för WordPress. För detta ändamål rekommenderar vi starkt BlueHost, av flera skäl: du kommer att få en gratis .com-domän, en rabatt på 50% för deras delade plan, massor av gratis extra och garantier och ett bra teknisk support som är utbildad för att hjälpa användare som är kör sina webbplatser med WordPress.

Steg 1: Exportera data från WordPress.com

För att exportera din WordPress.com-blogg måste du logga in på instrumentpanelen och klicka på “Export” som du hittar under menyn “Verktyg”. För att komma åt instrumentpanelen ska du gå till:

yourblog.wordpress.com/wp-admin

Exportverktyget tar dig till en ny sida där du kan välja mellan gratis eller guidad överföring (kostar $ 129 i skrivande stund). Du bör välja alternativet Gratis export, medan den här handboken leder dig genom alla stegen.

exportera wordpress com webbplats

För att välja Free Export klickar du på Start Export-knappen. Detta tar dig till det sista steget, där du kan välja den datatyp du vill exportera. Som standard är alternativet “Allt innehåll” valt. Behåll det här alternativet om du vill överföra hela bloggen inklusive inlägg, sidor, anpassade fält, kommentarer, navigationsmenyer, anpassade inlägg osv..

starta gratis export wordpress com

Klicka på knappen “Hämta exportfil” och spara den på din dator. Filen sparas i .xml-format. Detta kan öppnas med valfri textredigerare om du vill titta på koden.

exportera allt innehåll wordpress com

Steg 2: Installera WordPress på ditt värdkonto

Om du väljer att registrera dig hos BlueHost för att vara värd för din WordPress-webbplats, har du möjlighet att automatiskt installera systemet. Det här steget kräver inga programmeringsfärdigheter, bara några minuter för att konfigurera det. Jag kommer inte att gå in på detaljer om hur man installerar WordPress på BlueHost eller andra värdleverantörer, eftersom jag täckte hela processen med att starta en WordPress-webbplats i den länkade artikeln.

Här hittar du två metoder för att ställa in din WordPress-webbplats: manuellt eller automatiskt. Videohandledning ingår också.

Steg 3: Importera WordPress.com-blogg till din självvärda WordPress-webbplats

När din egen värd webbplats är klar, logga in på Dashboard genom att gå till följande url:

yourwebsite.com/wp-admin

Under menyn “Verktyg” klickar du nu på alternativet “Importera” medan du importerar data som du exporterade tidigare.

importera wordpress-data

Du måste välja det system du importerar från. Välj WordPress i det här fallet.

importera data från wordpress

För att importera dina data från WordPress.com måste du snabbt installera WordPress Importer-plugin. Klicka på knappen “Installera nu” i popup-fönstret och aktivera plugin-programmet.

installera wordpressimportör

När plugin har aktiverats, gå igen till “Verktyg -> Importera-menyn. Bläddra och välj filerna du vill importera (.xml-filen du just har sparat tidigare) och klicka på knappen “Ladda upp fil och importera”.

ladda upp och importera wordpress blogg

I nästa steg blir du ombedd att välja en användare att tilldela innehållet till. Du kan importera användaren som du använde på WordPress.com, du kan skapa en ny användare eller tilldela den till den nuvarande användaren du har på din nya webbplats. Välj att importera bilagor också. Det här alternativet kommer att ladda ner alla bilder från din gamla blogg och laddar upp dem till din nya webbplats. Du kan lämna det här alternativet inte markerat; i detta fall kommer bilderna att laddas från WordPress.com-servern. Detta är dock inte bra, eftersom du vill ta bort din egen blogg (kommer att förklara den senare).

tilldela författare ladda ner bilagor för importfil

Genom att klicka på knappen “Skicka” kommer du att importera data och publicera dem automatiskt på din nya webbplats. Tyvärr kan du inte importera din gamla design, men det finns gott om gratis och premium WordPress-teman du kan använda.

Steg 4: Ta bort och omdirigera din WordPress.com-blogg

Om du helt importerade ditt WordPress.com till din nya webbplats rekommenderar jag starkt att du tar bort eller gör din gamla privat. Det rekommenderas också att omdirigera den till din nya domän.

För att ställa in din blogg till privat läge måste du gå till “Inställningar -> Läser ”-menyn i din WordPress.com Dashboard och ställ in” Jag vill att min blogg ska vara privat, endast synlig för användare jag väljer. ” alternativ.

inställning wordpress com privat

Om du har bloggat ett tag och har en stor publik kan du meddela dem innan du flyttar din blogg. Du kan också ta bort allt ditt innehåll från den gamla bloggen och skapa ett sing-inlägg som säger dina besökare att din blogg har flyttats till en ny domän. Du måste ta bort eller göra dina gamla inlägg privata, eftersom sökmotorer inte gillar duplikatinnehåll.

Du kan också välja att omdirigera din gamla blogg till din nya webbplats. Gå till “Store” -menyn i instrumentpanelen. Gå nu till “Domäner” -menyn i butiken och klicka på knappen “Lägg till domän”.

lägg till domän wordpress com

Detta ger dig några domänförslag som du kan köpa samt alternativet för att omdirigera din webbplats. Klicka på “Mat it” -knappen om du vill fortsätta med omdirigeringen. Du måste infoga din nya domän och betala $ 13 per år avgift för den här uppgraderingen. Det här alternativet kommer att omdirigera (med 301 omdirigering som berättar för sökmotorerna att webbplatsen flyttades permanent) din gamla blogg till din nya egen värd webbplats. När någon har öppnat din WordPress.com-blogg kommer den automatiskt att landa på din nya domän och webbplats. På detta sätt förlorar du inte dina hårt erhållna läsare och sökmotorer kommer också att uppskatta för att ta detta steg.

omdirigera wordpress com domän

Slutför det!

Om du har följt ovanstående steg-för-steg-guide och du gjorde allt rätt, bör du nu vara en stolt ägare till ett domännamn och en ny självhostad WordPress-webbplats.

Jag hoppas verkligen att denna tutorial har hjälpt dig att flytta din WordPress.com-blogg till en ny domän. Om du fortfarande har några frågor eller behöver hjälp, skicka en kommentar nedan.

Flytta din WordPress.com-blogg!

Överför ditt WordPress.com till BlueHost och få ett GRATIS domännamn och 50% rabatt på webbhotell.

Börja nu! – $ 3,95 / mo »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector