Hur man bygger en webbplats för en ideell organisation med WordPress?

01.06.2020
Handledning och guider 'Hur man bygger en webbplats för en ideell organisation med WordPress?
0 10 мин.

build-wordpress-webbplats-ideell-organisation


Det finns många ideella organisationer som försöker göra en skillnad i världen. Deras huvudmål är alltid att inspirera och uppmuntra handlingar som hjälper till att lösa en specifik fråga. Det bästa sättet att sprida världen om problem och lösningar i världen är, väl du gissade det, att bygga en webbplats. Att sammanföra en anständig webbplats som inte bara fungerar utan gör meddelandet tydligt och inverkande är inte alltid lätt.

Detta är inga problem för stora organisationer som Grön fred och den röda Korset, eftersom de kan anställa hela team för att hjälpa. Men de mindre lokala organisationerna har inte mängden resurser och arbetskraft som krävs för att detta ska hända. Så ofta är det tillräckligt att människor som inte är tekniskt kunnat göra jobbet så bra som de kan.

Har dock inga bekymmer, för tack vare WordPress kan du även göra det med en minimal teknisk bakgrund. Det kräver också en mycket minimal investering också. I bästa fall är allt du behöver betala för att vara värd för din webbplats. Men om du vill gå den extra milen och göra ditt jobb enklare samtidigt som din webbplats ser verkligen fantastisk ut, är ett premiumtema en fantastisk investering. Så i den här artikeln kommer jag att berätta varför du bör använda WordPress, som är min favoritleverantör för webbhotell och hur man ställer in det så att det motsvarar behoven hos en ideell organisation. Låt oss komma ner till det!

De bästa anledningarna till att använda WordPress

Det finns gott om webbplatsbyggare där ute som Squarespace och Wix. Dessa gör det enkelt att bygga en webbplats med dra och släpp-funktioner, men WordPress kan göra detsamma. Faktum är att WordPress är en open source-plattform, så det är helt gratis att använda. Andra webbplatsbyggare kräver minst en $ 8 – $ 15 månadsavgift och de är inte lika flexibla som detta populära innehållshanteringssystem.

Det finns en anledning till att varje fjärde webbplats är byggd med WordPress. Detta ger upp till 74 miljoner webbplatser drivs av denna plattform.

Naturligtvis är WordPress ett bra alternativ i det specifika fallet för en ideell organisation eller välgörenhetsorganisation. Här är de viktigaste anledningarna till att använda WordPress för att bygga din webbplats.

Det är väldigt nybörjare

WordPress är extremt omfattande och lätt att använda av vem som helst. Du har också massor av träningsmaterial till ditt förfogande. Det finns många webbplatser och YouTube-kanaler som är dedikerade till WordPress, som alla har bra tutorials som du kan följa. Du kan vanligtvis få en webbplats igång inom en timme eller två.

WordPress är helt lyhörd

Cirka hälften av internetets trafik kommer från mobila enheter med webbtillgång, så det är bara naturligt att du bygger din webbplats så att den passar dem. Det är viktigt att din webbplats fungerar fullt ut även på mobilen och att läsarna enkelt kan komma åt din blogg, donationer, evenemang och allt annat på din webbplats.

Så det är bra att WordPress stöder fullt responsiva teman och layouter. Allt du behöver göra är att välja ett väl utformat tema som är fullt lyhört, men 99% är det, så inga bekymmer om det.

Det är väldigt flexibelt

Förutom att WordPress är oerhört lätt att använda, är det också lätt att täcka. Du kan lägga till flera funktioner och funktioner med några klick. Detta är tack vare plattformens plugin-system som låter dig installera ett plugin utan att lämna instrumentpanelen. Så du kan enkelt lägga till alla funktioner som din ideella webbplats kräver.

Det är kostnadseffektivt

Ideella organisationer och välgörenhetsorganisationer har en begränsad budget för det mesta eftersom de spenderar sina pengar på där det faktiskt påverkar. Så att kunna klippa hörn varhelst det är nödvändigt är en stor hjälp. Därför är WordPress gratis. Du behöver inte köpa den eller någonting, bara ladda ner den från deras webbplats eller installera den på din webbhotell.

Du kan gå av helt gratis genom att vara resursfull, genom att använda några av de gratis teman och plugins som finns tillgängliga där ute. Men din webbplats kommer att se mycket bättre ut och kommer att vara mycket mer funktionell om du inte bryr dig om att spendera cirka $ 70 på din webbplats.

Hur man bygger din ideella organisations webbplats med WordPress

Att bygga en webbplats för en ideell organisation är som att bygga någon annan webbplats med WordPress. Det kan göras i några enkla steg och du kan ha din webbplats igång inom två timmar eller en dag om du behöver vänta på att din webbhotell ska aktiveras. Så låt oss se vad de enskilda stegen för att få din webbplats igång är!

Steg 1: Välja en värdleverantör och ditt domännamn

WordPress har ett gratis självhost-alternativ, men det kommer inte exakt att göra din webbplats snabbast. Det är mycket bättre att gå med en kommersiell webbhotell. Det kommer att se till att din webbplats går snabbt och smidigt under hela året. Att göra det kommer att kosta dig cirka 5 dollar varje månad, men i gengäld kommer din webbplats att bli mycket snabbare och mer tillgänglig.

Mitt toppval när det gäller värd är InMotion. De är den mest pålitliga värdleverantören jag kunde hitta eftersom de inte bara har kraftfulla servrar utan också kraftfull kundsupport. Jag har aldrig sett min webbplats att vara nere eller ladda långsammare än den är tänkt. När jag behöver lösa ett problem ringer jag bara kundtjänst och de svarar inom några minuter. Du behöver någon som hjälper dig om något inte fungerar på din webbplats och du inte vet varför.

InMotion har några av de vänligaste människorna som du kan ringa för att hjälpa och låta dem lösa vad de kan. Du får också gratisbonusar som du måste betala för någon annanstans, till exempel gratis säkerhetskopiering och säkerhetsfunktioner, som kommer att säkerställa din webbplats säkerhet. Sammantaget är InMotion ett solid alternativ och kostar bara $ 3,99 per månad, om du prenumererar under en längre tid.

Att kräva ett domännamn

Att ha ett iögonfallande domännamn är viktigt och det är upp till dig att komma med ett. När du väl har det är det dags att se om det är tillgängligt och registrera det. Du kan göra det också via InMotion webbplats. Du skriver bara ditt önskade domännamn i sökfältet och ser om det är tillgängligt eller inte. Om det är det, klicka bara på köp så kommer du att ha ett domännamn för din nya ideella webbplats.

Steg 2: Installera WordPress

install-wordpress-Inmotion-hostingDetta är det enklaste steget eftersom det bara kräver ett enda klick. Logga bara in på cPanel på InMotion och hitta WordPress bland applikationerna. Klicka bara på ikonen och installera den. Samma process gäller för cirka 90% av värdleverantörerna där ute, så det är inget sätt att du kan orka.

Steg 3: Välj ett WordPress-tema

Om du installerade WordPress hälsas du med dess grundmall. Det är verkligen inte mycket och räcker verkligen inte för att förmedla din organisations budskap. Så du bör hitta ett tema som passar dig och din organisation mycket bättre. För att inte tala om att det också måste se professionellt ut för att vara så övertygande som möjligt. Här är de som jag hittat fungerar bäst för en ideell eller välgörenhetsorganisation.

jarvis

jarvis-wordpress-tema

Jarvis är ett av de bästa parallaxtemaen på ThemeForest. Den är flexibel och fylld med funktioner, så den kan enkelt anpassa sig till alla typer av webbplatser du vill bygga ur den. Du kan ha en väldigt professionell webbplats, helt enkelt genom att välja en av dess 14+ varianter och lägga till din egen text, färger och bilder. Hela utformningen av Jarvis är fullt ansvarsfull och enkel att hantera. Kolla in demotorn och se om det passar det du har föreställt dig.

Jarvis Demo & Ladda ner

Churchope

churchope-wordpress-tema

Churchope är bäst lämpad för en ideell webbplats som har mycket att dela. Den innehåller all funktionalitet och utseende du vill ha från en enkel ideell webbplats. Du kan visa upp händelser, driva en blogg eller ha en butik på din webbplats. Det är också lätt att hantera och ställa in så att du inte behöver spendera för mycket tid med att tänka runt för att få det att se ut som du vill ha det. Kolla in live demo och se själv.

Churchope Demo & Ladda ner

CharityHub

välgörenhet-nav-wordpress-tema

CharityHub är mager och enkel och helt enkelt perfekt för att visa upp alla aspekter av ditt organisations uppdrag. Du kan enkelt driva en blogg, lägga till ett galleri och placera allt innehåll som folk måste se för att bli övertygade om ditt meddelande. Det som är ännu bättre är det faktum att du kan visa upp vad du samlar in donationer till. Människor kan besöka och se hur mycket pengar som har samlats in och hur mycket mer du behöver för att ditt uppdrag ska lyckas. Detta är oerhört användbart för en ideell organisation som förlitar sig på donationer, så detta tema passar dig bra. Den levande demonstrationen är också ganska övertygande!

CharityHub-demo & Ladda ner

Steg 4: Installera användbara plugins

Plugins är det som gör WordPress så bekvämt och flexibelt. De låter dig lägga till specifika funktioner på din webbplats. Med tiotusentals plugins tillgängliga kan du lägga till nästan vad du vill. Det tar några klick för att installera ett plugin. Du kanske måste titta på en handledningsvideo för att få tag på mer komplicerade, men de flesta av dem är ganska omfattande att använda. Här är ett par plugins som kan vara praktiska när du arbetar för att bygga din ideella webbplats.

Slutsats

Du behöver inte mycket för att få din ideella organisations webbplats igång, bara lite tid, tålamod och några dollar att spendera. Det tar inte lång tid att få din webbplats igång med alla nödvändiga funktioner och utseende den kräver.

Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig något nytt idag och att vi snart ses igen i nästa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector